What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Die With Your Boots On

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Οι αληθινοί δράστες/δολοφόνοι της Μαρφίν βέβαια μια χαρά είναι ελεύθεροι και πίνουν ποτάρες στην υγειά των κορόιδων όσο όλα τα επίσημα και ανεπίσημα ΜΜΕ εστιάζουν αποκλειστικά και με λύσσα "στον ηθικό αυτουργό" αλλά δε γαμείς... έτσι βολεύει "η αφήγηση".<br><br>Tyranny, τα υπόλοιπα άλλη ώρα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ζήσαμε να το διαβάσουμε κι αυτό, τελικά για τη Μαρφίν δε φταίνε αυτοί που πετάξανε μολότοφ. Απορώ γιατί δεν παραδίνονται δηλαδή, έτσι κι αλλιώς στο μυαλό του ελληνικού λαού καλά κάναν και τις ρίξανε, τράπεζα ήταν, όχι νηπιαγωγείο. Άγαλμα πρέπει  να τους (και δε θα αργήσει η μέρα που θα τους) στήσουνε.<br><br>Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία. Τα μπογαλάκια μου και δρόμο για άλλη ήπειρο, πολύ άργησα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν διάβασες πουθενά ότι δεν έφταιγαν αυτοί που πέταξαν τις μολότοφ ή τουλάχιστον πουθενά δεν γράφτηκε (ούτε υπονοήθηκε) κάτι τέτοιο. Άλλο η ηθική αυτουργία άλλο η ίδια η πράξη. <br><br>Σε αντιστοιχία την ηθική αυτουργία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα την έχει αναλάβει ξεκάθαρα η ΧΑ δια στόματος Μιχαλολιάκου (και την είχε ανεξαρτήτως αν την αναλάμβανε ή όχι). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ρουπακιάς δεν κρατούσε το μαχαίρι.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ξέρω πολύ καλά τι διάβασα. Δικαίωση δολοφόνων με αμπελοφιλοσοφίες. Μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μου ούτε τη δική σου εξισώνοντας την αμέλεια με την ηθική αυτουργία.<br><br>Ο Μιχαλιολιάκος που είναι (μάλλον αυτοί που τον συμβουλεύουν γιατί για τον ίδιο δε το πιστεύω) πολύ πιο έξυπνος από όσο φαίνεται, ανέλαβε την "πολιτική ευθύνη" = μπαρμπούτσαλα από νομικής άποψης, ξέροντας πως αυτό δεν έχει απολύτως καμία συνέπεια.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μάλλον διαβάσαμε διαφορετικά πράγματα, διότι εγώ δεν είδα πουθενά να δικαιώνονται οι δολοφόνοι. Το συμπέρασμά μου είναι ότι μάλλον ήταν τόσο ασαφής η διατύπωση (σαφές για εμένα) ώστε επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών, άρα περιμένουμε από τον Μποράτσο να το εξηγήσει, χωρίς ειρωνείες και άμεσα πλάνα για μετακόμιση σε γειτονικό σπίτι με το ΛέλοΚουνέλο.<br><br>Επίσης μην εξισώνεις την αμέλεια του ότι δεν υπήρχαν μηχανισμοί φυγής από το κτήριο (ή οτιδήποτε άλλο) με το γεγονός ότι εκείνην την ημέρα δεν έπρεπε να είναι κανένας εργαζόμενος εκεί, ευθύς εξαρχής. Είναι δύο διακριτά γεγονότα. Μπορεί το τελευταίο να μην υποκίνησε το χέρι του δολοφόνου, αυτό μόνο ο μηχανισμός που τον έβαλε να το κάνει το γνωρίζει - το ότι δεν έχουν πιαστεί εμένα μου βρωμάει, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω την αισθητική επιφανούς μέλους και να αρχίσω τα δικά μου. Ενδεχομένως αν δεν ήταν μέσα κόσμος να το έκανε ούτως ή άλλως (και αυτό από μόνο του μπορεί να κριθεί με τους νόμους ή όχι). Εντούτοις, η εντολή που είχε ο κόσμος από μεριάς διοίκησης ήταν να είναι στο κτήριο ημέρα γενικής απεργίας, και εν τέλει η παρουσία του ήταν ο ένας από τους παράγοντες που είχαμε θύματα (όχι απαραίτητα η αιτία). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.<br><br>Νομικά μπορεί να μη λέει τίποτα απολύτως, αλλά ο κόσμος θεωρώ ότι πρέπει να κρίνει/ταυτίζει ότι "πολιτική ευθύνη" = "διαμόρφωση συνείδησης/ηθικής και καθοδήγηση προς πράξη". Άλλο το μυαλό, άλλο το εκτελεστικό όργανο. Προφανώς και δεν έχει συνέπεια όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλες δολοφονίες και ανάληψη πολιτικών ευθυνών. <br><br>Και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν πιστεύω ότι θα πιαστούν οι <u>φυσικοί αυτουργοί</u> ποτέ. Για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης, ούτε της θεματολογίας.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
<blockquote><br>Eδώ πέθαναν κοτζάμ α)Ταξίαρχος Θεοχάρης <br></blockquote><br><br> <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> wtf ρε; χαμπάρι δε το πήρα. R.I.P. πολύ τον γούσταρα στο σανίδι, καθόλου στη τιβί.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
<blockquote><br><blockquote><br>Eδώ πέθαναν κοτζάμ α)Ταξίαρχος Θεοχάρης <br></blockquote><br><br>καθόλου στη τιβί.<br></blockquote><br><br>ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΒΥΛΟΣ;;;::<br><br>ΜΠΑΝ ΑΜΕΣΟ.<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=vU_tq_ONIhg
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Τωρα μιλας σοβαρα η με τρολαρεις?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<blockquote><br>Τωρα μιλας σοβαρα η με τρολαρεις?<br></blockquote><br><br>Σοβαρα μιλαει. Και προσεξε πολυ καλα τι θα απαντησεις σκουληηηκι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RrgBj5Hi3M4[/youtube]
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ο Γεράνιος με κάλυψε. Τις μολότωφ τις πέταξαν επαγγελματίες οι οποίοι γύρισαν ξανά στο γραφείο και ξανάβαλαν στολή, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε δυο-τρεις "εύκαιρους" μπαχαλάκηδες (οι οποίοι προφανώς αθωώθηκαν γιατί την ημέρα εκείνη ούτε στα πέντε χιλιόμετρα από την τράπεζα δεν βρίσκονταν και όσο και να λύσσαγε ο κρατικός μηχανισμός, δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτε) και από &#039;δω &#039;παν και οι άλλοι. Μεγάλος προσωπικός πλούτος και διαφθορά, πήγαιναν και δυστυχώς θα πηγαίνουν, για πάντα χέρι-χέρι.<br><br>Σκουλλλλήκια.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Για την υπόθεση της Marfin τρέχουν άλλες δύο δίκες:<br>Έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, η διευθύντρια και ο υπεύθυνος ασφαλείας του υποκαταστήματος κι εκκρεμεί η δίκη τους στο Εφετείο.<br>Έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν ο τότε πρόεδρος της Τράπεζας, τα εκτελεστικά μέλη του τότε ΔΣ και άλλα 10 στελέχη από το περιφερειακό δίκτυο, τη διεύθυνση ασφαλείας και την τεχνική υπηρεσία.<br><br>Έχουμε αυτούς που ανάγκασαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται εκεί, τους υπεύθυνους ασφαλείας που τόσο καιρό μόνο ασφάλεια δεν παρείχαν σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας που αποτελεί και εμπόλεμη ζώνη χρόνια τώρα. Τους φυσικούς αυτουργούς που συνειδητά πέταξαν τη μολότοφ. Και τους υπανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την ώρα, έβλεπαν τους ανθρώπους στο μπαλκόνι να καίγονται ζωντανοί, εμπόδιζαν το πυροσβεστικό όχημα να φτάσει και συνέχιζαν το "κάψτε τους". Για αυτή την τραγωδία ευθύνεται ο κάθε ένας από εμάς όχι μόνο το Σύστημα ή οι Μπλε, Πράσινοι, Κόκκινοι. Λόγω δουλειάς περνούσα κάθε μέρα επί ένα χρόνο μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο, το να αφήσουμε λίγα λουλούδια δεν κάνει τίποτα. Έξι χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, συνεχίζουν να μας φταίνε οι "Άλλοι" για όλα.     
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Πω ρε φίλε, φαντάζομαι η κοπέλα στη Ρόδο/Κω που βιάστηκε και την άφησε ο αλλοδαπός σε κώμα, ήταν ηθική αυτουργός (από αμέλεια μάλλον) του βιασμού της, καθώς και αυτή ήταν παράγοντας στο έγκλημα επειδή κυκλοφορούσε με μίνι σορτς στη δημοκρατική και φιλελεύθερη ευρωπαική χώρα (σικ) που γεννήθηκε. Ή μπορεί να φταίει και η άτιμη δυτική ιμπεριαλιστική καπιταλιστική κοινωνία που εκπροσωπεί ο Βγνόπουλος και εμπόδισε τον Πακιστανό να παντρευτεί 15 γυναίκες και να υπακούνε στη Σαρία. Όπως και οι Γερμανίδες, Σουηδέζες που βγαίνουν με mini jupe ανήμερα Πρωτοχρονιάς και πέφτουν θύματα βιασμού από αλλοδαπούς ή και ημεδαπούς γιατί τα τραβάει ο κώλος τους και δεν μένουν κλεισμένες σπίτι ή δεν βγαίνουν με νικάμπ έξω. <br><br><br>Ή τα παιδιά που βιάζονται και πεθαίνουν στα χέρια παιδεραστών είναι επίσης ηθικοί αυτουργοί γιατί έπαιζαν σε μια αλάνα, ένα τετράγωνο από το σπίτι τους. Ή επίσης φταίει εκείνος ο κακός ο τύπος στην Πατησίων που πήγε να πάρει τη βιντεοκάμερα για να βιντεοσκοπήσει τη γέννηση του 3ου παιδιού του και τον φόνευσαν ληστές (αλλοδαποί ή ημεδαποί, you get the point). Ίσως έφταιγε και αυτός, γιατί κρατούσε βιντεοκαμέρα, επειδή κατέβηκε από το μαιευτήριο, επειδή ήταν ανάδρομος ο Ερμής ή ήταν κακιά η ώρα. Φταίει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ επειδή αυτός μπήκε αυτός στην πορεία της σφαίρας που τον δολοφόνησε. Φταίνε επίσης οι επιβαίνοντες των αεροπειρατιών του 2001 επειδή έτυχε να είναι τουρίστες που επισκέπτονταν τη ΝΥ, όπως και οι εργαζόμενοι στους Δίδυμους Πύργους επειδή ήταν εργαζόμενοι σε ψηλά κτίρια και δεν υπήρχαν επαρκείς τρόποι διαφυγής (με αλεξίπτωτο ή με διακτινισμό ίσως).<br><br><br>Όπως δηλαδή φταίει και ο Βγενόπουλος, διότι ήταν αυτός που αγόρασε εκείνο το κτίριο χωρίς επαρκείς διόδους διαφυγής, ήταν αυτός που ανάγκασε τους εργαζομένους να παραμείνουν στο κτίριο και να φυλάνε Θερμοπύλες τηλεφωνώντας το πρωί και δίνοντας ρητή εντολή, ήταν αυτός που πήγε κόντρα μπρος στο δίκιο του εργάτη για απεργία και επίσης ήταν και η γενεσιουργός αιτία όλης εκείνης της πορείας!<br><br><br>Το μεγεθύνουμε λίγο για να καταλάβουν μερικοί καλύτερα τι λένε. Αναζήτηση ελαφρυντικών για δράστες εγκλημάτων ονομάζεται η δικολαβική πρακτική κάποιων να επιμερίσουν την ευθύνη του δράστη στο θύμα. Υπάρχουν παντού όπως βλέπουμε τέτοιοι τύποι που κάνουν αυτή τη δουλειά, βλ. Κούγια εκτός RQ. <br><br><br><br>Υ.Σ. Βέβαια εάν η εμπρηστική και δολοφονική επίθεση με τα μολότοφ ήταν μια σκευωρία για να αμαυρωθεί η "μεγαλειώδης πορεία" όπως διατείνεται ο Μποράτσο, πάω πάσο αλλά, περιμένω να μας υποδείξει με στοιχεία ποιοι είναι οι επαγγελματίες τύποι με τη στολή. Και πάλι όμως, ο Βγενόπουλος είναι εκτός κάδρου και αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συνεχίζουν εμμονικά να του καταλογίζουν την οποιαδήποτε ευθύνη για τα θύματα της Μαρφίν. Τελευταίος θα έπρεπε να είναι στη συγκεκριμένη λίστα...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Εντελώς άκυρες αναλογίες για άλλη μία φορά, μόνο και μόνο για να πούμε την παπάτζα μας.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>Εντελώς άκυρες αναλογίες για άλλη μία φορά, μόνο και μόνο για να πούμε την παπάτζα μας. <br></blockquote><br><br><br><u><b>Γιου γκετ δε ποιντ δοου, ραιτ?</b></u>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Να σημειώσω εδώ πως όποιες απόψεις κι αν έχω για το θέμα, θα τις είχα εκφράσει διαφορετικά αν δεν είχα κατεβάσει σχεδόν ολόκληρο μπουκάλι τσίβας, κλαίγοντας την καμένη CPU μου (φαντάσου να μην είχε εγγύηση, αλλά αργεί το καταραμένο το RMA).<br><br> Το κέρδος ήταν ένα thank you από τον Cerc, αξία ανεκτίμητη. Με κάνει να αναρωτιέμαι αν ο ίδιος ποστάρει υπό την επήρεια ουσιών, και επιτέλους συντονιστήκαμε...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<blockquote><br><blockquote><br>Εντελώς άκυρες αναλογίες για άλλη μία φορά, μόνο και μόνο για να πούμε την παπάτζα μας. <br></blockquote><br><br><br><u><b>Γιου γκετ δε ποιντ δοου, ραιτ?</b></u><br></blockquote><br><br>Όχι, γιατί απαντούσες σε πράγματα που ούτως ή άλλως είχαμε λήξει ότι δεν ισχύουν. Με άλλα λόγια, προσπάθησες να ασκήσεις "πολεμική" αντιεπιχειρηματολογία στο τίποτα. Κρίμα τον εργάσιμο/ελεύθερο χρόνο σου όχι τίποτα άλλο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Ορίστε, αρχίσαμε να υπεραναλύουμε την "αφήγηση" και θα καταλήξουμε να σκοτωνόμαστε πάλι. Τι καταλαβαίνουμε?<br><br>Μπαίνω σε πειρασμό να σβήσω όλα τα ποστς επί του θέματος εκτός από αυτό της Kara που έχει όλο το ζουμί του πράγματος, αλλά δε γαμείς. Ας το λήξουμε μέχρι να πεθάνει ο επόμενος στο ένδοξο έτος 2016.<br><br>Tyranny.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote> Ας το λήξουμε μέχρι να πεθάνει ο επόμενος στο ένδοξο έτος 2016.</blockquote><br><br>Ο Μέγας Αλέξανδρος, πέθανε. <br><br>Ο Αϊνστάιν, πέθανε.<br><br>Ο Βγενόπουλος, πέθανε.<br><br>Και τώρα τελευταία, κι εγώ δε νιώθω καλά  <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Είναι το αναμενόμενο σφίξιμο στην καρδιά επειδή δεν φτάνεις στο master race potential σου. Σκέφτηκες ποτέ να αναβαθμιστείς σε 8k? Είναι θέμα υγείας.
 
Top Bottom