Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δηλαδή πάλι θα δούμε που έφυγε από τον πλανήτη Κρύπτον και τον βρήκαν οι γήινοι θετοί γονείς του; Όπου σιγά-σιγά ανακαλύπτοι τις δυνάμεις του;

Ελπίζω όχι πάλι. Ας δείξουν καμιά καινούρια ιστορία.

Όχι δεν είναι αυτό που λέμε origin story, η ταινία έχει τον Superman σε πλήρη δράση από την αρχή και σε έναν κόσμο που έχει ήδη και άλλους υπερήρωες.

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο ΣΚ της ταινίας στις αίθουσες και υπάρχουν κυρίως καλά νέα αλλά και μια εστία προβληματισμού.

Πρώτο καλό νέο οι πολύ καλές βαθμολογίες από κριτικούς και κοινό. Στο Rotten Tomatoes είναι 82% και 93% αντίστοιχα, σούπερ δηλαδή. Το Cinemascore (βαθμολογία που δίνει το κοινό στις ΗΠΑ βγαίνοντας από τις αίθουσες) ήταν Α-, όχι άριστο αλλά πάλι καλό για να έχει θετικό word of mouth.

Δεύτερο καλό νέο οι εισπράξεις στο αμερικανικό box office. Οι προβλέψεις μιλούν για πάνω από 120 εκατομμύρια, μια δυνατή εκκίνηση που θα οδηγήσει σε πολύ καλές εισπράξεις σε ΗΠΑ, Καναδά και χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο προβληματισμός εντοπίζεται στις επιδόσεις της ταινίας σε Ευρώπη και Ασία όπου δεν πάει καλά. Η πιθανή εξήγηση που δίνεται είναι το αντιαμερικανικό αίσθημα που υπάρχει τελευταία από την λαίλαπα Τραμπ και άλλα γεωπολιτικά γεγονότα.

Στην Ευρώπη το καλοκαίρι βλέπουμε F1 oι 16 και άνω. Τα παιδιά τ'αφήνουμε σπίτι με τις γκουβερνάντες να βλέπουν Μάρβελ στο Ντίζνεϋ, έτσι πάει η ζωή, 'Χούκο.

ΥΓ Διακρίνω μετονομασία του νήματος; Σε φάση, δε σας άρεσε το Pokemon No Shiro Yugi Gahhh και το κάματε PokoGiYan XXXS Rama Hama Doooo; Με ψευδώνυμα και τεράστια ντροπή έπρεπε να σκηνοθετούν τέτοια παιδικά οι νορμάλ ενήλικες, όχι να τα διαφημίζουν κιόλας ως 'cinematic universe' και 'οράματα'. Χούκο, ε Χούκο.

Άρα έχω μπει στο σωστό thread "Τι Pokémon συμβουλές να δώσω στην κόρη μου;".

Προχτές την είδα να φτιάχνει λίστα κατάταξης, έχεις κάποια γνώμη Αλέξανδρε;

Ο προβληματισμός εντοπίζεται στις επιδόσεις της ταινίας σε Ευρώπη και Ασία όπου δεν πάει καλά. Η πιθανή εξήγηση που δίνεται είναι το αντιαμερικανικό αίσθημα που υπάρχει τελευταία από την λαίλαπα Τραμπ και άλλα γεωπολιτικά γεγονότα.
Αναμενόμενο είναι! Αφού στην Ευρώπη έχουμε στανταρς και δεν μένουμε ικανοποιημένοι με καθρεφτάκια και χαζοχαρούμενες μαρβελιες! :p

Άρα έχω μπει στο σωστό thread "Τι Pokémon συμβουλές να δώσω στην κόρη μου;".

Προχτές την είδα να φτιάχνει λίστα κατάταξης, έχεις κάποια γνώμη Αλέξανδρε;

Για Πόκεμον; Μπα, χαμπάρι.

Στην Ευρώπη το καλοκαίρι βλέπουμε F1 oι 16 και άνω. Τα παιδιά τ'αφήνουμε σπίτι με τις γκουβερνάντες να βλέπουν Μάρβελ στο Ντίζνεϋ, έτσι πάει η ζωή, 'Χούκο.

Αναμενόμενο είναι! Αφού στην Ευρώπη έχουμε στανταρς και δεν μένουμε ικανοποιημένοι με καθρεφτάκια και χαζοχαρούμενες μαρβελιες!

Στην Ευρώπη το 2025 οι κορυφαίες ταινίες ήταν οι Lilo & Stich και Minecraft The Movie, μιλάμε τους ξεφτιλίσαμε τους γιάνκηδες με το υψηλό μας γούστο.

Περίμενε Χούκο, αυτά είναι φιλμ που πάμε οι κατεστραμμένοι γονείς τα παιδάκια μας, προκειμένου ν'ανασάνουμε κανένα πικοσεκόντ ελεύθεροι, δεν πιάνονται στο μέτρημα. Είναι εργαλεία συντήρησης του κοινωνικού ιστού, όχι φιλμ.

Περίμενε Χούκο, αυτά είναι φιλμ που πάμε οι κατεστραμμένοι γονείς τα παιδάκια μας, προκειμένου ν'ανασάνουμε κανένα πικοσεκόντ ελεύθεροι, δεν πιάνονται στο μέτρημα. Είναι εργαλεία συντήρησης του κοινωνικού ιστού, όχι φιλμ.
Εργαλεία συντήρησης της πνευματικής υγείας των γονέων θέλεις να πεις 😅
(και οι 2 άθλιες btw)

Αντί να πηγαίνετε τα παιδιά σε αυτές τις παπαριές πάντε τα στο Superman να μάθουν σωστές αρχές και αξίες. Μην καίτε τα μυαλά τους με τικτοκικές σαχλαμάρες

For the record, τα παιδιά μου τα 'χω κρατήσει ως τώρα επιτυχώς ΜΑΚΡΙΑ από το Μάινκραφτ, ξέρουν μόνο πως είναι μια κουταμάρα με άσχημα γραφικά. Λίλο και Στίτς ΜΟΝΟ τα Ορθόδοξα 00'ς καρτούνς και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όποτε σκάνε στο Disney+ τα 'πεφωτισμένα ρημέηκς' με τη μαύρη Άριελ, την Κινέζα Χιονάτη και την 'νευρο-διαφορετική' Σταχτοπούτα, τους λέω ότι μερικές φορές οι μεγάλοι πειραματίζονται κι αλλάζουν τις όμορφες ιστορίες που ξέρουμε, μήπως και γίνουν καλύτερες. Δυστυχώς, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ.

Οπότε ως τα τώρα, βασιλεύει η σκληρή 80'ς πολιτική μη ορθότητα, μέσα από τους νέους εκφραστές της :D

Έχει πλάκα ρε που ψάχνετε δεξιά και αριστερά θετικά ανδρικά πρότυπα και οι Marvel και DC είναι γεμάτες από αυτά, αλλά εσείς πάτε και βλέπετε τον χλεχλέ τον Τίμοθη Σαλαμέ στα Ντουν που πιο μετροσέξουαλ δεν γίνεται. Παράνοια.

For the record, τα παιδιά μου τα 'χω κρατήσει ως τώρα επιτυχώς ΜΑΚΡΙΑ από το Μάινκραφτ, ξέρουν μόνο πως είναι μια κουταμάρα με άσχημα γραφικά. Λίλο και Στίτς ΜΟΝΟ τα Ορθόδοξα 00'ς καρτούνς και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όποτε σκάνε στο Disney+ τα 'πεφωτισμένα ρημέηκς' με τη μαύρη Άριελ, την Κινέζα Χιονάτη και την 'νευρο-διαφορετική' Σταχτοπούτα, τους λέω ότι μερικές φορές οι μεγάλοι πειραματίζονται κι αλλάζουν τις όμορφες ιστορίες που ξέρουμε, μήπως και γίνουν καλύτερες. Δυστυχώς, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ.

Οπότε ως τα τώρα, βασιλεύει η σκληρή 80'ς πολιτική μη ορθότητα, μέσα από τους νέους εκφραστές της :D
Εγώ λέω ότι είναι cosplay :p

Κοίτα και οι περισσότερες όμορφες ιστορίες που ξέρουμε "ριμέικς" είναι. Τα αρχικά παραμύθια ήταν ακόμα και για την τότε εποχή αρκετά βάρβαρα

Ισχύει 100% κι αναλόγως πετριάς, τα παιδιά μπορεί και να ψάξουν τ'αρχικά, όπως τα ψάξαμε κι εμείς. Άλλο η 'ανώδυνη' εκδοχή σκληρά βίαιων και παγανιστικών παραβολών κι άλλο το μοντέρνο 'ξέπλυμα' στην υπηρεσία του όποιου άθλιου δικαιωματιστικού αφηγήματος.

ΥΓ Χούκο να ξες, τους βάζω και Amazing Spidey & Friends και συμφωνώ, είναι φουλ στα προσκοπικά/διδακτικά μηνύματα, ιδανικά για διαμόρφωση χαρακτήρα στην προσχολική ηλικία. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΖΙΕΡΙΜ.

Είδα το Superman απο μία κόπια της κακής ώρας που κυκλοφορεί στους γνωστούς χώρους.

Το σενάριο σίγουρα ΔΕΝ ήταν το δυνατό του σημείο, λίγο μπερδεμένο και αν το ψειρίσεις θα βρεις πολλά παράξενα. Επίσης έχει πολυπληθές καστ και δεν υπήρχε χρόνος για όλους να αναπνεύσουν.

Παραδόξως, ο Corenswet και η Brosnahan ήταν αρκετά καλό casting και έβγαζαν vibes από τις ταινίες του 80. Και η παρουσία του σκύλου συμπαθητική και όσο όσο να μην κουράζει.

Δεν έχει woke στοιχεία αλλά παίζει λίγο με τα πολιτικά θέματα της εποχής μας, όσο και αν οι συντελεστές της ταινίας λένε ότι είναι απλώς μια ταινία. Στην πλοκή γίνεται μία πολεμική επέμβαση απο μία χώρα σε μία άλλη και τα σκηνικά θυμίζουν Ισραήλ - Παλαιστίνη. Επίσης, ο Superman παρουσιάζεται σαν ξένος (μετανάστης).

Στην τελική, δεν νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη ταινία για το στυλ του Gunn, και δεν νομίζω ότι ήταν η ταινία που θα αναστήσει το genre ή έστω την DC.

ΥΓ Χούκο να ξες, τους βάζω και Amazing Spidey & Friends και συμφωνώ, είναι φουλ στα προσκοπικά/διδακτικά μηνύματα, ιδανικά για διαμόρφωση χαρακτήρα στην προσχολική ηλικία. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΖΙΕΡΙΜ.

Θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα απαντήσω 100% στα σοβαρά. Για τον ίδιο λόγο που παίζω videogames: escapism. Ο κανονικός κόσμος είναι αρκούντως θλιβερός και σκοτεινός, δεν θέλω το ίδιο και από τα media στον ελεύθερο χρόνο μου όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω.

τους βάζω και Amazing Spidey & Friends και συμφωνώ, είναι φουλ στα προσκοπικά/διδακτικά μηνύματα, ιδανικά για διαμόρφωση χαρακτήρα στην προσχολική ηλικία. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΖΙΕΡΙΜ.
Το συγκεκριμενο ειναι οντως πολυ καλη επιλογη για τις μικρες ηλικιες. Ο μικρος εχει ξετρελαθει με τον σπαιντι, πηραμε ηδη την ομαδα της γειτονιας και σταδιακα θα παρουμε και τους κακους. Νταξ οκ δεν ειναι και τοσο ασχημα, βλεπονται και απο καναν μεγαλο αν εινναι διπλα στο παιδι κεινη την ωρα ξερω γω γκουχ γκουχ.

Θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα απαντήσω 100% στα σοβαρά. Για τον ίδιο λόγο που παίζω videogames: escapism. Ο κανονικός κόσμος είναι αρκούντως θλιβερός και σκοτεινός, δεν θέλω το ίδιο και από τα media στον ελεύθερο χρόνο μου όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω
Να, τέτοια λες Χούκο και με συγκινείς. Παίζει να σου πάρω λαμπάδα Αΐρον Μαν 4 το Πάσχα :D

Οι επιδόσεις του Superman μέσα στην εβδομάδα δείχνουν ότι η ταινία έχει πολύ καλό word of mouth, ενώ ακόμα και τα διεθνή νούμερα δείχνουν ανοδική τάση. Η Warner Bros ήθελε πάνω από 500 εκατομμύρια εισπράξεις για να το θεωρήσει επιτυχία, πλέον φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα και για 600+.

Back