What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν λεφτά κτλ κτλ κτλ.....

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Όλοι οι επαγγελματίες λένε ότι δεν έχουν δουλειά, ο κόσμος δεν έχει λεφτά και λοιπά τέτοια.

Λογικό ήταν μέσα σε αυτό το κλίμα να προκύψουν νέα μαγαζιά, που διαλέξανε να πουλάνε πολύ φθηνά ένα αυστηρά συγκεκριμένο είδος. Έτσι λοιπόν βλέπουμε μαγαζιά που πουλάνε μόνο donuts, άλλα που φτιάχνουν μόνο burgers ή hot dogs αλλά και σουβλατζίδικα που αποφασίσανε να σταματήσουν την αλητεία των 2.00 ευρώ για πίτα με χοιρινό και 2.20 με κοτόπουλο και να προσφέρουν σουβλάκι σε τιμή λογική.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή μου άνοιξε ένα μαγαζί που πουλούσε καλαμάκι χοιρινό με πίτα στο 1.00 ευρώ και κοτόπουλο στο 1.30. Καλό σουβλάκι, ικανοποιητικού μεγέθους και επιτέλους φθηνό.

Αλλά όχι, εδώ είναι Ελλάδα και είμαστε έξυπνοι, δε μας κάνει η πολλή δουλειά που έχουμε και θέλουμε να την καταστρέψουμε από μόνοι μας. Ο τύπος λοιπόν αποφάσισε -εν μία νυκτί- να ανεβάσει τις τιμές στο 1.30 και 1.40 αντίστοιχα, ενώ και την Amstel κουτάκι από 1.10 την πήγε στο 1.40 !!!!!!!

Μετά λέμε φταίει η κρίση, η έλλειψη χρημάτων κτλ. Όχι ρε παιδιά, συχνότατα φταίει η απληστία μας, το κακό μας το κεφάλι, το ότι θέλουμε να κάνουμε τους ξύπνιους και νομίζουμε ότι ο πελάτης είναι τουλάχιστον μαλάκας. Το να κάνεις, σε τέτοια περίοδο, αυξήσεις της τάξης του 25%-30% είναι παραπάνω από απαράδεκτο και μαρτυρά ότι δε θα σου φταίει κανείς αν αύριο μεθαύριο κλαίγεσαι ότι μειώθηκε η δουλειά σου και, κακά τα ψέματα, αυτό θα σου αξίζει και πολύ καλά θα έχεις πάθει.

Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα.... :cheer:
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Πολύ ωραία τα λες φίλε Μάνο!!!

Ξέχασες και την άλλη "φανταστική" ιδέα που έχουνε πολλοί.... Μόλις ξεκινήσει κάτι πετυχημένο αμέσως το αντιγράφουνε όλοι!!
Π.χ. στην (πρόην) πόλη που έμενα πρόπερσι το καλοκαίρι άνοιξε μαγαζί δίπλα στις καφετέριες το οποίο πουλούσε σουβλάκια-λουκάνικα σε ψωμάκι ή σκέτο, με σοσ από πάνω και ντομάτα απλό, με 1€!! Δεν ξέρω γιατί δεν το είχε κάνει μέχρι τότε κανένας μια και είναι πανέξυπνη αλλά συνάμα γελοία ιδέα για να τη διανοηθείς, αλλά ως κλασσικοί ελληνάρες, μέσα σε 2 μήνες άνοιξαν άλλα 2 ολόιδια μαγαζάκια και μάντεψε, ναι είναι όλα στον ίδιο δρόμο, το ένα απέναντι του αρχικού και το άλλο στην απέναντι γωνία.... Τώρα παραπονιούνται ότι δεν έχουν δουλειά και μάλιστα ο πρώτος που το έκανε είναι έτοιμος για κλείσιμο!!
Και δυστυχώς αυτό δεν γίνεται μόνο στον τομέα των τροφίμων αλλά και σε άλλους όπως η γεωργία...

Άρα ναι δεν φταίει μόνο η κρίση, η έλλειψη χρήματος κλπ που λες κι εσύ!! Φταίει το ότι είμαστε κουφιοκέφαλοι και καζανοκέφαλοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μας συμφέρει και τι όχι!!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
http://www.zoiforos.gr/afieromata/koinonika/elliniki-krisi/item/6846-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CE%B2-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%BF%CF%85

καλυτερα δεν γινεται να πει κανεις....

οπως λενε και τα παιδια πιο πανω, δεν μας φταιει κανεις αλλος πλην το 'ξερο μας το κεφαλι'
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Yep,προσυπογράφω.Πολύ σωστά τα λες Μάνο.
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Μη στεναχωριεστε παιδια...Αυτοι που ειναι απληστοι θα σκονταψουν μονοι τους εμεις το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε και θα δειτε πως οι σωστοι επαγγελματιες θα ανταμειφθουν και περιπτωσεις οπως αυτοι του σουβλατζη παραπανω θα κλαινε τη μοιρ ατους γιατι θα εχουν να σταυρωσουν πελατη απο την προκαμβριο..Don't worry...Be Happy
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Ωραιο θρεντ.. μου δινει την ευκαιρια να μοιραστω μαζι σας καποιες μου σκεψεις :

Για μενα.. σημαντικοτατο ρολο στις τιμες παιζουν οι <b>ιδιοκτητες</b> καταστηματων κτλ ακινητων

Προσφατα ερευνησα τιμες ανοικιαστων καταστηματων στην περιοχη μου (για εναν φιλο που ενδαφεροταν να ανοιξει)

Σε καποια κεντρικη οδο μου ζητησαν ενοικιο <b>6.000 :eek:hmy: </b> €. (φυσικα αλλου θα ηταν πιο ανεβασμενη η τιμη, ισως και 10.000 και παραπανω)

Εχουμε και λεμε :

6.000 για ενοικιο

3 υπαλληλοι, κοντα 2.500 € συνολο το μηνα (μισθος και ασφαλεια)

δημος (500 € ισως, σιγουρα)

ΤΕΒΕ

ΔΕΗ, νερο και ΟΤΕ

ο φιλος ενδιαφεροταν να ανοιξει καφετερια (οποτε βαλε και τον καφε κτλ κουλουρακια πχ)

και ερωτω : ποσο πρεπει να χρεωσει τον καφε για ανταπεξελθει σε τοσα εξοδα τον μηνα;

Πολλες καφετερεις χρεωνουν πιο φθηνα συγκεκριμενες ωρες τον καφε. Γινεται να μαζευεις τον μηνα απο 3 € πχ τον καφε τα 10.000 και πλεον που απαιτουν τα εξοδα του μαγαζιου, και να ελπιζεις να σου μεινει και κατι;

Γιατι ο ιδιοκτητης, που ετυχε να εχει οικοπεδο (και εχτισε) εκει, και του δωσαν οι καταστηματαρχες αξια στο ακινητο του, δεν εννοει να κατεβασει την τιμη, παρα μονο αν του μεινει πολυ καιρο ανοικιαστο;

6.000 και να καθεται... Στις μερες μας ειναι εξωφρενικο

Και εδω θα επρεπε (κατα την γνωμη μου) να επεμβει το κρατος για χαμηλωσει τις τιμες, προκειμενου να μπορουν και οι καταστηματαρχες να μειωσουν και κεινοι τις τιμες τους, με συνεπεια να ωφεληθουμε ολοι.

Βεβαια ο καθενας θα μπορουσε να πει, να ανοιξει σε αλλη γειτονια το μαγαζι του, ή ολοι μαζι να κανουμε εμπαργκο. Η πρωτη λυση συζητιεται. Η δευτερη.. φοβαμαι πως ειναι ανεφικτη <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


ninaki wrote:
Σε κεντρικη οδο μου ζητησαν ενοικιο 6.000 €.

Βεβαια ο καθενας θα μπορουσε να πει, να ανοιξει σε αλλη γειτονια το μαγαζι του, ή ολοι μαζι να κανουμε εμπαργκο. Η πρωτη λυση συζητιεται. Η δευτερη.. φοβαμαι πως ειναι ανεφικτη <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Δεν υπάρχει τέτοιο ενοίκιο στις μέρες μας, ΦΥΣΙΚΑ θα πάει να ανοίξει αλλού το μαγαζί του, για να μείνει άδειος ο χώρος για καιρό και να συνέλθει ο ιδιοκτήτης....

 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
τι δεν υπαρχει μου λες...

κανα διμηνο πριν ρωταγα, και μου ελεγε 5.500 στην καλυτερη. και τωρα βλεπω ανοιξε μαγαζι με φθηνα (γυναικεια) ρουχα (20 € το παντελονι πχ) και 3 πωλητριες.

Με λιγο κοσμο το βλεπω, καθε φορα που περναω, οποτε.. αναρωτιεμαι ποσο ακομη θα αντεξει
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Fun story, μιας και πιάσαμε τους ιδιοκτήτες και τα ενοίκια.

Ήταν στην πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη ένα μαγαζί που έφτιαχνε τοστ-σάντουιτς-πίτες κτλ κτλ. Αρκετά μεγάλο, φωτεινό και καθαρό, είχε αρκετή κίνηση λόγω της εγγύτητας στα λαδάδικα και στις ορδές των πεινασμένων σουρωμένων. Αλλά από ένα σημείο και μετά αναγκαζόταν να αυξάνει σταδιακά τις τιμές του, σε βαθμό που καταντούσε απλά ασύμφορο να πάρεις κάτι από εκεί. Και αναπόφευκτα ερήμωσε και έκλεισε.

Ρωτούσα στην πιάτσα (ατσσσσ) τις προάλλες για αυτό το μαγαζί, και μου λένε πως ανέβαζε τις τιμές ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα εξωπραγματικά ενοίκια της περιοχής, σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα της αγοράς λόγω κρίσης. Συγκεκριμένα, το ενοίκιο για τον χώρο που λειτουργούσε το μαγαζί πρέπει να ήταν γύρω στα 10.000 ευρώ το μήνα (γενικά στις περιοχές με νυχτερινή κίνηση αυτά και υψηλότερα εξωπραγματικά νούμερα αγγίζουν τα ενοίκια).

Το άκρως ενδιαφέρον είναι πως είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του χώρου να του ρίξει το ενοίκιο από τις 10 στις 5-6 χιλιάδες, έστω για 1-2 χρόνια μέχρι να καλυτερεύσει λίγο η οικονομική συγκυρία, και μετά ας του το ξανανέβαζε στα 10. Προφανώς ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και το μαγαζί έκλεισε.

Έτσι πήρε την απόφαση να κάνει το εξης: τα βρόντηξε με την οικογένειά του, πήγε στην Νίκαια (στην Γαλλία, όχι στον Κορυδαλλό :Ρ), βρήκε ένα μικρό μαγαζί με λογικό ενοίκιο και άνοιξε εκεί παρόμοιο σαντουιτσάδικο, το δούλεψε οικογενειακώς και τώρα ΧΕΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Ο χώρος που είχε το μαγαζί του στην Θεσσαλονίκη προφανώς μένει ακόμα έρημος και ξενοίκιαστος, καθώς δύσκολα θα βρεθεί άλλο κορόιδο να σκάσει 10 χιλιάρικα το μήνα.

Απλά ένα δείγμα του πόσο φραγκοφονιάδες και χαραμοφάηδες είναι μερικοί ιδιοκτήτες. Τον χαλούσε το άλλο το ζώο να παίρνει 5 χιλιάρικα το μήνα εν μέσω κρίσης, ήθελε 10 και ακατέβατα. Φάε τώρα το έρημο κτίριό σου, και έχε το για να στο σπάνε τα πρεζόνια.

Είπα κι εγώ τον πόνο μου και ξαλάφρωσα :Ρ
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
Όλα είναι θέμα ανταγωνιστικότητας.
Άμα υπάρχουν τόσα άλλα ελεύθερα καταστήματα,κάτι πιο φθηνό θα βρεθεί.
(Που πια εύκολα βρίσκεις φθηνά ενοίκια φαντάζομαι,εκτός πολύ κεντρικών δρόμων).
Αν εσύ θέλεις να ανοίξεις μαγαζί σε συγκεκριμένο σημείο,περιορίζεις την διαθέσιμη προσφορά της αγοράς σε εσένα,οπότε αναγκάζεσαι να αποδεκτείς την τιμή ή αν μην ανοίξεις...
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Ο ιδιωτικός τομέας όπως τον ξέραμε στην Ελλάδα είναι νεκρός. Και δεν προβλέπεται να ξαναγεννιέται σύντομα. Το οικονομικό υπόδειγμα ,οι παλιές νοοτροπίες (κυβέρνησης-δικαιοσύνης-διοίκησης-πολιτών) είναι απαράλλαχτες, απλά έπεσαν οι μισθοί και ανέβηκε η ανεργία. Η ελονοσία επανεμφανίστηκε, ο HIV είναι σε έξαρση,το προσδόκιμο ζωής πέφτει. Γενικά κάθε δείκτης που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο έχει μπει στο κόκκινο ενώ οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ δεν δείχνουν να πολυσκοτίζονται (έχουν καβάτζα άλλωστε). Κλείσαμε 5 χρόνια σε ύφεση και οι αναλύσεις μιλούν για τουλάχιστον 7. Αισιόδοξους τους κόβω, όσο δεν βγαίνουμε από την καθοδική δίνη τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα μέχρι είτε να ξυπνήσουμε και να στήσουμε νέο κράτος με την ουσιαστική βοήθεια της ΕΕ είτε να σπάσουμε στα 3 μετά από κάποιον απελπισμένο εμφύλιο.

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση (ΧΑΧΑ) είναι να εξηγήσει με πληρωμένες καταχωρήσεις στον τύπο όλων των χωρών της ΕΕ το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο δρόμος προς την ουσιαστική βοήθεια περνάει από τις κοινές γνώμες οι οποίες δεν καταλαβαίνουν τον τραγέλαφο που διαδραματίζεται εδώ. Εμείς υποκρινόμαστε ότι κάνουμε μεταρρυθμίσεις και οι Γερμανοί υποκρίνονται οτι μας βοηθούν. Ο γρηγορότερος δρόμος προς την καταστροφή.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Στα χαρτιά Νίνα όπως τα λες είναι.

Στην πραγματικότητα βέβαια, πολύς κόσμος δουλεύει για 300-400Ε το μήνα, ανασφάλιστος και "μαύρος". Στο δήμο πέφτει λάδωμα οπότε τα βασικά έξοδα, είναι μεν υπολογίσιμα, αλλά όχι τόσο τραγικά από τη στιγμή που λες "κάνω μαγαζί."

Από 'κει και πέρα, στον καφέ υπάρχει το μεγαλύτερο κέρδος, γιατί τον αγοράζεις ως κατάστημα χονδρική σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή και είναι από τα είδη που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αναλογία κέρδους προς κόστος. Eίναι φυσικά χάλια καιρός για επενδύσεις, αλλά το ενοίκιο εξαρτάται και από την περιοχή. Κάποιες περιοχές που θεωρούνται "πιάτσες" έχουν φίξ ενοίκια που δεν καθορίζονται απαραίτητα από τον ιδιοκτήτη, αλλά από το σχετικό κύκλωμα που νέμεται την περιοχή. Είναι μαλακία, αλλά όταν ανοίγεις μαγαζί πρέπει να 'σαι φούλ έτοιμος για όλο το σχετικό νταραβέρι.

Εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία φούλ και θα πω εδώ ότι ο Μάνος απλά ξεκίνησε το θρέντ γιατί είναι ένας τίμιος σουβλατζής και δεν ανέχεται την αλητεία του δίπλα καντινιέρη <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Hellion έκλεισε το λοκάντα;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Για το Λοκάντα είχα ακούσει ακόμα πιο εξωφρενικό ενοίκιο, και μάλιστα από τον δικηγόρο των ιδιοκτητών του καταστήματος (όχι της επιχείρισης).

Η συνενόηση για το νοίκι στο κέντρο είναι συχνά ολίγον παλούκι, για τον απλό λόγο πως οι ιδιοκτήτες είναι συχνά 3 ξαδέρφια και 2 μπατζανάκηδες εξ αδιαιρέτου... ένας να ζει στην κοσμάρα του και να θέλει νοίκι στον ουρανό, μπλέκει η δουλειά.

Άλλο τρανό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, το Ruby Tuesday, στο οποίο το νοίκι ξεπερνούσε τα 15.000 το μήνα, και η ιδιοκτησία (που μάλιστα δεν είναι ιδιώτης-πολίτης) δε δέχτηκε μείωση. Πάντως ξανανοικίαστηκε και είναι νομίζω φθηνό super-market, δε γνωρίζω με τι ενοίκιο.

Αυτά πριν σχεδόν 1,5 χρόνο. Τα νοίκια έχουν αρχίσει πλέον να πέφτουν ακόμα και σε αυτές τις περιοχές, καθηστερημένα μεν, συμβαίνει δε, όπως ήταν αναπόφευκτο στην παρούσα κατάσταση.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668


Tsok wrote:
Hellion έκλεισε το λοκάντα;</blockquote>

Εδώ και αρκετό καιρό κιόλας, παίζει να έχουν περάσει 1-2 χρόνια.

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


Hellion wrote:


Tsok wrote:
Hellion έκλεισε το λοκάντα;</blockquote>

Εδώ και αρκετό καιρό κιόλας, παίζει να έχουν περάσει 1-2 χρόνια.</blockquote>

:cry: :cry: :cry:



 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Με την ευκαιρια να πω, πως ουτε και προ κρισης, χαρηκα τα πολλα λεφτα (που λεμε ολοι) οτι υπηρχαν.

Δουλεψα σε αρκετες δουλειες με μισθο κατω του βασικου, και υπεγραφα για περισσοτερα, γιατι ηξερα οτι δεν μπορουσα αλλιως, ενω στο ξεκινημα αναγκαστηκα να δουλεψω και χωρις ασφαλεια (συν τον μικρο μισθο).

Η μονη διαφορα για μενα, ειναι οτι τωρα εγιναν πιο αυστηροι οι ελεγχοι, και οι εργοδοτες πιο δυσκολα ριψοκινδυνευουν να παρουν ανασφαλιστο ατομο για δουλεια, οποτε προτιμουν να μην παρουν καθολου.

και φυσικα δεν ημουν η μονη. Οπως σημερα ειναι λιγοι αυτοι που δουλευουν, τοτε ηταν ελαχιστοι αυτοι που πληρωνονταν κανονικα, ηταν ασφαλισμενοι και δουλευαν και νορμαλ ωρες
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Και προ-κρίσης οι εργαζόμενοι είχαν τα ίδια προβλήματα (μισθοί, ασφάλιση, εργασιακές σηνθήκες κτλ.), απλά πλέον παίρνει η μπάλα και τους μέχρι τώρα "συμμάχους" του κεφαλαίου μικρο-αστούς (μικρο-μαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημ. υπάλληλοι, μηχανικοί, δικηγόροι κτλ.) και φυσικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα της αύξησης ανεργίας, ανικανότητας του "μικρού" επιχειρηματία να είναι ανταγωνιστικός στο μεγάλο κεφάλαιο, εξαγορά πολλών αυτών και δημιουργία όλο και περισσότερων μονοπωλίων, ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στα εργασιακά δικαιώματα κτλ. Τώρα, λόγο ανάγκης ποια, και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ποιο καθαρό από ποτέ πως τα ζητήματα αυτά δεν είναι ούτε εθνικά, ούτε ζητήματα διαχείρισης, αλλά έχουν καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά, γιατί μπορεί σωστά να τα βάζετε με τον "άτιμο" σουβλατζή που προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι, αλλά στο παράλληλο πολυ-εθνικές κολοσσοί που επίσημα, με δικά τους στατιστικά, σημείωσαν ΑΥΞΗΣΗ κέρδους σε περίοδο ΚΡΙΣΗΣ και συνεχίζουν και απολαμβάνουν την μία διευκόλυνση μετά την άλλη (συλλογικές συμβάσεις εργασίας? νέα όρια βασικού μισθού? ένταξη σε φοροαπαλακτικά προγράμματα? δικαίωμα πτώχευσης και απολύσεις ακόμα και αν τα χρέη τους είναι σε...offshore δικές τους?(αληθινό παράδειγμα στην πόλη μου) και πάρα πολλά άλλα. Θέλω να πω σωστό το παράδειγμα του μικρο-μαγαζάτορα, αλλά χάνουμε λίγο την ουσία της όλης κατάστασης (που φυσικά επηρεάζει και αυτόν). Και στο τέλος, ότι και να γίνει, ότι και να αλλάξουμε από πλευράς διαχείρισης της όλης κατάστασης όσο αυτός που ελέγχει την πλειοψηφία των θέσεων εργασίας (και παραγωγής φυσικά) έχει την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τις εμετικές συνθήκες που οι ¨πολιτισμένοι¨ της ΕΕ, ΗΠΑ κτλ. έχουν υπογράψει (να ανοίξεις δηλαδή παραγωγικές μονάδες στην Χ "τριτοκοσμική" χώρα και να τα πουλάς μετά όσο θές, όπου θες, με την αξία του προϊόντος πλέον να έχει χάσει κάθε λογική) τι θα κερδίσεις? Πως θα τους σταματήσεις όταν πας και πουλάς και τα απειροελάχιστα κρατικά μέσα παραγωγής που διαθέτεις? There will be dark days ahead, όπως μου έχει μείνει και από την εισαγωγή του lords of the realm 2 (ε ρε τι θυμήθηκα τώρα!)
Σοζ για το οφτόπικ παραλήρημα μου, με πιάνει καμιά φορά :oops:
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,274
παιζει να μας κανουν σαν την κινα [δηλ. 8α δουλευουμε για ενα πιατο ρυζι] γιαυτο ο λαος πρεπει να κανει κατι πριν ειναι πολυ αργα
 
Top Bottom