What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,034
Δεν αποκλείω 100% την πιθανότητα να συνεχιστεί με κάποιον τρόπο αν το Snyder Cut αποδειχθεί επιτυχία. Οι πολλαπλές streaming services έχουν αλλάξει το τοπίο και πολλά studios ψάχνουν εναγωνίως για οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φέρει συνδρομητές. Μπορεί οι φανατικοί του Snyder να μην αρκούν για τη χρηματοδότηση ενός κινηματογραφικού blockbuster, αλλά για σειρά τύπου Wandavision ίσως είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Για παράδειγμα, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν εγκριθεί μια σειρά με τον Batman του Affleck με cameos που και που από τους υπόλοιπους.
 

mruseyourbrain

Umber Hulk
Joined
Oct 29, 2015
Messages
789
Το Snyder Cut θα μείνει στην ιστορία σαν την πρώτο petition οπαδών που έγινε πραγματικότητα. Αν το αποτέλεσμα είναι μέτριο μάλλον θα είναι και το τελευταίο. Πάντως δεν ξέρω γιατί τον θεωρούν καλό σκηνοθέτη. Για μένα θα είναι πάντα αυτός που μακέλεψε το καλύτερο κόμικ όλων των εποχών (watchmen) στην αντίστοιχη ταινία που σκηνοθέτησε.
 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,170
οπως και να εχει δεν ξερω γιατι τετοιο hype. ξεχνανε την μαρθα? θα μου πεις αυτος το εγραψε και ισως εχεις δικιο. αλλα θα μπορουσε να πει ενα τι μαλακιες μου γραφετε εδω.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,034
οπως και να εχει δεν ξερω γιατι τετοιο hype. ξεχνανε την μαρθα? θα μου πεις αυτος το εγραψε και ισως εχεις δικιο. αλλα θα μπορουσε να πει ενα τι μαλακιες μου γραφετε εδω.

Υπάρχει μια συνομοταξία οπαδών της DC που θεωρεί το σύμπαν του Zach Snyder ως το "σοβαρό" και "για ενήλικες" αντίβαρο του Marvel Cinematic Universe. Εγώ συμφωνώ ότι το MCU είναι γενικά πιο ελαφρύ από τις DC ταινίες του Snyder αλλά δυστυχώς οι ταινίες είναι κακές. Αν ήταν στο επίπεδο π.χ. του Batman του Christopher Nolan θα ήμουν και εγώ μαζί τους στον αγώνα για να συνεχιστούν. Βέβαια αν ήταν όντως σε αυτό το επίπεδο δεν θα χρειαζόταν αγώνας, το studio από μόνο του θα τις συνέχιζε.
 

maladroid

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
928
Πάντως δεν ξέρω γιατί τον θεωρούν καλό σκηνοθέτη. Για μένα θα είναι πάντα αυτός που μακέλεψε το καλύτερο κόμικ όλων των εποχών (watchmen) στην αντίστοιχη ταινία που σκηνοθέτησε.

Καλός storyteller σίγουρα δεν είναι. Έχει όμως μια αισθητική αντίληψη που ταιριάζει πολύ σε ταινίες κόμικ. Το Watchmen να σου πω την αλήθεια δεν το θεωρώ κακή προσπάθεια. Μιλάμε για ένα φοβερά πυκνό, πολυεπίπεδο και απαιτητικό έργο που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδιδόταν σωστά σε μια κινηματογραφική ταινία των 2.5-3 ωρών.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το φιλμ το βρήκα αξιοπρεπέστατο: αλλάζει το φινάλε προς το καλύτερο (υποκειμενική άποψη αλλά η εκδοχή του κόμικ πάντα μου φαινόταν κάπως τραβηγμένη και ήθελε από μόνη της άλλη μισή ώρα screen time για να "χτιστεί"), έχει καλό ρυθμό, κομιξάδικη φωτογραφία και χρωματισμούς, ωραίες μουσικές επιλογές, και καλό καστ. Τα πιο αταίριαστα στοιχεία της ταινίας νομίζω είναι τα εμμονικά slow-mo και οι τραβηγμένες ποζεριές που ο Snyder πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αποφύγει. Δυστυχώς είναι και αυτά που "φτηναίνουν" τις ταινίες του και απαγορεύουν στον μέσο θεατή (πέρα από τα σκληροπυρηνικά comic book nerds) να τις πάρει στα σοβαρά.
 

mruseyourbrain

Umber Hulk
Joined
Oct 29, 2015
Messages
789
Το πιο αταίριαστο στοιχείο της ταινίας ότι δεν έπιασε το feeling του κόμικ. Για superhero film με ποζεράδικες action σκηνές καλή ήταν.
 

mruseyourbrain

Umber Hulk
Joined
Oct 29, 2015
Messages
789
Ήταν η καλύτερη σειρά που είδα πέρυσι νομίζω. Ωραία πλοκή αν και στην αρχή δεν ήξερες που ήθελε να το πάει, φοβερές ερμηνείες και ανάπτυξη χαρακτήρων και νέων αλλά και αυτών που ήδη γνωρίζαμε από το κόμικ χωρίς να σκεφτώ με τίποτα καλά αυτόν πως τον παρουσιάζουν έτσι. Επίσης πέρασε αυτά που ήθελε όσον αφορά τον ρατσισμό και την βία που απασχολεί ιδιαίτερα την αμερικάνικη κοινωνία με ωραίο τρόπο πέρνοντας την ιστορία του κόμικ και δίνοντας της μια άλλη διάσταση.
 

maladroid

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
928
Μάλιστα. Προσωπικά βρήκα τη σειρά πολύ άνιση. Είχε 2-3 καταπληκτικά επεισόδια αλλά συνολικά μου φάνηκε υπερβολικά πολιτικοποιημένη με αρκετά άγαρμπο τρόπο και οι καλές ιδέες της νομίζω επισκιάστηκαν από την αγωνιώδη προσπάθεια να make a point. Γενικά η ιδέα του ρατσισμού και του white supremacy δεν θεωρώ ότι κούμπωσε ομαλά με το πνεύμα του κόμικ, και παρουσιάστηκε πολύ μονοδιάστατα. Δεν έχω θέμα με τη συγκεκριμένη ρητορική, σε κάποιες ταινίες (π.χ. Get Out) λειτούργησε άψογα, αλλά στο Watchmen δεν μου έκατσε καλά, αν εξαιρέσουμε το πώς έδεσε με το backstory ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα.
 

mruseyourbrain

Umber Hulk
Joined
Oct 29, 2015
Messages
789
Κοίταξε το κόμικ ήταν γραμμένο τη δεκαετία του 80 και είχε άλλη δυναμική σε σχέση με την τότε εποχή και γενικά το είδος των σούπερ ηρώων που υπήρχε. Νομίζω αν προσπαθούσαν να αντιγράψουν την θεματολογία κάπου δε θα κόλαγε με το σήμερα. Για μένα καλά έκαναν και πήραν την γενική δομή της ιστορίας και της έδωσαν την διάσταση που ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι ο ρατσισμός και αστυνομική βία ενώ κάποτε θα έλεγες ότι σαν ρητορική απασχολεί την αμερικάνικη κοινωνία δυστυχώς έχει φτάσει και στην Ευρώπη οπότε αγγίζει και το κοινό της εδώ πλευράς του Ατλαντικού. Όπως και να έχει προσωπικά δε με χάλασε όπως παρουσιάστηκε στην σειρά.
 
Joined
Dec 15, 2012
Messages
6,616
 
Top Bottom