Divinity Original Sin 2 για noobs

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Spank

Commoner
Approval of the Admiral
Αρχίζω το Divinity Original Sin 2 λοιπόν και θέλω συμβουλές για αρχάριους ή κανα guide να διαβάσω να μην τα βρώ πολύ σκούρα , λογικά θα το αρχίσω στο classic mode που το έπαιξα οταν το κατέβασα για δοκιμή , νομίζω οτι μετα το explorer ειναι το normal και καλα , δώστε λοιπόν Οδηγίες προς ναυτιλομένους :sneaky::ROFLMAO:

Δεν νομίζω να τα βρεις σκούρα στο classic, αλλά τεσπα.
Οι δύο κλασικές πρώτες συμβουλές είναι:
1) Ένας χαρακτήρας σίγουρα να πάρει pet pal talent, και να μιλάς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ που θα συναντήσεις.
Εκτός από πολύ πολύ αστείους διαλόγους και φοβερό voice acting, θα συναντήσεις και συμβουλές για γρίφους, tips, κλπ.
2) Να διαλέξεις origin character στη δημιουργία χαρακτήρα, έχει πολλά + να το κάνεις. Έξτρα διαλόγους, προσωπικά quests κλπ.

Από εκεί και πέρα θα σε συμβούλευα να ανακαλύψεις μόνος σου το παιχνίδι, αλλά αν επιμένεις για περισσότερα tips:
- Φαντάζομαι θα το έχεις σκεφτεί ήδη, σαν κλασικός RPG "κανόνας" που είναι, αλλά καλό θα ήταν να έχεις balanced party. 1 Τανκ, 1 Μάγο, 1 Healer, 1 Ranger. Συνήθως το κλασικό είναι Rogue αντί για Ranger, αλλά στο 2ο Original Sin ο Ranger είναι τέρμα OP και damage dealer για να τον αποφύγεις, και ο Rogue (δυστυχώς) δεν είναι τόσο γαμώ όσο στο πρώτο παιχνίδι. Αν έχεις διάθεση και χρόνο για πειραματισμούς σε builds, go for it, το παιχνίδι προσφέρει κάργα τέτοιους πειραματισμούς, και έχει και respec σε κάποια φάση, οπότε αν δεν σου αρέσει κάτι το αλλάζεις. Αν δεν έχεις διάθεση και χρόνο, γκούγκλαρε original sin 2 builds και το fextrafile θα σου βγάλει ένα σκασμό.

- Το ALT είναι φίλος σου.

- Τσιμπάς asap 4 bedrolls και δίνεις από ένα στον κάθε χαρακτήρα σου. You can thank me later.

- Ανά 3 βήματα να κάνεις quick save. Δεν κάνω πλάκα. ΑΝΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ.,

- Προτείνω τα πρώτα talents σε όλους να είναι τα Skilled Up και Bigger And Better.

- Το Tank σου καλό θα ήταν να πάρει το Opportunist, όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.

- Τα civil abilities καλό θα ήταν να μοιραστούν στους 4 του πάρτυ. Προτείνω στον βασικό σου χαρακτήρα να εστιάσεις στο persuasion (συνδυάζεται ωραία και με το leadership skill, και για RP λόγους) στον 2ο bartering (με τον οποίο θα πηγαίνεις να κάνεις αγοραπωλησίες), στον μάγο Loremaster και στον 4ο thievery (1.f5 2.Έναν χαρακτήρα να πιάνει το μπλα μπλα εκεί που θες 3.Αυτός με το thievery πάει και κλέβει όσο δεν κοιτάει ο NPC. 4)Αν δεν πιάσει, f9 και ξαναδοκιμάζεις. 5)profit. )
Αν περισσέψουν ποντάκια βάζεις και lucky charm και telekinesis σε κανέναν, αλλά δεν παίζουν και τόοοοσο ρόλο όπως τα πρώτα που ανέφερα.

- Προτείνω σε έναν χαρακτήρα (ίσως στο Τανκ σου, γιατί συνδυάζεται ωραία με το Warfare) να εμβαθύνεις λιγάκι σε Polymorph. To chicken claw ειδικά είναι πολύ αστείο/γαμάτο για να το προσπεράσεις.

- Τα Original Sin δεν είναι παιχνίδια που λες "θα κάνω μόνο το main story, στα τέτοια μου για side quests κλπ" Δεν θα πας πουθενά έτσι. Να ολοκληρώνεις τα side quests και να εξερευνείς ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον χάρτη που βρίσκεσαι πριν προχωρήσεις παρακάτω. Θα χρειαστείς και το παραμικρό experience point που μπορείς να πάρεις.

- Αν τυχόν δεν καταλήξεις να πάρεις Fane στο πάρτυ σου, στον χαρακτήρα που θα εστιάσεις thievery να στοκάρεις lockpicks.

- Να αρπάζεις όσους πίνακες μπορείς να κουβαλήσεις. Μοσχοπουλιούνται ωραία.

- Στην αρχή παίζει να σου φανεί τρομακτικά χαοτικό. Μην τρομάξεις. Το παιχνίδι προωθεί και επιβραβεύει τον πειραματισμό. Η σχεδόν dnd ελευθερία που προσφέρει στον παίκτη είναι εξαιρετική. Υπό αυτό το πρίσμα, μην φοβηθείς να κάνεις πειραματισμούς. Παίξε με τα στοιχεία της φύσης, με το layout σε μια μάχη, με ό,τι σου κατέβει στο μυαλό. Αν μια στρατηγική στη μάχη έχει αποτέλεσμα για κανά 2-3 μάχες σερί, στην επόμενη παίζει να μην πιάσει και να χρειαστεί να κάνεις άλλα πράγματα ξέρω 'γω. Ζήστο γενικά ρε παιδί μου, κάνε πράγματα :p

Αυτά τα ολίγα γενικά, καλό κάψιμο.

Βασικά, πάρε για main χαρακτήρα Fane. :)

Έχει πολύ ιντριγκαδορικο quest επίσης.

Επίσης στην αρχή κάθε μάχης examine όλους τους αντιπάλους για να δεις αδυναμίες και προτερήματα γιατί μπορεί να καταλήξει αντί να χτυπάς κάποιον να του δίνεις περισσότερη ζωή. Όσο μεγαλύτερο το lore που έχει ο χαρακτήρας σου τόσο περισσότερα θα σου δείχνει. Και μικρο να έχει γίνεται share με τον χαρακτήρα που έχει το περισσότερο στο party.

Μερικά πολύ απλά πραγματάκια χωρίς spoilers.

- Μην μπαίνεις σε μάχες που είσαι πάνω από 1-2 levels κάτω, η διαφορά ισχύος από level σε level είναι μεγάλη.

- Φρόντισε ώστε το party σου να μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή τόσο armor damage όσο και magic damage.

- Τα summoning skills είναι πάρα πολύ χρήσιμα σε πολλές μάχες για να απασχολούν εχθρούς.

- Προσπάθησε να εξερευνήσεις ενδελεχώς τον κάθε χάρτη, αρκετές φορές θα βρεις εναλλακτικούς τρόπους ολοκλήρωσης των quests.

- Οι merchants έχουν πολλές φορές εξαιρετικό loot, να τους επισκέπτεσαι συχνά.

- Ιδανικά μετά από κάθε level up και το αργότερο μετά από 2 θα πρέπει να ανανεώσεις τον εξοπλισμό σου. Είναι μεγάλες οι διαφορές από level σε level.

Δεν ξέρω αν κάτι από αυτά έχει αλλάξει με την enhanced edition, φαντάζομαι πως όχι αλλά βάζω καλού κακού έναν αστερίσκο.

Επίσης μην αφήσεις την μαύρη γάτα να πεθάνει.

Back