Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
«Τα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και εγκεκριμένα».

Λύστε μου μια απορία. Η απάντηση στο φόβο κάποιων για τις μεσοπρόθεσμες/μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων είναι ότι «Η τεχνολογία για τα mRNA υπάρχει εδώ και δεκαετίες» - επιχειρήματα που έχουν ειπωθεί και εδώ.
Πως λοιπόν, αφού υπήρχε η τεχνολογία και η τεχνογνωσία τόσα χρόνια και επίσης έκαναν Alpha-Testing σε 40.000 περίπου άτομα για τα (για το εμβόλιο της Pfizer μόνο), δεν είχαν οι ίδιες οι φαρμακευτικές καταγράψει μυοκαρδίτιδες,περικαρδίτιδες και λοιπές βραχυπρόθεσμες παρενέργειες και τις δήλωσαν ως επίσημες παρενέργειες μετά από μήνες καταγραφής κίτρινων καρτών;

Γιατί είναι τόσο ψεκασμένος κάποιος δηλαδή που δεν εμπιστεύεται τους ισχυρισμούς των φαρμακευτικών ή και των δημοσιογράφων που ξαφνικά γίναν γιατροί και επιμένουν πως «όλα τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες»;

Φιλτατε, θα μου επιτρεψεις να σχολιασω πρωτα την ωρα που εκανες το σχολιο. 4:04. Ο καθημερινος μου αριθμος και ελεγα, σημερα δεν μου ετυχε. τΡeΛα!!!
Βασικα ξεκιναμε απο τον αριθμο των ανθρωπων που εμβολιαστηκαν και μετα τσεκαρουμε ποσοι απο αυτους ειχαν δυσκολες παρενεργειες..
Δεν θα ανατρεξω σε καποια στατιστικη. Τα νοσοκομεια ειναι γεματα με ανεμβολιαστους και με υπερβολικα λιγοτερα ατομα που εχουν εμβολιαστει αλλα κολησαν. Οχι με ατομα που εχουν τις παρενεργειες που ανεφερες γιατι ειναι ελαχιστα νουμερα μπροστα στα εκατομμυρια που εχουν εμβολιαστει. Οπως εχω ξαναπει, και με το εμβολιο της γριππης, που ειναι γνωστο και ετησια ρουτινα για πολλους. Καθε χρονο πεθαινουν χιλιαδες απο το εμβολιο της γριππης.
Ολα τα φαρμακευτικα σκευασματα εχουν παρενεργειες και δεν θυμαμαι να ειπε καποιος οτι στις δοκιμες των εμβολιων τα ποσοστα παρενεργειων ηταν μηδενικα.

Συγγενης μου, αρνητης απο την μερα που ακουστηκε για πρωτη φορα το ονομα covid στις ειδησεις. αποφασισε να κανει το εμβολιο.
Ενας απο τους λογους που προχωρησε στην κινηση καμικαζι ειναι η παρατηρηση.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων που γνωριζει εκαναν το εμβολιο και δεν επαθαν τιποτα. Κανενας δεν λαχταρησε. Καποιοι που δεν ειχαν εμβολιαστει εφαγαν μεγαλη λαχταρα μεσα σε νοσοκομεια, πρωην αρνητες και οι ιδιοι (οχι ολοι) τον συμβουλεψαν να κανει το εμβολιο.
Καποιοι απο αυτους παλευουν ακομα με τα απονερα της αρρωστιας. Μιλαω για περιστατικα απο οταν ξεκινησε το νταβαντουρι.
Δυνατο push εδωσε και η τιμη των rapid test που του ενοχλησε την τσεπη. Να τα λεμε και αυτα.
Στην ουσια θα κανει το εμβολιο με ψυχραμια και οχι με νευρα και δηλωσεις οπως, με αναγκασαν. Αφησε πισω της ερωτησεις που μου εκανε οπως, ξερεις κανεναν που αρρωστησε που εγινε η ερωτηση ξερεις κανεναν που να πεθανε απο covid; γιατι στην πορεια απαντησε μονος του στις ερωτησεις του.

tl;dr
Τωρα τελευταια επαψε και η συγκριση με την Σουηδια οπου σχεδον ολοι εχουν εμβολιαστει αλλα τα νοσοκομεια δεν γεμισαν με ανθρωπους που υπεφεραν απο τις παρενεργειες του εμβολιου.

H ουσία του ποστ μου ήταν ότι ούτε οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν ήξεραν (ή δεν ήθελαν να βγάλουν) τις πρώτες παρενέργειες. Εν τέλει αναγκαστήκαν να τους τα βγάλουν με το τσιγκέλι, αλλά τώρα μιλάνε με σιγουριά για μηδενικές μακροπρόθεσμες - για να δούμε αυτό πως θα πάει - ΛΟΛ.

Και μιλάμε πάντα για νέους και περισσότερο ανήλικους. Όταν «ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» και η Pfizer μετά από μελέτη της σου βγάζει αυτό :

1636311088295.png

αλλά έβαλε μέσα κι αυτό :

1636311676279.png

Σαν τα white papers της Intel π.χ. που κοροιδεύαμε εδώ. Και βγήκαν ήδη κάποιοι γιατροί και είπαν ότι 5πλασίασαν/φούσκωσαν τα νούμερα στις νοσηλεύσεις από COVID.

Για ηλικιωμένους δεν τίθεται καν θέμα εμβολιασμού. Δεν έχω δει ούτε έναν γιατρό που να λέει «δεν συνιστώ σε έναν άνω των 60 να εμβολιαστεί». Το θέμα είναι για τα παιδιά και τις εγκύους.

Και btw κάτι ακόμα.
ΕΟΔΥ - 30 Ιουλίου :
1636311890197.png

ΕΟΔΥ - 7 Νοεμβρίου 2021 :
1636311961006.png

18 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΕΘ;;;;
Χθες το πρωί τίτλος σε τηλεοπτικό κανάλι : «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΜΕΘ ΑΠΟ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ». Ενώ κάθε μέρα ελαττώνεται το ποσοστό. Τρελό λολ.

btw όποιος στην παραπάνω κάρτα του ΕΟΔΥ βγάλει τα ποσοστά θανάτων ανεμβολίαστων και μετά εμβολιασμένων προς τον αριθμό κρουσμάτων κάθε κατηγορίας και βγάλει και πόρισμα, παίρνει κλειδάκι από μένα (hint : not looking good for the vaccinated...)
Αποδέχομαι όμως ότι ίσως είναι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ αυτοί που φτιάξανε την κάρτα, γιατί έχουν κάνει κι άλλο τραγικό λάθος στην ίδια κάρτα (ίσως και προπαγανδιστικό τέχνασμα...)

Last edited:
@Epitaph
289334
2.7% νεκροι
1,74% ΜΕΘ

8230
2,22% νεκροί
0,7% ΜΕΘ

Βλέπω μια η άλλη σε % νεκρών και πολύ περισσότερο σε % ΜΕΘ το οποίο είναι ίσως πιο σημαντικό.

Από εκεί και μετά κατανοώ πλήρως τον προβληματισμό σου. Εγώ ξεκάθαρα εμβολιάστικα επειδή έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά το οποίο σήμαινε ότι κάποιες μέρες θα στιβαχθώ σε Μετρό και λεωφορεία. Εαν συνέχιζα από το σπίτι, δεν θα το έκανα πριν κλείσει 5ετία στο πεδίο, όπως έκανα και με το εμβόλιο της γρίπης.

Από την άλλη έχεις ένα κρατος με συγκεκριμένο ταξικό προσανατολισμό το οποίο κράτος δεν διατίθεται να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει την κατάσταση (MMM, ΕΣΥ, σχολεία κλπ). Επομένως τα κουκιά είναι μετρημένα, δεν κάνεις εμβόλιο και ελπίζεις να μη νοσήσεις ή αν νοσήσεις να το περάσεις light και χωρίς απομεινάρια, κάνεις εμβόλιο και ελπίζεις να μη νοσήσεις ή αν νοσήσεις να το περάσεις ακόμα πιο light.

Συνάδελφος νεαρός αθλητικός με Astra, κόλλησε, πέρασε ψιλο light και τώρα σέρνεται όταν πάει να κάνει τις πιο απλές δραστηριότητες (να πάει σουπερ μαρκετ) οι οποίες του προκαλούν τεράστια κόπωση.

Τα charts και οι ενημερώσεις από ΕΟΔY και Σια, έχουν αξία για περίπου 10'' καθώς κάθε μέρα προκύπτει κάτι νέο. Ο μοναδικός σκοπός είναι ο εντυπωσιασμός και η προώθηση του κυβερνητικού αφηγήματος.

διαφορά 0.5% σε νεκρούς και διαφορά 1% σε νοσηλεύσεις ΜΕΘ για μένα τα λες και στις δύο περιπτώσεις «μία ή άλλη».Δεν είναι κάτι το τρομακτικά διαφορετικό (τουλάχιστον έτσι όπως το κάνουν να φαίνεται). Βέβαια στην πορεία, μπορεί να έχουν ανέβει τα ποσοστά και όντως τα εμβόλια να κάνουν πολύ παραπάνω δουλειά , αλλά δείτε κι αυτό.

Απλά τα ποστάρω γιατί δεν θα το δείτε στην τηλεόραση να παίζει.

Εγώ ήθελα να εμβολιαστώ αλλά δεν το κάνω για ηθικούς λόγους επειδή έχουν ξεφτιλίσει πλήρως την επιστήμη με τα γρήγορα συμπεράσματα και οι πολιτικοί με τις γελοίες απειλές («κάνε εμβόλιο, αλλιώς πλήρωνε rapid tests») .

δηλαδή προτιμάς να πεθάνεις γιατί σου την βίδωσε ο Μητσοτάκης;

διαφορά 0.5% σε νεκρούς και διαφορά 1% σε νοσηλεύσεις ΜΕΘ για μένα τα λες και στις δύο περιπτώσεις «μία ή άλλη».Δεν είναι κάτι το τρομακτικά διαφορετικό (τουλάχιστον έτσι όπως το κάνουν να φαίνεται).
Σαν ποσοστο ειναι μια η αλλη. Σαν νουμερο ομως ειναι ξεκαθαρα χειροτερα τα πραγματα για τους μη ή μερικως εμβολιασμενους. 4εκ δειγμα και 5000 σε ΜΕΘ vs 4,8εκ δειγμα με 56 σε ΜΕΘ.

Ξαναλεω ομως οτι δεν εχει αξια η καρτα αυτη. Εαν πχ τα ποσοστα μη εμβολιασμενων στις ευπαθεις ομαδες ειναι υψηλα, ειναι λογικο και αναμενομενο να εχουν περισσοτερους σε ΜΕΘ οι "μη ή μερικως εμβολιασμενοι".

Προσωπικα το μονο που κοιταω ειναι ο μ/ο ηλικιας οσων χαιρετησαν ή ειναι σε ΜΕΘ και εαν ειχαν κι αλλες παθησεις. Για την ωρα, το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών.

Επισης, απο αυτους που ειναι σε ΜΕΘ, το 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω και το 84% ειναι μη ή μερικως εμβολιασμενοι.

Το συμπερασμα μου μεχρι τωρα ειναι οτι αν εισαι γερος και ανεμβολιαστος, τον εχεις πιει. Ομοιως αν εισαι παχυσαρκος, ποτης, καπνιστης, κλπ ευπαθεις ομαδες.

Το να μην κανεις εμβολιο επειδη ειναι οπως ειναι το θεμα αδειοδοτησεων και δοκιμων, το κατανοω και το δεχομαι. Το να μην το κανεις επειδη ο Τσιορδας και ο θιασος του ειναι τρομπες, δεν βγαζει νοημα.

Σε καθε περιπτωση, λιγο προσοχη θελει και κοινη λογικη για να βγει ο χειμωνας αναιμακτα.

@Eaglos :

Σε αυτό το ποσοστό που σου χουν πάρει στην κάρτα πρέπει να λάβεις υπόψη κάτι πολύ σημαντικό και που το οποίο είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ μαθηματικό (και κατά συνέπεια λογικό) λάθος.
Οι αθεόφοβοι του ΕΟΔΥ πήραν τις μετρήσεις από 1/1/2021. Την ημέρα δηλαδη που ούτε ένας Έλληνας δεν θεωρούταν εμβολιασμένος, γιατί οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 28/12/2020 με μερικούς εκλεκτούς και με ελάχιστα εμβόλια, επομένως ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος Έλληνας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν θέσει οι ίδιες οι φαρμακευτικές, θα υπήρχε μόνο μετά τις 12/01/2021.
Αλλά βεβαίως μετράνε κανονικά όλους τους θανάτους «ανεμβολίαστων» που για εκείνο το 12ήμερο ήταν κάπως έτσι :
1636434905089.png

Και προφανώς μετά πάλι κινούταν πολύ αργά ο εμβολιασμός. Π.χ. 3 μήνες μετά την 25η Μαρτίου είχαμε εμβολιάσει το 10% (πηγή : covidvax.live: Live COVID-19 Vaccination Tracker - See vaccinations in real time!).

Αν σου κάνω την πιο απλή αναγωγή λοιπόν, που είναι να βγάλω τους θανάτους από Covid (αντίστοιχα είναι 43,40,36,54,40,48,47, 49,36,39,27) του πρώτου 12 ήμερου του 2021 που δεν υπήρχε εμβολιασμένος ούτε για δείγμα (-459 θάνατοι συνολικά), τότε θα έχουμε 7380 θανάτους και το ποσοστό θανάτων/κρουσμάτων πέφτει στο 2,55% από 2,7%. Και προφανώς η αναγωγή μπορεί να συνεχιστεί μιας και αρχικά ο πληθυσμός εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων ήταν 0 στους πρώτους και 10.500.000 στους τελευταίους.

@Εaglos + Nitro

Το ότι δεν έχουν βρεθεί πιθανές παρενέργειες που μπορεί να δημιουργήσει το εμβόλιο είναι σχεδόν σίγουρο, αν λάβεις την ασχετοσύνη που επέδειξαν οι φαρμακευτικές.
Η ασχετοσύνη ή και προπαγάνδα που επιδεικνύουν όμως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ είναι για μένα ότι πιο ΣΑΠΙΟ υπάρχει στην κοινότητα αυτή. Που κανονικά ως επιστήμονες θα έπρεπε να έχουν στοικότητα, με την έννοια να μην κοιτάνε απλά τα νούμερα και να βγάζουν συμπεράσματα, αλλά να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη για να βγάλουν ένα πόρισμα.

Παράδειγματα;
1) Χθες είδα βιντεάκι που μίλαγε ο ΘΕΟΣ Κέρμιτ (βασιλακόπουλος) και έλεγε ότι ο ιός πια έχει περίπου 130% αυξημένη μεταδοτικότητα σε σχέση με πέρυσι.
Τι έγινε; Σίγουρα υπάρχει μια αύξηση στην μεταδοτικότα, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι κάνουν παραπάνω τεστς. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Το «επιστημονικό δεδομένο» που τόσους μήνες διατυμπάνιζαν πως «Η μετάλλαξη Δ έχει 50% μεταδοτικότητα» (που πάλι είχε λάθη μεθοδολογίας και πάω στοίχημα δεν υπήρχε εργαστηριακή έρευνα που να το αποδείκνυε ) αντικαταστάθηκε από την νέα φοβερή παρατήρηση που έκαναν «επιστήμονες ανώτατης διανόησης» σαν τον προαναφερθέν παράγοντα του Muppet Show που απλά είδαν :
5Νοεμβρίου 2020 : 2915 κρούσματα
5 Νοεμβρίου 2021 : 6889 κρούσματα

αύξηση 136%. Άρα «136% ΠΙΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ ΟΜΙΤΖΙ».

Ε λοιπόν όλα αυτά είναι ΕΜΕΤΙΚΑ. Και κάποιοι προτιμούν να μην εμβολιαστούν όταν ακούν τέτοιες πίπες από ατόμα που έχουν σπουδάσει από το να κάνουν το εμβόλιο και σιχαίνονται τον ευατό τους. Από τη στιγμή που μπορώ να πάω κόντρα σε μια τέτοια καταιγίδα βλακείας και απειλής («δεν σου δεχόμαστε το τσάμπα rapid test που κάνεις στα σημεία ελέγχου, πρέπει να σκάσεις 10ευρω σε ιδιώτη - χοχοχο») προτιμώ να πάρω την πιθανότητα να πεθάνω, ναι.
Και ίσως είναι λίγο ακραία ως σκέψη, αλλά κάποιοι προτίμησαν να πεθάνουν για να πάνε κόντρα στους Τούρκους ή τους Ιταλούς/Γερμανούς. Κάναν καλά που τους πήγανε κόντρα; Πετάξαν το ύψιστο αγαθό που είναι η ζωή για ποιον λόγο; Για να είναι «ελεύθεροι» οι ίδιοι και οι απόγονοι τους; Μα οι Τούρκοι π.χ. δεν θα σκότωναν κανέναν, απλά ένα θεματάκι με τους υψηλούς φόρους θα είχαμε...
Edit : Δε σου συγκρίνω τις 2 περιπτώσεις λέγοντας πως είναι το ίδιο πράγμα. Απλά θέλω να ξέρω αν τελικά «ήρωες π.χ. του 21» κάναν καλά που πήγαν κόντρα σε ένα κατεστημένο που θεωρούσαν βάναυσο. Πιθανότατα δεν είχαν κάνει risk management για να υπολογίσουν πιθανότητες θανάτων. Ίσως αν τα χαν βάλει κάτω τα νούμερα και καθόμασταν φρόνιμα να μην είχαμε τόσους αχρείαστους θανάτους...

Τώρα σε προπαγανδίζουν πλήρως μέρα/νύκτα. Ε η δικιά μου αντίδραση που έχω δει το ρίσκο (μιας και ακόμα δεν θεωρούμαι ηλικιωμένος) είναι στο εγκεφαλικό κατούρημα που ρίχνουν όλη μέρα σε κανάλια, Βουλή και άρθρα και τα βλακώδη μέτρα που παίρνουν, να τους πάω και γω κόντρα για αυτόν τον λόγο (και με πιθανούς φόβους βέβαια γνωστών και άνγωστων παρενεργειών).
Προφανώς δεν λέω πως ότι λένε οι γιατροί είναι λάθος, αλλά υπάρχει αρκετή πίπα, ώστε να με απωθήσει πλήρως.

Last edited:
θα βοήθαγε τότε αντί να βλέπεις TV/webnews να μίλαγες με κάποιον γιατρό εκεί έξω; Γιατί εγώ αυτό έκανα, και κάθε μέρα βρίζω τους τίτλους τρόμου που ανεβάζουν μπας και βγάλουν κανά κλικ τα sites και την αναπηρία της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο χωρίς μαλακίες. Από την άλλη δεν τον ξέρεις τον άνθρωπο; Του λες μην παρκάρεις εκεί γιατί εμποδίζεις το λεωφορείο και παρκάρει. Του λες μην παρκάρεις εκεί γιατί θα στο μαζέψει ο γερανός και δεν παρκάρει. Αφού θέλει βούρδουλα...

Από εκεί και πέρα, δικό σου θέμα. Και εγώ φοβόμουν το ένα και το άλλο, σκέψου έκανα εξετάσεις μόνο και μόνο από φόβο θρόμβωσης ενώ η γιατρός μας, μας είπε να κάνω εγώ το άστρα και όραμα αλλά η σύζυγος να κάνει κάποιο από τα άλλα. Αλλά στην τελική όπως τόσα χρόνια κυριολεκτικά εναποθέτω την ζωή μου στα χέρια των γιατρών, έτσι κάνω και τώρα.

Όπως δεν ήξερα αν κάνω καλά με την αντιβίωση που μου έδιναν οι γιατροί, έτσι δεν ξέρω και τώρα, αλλά αφού αποδεδειγμένα μου δίνει τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, θα τους ακούσω.

@Epitaph νομίζω κανείς μας δεν διαφωνεί ότι τα ΜΜΕ έχουν απολέσει προ πολλού την οποιαδήποτε αξιοπιστία τους, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον τρόπο μετάδοσης ενός μηνύματος ως επιχείρημα για να απορρίψουμε το μήνυμα αυτό καθεαυτό. Δηλαδή: Σαφώς και μεταφέρονται υπερβολές, ανακρίβειες, κινδυνολογίες κλπ από τα ΜΜΕ με προφανή και εμφανή σκοπό να φοβίσουν περισσότερο κόσμο και να τον πείσουν να εμβολιαστεί. Αυτός είναι ο τρόπος μεταφοράς του μηνύματος. Το μήνυμα αυτό καθεαυτό είναι ότι υπάρχει παντού πλέον στον περιγυρό μας μια μεταδοτική και επικίνδυνη ασθένεια που κοστίζει ανθρώπινες ζωές σε καθημερινή βάση και η καλύτερη άμυνα που έχουμε είναι το εμβόλιο. Το μήνυμα αυτό ισχύει και είναι αληθές ανεξαρτήτως του τρόπου μετάδοσής του.

Από εκεί και πέρα, όλοι μας κάνουμε στάθμιση κινδύνου. Αν κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει λιγότερο από τον ιό σε σχέση με το εμβόλιο, είναι δικαίωμά του. Εγώ εμβολιάστηκα για να προστατέψω πρώτα από όλα την οικογένειά μου όσο το δυνατόν περισσότερο από το ενδεχόμενο να κολλήσω εγώ και να τους μεταφέρω τη νόσο, και μετά φυσικά για να προστατεύσω τον εαυτό μου από τον άμεσο κίνδυνο. Η πιθανότητα παρενεργειών αν και πολύ μικρή υπάρχει, όμως προτιμώ να ρισκάρω με την επιστήμη παρά με έναν ιό.

Αυτό λοιπόν που θα έλεγα εγώ είναι το εξής: Αν η επιλογή σου είναι συνειδητή, ως προϊόν δικής σου ενδελεχούς έρευνας και στάθμισης του κινδύνου για εσένα και την οικογένειά σου, είναι απολύτως σεβαστή. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να είναι επιλογή που βασίστηκε στην αντίδραση εναντίον των ΜΜΕ, της κυβέρνησης ή οποιουδήποτε άλλου εξωτερικού παράγοντα.

@nitro912gr @Admiral
Εμπειρία που είχα με γιατρό/παθολόγο το καλοκαίρι σε χωριό :
5-6Αυγούστου ήρθε τελείως κουρασμένος στο ιατρείο του και μετέφερε τα εξής στους ασθενείς που βρίσκοταν εκεί επί λέξει :
«Στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι 7 άτομα σε ΜΕΘ και 2 σε πολύ σοβαρή κατάσταση έτοιμοι να φύγουν. Όλοι εμβολιασμένοι». Δεν κατάλαβα αν ήταν συνολικά 9 άτομα ή 7 , αλλά δεν είχε και πολύ σημασία. Μετά από μερικές μέρες όταν ξαναπήγα το μόνο που μου πε ήταν η κασέτα «έλα ρε συ, κάνε το εμβόλιο, δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις τον Χειμώνα». Εγώ δεν ήθελα να μπω σε συζήτηση για το για ποιους λόγους δεν κάνω.
Το ότι έχεις όμως μυοκαρδίτιδες π.χ. όπου κάθε δόση συμβάλλει αθροιστικά στην παρενέργεια αυτή δεν βοηθάει. Το ρίσκο σε μένα θεωρώ πως είναι μικρό.
Για σας επίσης το ότι επιστήμονες εμφανίζουν ψευδή δεδομένα και μετά επικαλούνται την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ είναι οκ. Εμένα με εκνευρίζει απίστευτα. Η δηθενιά και τα 2 μέτρα και 2 σταθμά πάντα με εκνεύριζαν. Περί ορέξεως βέβαια...

Σε όσους γνωστούς έχω και γω άνω των 60 τους συμβουλεύω -πολύ ελαφρά- να κάνουν το εμβόλιο, γιατί ξαναλέω, δεν υπάρχει γιατρός οποιασδήποτε άποψης που να λέει ότι αυτοί δεν πρέπει να το κάνουν. Σε υπόλοιπους δεν ασχολούμαι καν να τους πω τι θα κάνουν.

@nitro912gr @Admiral
Εμπειρία που είχα με γιατρό/παθολόγο το καλοκαίρι σε χωριό :
5-6Αυγούστου ήρθε τελείως κουρασμένος στο ιατρείο του και μετέφερε τα εξής στους ασθενείς που βρίσκοταν εκεί επί λέξει :
«Στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι 7 άτομα σε ΜΕΘ και 2 σε πολύ σοβαρή κατάσταση έτοιμοι να φύγουν. Όλοι εμβολιασμένοι». Δεν κατάλαβα αν ήταν συνολικά 9 άτομα ή 7 , αλλά δεν είχε και πολύ σημασία. Μετά από μερικές μέρες όταν ξαναπήγα το μόνο που μου πε ήταν η κασέτα «έλα ρε συ, κάνε το εμβόλιο, δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις τον Χειμώνα». Εγώ δεν ήθελα να μπω σε συζήτηση για το για ποιους λόγους δεν κάνω.
Το ότι έχεις όμως μυοκαρδίτιδες π.χ. όπου κάθε δόση συμβάλλει αθροιστικά στην παρενέργεια αυτή δεν βοηθάει. Το ρίσκο σε μένα θεωρώ πως είναι μικρό.
Για σας επίσης το ότι επιστήμονες εμφανίζουν ψευδή δεδομένα και μετά επικαλούνται την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ είναι οκ. Εμένα με εκνευρίζει απίστευτα. Η δηθενιά και τα 2 μέτρα και 2 σταθμά πάντα με εκνεύριζαν. Περί ορέξεως βέβαια...

Σε όσους γνωστούς έχω και γω άνω των 60 τους συμβουλεύω -πολύ ελαφρά- να κάνουν το εμβόλιο, γιατί ξαναλέω, δεν υπάρχει γιατρός οποιασδήποτε άποψης που να λέει ότι αυτοί δεν πρέπει να το κάνουν. Σε υπόλοιπους δεν ασχολούμαι καν να τους πω τι θα κάνουν.

Γνώμη μου είναι ότι ο εκνευρισμός δεν θα πρέπει να οδηγεί σε αποφάσεις εν θερμώ, γι' αυτό τόνισα την ανάγκη για μια πλήρως συνειδητοποιημένη απόφαση που να εκπορεύεται από τη λογική και όχι από το συναίσθημα. Αν η απόφασή σου είναι παράγωγο λογικής σκέψης και προσεκτικής στάθμισης του κινδύνου τότε την σέβομαι απολύτως ως προσωπική επιλογή. Στέκομαι στο συγκεκριμένο κομμάτι επειδή έχεις αναφέρει πολλές φορές τον εκνευρισμό και την αντίδρασή σου σε αυτά που λέγονται στα ΜΜΕ.

Ναι , όταν λέω ότι εκνευρίζομαι δεν σημαίνει ότι μόλις βγαίνει η Παγώνη π.χ. αρχίζω και φορτώνω. Στο 95% των περιπτώσεων που τους βλέπω να βγαίνουν σε κανάλια και να εμφανίζουν ψευδή ή ψευδοεπιστημονικά δεδομένα πάντα θα γελάσω , μόλις συνειδητοποιήσω τι άκυρο είπανε.
Ο εκνευρισμός προκύπτει σιωπηλά και αθροιστικά από όλα αυτά τα μικρά και εκφράζεται ως παράπονο κυρίως σε φόρουμς ή σε άλλες συζητήσεις. Ποτέ δεν είμαι δηλαδή όσο νευριασμένος μπορεί να φαίνομαι στο φόρουμ.
Για μένα είναι όλο ένα μεγάλο ανέκδοτο (αληθινό βέβαια αλλά με διαχείριση από κλόουνς...)

Σε άλλα νέα :
8.600 κρούσματα... Στα 10001 ο Άδωνις θα το κλείσει το μπουρδέλο; Ή περιμένει μόνο να τον κράξει το Reuters για να το κάνει; Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.... Αλλά ξέχασα... είναι «πανδημία των ανεμβολίαστων».
Οκ τελειώνω με το σαρκαστικό χιούμορ, γιατί μόλις χτύπησα διπλή ειρωνεία που είναι επικίνδυνη για φόρουμς!

@Epitaph

Ομολογω οτι ενω κατανοω τον εκνευρισμο και συμπασχω στη σιχαμαρα προς τα ΜΜΕ και ειδικους, δεν μπορω να καταλαβω το συσχετισμο με την αποτελεσματικοτητα ή μη του εμβολιου.

Προσεξε, δεν αναφερομαι στο εαν ειναι επικινδυνο, αυτο θα φανει σε 5-10 χρονια και ειναι ενα ρισκο. Αναφερομαι στο εαν ειναι περισσοτερο αποτελεσματικο απο το τιποτα και κατα ποσο η αποτελεσματικοτητα σχετιζεται με το εαν το προπαγανδιζει ο Αδωνης ή ο Π.Ο.Υ.

Τεσπα, ευχομαι να μη παμε σε νεο εγκλεισμο, ανοιγμα για ψωνια γιορτων, ξανα μεσα, ανοιγμα για τουρισμο.

Last edited:
Εγω προτεινω στον @Epitaph να κανει μια ερευνα και για τα αλλα εμβολια, να διαβασει παλια νεα και για το εμβολιο που κανουν οι γυναικες για τον καρκινο του τραχηλου της μητρας το οποιο ειχε φαει και αυτο κραξιμο. Για το εμβολιο της γριπης, να διαβασει τις παρενεργειες στα φαρμακα που μπορει να εχει στο σπιτι του. Ισως ετσι φτασεις στο συμπερασμα οτι δεν πρεπει να κανεις κανενα εμβολιο και να μην παρεις ουτε μια ασπιρινη στο μελλον.
Υπαρχουν φαρμακα ρουτινας πχ για την ακμη, που μπορει στις παρενεργειες να μιλανε και για θανατο.
Αυτο που δεν καταλαβαινουν οι πολλοι ειναι οτι ο covid εμβολιασμος ειναι μαζικος και μιλαμε για 50-80%+ του συνολου του πληθυσμου μιας χωρας. Αυτο σημαινει οτι τα νουμερα με τις παρενεργειες θα φαινονται πολλα ομως δεν ειναι.
Εγω θα ηθελα να δω ποσοι ανθρωποι στην Ελλαδα ή αλλου, εμβολιαστηκαν και ποσοι ειχαν σοβαρο προβλημα με παρενεργειες δηλ. να βρεθουν σε νοσοκομειο/να χρειαστουν ιατρικη βοηθεια.

κουνέλο μου, δεν θα τοποθετηθω γενικως, εχω βαρεθει για να ειμαι ειλικρινης ολη αυτην την κουβεντα, εχω βαρεθει και τα οσα ακουω, ακομα και τα οσα λεω, δεν βγαζει καπου. ο καθενας κανει τις επιλογες του, μεγαλα παιδια ειμαστε, και αν εχω παρει μιαν αποφαση δεν χρειαζεται να πεισω κανεναν αλλον οτι ειναι σωστη. θα φανεί στο μελλον.

σε ενα μονο μικρο μικρο σημειο θα παρεμβω. νομιζω ο πιταφχιος, οπως κι εγω, και νομιζω οπως και καθε ελλογο ον, ανησυχουμε για τις μακροπροθεσμες παρενεργειες. δεν μιλαω για τους 6 μηνες, δεν μιλαω για τον ενα χρονο, μιλαω για τα δεκα χρονια για να στο θεσω αριθμητικα. οχι, δεν μου λεει κατι οτι το εχουν κανει 2 δισ ανθρωποι το εμβολιο. ναι, ξερω το επιχειρημα οτι και για το εμβολιο της ελονοσιας και της ιλαρας και του τυφου κλπ κλπ οταν το πρωτοκανανε οι ανθρωποι δεν ηξεραν τι θα τους συμβει στο μελλον. και δεν μου λεει κατι, επισης.

αυτη ειναι η ανησυχια μου και πειτε με αν/οσο θελετε ψεκασμενο. και καταλαβαινω οτι γι αυτο το θεμα απλα δεν υπαρχει απαντηση ΤΩΡΑ. θα το δουμε ολοι μαζι οσο περνανε τα χρονια. γι αυτο ακριβως θα θεωρησω νταουνραιτ μαλάκα με περικεφαλαία και αυτον που θα μου πει τωρα οτι "ναι, την π...ες μεγαλε, καρκινος σε 10 χρονια" αλλά και τον αλλον που μου λεει: "δεν θα συμβει τιποτα, καμμια παρενεργεια".
αυτα.

Back