What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Διακοπες

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Όσο οι άσπρες τρίχες στο κεφάλι μου αυξάνονται και τα κακά μαντάτα για το άλλο θέμα πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μπερδεύομαι για το τι ισχύει και τι όχι. Κουραδομηχανή πάντως δεν είμαι σίγουρα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
<blockquote><br><blockquote><br>Όταν λέμε παρθένο τι εννοούμε;<br>Κι αφού το περιποιούνται οι υλοτόμοι πώς μένει παρθένο;<br></blockquote><br><br>Παρθένο δάσος είναι αυτό το οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν έχει επιρρεάσει ουσιαστικά το οικοσύστημά του, το οποίο εξελίσεται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, σύμφωνα με τους δικούς του νόμους και δυναμική.<br>.<br>Το Παρθένο Δάσος Φρακτού είναι αυτά τα λαγκάδια που φαίνονται πίσω από τους βράχους με το καταρράκτη. Επειδή είναι... Φρακτό, δηλαδή περίκλειστο από γεωλογικούς σχηματισμούς χωρίς φυσικές διόδους εκτός από ένα ποτάμι απορροής, δεν το έχει επιρρεάσει ποτέ κανείς, για τλχστν 500 χρόνια.. Εκεί απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους εκτός από επιστήμονες με ερευνητική άδεια.<br><br>Γύρω από αυτό είναι το δασικό σύμπλεγμα Φρακτού, και αυτό δάσος είναι, δε νιώθεις κάποια διαφορά, αλλά το επισκέπτεσαι, και βγαίνει παραγωγική ξυλεία κάθε χρόνο σύμφωνα με τις 10ετείς διαχειριστικές μελέτες του Δασαρχείου (δλδ δεν ειναι μπάτε σκύλοι αλέστε). Υπάρχει προστασία, μπάρες που κλείνουν την εισοδο και τα ρέστα. Γενικά μαλακία, αλλά... τουλάχιστον ο εκεί δασάρχης είναι πολύ ευσυνείδητος και κάνει σωστά τη δουλειά του. Ένα ένα δέντρο τους δείχνει τι να κόψουν-τι να αφήσουν. Εγώ δε θα ήθελα να γινεται τίποτα, όμως... Καταναλώνω πόρους. Είμαστε pestilence, τίποτα δεν αφήνουμε. Έχει πάντως ενδιαφέρον, λαμβάνεις και τα κοινωνικά σημαινόμενα, γνωρίζεις πως είναι μια δουλειά που ανάθεμα και αν υπάρχει στο συλογικό ασυνείδητο της χωρας πως γίνεται ακόμα (υλοτομία), και όμως ζει εκατοντάδες οικογένειες σε περιοχή με τρελή ανεργία. Βλέπεις την αντιφατική και λεπτή σχέση του ανθρώπου με την φύση, γνωρίζεις το μεγαλείο και τις παθολογίες της ελληνικής επαρχίας (ΔΕΗ, καρτελ χοντρεμπορων ξυλου, κ.α.)... Η φύση, η εκδρομή εν γένει, βγαίνει από το ιδεατό και απλοϊκό, και γίνεται πιο... αληθινή. Το προτιμώ.<br><br>Βέβαια τώρα με τις μνημονιαρες που συνεχιζουν, μόνιμος φύλακας σταμάτησε να υπάρχει, και για πρώτη φορά δεν φιλοξενούνται  το καλοκαίρι άνθρωποι όλη την βδομάδα, παρά μόνο αν ανέβει ο δασάρχης για δουλειές του δασαρχείου (και καλά κάνει), ενώ κάποιος να φυλάει αυτό τον θυσαυρό από λαθροθήρες κλπ (υπάρχουν μοναδικά ζώα εκεί όπως αγριοκάτσικα, λύγκες, αγριοκουρκοι, αρκούδες).. Ούτε λόγος. Λιγότεροι επισκέπτες, λιγότερη ευαισθητοποίηση...<br><br>Οπότε, το μέρος διασώνεται λόγω της εξαιρετικά (εξαιρετικα όμως) δύσκολης προσβασιμότητας του και το γεγονός οτι είναι σε σύνορο. Τραχύ, ορεινό τοπίο με δεκάδες χαράδρες και μαλακές κορυφές (όχι σαν την Παρνασσάρα μας) μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, χωρίς χωριά κοντά. Ευτυχώς.<br><br>Αλλιώς θα το είχαμε "αξιοποιήσει" και αυτό...<br><br><img src="http://i.imgur.com/bJgJYmB.jpg" alt="bJgJYmB.jpg" class="bbcode_img" /><br></blockquote><br><br>Απίστευτο ποστ. Δεν είχα εντοπίσει ως τώρα αυτό το θρεντάκι, αν έχεις το θεό σου. Σελίς 10 και πάμε.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Ξαναδιαβάζοντας το ποστ σκέφτομαι ότι πρέπει να μπω μέσα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
[hide post=150 login=1]Το λοιπόν, ας μείνει το θρεντ ζωντανό, να βάλω μερικές ας το πούμε...διακοπών, από εποχές που ήμανε ακόμα άμαθος από φωτογραφίες και μεγκαπίξελ.<br><br>Εδώ μια πλαγιά και κάτι ξερολιθιές στην Σκωτία.<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i66.tinypic.com/30cok5d.jpg" alt="30cok5d.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="http://i66.tinypic.com/11lh9wh.jpg" alt="11lh9wh.jpg" class="bbcode_img" /></span><br><br>Η Μήδεια με το χρυσόμαλλο στο Βατούμι. Μπόνους το πέρασμα από τις συμπληγάδες. <br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i64.tinypic.com/k33s6f.jpg" alt="k33s6f.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="http://i63.tinypic.com/6nxl08.jpg" alt="6nxl08.jpg" class="bbcode_img" /></span><br><br>Και τέλος η Μάλτα, την περίοδο που έπαιζα το Assassin&#039;s Creed 1 μάλιστα. Πλήρες ιμμέρζιον. <br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i66.tinypic.com/1zn61zb.jpg" alt="1zn61zb.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="http://i63.tinypic.com/1z1hhts.jpg" alt="1z1hhts.jpg" class="bbcode_img" /></span><br><br>[/hide]<br><br><br>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,648
Η πρώτη φωτό από Σκωτία είναι οι "Three Sisters of Glencoe" στα Highlands? Παίζει να έχω βγάλει την ίδια ακριβώς φωτογραφία από την ίδια ακριβώς γωνία λήψης όταν είχα πάει κι εγώ το 2009.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ναι όπως τα τσέκαρα τα σαραούντινκς, αυτές οι αδερφάδες είναι. Ήμασταν μάλιστα και οι δύο εκεί την ίδια χρονιά. Εγώ κοντά στον Μάρτιο του 2009 αν θυμάμαι καλά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Τη βλέπω την δουλειά. Σε λίγο θα μας βγείτε κι εραστές.
 
Top Bottom