What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dragon Age: The Veilguard

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Μια που δεν είχαμε thread για το Dragon Age και ξέχασα να ποστάρω το χθεσινό gameplay reveal, ορίστε:

Σαν πρώτη εντύπωση, ξέρω γω, meh; Το καρτουνίστικο στυλ των χαρακτήρων δεν μου αρέσει καθόλου, η μάχη φαίνεται μέτρια, τα περιβάλλοντα είναι πιο όμορφα. Τώρα το γράψιμο και το questing, ένας θεός ξέρει με την σύγχρονη Bioware.

Adhan

Horror addict
Staff member
Η μάχη μοιάζει ακόμα πιο απλουστευμένη από το Inquisition. Αν δε κάνω λάθος, είδα τριμελή ομάδα αντί 4 και εκτός από αυτό, φαίνεται να ακολουθεί λογική Mass Effect, δηλαδή έλεγχο μόνο του main και εντολές στους AI companions.

Θα περίμενε κανείς μετά την επιτυχία του BG3, ότι ίσως κοίταζαν προς τα εκεί αλλά φευ.

Κρίμα πάντως, γιατί όσο θυμάμαι το Origins με το exp του και πως θα μπορούσε να προχωρήσει/εξελιχθεί η σειρά με το σύμπαν-lore που βασιζόταν, είναι εντελώς wasted potential. Όχι ότι ρεαλιστικά θα περίμενε κανείς πλέον ένα "DA:O 2" - η Bioware που έφτιαξε εκείνο το game δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την Bioware του σήμερα - αλλά η έλλειψη συνοχής είτε μιλάμε για art style, είτε για gameplay κλπ χτυπάει αρκετά.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
2009:

d9KxDiX.png

2024:

Dragon-Age-The-Veilguard-Bellara.jpg

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Πω ρε φίλε... Ούτε τζάμπα δε θα παίζεται δηλαδή;...

Adhan

Horror addict
Staff member
H Σκουίρελ Γκερλ είναι αυτή; Ή η Καμάλα Ελάρα Καν; Πολύ μπέρδεμα αυτά τα άνιμε.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
πάντως για ένα generic dnd action rpg δεν δείχνει και άσχημο. Για να δούμε

Ναι δεν λέει κανείς ότι δείχνει unplayable, απλά δεν προκαλεί και κανέναν ενθουσιασμό ή ανυπομονησία.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Βγήκε προψές αυτό το gameplay βίντεο 22 λεπτών. Δε κοιτάζω καν αν υπάρχει και σε άλλο thread, το πετάω κι εδώ.

Τα character models φαίνονται κυριολεκτικά σα σκατά για κάποιο λόγο.

Adhan

Horror addict
Staff member
Το ενδεδειγμένο λογοπαίγνιο είναι THE FAILGUARD
Ή και Dragon Age: Removing The Safeguard.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι χούμανς απλά κάνουν cosplay άλλα races, όπως πολύ εύστοχα αναφέρουν αρκετοί στα σχόλια.

j_lynx

Death Knight
Σε έκπτωση μπορεί και να το έπαιζα. Δεν μου φαίνεται τόοοοοσο χάλια.
Αλλά σιγά η bioware μην χαμπαριάσει με την επιτυχία του BG3. Δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνονται κάν τι πήγε λάθος στα προηγούμενά τους παιχνίδια....

bald_killer

Death Knight
Σε έκπτωση μπορεί και να το έπαιζα. Δεν μου φαίνεται τόοοοοσο χάλια.
Αλλά σιγά η bioware μην χαμπαριάσει με την επιτυχία του BG3. Δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνονται κάν τι πήγε λάθος στα προηγούμενά τους παιχνίδια....
Προσωπικά ακόμη έχω το Inquisition στη Wishlist μου. Με αυτά που βλέπω αλλά κ με το πόσο έχει διογκωθεί το backlog με AA, AAA games, σκέφτομαι απλά να σταματήσω την σειρά στο 2 (ναι, είχα την ατυχία να το παίξω).

mits@kos

Death Knight
Το DAI το είχα ξεκινήσει στο PC, αλλά κάπου στο 10ωρο χαιρέτισα, μου είχε φανεί "λίγο" σε σχέση με το DAO. Πριν 1-2 χρόνια το πήρα και στο PS4, γιατί το είχα βρει 2€ στο store, μπας και με ψήσει να του δώσω δεύτερη ευκαιρία, δεν το εγκατέστησα ποτέ. Ακόμα θεωρώ πως το έχω αδικήσει, αλλά αξίζει σήμερα να ασχοληθεί κανείς, ή έχει προσπεραστεί για τα καλά;

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Όπως έχω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, το πρώτο 10ωρο του DAI είναι κυριολεκτικά από τα πιο βαρετά πράγματα που έχω παίξει ποτέ (κυρίως επειδή το γκεημ σε κάποια φάση της ύπαρξής του στόχευε να κυκλοφορήσει ως ΜΜΟ, οπότε η πρώτη περιοχή είναι τίγκα στα κουέστ "μάζεψε 10 μαρούλια" και "σκότωσε 5 αρκούδες"). Μετά όμως ξανοίγεται αρκετά και θυμίζει ως ένα βαθμό παλιό καλό DA, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο σενάριο και με ριζικά μειωμένο τον όλο Grimdark χαρακτήρα του DAO.

Sugamoto Panagia

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
δεν θα πω πολλα. θα πω μονο οτι το dai ειναι κατα μακραν καλυτερο του 2. γενικα το 2 δεν υπαρχει στην σειρα. παει απο το dragon age origins στο dragon age inquisition. με το πρωτο φυσικα να ειναι το peak της σειρας.

The Nameless One

Mind-flayer
Ήρθε η ώρα να κάνω το meme:

emena-mou-arese-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1.png
Αυτό που θυμάμαι ως το χειρότερο κομμάτι του DA2 ήταν το τέλος του
Είσαι ο βασιλιάς και έχεις τους 2 μαλάκες (templar και μάγο) να τσακώνονται σαν γριές τσατσαδες μπροστά στα μούτρα σου. Ακόμα θυμάμαι με εκνευρισμό να λέω "που είναι η επιλογή να τους πιάσω και τους 2 από το κεφάλι και να αρχίσω να τα χτυπάω μεταξύ τους μπας και βάλουν μυαλό!"

Η όλη διαμάχη των 2 παρατάξεων μου φανηκε πολύ forced απο το σενάριο

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Αυτό που θυμάμαι ως το χειρότερο κομμάτι του DA2 ήταν το τέλος του

Η όλη διαμάχη των 2 παρατάξεων μου φανηκε πολύ forced απο το σενάριο

Ήταν ναι, λογικά αποτέλεσμα του πολύ συμπτυγμένου χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης. Υπήρχαν πολλές καλές ιδέες στις οποίες δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Για μένα το DA2 τελείωσε κάπου λίγο μετά το σημείο όπου αντιμετώπιζες τον αρχηγό των Qunari μόνος αν θυμάμαι σωστά (αρχές Act 3?). Μέχρι τότε έχτιζα ομάδα αλλά σε εκείνο το σημείο παίζει να πέρασα ώρες ατελείωτες να πηγαίνω γύρω-γύρω λιώνοντας στο kiting τον BBEG. Εκεί η υπομονή μου τελειώσε και δεν ξαναέπιασα DA.

Top Bottom