What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Divinity: Original Sin

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
πσσσσσσ γκοτι 2099 αρ πι τζι και jenga sim (2 σε 1)
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
νταξει. ΓΚΟΤΥ.

λυγισε ακομα και το ξενερωτο κοτάκου:
http://kotaku.com/im-glad-theyre-still-making-games-like-divinity-origin-1600013660
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
λοιπον εχουμε

-πλοκαμισια ανιμ γραφικα τσεκ
-κλας λες αναπτυξη χαρακτηρων τσεκ
-εμφαση στο μουλτι τσεκ
-γεματο μπαγκς και σταμπιλιτυ ισους τσεκ
-ρεβιουερς απο παντου δινουν 10/10 τσεκ

κονκλουσιον

-ιτ σιετ εντ νται
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εισαι πιουρίστας, πουρίστας και συνεπως τουρίστας.

- το κλάσλες ειναι μια χαρα. ολα της τα παιγνιδια απ το divdiv μεχρι σημερα, ετσι τα φτιανει η larian. σ οποιον αρεσει. σιγα μην πλερωνει όβολα και τρωει χρονο για να ψαχνεται με thaco και αλλες υποχονδριες εχμ, υπερβολές.
- τι ανιμ ρε ψηλε? παραφρονησες? οτι ομορφοτερο εχω δει προσφατα τα γραφικα.
- μπαγκς εχει, αλλα καθε μερα βγανουνε πατς. περιμενε μια βδομαδα και θα ναι τελειο.
- οχι και εμφαση στο μουλτι. εμφαση στο co-op ναι, το οποιο κι εγω σιχαινομαι. αλλα απ οτι διαβαζω, ο ορος πρωτη φορα βρισκει το νοημα του. σε καθε θεμα, συζητανε - συμφωνοδιαφωνουν οι χαρακτηρες κι αναλογα με το charisma ή το ζαρι παιρνεται η αποφαση, κι οχι στη μουγκα αλλά μεσα απο διακριτά και αφθονα dialogue options.

τρολαρεις μαλλον (κι εγω τσιμπώ μαλλον). αν οχι, παιξτο και θ αλλαξεις γνωμη. στ ορκιζομαι στο gοatee του βλαδιμηρου ίλιτς οτι προκειται για γκοτύ (το δεσα πέρφεκτλυ ο ουραγκοτάγκος)
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Μόλις μου ήρθε το κουτάκι. Αρκετά πλούσιο σ ε περιεχόμενο. Σήμερα νομίζω μετά τον αγώνα θα έχει λιώσιμο μέχρι το πρωι
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει τα καλύτερα και εγώ για το παίγνιο. Τα παλιά divinity(divine+beyond) τα είχα λατρέψει (το μετέπειτα 3d δεν με είχε κρατήσει...) οπότε σίγουρα θα το τσεκάρω στο μέλλον. Πάντως λόγο οικονομικών δυσκολιών, αλλά και λόγο ότι "ο σοφός gamer περιμένει 1-2 μήνες για patches", προσπαθώ να αντισταθώ <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Με ντροπή παραδέχομαι πως μόνο πρόσφατα διαπίστωσα την έκταση του σχεδόν ερωτικού μπόντινγκ μεταξύ Γκάιου και Αδερφού Μπρους.

Πέραν τούτου, 'μολογάω πως και μένα πολλάν με έχει ιντριγκάρει ευτούνο το Divinity, ως παλιός καϊλας των δυο Divine Divinity. Μετά το Banner Saga μου φαίνεται θα σπεύσω να το τιμήσω!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Γελάω με το Γάιο που λέει για classless :trollface: ... λεπόν, πρώτα απ΄ολα το είχαν πει πολυυυυυ καιρόν πριν ότι θα είναι έτσι (τα προηγούμενα, εκτός από το 2 μπορεί να είχαν 3 τυπικές κλάσεις αλλά πέρα από μια διαφορετική activated ability μπορούσες π.χ. σε rogue να μάθεις spells, μέχρι κάποιου επιπέδου οπότε δε μιλάμε για ουσιαστική διαφοροποίηση).
Το co-op το γουστάρω σαν ιδέα γιατί μου θυμίζει dnd φάση όπου δεν υπάρχει ένας mastermind να κινεί όλους τους παίκτες.
Καλά, άνιμε ούτε καν, επίσης τα γραφικά του είναι κλάσης ανώτερα και πιο λεπτομερή από wow-torchlight-diablo3 και λοιπές καρτουνοπαστελοαποχρώσεις.
Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είναι (σύμφωνα με αυτά που διαβάζω) ότι:
1) έχει μόνο 2 npcs για την ομάδα (προσοχή δε μιλάω για τους henchmen)
2) οι Α.Ι. προσωπικότητες για τον άλλο βασικό (δηλ. το πως συμπεριφέρεται στους διαλόγους) που ελέγχουμε (αν παίζουμε single) είναι λίγες.
Ειδικά το πρώτο αν ισχύει το θεωρώ ηχηρό μείον για party based rpg. Από τη larian λένε πάντως ότι σε επόμενα updates θα προστεθούν κι άλλοι companions και περισσότερες A.I. επιλογες.
Όσον αφορά τα θετικά, παντού γίνεται λόγος για το καλύτερο ίσως σύστημα μάχης που έχει εμφανιστεί σε rpg έβαχ (ανώτερο κι από του ToEE) και ότι το παιχνίδι πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται (σε ένα από τα release videos) δηλ. την ελευθερία ενός pen 'n paper ενσωματωμένη σε pc game.
Οπότε brother και εβριμπόντι έλς λέω να περιμένουμε κανα-δυο μήνες (ninja'd by Savatar) just in case... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Σε συνέχεια όσων είπε ο γοργοπόδαρος Bruce με αφορμή το σχόλιο της Αυτού Τρολότης Γάιου του Μεγάλου, να παρατηρήσω πως υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με το παιχνίδι. Δεν έχει game breaking bugs (τουλάχιστον όχι πια) και δεν δίνει καμία έμφαση στο multi.- Eίναι ένα single player παιχνίδι στο οποίο χειρίζεσαι δύο main characters καθένας με τη δική του προσωπικότητα, η οποία μάλιστα διαμορφώνεται και αλλάζει κατά τη διάρκεια του και μπορεί να παιχτεί με φίλο όποτε και όσο θες. Το εύρημα με τις δύο ΑΙ οδηγεί σε πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις, όπου θα βρεθείτε να τα κάνετε χάλια σε quests ή να ωθείστε σε μάχες που θέλατε να αποφύγετε και να μην έρχονται companions στην ομάδα σας, απλά και μόνο επειδή ο ΠΑΠΑΡΑΣ ο shadowblade σας έχει βγει αντικοινωνικός και μισάνθρωπος. Όσο για το ότι δεν έχει κλάση, τα level up είναι πολύ αργά, τουλάχιστον στις πρώτες-αρκετές- ώρες του παιχνιδιού που δεν σε πέρνει να εμπλακείς σε πολλές μάχες και οι πόντοι δίνονται με φειδώ, οπότε δεν είναι και τόσο εύκολο όσο κάποιοι θεωρούν να γυρίσεις τον μάγο σου, φτιαγμένο για να ρίχνει ξόρκια από απόσταση, σε ντούκι knight για παράδειγμα. Τα έντονα χρώματα είναι θα έλεγα απαραίτητα στο παιχνίδι, γιατί θα παίξετε πολύ με τα elements ( γη, φωτιά,νερό, νερό) και μπορείτε να πάρετε και να χρησιμοποιήσετε ένα σωρό πράγματα απ' όσα υπάρχουν γύρω σας. Οπότε είναι καλό να μπορείτε να ξεχωρίζετε τι είναι τι.

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=vRng_nDRWU4</span>
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Το παιχνιδάκι είναι καταπληκτικό. Τουλάχιστον τώρα στην αρχή (2-3 ώρες) μου φαίνεται πολύ καλό. Εχουν βάλει ιδέες μαζεμένες μέσα, το RPG στοιχείο είναι πολύ δυνατό και καλοδωσμένο ενω οι μάχες ειναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Υπάρχει στο μυαλό μου μια μικρο-σύγχυση, γιατι παίζω 2 PCs και ξεχασα να βαλω ΑΙ για το δευτερο (σαν να ρωταω και να απανταω μονος μου, τουλαχιστον δεν διαφωνούν με τη καμία!! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).
Ωραία και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, ειναι παντού και δεν "ξεχνιέσαι" να ρίξεις ενα ξορκι στο βαρελι με το λάδι ή να ριξεις ενα ξορκι βροχης αμα πιασουνε τα βαρελια φωτια μπροστά σου. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γενικά και ερχόμενος από το River of time (που ξανάπαιξα τελικά δεν αντεξα) το οποιο εναι από τα κορυφαία στη τακτική στη μάχη δεν απογοητευτηκα καθόλου από τις επιλογές που υπάρχουν.
Το co-op δεν μπορώ να το κρίνω αλλα θα θελα να το δω, ψήνομαι αν ενδιαφερεται καποιος, ο τρόπος που το χουν εφαρμόσει μοιάζει ... διαφορετικός. Και μονο που δεν υποχρεώνεσαι να "gather your party before venturing forth" το κανει ενδιαφερον.

Αλλο τώρα, ερωτηση προς αυτους που το παίζουν:
το παιχνίδι τρέχει καλά ρε παιδιά? Παίζω σε μεγαλη ανάλυση (2560) αλλά δε δικαιολογείται να μην περνάει τα 30FPS και να βλέπω 35%(!) CPU load και 65% GPU(!!) και χρήση μνήμης γραφικών λιγο ποιο λίγο από 1GB.
Βρωμάει πρόβλημα σε drivers ή κάποιο optimization αλλά θα θελα να ακούσω πως τρέχει γιατι δεν φαινεται τα γραφικά να λενε και τιποτα το τρομερό.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
χαρηκα που σ αρεσει solaufein.
απ οτι διαβασα, εχει θεμα το παιχνιδι με ολα τα 32bit λειτουργικα.
δεν ξερω αν αυτο φταιει για τα προβληματα σου.
δες αυτο παντως:
http://www.larian.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=502215
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και εγώ συμφωνώ το game είναι απλά απίστευτο! Είναι ακριβώς αυτό που περίμενα. Το ποιο εντυπωσιακό είναι και τα εφέ ιδίως στα spell είναι ανεπανάλυπτα. Μου αρέσουν και όλες οι μικρές προσεγμένες λεπτομέρειες που έχει.
Για αρχή έχω φτιάξει έναν mage και έναν knight. Εχει πάντως κάποιες ιδέες φρέσκιες και αρκετά όμορφο υλοποιημένες όπως έτσι όπως είναι το sneak του.
Πάρα πολύ καλό. Προβλέπετε λιώσιμο.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλά με το sneak επαθα τη πλάκα μου. Δε θυμάμαι άλλο παιχνίδι με παρεμφερή τροπο απεικονησης, επισης αλλαζει αναλογα το περιβαλλον, πετρα στη σπηλια, θαμνος στο λιβαδι ... πολυ ομορφο.

Αδερφέ μπρους θα ριξω μια ματια στα φορα της Λαριαν, αλλα εναι πολυ περιεργο να μην εκμεταλευεται ολο το συστημα μου το παιχνιδι. Ακου 30FPS. Μολις ξαναχω χρόνο θα δοκιμασω με χαμηλοτερα settings μπας και παιζει τιποτα αλλο. Ισως αλλους drivers? Τιποτα physics εχει αυτό μπας και μπερδευεται εκεί?
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
<img src="http://i.imgur.com/EgpLX0X.jpg" alt="EgpLX0X.jpg" class="bbcode_img" />

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=tx8BDFLG69Q#t=38</span>
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Νομίζω στις ρυθμίσεις των γραφικών υπάρχει και ρύθμιση για frame cap. εγώ την έχω βγάλει τελείως.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Μετά από καμιά τριανταριά ώρες καθαρού παιχνιδιού, το μόνο που έχω να πω είναι πως τα hardcore rpgs που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες έχουν να αποδείξουν πολλά. Ο πήχης έφτασε στον θεό. :worship:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Μου θυμίζει ατάκα καμένου αρπιτζά στο νίογκαφ που έλεγε πως "αν τα W2 και PioE δεν είναι τουλάχιστον ισάξια με Fallout 2 και BG 2 αντίστοιχα τότε θα μιλάμε για το καλύτερο rpg που έχει εμφανιστεί τα τελευταία 10-12 χρόνια".
Σε άλλα νέα κατέφτασε η συλλεκτική, αναμένω μέσα στις επόμενες μέρες το artbook και το drm-free dvd (έλαβα και το αντίστοιχο μήνυμα επιβεβαίωσης πριν λίγες μέρες), πάντως πρέπει να έκανε πατατα η larian καθώς μέσα στη συλλεκτική είχε κανονικά dvd-case με δισκάκι (που χρησιμοποιεί steam) και manual, καθώς και digital copy (παρ' όλο που έχω και δεύτερο steam κωδικό αχρησιμοποίητο στο larian vault)...
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166


Adhan wrote:
(έλαβα και το αντίστοιχο μήνυμα επιβεβαίωσης πριν λίγες μέρες), πάντως πρέπει να έκανε πατατα η larian καθώς μέσα στη συλλεκτική είχε κανονικά dvd-case με δισκάκι (που χρησιμοποιεί steam) και manual, καθώς και digital copy (παρ' όλο που έχω και δεύτερο steam κωδικό αχρησιμοποίητο στο larian vault)...</blockquote> το θελω !!!!!

 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Από τι έχουν πει και τα save είναι συμβατά μεταξυ των διαφορετικών εκδόσεων του παιχνδιιού δλδ μεταξύ mac,pc, , linux. Το cloud όμως λόγο ότι τα saves τους ήταν μεγάλα σε μέγεθος έχει απενεργοποιηθεί μέχρι να το διορθώσουν. Εύχομαι πάντως να βγει η linux έκδοση αρκετά γρήγορα και να μπορέσω να το ολοκληρώσω το game εκεί.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Μια και το έχω προχωρήσει λίγο θα πω ότι το game είναι απλά απίστευτό! Φοβερό rpg κάτι που στον χώρο κάνει καιρό να εμφανιστεί. Εχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια ιδίως στα quest του μου αρέσει αρκετά ότι μια λάθος απόφαση να πάρεις μπορεί να το ματαιώσει η ν αλλάξει τελείως την ροή του και να έχει αρνητικό αντίκτυπο.
 
Top Bottom