Clair Obscur: Expedition 33

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Borracho

Ancient Red Dragon
Στην αρχή σκέφτηκα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αποκλειστικό νήμα γι'αυτό το ΠΟΙΗΜΑ, αλλά μου είστε όλοι οι τεντυμπόηδες προφανώς απασχολημένοι στα Φορτνάιτς.

Σήμερα είχα την ευχέρεια ν'ασχοληθώ λίγο σοβαρά και έπαθα ένα άλφα-βήτα-γάμμα κοκομπλόγκουγκλάγκα. Είναι JRPG γι'ανθρώπους που απεχθάνονται τα JRPG. Μουσική, ερμηνείες, ατμόσφαιρα, απ' όπου και να το πιάσεις, είναι ένα κομψοτέχνημα. Τεράστιο σαπώ στην ομαδάρα της Sandfall και χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω ότι πάει τρένο και στις πωλήσεις.

Περισσότερα τέτοια κύριοι.

Όλσο, για να πάμε λίγο στο δια ταύτα, μου άρεσε τόσο πολύ που έκατσα να μάθω το σύστημα με τα Πίκτος και τα Λούμινολς, Λούμιναλς πως-τα-λεν-τελοσπάντων. Φαντάζομαι είναι εντελώς στάνταρ μηχανισμός των μοντέρνων JRPG's πλέον, οπότε φρέσκαρα την επαφή μου με το είδος. Και πηγαίνω αυτιστικά και ρίχνω ένα ένα όλα τα όψιοναλ mini-bosses γιατί χαίρομαι το σύστημα μάχης τόσο πολύ. Ναι ΚΑΙ τα ντότζις/πάριζ.

Δεν έχω κοιτάξει κιτάπι ακόμη, αλλά για μένα είναι πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για GOTY '25.

Όταν στη γαλέρα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για κλασιμο πως περιμένεις να ανοιχτεί τοπίκ πασαμ? Κάλα δεν υπολογίζω διάφορους που απλά πετανε αετό.

Ο φιλος μας ο στεφανος παιδια, μετα το BG3 αποθεωνει και jrpg.
Τι αλλη εκπληξη να μας περιμενει στο μελλον, καλα να μαστε;

Καλά τις κωλοτουμπες δεν τις σχολιάζω. Υπάρχουν αρκετές

Nα πούμε εδώ κ.κ σύνεδροι πως ουδέποτε φόρεσα παρωπίδες.

Έντονα προκατειλημμένος, σαφέστατα. Πλήρης ιδιοτροπιών; Οπωσδήποτε.

Αλλά θεωρώ πως είναι αδύνατο να δείξεις τα BG3 και CO:E33 σε άνθρωπο που εκτιμά τα παιχνίδια με ψυχή και να σου πει 'Μπα μωρέ, πάω εδώ για Τιάπλο Τέσσερα.'

Σαν το δε μπορώ τις τζαπανίλες και περάσαμε πλέον σε άλλο επίπεδο στο καταναλώνω γουαίφου ματήριαλ ωσάν φρέσκα εκλεράκια (χοχο). Ο αναμάρτητος ας τεντώσει πρώτος τη σφεντόνα κλπκλπ που λεγε κι ένας συμπαθής χίπης.

Στα του game, το είχα στο ραντάρ από όταν είχε ανακοινωθεί καθώς το concept jrpg με ιδιόμορφο combat που δεν είναι από γιαπωνέζους, με είχε ιντριγκάρει. Έχω δει/διαβάσει ωραία πράγματα για δαύτο (ειδικά για ιστορία και χαρακτήρες που δεν το περίμενα), και έχω μπει στον πειρασμό να το δω σύντομα. Το όλο success story του, γίνεται ακόμα καλύτερο από το γεγονός ότι φτιάχτηκε από άτομα που η Ubisoft δε θεώρησε αρκετά καλά για να κρατήσει :ROFLMAO:

Σαν το δε μπορώ τις τζαπανίλες και περάσαμε πλέον σε άλλο επίπεδο στο καταναλώνω γουαίφου ματήριαλ ωσάν φρέσκα εκλεράκια (χοχο). Ο αναμάρτητος ας τεντώσει πρώτος τη σφεντόνα κλπκλπ που λεγε κι ένας συμπαθής χίπη:ROFLMAO:

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, δεν με πολυνοιάζει κιόλας βέβαια, αλλά υπάρχουν κωλοτούμπες και κωλοτούμπες. Υπάρχει η δεν μπορώ την τζαπανίλα και καταλήγεις να παίζεις τον κατάλoγο της φάλκομ, υπάρχει και η λολ πλοκάμια άνιμε γκέη μόνο αντρίκια γουέστερν αρπιτζίς και θα βγάλει η λάριαν μπιτζιθρί, λολ φακ μάι τσάιλντχουντ, θα κλάσουμε στο γέλιο κλπ. 😏

Ναι σόρυ έχεις δίκιο. Του Στέφανου είναι περίπτωση κωλοτούμπα, εσένα "redemption arc".
Silly me. :confused:

Ε προφανώς ρε, το ίδιο πρόγραμμα θα έβγαζα εγώ με τον μελισσανίδη ξέρω γω το '96;

Στα του θέματος τώρα, @Borracho ξεκάθαρα τρέχει μόνο του για γκότυ, not even close με οτιδήποτε άλλο, αλλά μέχρι στιγμής ο βασικός ανταγωνισμός είναι τα KCD2 και DS2.
Εννοείται ότι αν σου αρέσει από τώρα, σε περιμένουν φοβερά πραγματάκια στη συνέχεια. (y)

Από το KCD2 απέχω συνειδητά, μου έβγαλε την ψυχή το πρώτο και παρότι διασκέδασα αρκετά με επιμέρους στοιχεία του, ΔΕΝ είναι μια εμπειρία που θέλω να επαναλάβω σε ΑΚΟΜΑ πιο αυτιστικό πλαίσιο και για ακόμη περισσότερες ώρες.

Τα Death Stranding με απωθούσαν και με απωθούν εξαρχής. Και που έχω το πρώτο δωρεάν στο Epic, δεν έχω μπει ούτε καν στον πειρασμό να το εγκαταστήσω για να δω πώς θα μου φανεί. Ίσως χάνω, αλλά το όλο πακέτο όπως παρουσιάζεται, δεν μου κάνει το 'κλικ' ν'ασχοληθώ.

Και για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο 'παράσημο' για ένα παιχνίδι να με κερδίσει ενώ ξεκινάω φουλ προκατειλημμένος απέναντί του. Ένας πενηντάχρονος έφηβος (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) που λερώνει βρακάκι με το που βλέπει τσέην μέηλ μπικίνι κι ακούει για γριμόρια, δεν μου λέει κάτι να αποθεώσει το BG3. Αν όμως έρθει ο Διακριτικά Ελιτιστής Μπλαζέ Παππούς/Ύπατος Ρέκτης του Καλού Γούστου και γράψει ένα λυρικό 'ΓΚΛΕΓΚΛΕΜΠΛΕΓΚΛΕΧΟΥΑΓΚΑΖΟΡΠ', θα πει ότι έχουμε θεματάκι.

Με τρόμο και δέος ξεκίνησα το Clair Obscur, μην ήταν γιομάτο 12χρονες πριγκήπισσες με αληθινά ΜΕΓΑΛΑ special limit break kame hame ryuden kyogu machu machu, αλλά ζέστανε την ψυχή μου ο RPat από τα Λίντλ με τα πουτάν ντε μέγντ του. Μόνο τα Gauloises σε DLC λείπουν ρε γαμώτο. Συγκινούμαι.

Είναι προφανές ότι υπήρχε εμπάθεια προς συγκεκριμένο είδος της τζαπανεζικης κουλτούρας. Δεν είναι ότι τα τσουβαλιαζε όλα ο Silverracho.

RDT_20250702_1819321247922571801657817.png

Από το KCD2 απέχω συνειδητά, μου έβγαλε την ψυχή το πρώτο και παρότι διασκέδασα αρκετά με επιμέρους στοιχεία του, ΔΕΝ είναι μια εμπειρία που θέλω να επαναλάβω σε ΑΚΟΜΑ πιο αυτιστικό πλαίσιο και για ακόμη περισσότερες ώρες.
Ήρωας με το πρώτο, εγώ τα παράτησα δεν την πάλεψα.

Back