κοιτα συμπτωση..... θα εξηγησω παραπερα.<br><br>για πολλα πολλα πολλα πολλα χρονια, δεν χρησιμοποιουσα κανενα και δεν επαθα ποτε τιποτα. βεβαια δεν εμπαινα οπου εβλεπα φως και φυσικα δεν κατεβαζα οτι εβρισκα στον κηπο του διαδικτυου. παντα stand by το kaspersky boot antivirus<br>καποια στιγμη και χωρις να εχω παθει πανικο, ξεκινησα <u>να αγοραζω</u> το kaskersky internet security.<br><br>τωρα..... επειδη εχω ελευθερο χρονο.<br>εψαχνα ενα προγραμματακι και το βρηκα σε μια σελιδα που καποιο λογο τα εδιναν δωρεαν. μονο που ειχε το διπλασιο μεγεθος απο αυτο που θα επρεπε.<br><br>κατεβασα το avast και μολις τελειωσα με τα γραφειοκρατικα update, <u>το απενεργοποιησα</u>.....<br>κατεβασα το σιγουρα μολυσμενο αρχειο και το ετρεξα. αμεσως φανηκε οτι θα ριξω πολυ γελιο. η καρτελα της εγκαταστασης ηταν πολυ προχω. στην αρχη μου εκανε εγκατασταση τον opera browser. ξεκαρφωτο. καπακι το 7zip. μια εφαρμογη για remote desktop και διαφορα αλλα καλουδια. μολις εφτασε η εγκατασταση του προγραμματος επεσε το πολυ γελιο. σταματησε στο 99%.<br><br>ανοιγω το avast και ξεκινησε να χαροπαλευει. εβγαζε σφαλματα για το εικονιδιο στην task bar.<br>εκανα το scan και μετα απο 2 restart και μια αποτυχημενη εκκινηση, μπηκα στο γραφικο περιβαλλον. εκανα μια γυρα και ειδα πολυ σκουπιδι που δεν ειχε παρει τον μπουλο.<br><br>σκυταλη στο malware bytes. βρηκε 27 εξτρα απειλες και τις διορθωσε. μια βολτα στα κακοφημα μερη που μενουν οι παραξενοι φακελοι και ειδα πολυ πραμα να περιμενει. σε αντιθεση με το avast, καθαρισε και το schedule που ηταν γεματο υπηρεσιες που περιμεναν την επανεκκινηση. <br><br>αυτο που παρεμενε ηταν ενα παπαρακι που σε καθε εκκινηση ζητουσε την αδεια μου να εγκατασταθει. το εβγαλα μονος μου με την μεθοδο του πληκτρου del.<br><br>ηταν να δοκιμασω και το kaspersky ομως δεν ειχα internet. βασικα ολη η χωρα δεν ειχε internet, ουτε ο isp στα γραφεια του δεν ειχε ιντερνετ. επειδη θα ηταν αδικο χωρις update, μπηκα στον κοπο να καθαρισω τα παντα με τον κλασσικο χειροκινητο τροπο και με την βοηθεια του http://filehippo.com/download_unlocker/" class="bbcode_url">unlocker (προσεξτε ενα toolbar που παει να μπει με τσαμπουκα) <br>για τους DIY μερακληδες που θελουν να τα σβηνουν ολα μονοι τους.<br><br>οπως κι αν εχει το avast την παλεψε. μπορεσα να κανω την δουλεια μου ανενοχλητος χωρις παγωματα και restart.<br><br>edit<br>το kaspersky βρηκε 2 rootkit.