What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Crusader Kings 2

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Στο steam υπάρχει και demo για το game. Δοκίμασε το να δεις αν σου κάνει
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
<b>O θάνατος του Αυτοκράτορα</b>

Η αυτοκρατορία είχε επεκταθεί σε όλην την Αρμενία, κατόρθωσε να πάρει ένα κομμάτι από την κάτω Ιταλία από τους Ουαλούς!?( ναι στο game οι ουαλοί την πέφτουν και καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της κάτω ιταλίας από τον Αιγύπτιο Σουλτάνο) αλλά δυστυχώς μετά από πολύχρονη μάχη με τον Σουλτάνο είχε χάσει τα εδάφη της Αντιοχείας.
Ο αυτοκράτορας γερος αλλά αγαπητος από όλους τους vassal μετά από λίγα χρόνια ειρήνης τελικά πέθανε και στην θέση του μπήκε ο νεώτερος του γιος από την δεύτερη του γυναίκα μια και οι προηγούμενοι είτε είχαν πεθάνει σε μάχες η ήταν επίσκοποι και δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν την θέση της αυτοκρατορίας.
Με το που έγινε η διαδοχή φυσικά οι vassal δεν χάσανε την ευκαιρία και κήρυξαν ανεξαρτησία αμέσως κατακερματίζοντας την αυτοκρατορία

<img src="http://img837.imageshack.us/img837/6513/crusadera.jpg" alt="crusadera.jpg" class="bbcode_img" />

Μια και ήδη είχα κηρύξει ξανά πόλεμο στους Ουαλούς για να πάρω άλλα ένα κομμάτι από τα εδάφη της κάτω Ιταλίας ο μόνος τρόπος για να τους επαναφέρω ήταν δωροδοκώντας τους και μετά ζητώντας τους να επανέλθουν κάτω από την ηγεμονία μου.
Οι περισσότεροι δέχτηκαν και όσοι δεν δέχτηκαν τους εξανάγκασα με την βια.
Οπως πάντα όμως κάθε εναλλαγή αυτοκράτορα είχε φοβερές δυσκολίες στην εδραίωση του στην γνώμη των vassal. Ο μόνος τρόπος που έχω βρει για να τους ηρεμήσω είναι να τους δωροδοκώ, να τους χαρίζω εδάφη και στο τέλος να μεταφέρω όσους δεν είναι count και έχουν αρκετά αρνητική γνώμη σε άλλους vassal.
Τελος όσοι δεν πείθονται αναλαμβάνει ο spymaster ώστε να καταφέρει να τους εκβιάσει η να μπορέσω να τους δολοφονήσω με συνωμοσία μέσα στο κάστρο τους. Υπάρχει πάντα και η τελευταία λύση του αφορισμού και της φυλάκισης και δολοφονίας τους αλλά αυτό πάντα θα πρέπει να αποφεύγετε γιατί εξοργίσει τους υπόλοιπους και μεγαλώνει τις ιντριγκες προς το πρόσωπο σου.
Επόμενος στόχος είναι να ανακαταλάβω την Αντιοχεία από το ισχυρό Σουλτάνο της Αιγύπτου
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Αυτό είναι σταθερό πρόβλημα. Αν έχεις πολλά εδάφη και ο Αυτοκράτορας έχει υψηλότατο Prestige/Honor, μόλις ανέβει αργά ή γρήγορα στο θρόνο ο διάδοχος όλα τα τσουτσέκια αρχίζουν να τσινάνε επειδή ο νέος άρχοντας δεν έχει τόσο Prestige.

Εγώ είχα αρχίσει να δίνω τίτλους ευγενείας στον εκάστοτε διάδοχό μου από σχετικά νωρίς, μπας και αρχίζει να ανεβάζει αυτόματα ένα σεβαστό ποσοστό Prestige ώστε να μην έχω τόσα προβλήματα όταν συμβεί το μοιραίο.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και εγώ δεν έχω βρει κάποια λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα της διαδοχής και πως θα σε υποδεχτούν οι vassal ιδίως αν ο διάδοχος είναι σχεδόν νεογέννητο που δεν έχει κανένα prestige.
Σκεφτόμουν σαν λύση να μην έχω τόσους πολούς vassal αλλά να μοιράζω το βασίλειο μου σε ελάχιστους ώστε να μπορώ να τους κουμαντάρω καλύτερα. Από την άλλη κατακερματισμένο βασίλειο σε vassal είναι ποιο εύκολο να το διαχειριστείς γιατί ακόμα και πόλεμο να κάνεις μαζί τους θα μπορείς να τους νικήσεις πανεύκολα. Ομώς και αυτό έχει το αρνητικό του γιατί πολλοί vasasl σημαίνουν και πάρα πολλές ιντριγκες.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Εδώ και κάτι μέρες στο facebook του παιχνδιού ανεβάζουν μια φώτο puzzle που κάθε μέρα φεύγει και ένα κομμάτι της. Από τι φαίνετε θα έχουμε το πολυαναμενόμενο pagan dlc. Επιτέλους θα μπορέσουμε να αιματοκυλήσουμε την Ευρώπη στο όνομα του Οντιν!!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=548276681857511&set=a.541313459220500.127739.131237343561449&type=3&theater
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Τελικα ανακοινωθηκε οντως pagan dlc...
http://www.paradoxplaza.com/games/crusader-kings-ii-the-old-gods
για Q2 του 13...

με start date στο 867!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και έχουμε και το πρώτο trailer για το dlc

https://www.youtube.com/watch?v=V-edUnWQgyM

Από τι φαίνετε αρχίζει αρκετά νωρίς στο 687 το dlc του.

Στα δικά μου τώρα η βυζαντινή αυτοκρατορία έχει κατορθώσει να εδραιωθεί στην Ιερουσαλύμ να τους μετατρέψει σε αυτές τις περιοχές όλους σε ορθόδοξους και να επεκταθεί και σε όλη την νότια ιταλία και Σικελία. Δυστυχώς στο τέλος της βασιλείας του Αυτοκράτορα εμφανίστηκε μια μεγάλη απειλη από τον βορά
Ενώ είχα ανοίξει πόλεμο με τον Πάπα για την κατάκτηση της Ρώμης η ορδές των Μογγόλων μου άνοιξαν πόλεμο από τον βορά κατακτώντας μου όλες τις βόρειες επαρχίες του καυκάσου. Ετσι γρήγορα εξασθενισμένος από τις διαμάχες αναγκάστηκα και και συνθηκολόγησα με τον Πάπα χάνοντας και αυτή την μεγάλη μάχη.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχα και μια επανάσταση ενός vassal που είχε στην κατοχή του την Σικελία και το βελιγράδι και πολεμώντας τον έχασα και το Βελιγράδι από την Ουγγαρία.
Πλέον ο χάρτης είναι διαμορφωμένος έτσι

<img src="http://img401.imageshack.us/img401/9007/203770screenshots201302.jpg" alt="203770screenshots201302.jpg" class="bbcode_img" />

με μια μικρή περιοχή στην κατοχή μου στην καρδία του Μογγολικού βασίλειου. Δεν ξέρω γιατί δεν μου έχουν επιτεθεί ακόμα εκεί. Δεν είναι καθαρά δικός μου vassal αλλά του πατριαρχείου.

Κατά το τέλος της ζωής του Αυτοκράτορα συμβαίνει μια παράξενη εισβολή από τα βάθυ του ωκεανού στα δυτικά.Η περιγραφή που σου εμφανίζει είναι όλα τα λεφτα

<img src="http://img560.imageshack.us/img560/9007/203770screenshots201302.jpg" alt="203770screenshots201302.jpg" class="bbcode_img" />

ενώ γρήγορα άρχισαν να κατακτάνε περιοχές στο μαροκο και φυσικά να χτιζουν τους δικούς τους Ναούς πυραμίδες και να κάνουν ανθρωποθυσίες στους θεούς τους..

<img src="http://img838.imageshack.us/img838/9007/203770screenshots201302.jpg" alt="203770screenshots201302.jpg" class="bbcode_img" />

να δούμε πως θα αντιδράσει γενικά η δύση σε αυτή την απειλή. Εμένα δεν φαντάζομαι να με επηρεάσει τόσο μακριά που βρίσκομαι.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Καλά εκείνη η περιοχή πως και δεν χάθηκε? Αποκλείεται να την άφησαν οι Μογγόλοι.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο την έχουν αφήσει αυτή την περιοχή.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Από εκεί λοιπόν θα ξεκινήσει η αντεπανάσταση για την κατάληψη των περιοχών που με τόση βιαιότητα κατέκτησαν οι ορδές των βαρβάρων. Είμαστε μαζί σου.. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Η αυτοκρατορία έχει μπει σε περίοδο παρατεταμένης διαταραχής και πιέζετε πλέον πάρα πολύ από τα ανατολικά και από τις ορδές των Μογγόλων.
Εχουν μείνει πλέον 100 χρόνια για το τέλος και αυτού του gameplay που παίζω και η πίεση που δέχομαι από τους Ilkhanate είναι αφόρητη. Ηδη αυτή την στιγμή είμαι σε ένα πόλεμο μαζί τους για κοντά στα 5 χρόνια χωρίς να φαίνετε ότι μπορεί να τελειώσει.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο προηγούμενος αυτοκράτορας πέθανε σε πολύ μεγάλη ηλικία και αφήνοντας heir στο βασίλειο του τα εγγόνια του καθώς οι γιοί του είχαν όλοι τους πεθάνει.
Μετα τον θάνατο του βασιλιά το game με έριξε να παίζω με έναν εγγονό του που είχε στην κατοχή του μόνο το βασίλειο της Σικελίας αλλά όχι την Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Ακολούθησαν αρκετά χρόνια διχασμού στα εδάφη της Αυτοκρατορίας και μετά από ιντριγκες πολέμους και δολοπλοκίες κατάφερα να ξανανέβω στο θρόνο του Αυτοκράτορα.
Δείτε τι μεγάλη διάσπαση είχε γίνει μέχρι τότε

<img src="http://img90.imageshack.us/img90/9007/203770screenshots201302.jpg" alt="203770screenshots201302.jpg" class="bbcode_img" />

Αφού εδραιώθηκα στον θρόνο άρχισε ο μακροχρόνιος αγώνας επιβίωσης στα ανατολικά πολεμόντας τους Μογγόλους. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να δολοφονώ τους Χαν ώστε να μπούνε στον θρόνο οι μικροί τους γιοί και να έχουνε μεγάλες εξεγέρσεις στα εδάφη τους για να με αφήνουν ήσυχο Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει μια χαρά το σύστημα αλλά όπως είπα και πριν είμαι σε έναν εξαντλητικό πόλεμο μαζί τους εδώ και χρόνια καθώς διεκδικούν τα εδάφη της Αραβίας.
Δυστηχώς σαν μην έφταναν όλα αυτά πέθανε και ο Αυτοκράτορας και πλέον σαν γιος του θα έχω να αντιμετωπίσω και τις εσωτερικές διαμάχες.
Dark days....
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


chek2fire wrote:
Μετα τον θάνατο του βασιλιά το game με έριξε να παίζω με έναν εγγονό του που είχε στην κατοχή του μόνο το βασίλειο της Σικελίας αλλά όχι την Βυζαντινή αυτοκρατορία.
</blockquote>

!!! "Το game σε έριξε" ; Τι σημαίνει αυτό; Κανονικά δεν έπρεπε να έχεις τον νέο βασιλιά; (*σε ρωτάω με βάση το τι γίνεται στα Total War. Το Crusader Kings το έχω, αλλά δεν το έχω ξεκινήσει να το παίζω).

 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269


Sith_Ari wrote:


chek2fire wrote:
Μετα τον θάνατο του βασιλιά το game με έριξε να παίζω με έναν εγγονό του που είχε στην κατοχή του μόνο το βασίλειο της Σικελίας αλλά όχι την Βυζαντινή αυτοκρατορία.
</blockquote>

!!! "Το game σε έριξε" ; Τι σημαίνει αυτό; Κανονικά δεν έπρεπε να έχεις τον νέο βασιλιά; (*σε ρωτάω με βάση το τι γίνεται στα Total War. Το Crusader Kings το έχω, αλλά δεν το έχω ξεκινήσει να το παίζω).</blockquote>

Καμια απολυτως σχεση με Total War γενικα...
Στο crusader kings υπαρχουν διαφοροι τροποι με τους οποιους διανεμονται οι διαφοροι τιτλοι οταν πεθαινει καποιος....λογικα στην περιπτωση του check2fire θα υπηρχε gravelkind, δηλαδη ολα τα παιδια θα παιρνουν και απο κατι, οποτε με το που πεθανε ο αυτοκρατορας, ολα τα παιδια του πηραν ας πουμε απο ενα βασιλειο και αρα ο check2fire εμεινε να παιζει με εναν χαρακτηρα με 1 βασιλειο....
Η ερωτηση μου ειναι ομως, πως και δεν πηρες και την αυτοκρατορια?Εγινε κανας succession war?
Γιατι απο οσο εχω παιξει(δεν εχω παιξει πολυ με gravelkind βεβαια περα απο την ενοποιηση της ισπανιας! :spiteful:) παντα ο απογονος που παιζω παιρνει τον μεγαλυτερο τιτλο...



 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
νομίζω ότι ο εγγονός ήταν παιδί όχι του πρώτου γιού αλλά του δεύτερου στην διαδοχή η κάτι τέτοιο. Να πω την αλήθεια δεν καταλαβα πως με έβαλε να παίζω με αυτον το εγγονό και όχι με αυτόν που πήρε τον θρόνο.
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Χμμμμ....καταλαβα μου ειχε τυχει αναλογη περιπτωση...εκει βεβαια επαιζαν κορες αναμεσα...και μαλιστα τα δουκατα μου φευγαν για αλλη χωρα...οποτε επεσε αρκετο ασασινεισον....ξεπαστρεψα μια ολοκληρη οικογενεια οχι αστεια....(και συνεχιζα να ξεπαστρευω μεχρι να βγει στον θρονο η αγαπημενη μου κορη για να κρατησω το ροουλπλει...)
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Τέλη Μαιού βγαίνει και το τελευταίο νομίζω expansion που μας δίνει την δυνατότητα να αναλάβουμε τις τύχες μιας παγανιστικής δυναστείεας. Δείτε και το trailer

 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Ενα από τα καλύτερα mod του παιχνιδίου είναι το game of thrones mod που μετατρέπει το crusader king σε ένα από τα καλύτερα game of thrones παιχνίδια.
Πλέον μετά το τελευταίο update μπορείτε να πάρετε τις τυχές οποιουδήποτε βασίλειου στο κόσμο του game of thrones και να κατακτήσετε τον θρόνο

http://ck2agot.wordpress.com/2013/05/14/dev-diary-essos-1/
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Μετά από 183 ώρες παιχνιδιού ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Το game μου χάρισε φοβερές εμπειρίες στο strategy κόσμο του και η paradox πλέον έχει ανέβει παρα πολύ στην εκτίμηση μου.
Ητάν και αυτή η φοβερή ιδέα το να διαχειρίζεσαι μια οικόγενεια που έχει το game που με τράβηξε και με κόλησε μαζί του./
Δοκίμασα όλα τα dlc εκτός από το pagan και νομίζω αυτό με το βυζάντιο και την προσθήκη των factions ήταν το καλύτερο με το δεύτερο να είναι το rebuplic που μπορούσες να στήσεις μια οικονομική εμπορική αυτοκρατορία.
Νομίζω κάποιος που θα το δοκιμάσει με όλα τα dlc του εγκατεστημένα θα έχει μια ανεπανάλυπτη strategy εμπειρία.
Καλύτερη στιγμή στο game όταν οι αζτέκοι καταλαμβάνουν το Λονδίνο χτίζουν πυραμίδες και αρχίζουν τις εκατοντάδες ανθρωποθυσίες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
Άρχισε να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά γιατί έρχεται το EU4.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ένα από τα παιχνίδια που μονοπωλούν σχεδόν το gaming time μου τα τελευταία χρόνια. Και πάνω που νομίζω πως έχω κορεστεί βγάζει η paradox το επόμενο dlc και ξανά δολοπλοκώ στις αυλές της μεσαιωνικής Ευρώπης. Φιλοδοξώ να ξεκινήσω ένα iron man ως κόμης την εποχή του Καρλομάγνου και να το τελειώσω ως αυτοκράτορας. Το καλύτερο που έχω καταφέρει ως τώρα είναι να γίνω από δούκας του Βυζαντίου, αυτοκράτορας της ενωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

το Δουκαίϊκο.
<img src="http://i58.tinypic.com/2z5sx21.jpg" alt="2z5sx21.jpg" class="bbcode_img" />
 
Top Bottom