What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Civilization VII

chek2fire

Mind-flayer
Μόλις κυκλοφόρησε το civ 7

Εχει γίνει αγορά με την μία και ήδη γίνεται εγκατάσταση καθώς δεν έχω χάσει civ εδώ και πολλά χρόνια.
Τώρα από τι λένε έχει τα προβλήματα του που επικεντρώνονται κυρίως στο απλοποιημένο του UI αλλά και στην διπλωματία που εδώ που τα λέμε δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο.
To βρήκα και σε καλή τιμή στα κλειδάδικα· Περισσότερα αργότερα.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Τα τσιβιτσιλέσιον μακρυά με κυάλια και αγάπη, διαφορετικά δεν θα μας έβλεπε ούτε η κουζίνα.

The Nameless One

Mind-flayer
Από αυτά που ακούω είναι love it or hate it τελείως οι αλλαγές.
Καθώς έχει κρατήσει τα district του 6 και το σύστημα με τα ages δεν μου αρέσει καθόλου, hard pass για εμένα.
Προτιμώ να ρίξω άλλες χίλιες ώρες σε civ 2 ή 5

Sephir

Beyond Within
Staff member
Το τελευταίο Civ που είχα παίξει πολύ ήταν το IV, δηλαδή προ-εικοσαετίας. Ξενύχτια ολόκληρα.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το V (αν και βλέπω ότι το έχω στο Steam - δεν έχω ιδέα πως) και το VI, αλλά από τα διάφορα σχόλια που έχω διαβάσει, το VII τρώει αρκετό κράξιμο, οπότε μάλλον pass και αυτό.

Εκτός αυτού, δεν έχουμε πια το χρόνο και τα κουράγια για τέτοια πολύωρα καψίματα... 🧓

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Το τελευταίο Civ που είχα παίξει πολύ ήταν το IV, δηλαδή προ-εικοσαετίας. Ξενύχτια ολόκληρα.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το V (αν και βλέπω ότι το έχω στο Steam - δεν έχω ιδέα πως) και το VI, αλλά από τα διάφορα σχόλια που έχω διαβάσει, το VII τρώει αρκετό κράξιμο, οπότε μάλλον pass και αυτό.

Εκτός αυτού, δεν έχουμε πια το χρόνο και τα κουράγια για τέτοια πολύωρα καψίματα... 🧓
Το είχαν δώσει κάποτε τα game awards για να ψηφίσεις νομίζω, το base game χωρίς DLC.

Γενικά από ότι βλέπω το 7 είναι όμορφο αλλά έχει χαθεί η μπάλα μετά το 5, τυχαίο που έκοψαν και το sid meier's από τότε; Δε νομίζω...

Ξεκίνησα με το 2 που είχε δώσει το PCMaster, μετά πήρα το 4 σε dvd και έκαψα την ζωούλα μου, μετά το πήρα πάλι το 4 στο steam σε bundle με όλα τα expansions, μετά πήρα το 5 τότε που μοίραζαν τζάμπα, και μετά το ξαναπήρα σε steam sales ως GOTY έκδοση για να έχω μαζί όλα τα DLC και ακόμα καίγομαι με αυτό.
Το 6 έπαιξα λίγο τότε που το έδωσε ο Τζίμαρος, αλλά δε μου έκανε κλικ, μου φάνηκε έκανε αλλαγές έτσι, για να λέμε ότι κάτι αλλάξαμε... σε καμία περίπτωση δεν ήταν η σοβαρές αλλαγές που έγιναν από το 4 στο 5.

Πήρα και το Beyond Earth σε κάποια φάση αλλά προσπάθησα να παίξω και ένιωσα I'm too old for that shit" γιατί τελικά δεν είναι "mod του 5" όπως έλεγαν οι κακίες γλώσσες και θέλει να το μάθεις, να πω την αλήθεια και αυτό έγινε πριν αποκτήσω παιδί, τώρα δε με βλέπω να το πιάνω ποτέ ξανά :p

Το 7 μου φαίνεται ακόμα χειρότερο απο το 6 πάντως.

manofsorrows

Hobgoblin Captain
To τελευταίο που ασχολήθηκα κι εγώ αρκετά ήταν το 2. Ακούμπησα ίσα ίσα 3-4-5-6 με ένα ανολοκλήρωτο play στο καθένα. Ίσως μου έχουν σβήσει την δίψα οι 120+ ώρες στο Through The Ages. Όλο λέω ότι θα παίξω κάποιο από αυτά, αλλά διαφορετικά είδη μου τραβούν πλέον την προσοχή.

nitro912gr

Tarrasque
Επίσης να σημειώσουμε ότι για χρόνια το Civilization έπαιζε μπάλα μόνο του, αλλά πλέον υπάρχουν και αλλού αξιόλογες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Old World και Humankind ας πούμε.

Μεταξύ Civ 2 και 6 μόνο το Call to Power προσπάθησε να φάει από την πίτα του Civ απευθείας, ναι υπήρξαν αξιόλογα 4Χ αλλά Civ clones δε θυμάμαι να πω την αλήθεια.

Pain

Death Knight
@check2fire Εντυπώσεις έως τώρα; Τα UI "προβλήματα" για τα οποία κράζουν οι περισσότεροι δε με φοβίζουν ιδιαίτερα, στην τελική, τις περισσότερες φορές τα συνηθίζεις (ή/και διορθώνονται στην πορεία). Τα δομικά στοιχεία περισσότερο με απασχολούν, με το "reset" κάθε φορά που αλλάζεις era κλπ. Σου χαλάνε εντελώς το immersion? Είναι refreshing για να μην καταλήγεις απλά να είσαι η υπερδύναμη του map μετά το "mid game"; Είναι απλά ένα πείραμα που θα πάει άπατο;

Προφανώς ως ένα σημείο είναι υποκειμενικό, αλλά θα ήθελα μια άποψη πριν επενδύσω τα 50-70 ευρώ που κοστίζει.

p.s. έχουν βγάλει και preorders για collectors στα 320 ευρώ, ΧΩΡΙΣ το game. κλαίω

chek2fire

Mind-flayer
εχω παιξει πολύ λίγο και δεν έχει προχωρήσει καθόλου η era. Δεν έχει μέχρι στιγμής να δημιουργήσεις εργάτες κάτι που με ξενίζει και έχει ένα σύστημα για επέκταση της πόλης σου.
To UI δεν με έχει προβληματίσει. Aπλό μεν αλλά κάνει τη δουλειά του.

Pain

Death Knight
εχω παιξει πολύ λίγο και δεν έχει προχωρήσει καθόλου η era. Δεν έχει μέχρι στιγμής να δημιουργήσεις εργάτες κάτι που με ξενίζει και έχει ένα σύστημα για επέκταση της πόλης σου.
To UI δεν με έχει προβληματίσει. Aπλό μεν αλλά κάνει τη δουλειά του.
Νο workers? What? Η μισή χαρά ήταν να ανοίγω δρόμους/improvements και να προσπαθώ να μη μου φάνε τους εργάτες οι βάρβαροι.

chek2fire

Mind-flayer
Νο workers? What? Η μισή χαρά ήταν να ανοίγω δρόμους/improvements και να προσπαθώ να μη μου φάνε τους εργάτες οι βάρβαροι.
δεν είναι σίγουρο αλλά έχουν περάσει κάτι χρόνια στο gameplay μου και δεν μου έχει βγάλει ακόμα την επιλογή για workers... Μπορεί να την βγάλει ακόμα. Και σε μένα μου αρέσουν οι worker.

chek2fire

Mind-flayer
Νέα δεδομένα. Oντος δεν έχει εργάτες και κάνεις επεκτάσεις της πόλης όταν φτάνουν ξεπεράσουν έναν αριθμό πλυθησμού.
Είναι λίγο παράδοξο το σύστημα των πόλεων. Μου θυμίζει πολυ το Humankind γενικά σαν ύφος.
Δεν έχει ελληνικό πολιτισμό. Αλλή μια μεγάλη παράλειψη αλλά νομίζω θα το προσθέσουν σίγουρα αργότερα με dlc.
Τέλος δεν βρίσκω πουθενά ρυθμίσεις ώστε να διαμορφώσεις το μέγεθος του χάρτη, τους αντιπάλους πολιτισμους που θέλεις κτλ. Πάντα μου άρεσε να παίζω σε μεγάλο χάρτη. Μπορεί αυτό φυσικά να είναι και λάθος δικό μου και να μην το έχω βρει αλλά σε πετάει σε ένα default χάρτη πάντα.

nitro912gr

Tarrasque
@chek2fire αν δε μπορείς να το βρεις δε φταις εσύ, κάτι λάθος έχουν φτιάξει οι UI/UX designers τους...

Φαίνεται μούφα πάντως μέχρι τώρα, σαν glorified mobile game. Τεσπά, θα παίξω όταν το δώσει ο Τίμαρος.

Top Bottom