What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χρησιμοποιείτε Walkthroughs;

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,440
Είχα πριν λίγο μια κόντρα με τον Stamatimenos για το κατά πόσο "ΜΑΓΚΙΑ" είναι να παίζεις games χωρίς walkthrough. Εγώ δεν είμαι κατά, εκτός από τα adventure τουλάχιστον.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Φιλαράκι, ειδικά στα RPGs, ΜΟΝΟ αν κολλήσω κάπου, κυρίως σε γρίφους που δε κατάφερα να λύσω και το trial-n'-error δεν βοηθάει. Ποτέ όμως για να 'δω μήπως μου ξέφυγε κάποιο quest, αυτά τα ψάχνω μόνος μου. Για αυτό και μισώ τα quest marks. Θέλω να ψάχνω, όχι να μου τα δείχνουν.
Για αυτό σε λέω παίξε το Gothic 1, που είναι πιο εύκολο και μικρό από το 2.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,402
Χρησιμοποιώ, μόνο όμως σε περίπτωση χοντρού κολλήματος. Θα κάνω φιλότιμη προσπάθεια να τα καταφέρω μόνος μου, αλλά αν δω οτι εκνευρίζομαι και δε διασκεδάζω πια, θα δω κάποιο walkthrough.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Σπάνια, εκτός και αν ποια έχω κολλήσει μέρες κάπου και βλέπω ότι είμαι έτοιμος να τα παρατήσω μια και καλή. Επίσης έχει τύχει να ρίξω πεταχτή ματιά μόνο και μόνο για να σιγουρευτώ πως είναι δικό μου κόλλημα και όχι κάποιο bug του παιχνιδιού (φαντάζεστε να λιώνετε μέρες να βρείτε την λύση σε κάποιο game και ξαφνικά να ανακαλύψετε ότι ήταν απλά...bug και το νέο patch που δεν κατέβασες το διορθώνει? :smash: ) Επίσης διαβάζω walkthroughts (αν είναι με καλή παρουσίαση, με εικόνες, video κτλ.) σε games παλιά που ξέρω ότι δεν θα παίξω ή που έχω παίξει πριν καιρό (κυρίως adventure) γιατί μου αρέσει, σαν να διαβάζεις ιστορίες ένα πράμα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Σε γενικές γραμμές όμως είμαι κατά, πρώτα προσπαθείς όσο μπορείς μόνος σου να υπερβείς κάθε δυσκολία <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Το ιδιο με τον admiral αν εισαι στα προθυρα νευρικου κλονισμου θα το ανοιξεις το ρημαδι το walkthrough..ειμαι κατα της αποψης ομως ε δε το βλεπω μπροστα μου αυτο που θελω ας δω πως το κανουνε καλυτερα
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Κι εγώ μια απ'τα ίδια.Μόνο αν σπάσουν τα νεύρα μου.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,142
Έχω ανοιχτό το gamebanshee walkthrough και σε κάθε βήμα που κάνω ρίχνω και μια ματιά με alt+tab.
Έτσι ευχαριστιέμαι να παίζω.
Να μη βρεθώ σε καμία δύσκολή φάση απροετοίμαστος ή χάσω κανα καλό σημείο απο απροσεξία.

Όταν παίζω όμως για δεύτερη φορά ένα παιχνίδι τότε δε χρησιμοποιώ οδηγό.
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
ελαχιστες φορες και μονο σε adventure, γενικα το θεωρω λιγο ξεφτιλα (για εμενα)
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Τα χρησιμοποιώ μόνο αν έχω κολλήσει κάπου για πολύ καιρό και δεν μπορώ με τίποτα να προχωρήσω.
Ειδικά στα RPG όμως έχω το κόλλημα να τα παίζω ξανά με walkthrough για να δω τυχόν σημεία που μου είχαν ξεφύγει στο πρώτο playthrough.
 

cheeseman

Commoner
Joined
Dec 4, 2012
Messages
47
Αν κολλήσω σε αρχικά στάδια adventure, το κάνω για 2 λόγους :
1ον) για να καταλάβω τι τρόπο σκέψης θέλει. Χρειάζεται trial & error? παρατηρητικότητα ? εξερεύνηση ?
2ον ) για να δω αν έχω κολλήσει πραγματικά ή αν πρόκειται για κάποιο bug, που δεν εμφανίζεται κάποιο αντικείμενο κλπ.
Μετά από αυτό, συνήθως προχωράω μέχρι τέλους χωρίς να ξανακοιτάξω
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Το πείσμα, ο εγωισμός και το αγύριστο κεφάλι μου με κάνουν να χρησιμοποιώ walkthrough μόνο αν έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας και παράκρουσης..... :cheer: :cheer:
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Συμφωνω με τους περισσότερους, προσπαθώ οσο ποιο σκληρά μπορω και αμα φτάσω σε σημείο να απελπίζομαι κοιτάω walkthrough, η αμα βιάζομαι υπερβολικά.. μετά ομως νιώθω και λιγη ντροπή και ψιλοξενερώνω :oops: αλλα καλύτερα απο το να φτάσω σε κατάσταση αμόκ :throw: :smash:
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Το χρησιμοποιώ σχετικά συχνά θα έλεγα. Adventure χωρίς walkthrough ελάχιστες φορές έχω τελειώσει. Έχουν υπάρξει φορές που ήξερα τι έπρεπε να κάνω αλλά ο τρόπος που ήθελε να το κάνω το παιχνίδι ήταν εντελώς ηλίθιος, οπότε το walkthrough υπήρξε μεγάλος βοηθός.
Σε παιχνίδια που έχουν πολλά quests και γενικά κρυμμένα πράγματα, μυστικά etc, χρησιμοποιώ συχνά ώστε να ψάξω όλο το παιχνίδι. Μόνος μου δεν υπήρχε πιθανότητα να τα βρω.
Γενικά, αν το παιχνίδι σταματάει να είναι διασκεδαστικό, τότε καταφεύγω πάντα σε walkthrough.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,440
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως, είναι ότι πολλοί χρησιμοποιείτε walkthrough σε Adventures. Εγώ τα χρησιμοποιώ κυρίως σε RPG, γιατί έχω το κακό συνήθειο να θέλω να δω όσο το δυνατόν περισσότερα με την πρώτη φορά που θα τα παίξω. Πχ, στο Witcher που παίζω τώρα, με εξυπηρέτησε πολύ στο να κάνω όλα τα sidequests.
Σε Shooter/action δεν χρησιμοποίω, γιατί δεν μου χρειάστηκε ποτέ. Το ίδιο και σε Strategy. Στα adventure προσπαθώ να τα αποφεύγω, γιατί την μικραίνουν πολύ την διάρκεια του τίτλου, ειδικά αν δεν έχει εναλλακτικούς τερματισμούς.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Σιγά το δύσκολο που ήταν να τα κάνεις, ειδικά στο σημείο εκείνο που είσαι/είμαστε, ρε. Δεν θέλει καν σκέψη.
<span class="bbcode_spoiler">Nταξ, με τις τουλίπες δυσκολεύτηκα, νόμιζα ότι ήθελε να πας λουλούδια σαν αυτά που είναι για Alchemy, αλλά μετά βρήκα τυχαία το πτώμα.</span>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Γενικά δε χρησιμοποιώ walkthroughs εκτός κι αν κολλήσω άσχημα και έχω φάει φρίκη.
Εξαιρούνται κάποιοι τίτλοι όπως το Gothic 2 (που κοίταζα για να δω που είναι τα φυτά που αυξάνουν μόνιμα τα stats, μερικά δεν είναι και ιδιαίτερα ευδιάκριτα) και τα Stalker όπου αφού είχα ψάξει πολύ καλά κάθε περιοχή κοίταζα στη wiki του να δω μήπως μου ξέφυγε κανένα κουλό uber-artifact ή αντικείμενο, αν και μετά το SoC έψαχνα στα επόμενα ακόμα και πάνω σε δοκάρια σκεπών, καμινάδες, στοιβαγμένους κορμούς, τρακτέρ, ρωγμές σε ξύλινα πατώματα κτλ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Σε adventures σχεδόν ποτέ. Όπως είπε και ο Ναύαρχος πιο πάνω, μόνο αν κολλήσω πολύ άσχημα και για μέρες και δεν είναι πια διασκεδαστικό το παιχνίδι.

Σε όλα τα υπόλοιπα είδη, αφού τα ολοκληρώσω και θέλω να ψαχτώ παραπάνω με κολέκτιμπλς ή πράγματα που μου ξέφυγαν, βλέπω ένα walkthrough για να δω αν μ'ενδιαφέρει να ξαναπαίξω για να βρω κάποια πράγματα.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Κι εγώ όπως και πολλοί εδώ μέσα σπάνια χρησιμοποιώ walkthrough!! Μόνο αν κολλήσω σε κάποιο σημείο για πολλή ώρα και έχω αρχίσει να νευριάζω ή αν θέλω να τερματίσω 100% ένα παιχνίδι για κάποια πράγματα δευτερεύουσας σημασίας, π.χ. στο vice city για τη θέση μερικών rampages...
 
Top Bottom