What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

DTS και Sony TV, από .mkv

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
Ένα κουφό που έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό, με την 48" Sony που έχω:<br><br>              Συνδεδεμένη με το 5.1 σύστημα ήχου που έχω, μέσω οπτικής (TosLink). Πάνω στην τηλεόραση συνδέονται μέσω HDMI, κονσόλες, blu ray και PC!! <br><br>              Όταν παίζω .mkv, από οποιαδήποτε πηγή (εξωτερική ή από τον player της τηλεόρασης), 5.1 ήχο στα ηχεία, ακούω μόνο εφόσον, ο ήχος στο .mkv είναι κωδικοποιημένος σε .ac3 (Dolby Digital). Όταν ο ήχος είναι κωδικοποιημένος σε .dts (DTS απλό ή HD), παίζει μόνο στερεοφωνικό ήχο (χάνονται τα πίσω κανάλια). Και αυτό ανεξάρτητα από την πηγή, που παίζει το .mkv. <br><br><br><br>
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Στις ρυθμίσεις ήχου της Sony, τι είναι επιλεγμένο στο Digital Audio Out (αν έχει τέτοια επιλογή); Επίσης σίγουρα υποστηρίζει dts η τηλεόραση;
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
<blockquote>Στις ρυθμίσεις ήχου της Sony, τι είναι επιλεγμένο στο Digital Audio Out (αν έχει τέτοια επιλογή); Επίσης σίγουρα υποστηρίζει dts η τηλεόραση;</blockquote><br><br>Με κανονικά BluRay/DVD που έχουν DTS ήχο, δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Μόνο με τα .mkv (και τα games από PC μέσω HDMI!! Και αυτά δεν βγάζουν πίσω κανάλια. Το PS4 δουλεύει κανονικά!!).
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Αν το παιχνίδι για PC είναι παλιό, και χρησιμοποιεί DirectSound, είναι δύσκολο να έχεις surround ήχο, αν δεν έχεις κάρτα ήχου Creative.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
<blockquote>Αν το παιχνίδι για PC είναι παλιό, και χρησιμοποιεί DirectSound, είναι δύσκολο να έχεις surround ήχο, αν δεν έχεις κάρτα ήχου Creative.</blockquote><br><br>Έλα που έχω XFi Gamer, και πάλι δεν παίζει. Τελικά θα απλώσω ακόμα ένα καλώδιο οπτικής με splitter, κατευθείαν στον ενισχυτή 5.1!!!
 
Top Bottom