What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

EA και Origin

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Επ&#039;ευκαιρία της ενασχόλησης μου με το Mass Effect, το οποίο έχω αγοράσει στο Steam βεβαίως-βεβαίως. Αλλά και της ταλαιπωρίας την οποία έπρεπε να υποστώ για να βάλω τα ελεύθερα DLC στο παιχνίδι, τα οποία η ΕΑ φυσικά δεν ανέβασε στο Steam( :whatever:) αλλά έπρεπε να τα κατεβάσω απο help-page της ΕΑ και να τα γράψω με το χέρι. Επίσης μιας και πρόσφατα διάβασα ένα τέτοιο thread στο neoGAF του οποίου τη κοινότητα θεωρώ ολίγον τι βλαμμένη. Είπα να ανοίξω εδώ, σε μια προφανώς ανώτερη κοινότητα, μια κουβέντα περι Origin.<br><br>Τι νομίζετε λοιπόν γι&#039;αυτή την υπηρεσία( ; ) της ΕΑ; Τη χρησιμοποιείτε; Και αν ναι(μα γιατί<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />, μόνο για Battlefield και Mass Effect ή και για μικρότερα πράγματα; Πιστεύετε πως θα επιστρέψει κάποτε η άσωτη ΕΑ στο Steam; Ή βγάζει πράγματι περισσότερα λεφτά απο το Origin; <br><br>Απο μένα πάντως σίγουρα βγάζει και το 100% των μηδέν ευρώ που της δίνω. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Υ/Γ Αν υπάρχει ήδη επίσημη κουβέντα σχετικά και δεν την είδα με το search, παρακαλώ τους mods να merge-άρουν.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br><br><br>Τι νομίζετε λοιπόν γι&#039;αυτή την υπηρεσία( ; ) της ΕΑ; Τη χρησιμοποιείτε; Και αν ναι(μα γιατί<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />, μόνο για Battlefield και Mass Effect ή και για μικρότερα πράγματα; Πιστεύετε πως θα επιστρέψει κάποτε η άσωτη ΕΑ στο Steam; Ή βγάζει πράγματι περισσότερα λεφτά απο το Origin; <br><br></blockquote><br><br>Προσωπική μου γνώμη, όχι εταιρική της ΕΑ <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br>Δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΑ να επιστρέψει στο steam. Αλλωστε όλες οι εταιρείες που έχουν ενα αλφα μέγεθος και κοινό, δεν έχουν καποιον ιδιαίτερο λόγο να μοιραστούν τα έσοδά τους με τη Valve (30% είναι η ταρίφα αν και οι μεγαλοι εκδότες μάλλον πετυχαίνουν καλύτερες τιμές). Η ΕΑ έχει το οριτζιν, η Blizz έχει το Battle.net, το League of Legends επίσης έχει το δικό του launcher, το Minecraft κάτι αντίστοιχο κοκ
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Απο αυτά που γράφεις μόνο το Battle.net είναι συγκρίσιμο. Ανεξάρτητα μεγάλα παιχνίδια σίγουρα υπάρχουν, όπως το LoL και το Minecraft που αναφέρεις. Αλλά αυτό δε μεταφράζεται σε πλατφόρμα. Όσο για το Battle.net, αυτό λίγο πολύ προυπήρχε του Steam, γι&#039;αυτό και είναι το μόνο άλλο συστηματάκι που προσωπικά ανέχομαι. <br><br>Τώρα για το 30% που λες, πραγματικά αναρωτιέμαι. Η ΕΑ πουλάει τα παιχνίδια της μέσω amazon και τόσων άλλων retailers. Αυτοί δεν έχουν τέτοιο καπέλο; Προφανώς και έχουν. Μόνο το Steam τους ενόχλησε; Όχι δε νομίζω πως είναι αυτός ο καθοριστικός παράγοντας. Ούτε και η αφορμή ήταν άλλωστε. Η αφορμή ήταν πως το Steam ήθελε να πουλάει η ΕΑ τα DLC της μέσω Steam, όχι μέσω in-game transactions που αγνοούν το Steam. Πράγμα βέβαια λογικό απο μεριάς Steam.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Δεν μπορώ να γνωρίζω το marketing του πράγματος (σίγουρα πάντως δεν νομίζω πως το Στημ θα ζητά ταρίφες 30% σε εταιρίες μεγέθους EA ή Ubisoft) αλλά ξέρω πως σαν gamer όλη η φάση με τις online πλατφόρμες μου σπάνε τα νεύρα. Δεν μπορώ να έχω λογαριασμούς σε 3-4 πλατφόρμες για να... παίξω! Αν βάλω όλα τα accounts μου πακέτο (και σε επαγγελματικό επίπεδο και στα χόμπι μου) χάνω την μπάλα, δεκάδες usernames, pass, clients κτλ. , ζαλάδα με πιάνει! Έχω καταλήξει να έχω παιχνίδια στην βιβλιοθήκη μου και το dvd case να είναι ακόμη με την ζελατίνα κλειστό γιατί προτίμησα να τα παίξω κρακαρισμένα και να γλιτώσω όλο αυτόν τον online μπελά. Δεν λέω, έχω δεχτεί πως στην εποχή μας το ψηφιακό της φάσης είναι αντικειμενική ανάγκη, αλλά ας οργανωθούν σε μια πλατφόρμα να τελειώνουμε. Όχι πως θα γίνει, προφανώς και δεν τους συμφέρει για να μην το κάνουν, απλά τον καημό μου βγάζω.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Συμφωνώ πως όλη αυτή η προσπάθεια των εταιριών να ελέγξουν τα δεδομένα των πελατών τους και να τους υποχρεώσουν να παίξουν με τους δικούς τους κανόνες (γιατί περί αυτού πρόκειτε) καταντά εκνευριστική. Γι&#039;αυτό και χρησιμοποιώ μόνο Steam, άντε και κανά battle.net (που προυπήρχε) και εταιρίες στυλ Ubi και ΕΑ τις έχω στείλει. Το Steam το χρησιμοποιώ γιατί προσφέρει μια υπηρεσία, παταώ ένα install και μετά απο λίγο παίζω. Αν δεν ήταν αυτό, τότε γιατί να μην είναι κανείς όπως λες πειρατής, όταν η υπηρεσία που προσφέρουν είναι καλύτερη;<br><br>Είναι κρίμα που δεν μπορούν να σκεφτούν τον καταναλωτή και να εννοποιήσουν τη πλατφόρμα πίσω απο το Steam, που θεωρώ πως προσφέρει καλύτερο service. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν η ΕΑ πχ πούλαγε τα παιχνίδια της 30% ακριβότερα στο Steam απ&#039;ότι στο Origin και αν αγόραζες Steam είχες και Origin ενώ το αντίθετο να μην ίσχυε. Όπως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν η Ubi έκανε το ίδιο, αντί να σε καπελώνει με δεύτερο DRM στα μουλωχτά σαν αγοράσεις απο το Steam. Το ίδιο θα έλεγα και για τη Blizzard, αλλά όπως είπα λόγω του ότι προυπήρχε είμαι πιο χαλαρός.<br><br>Εδώ να πω πως υπηρεσίες τύπου GOG δε συγκρίνονται, καθώς δεν έχουν τον ίδιο σκοπό. Έτσι το GOG αν και δε το χρησιμοποιώ, δε με ενοχλεί.<br><br>BTW ακόμα δεν άκουσα απο κανέναν αν χρησιμοποιεί Origin και γιατί.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Έχει και τα καλά του, και τα κακά του το να υπάρχουν πολλαπλές πλατφόρμες διανομής σε μια πλατφόρμα υλικού.<br><br>Καλά είμαστε με την πεφωτισμένη δεσποτεία του Gaben αλλά ούτε χθες δημιουργήθηκε, ούτε άγιος είναι. Για τα δικά μου γούστα, το GOG έχει την καλύτερη πλατφόρμα, αλλά δύσκολα θα δούμε AAA τίτλους πέραν των παιχνιδιών της CDPR από την 1η μέρα κυκλοφορίας. Από την άλλη, σπάνια αγοράζω day one... οπότε σκασίλα μου.<br><br>Το Origin και το Uplay δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ, αλλά αξιοπρεπή μου φάνηκαν. Σε επίπεδο χαρακτηριστικών πάντως, είναι σε πολλούς τομείς το πρότυπο το Steam.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,271
Η ενοποίηση συνήθως είναι κακό πράγμα. Είναι πιο εύκολο μετά να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν το κοινό.<br>Συμφωνώ με τον φιλη, το μόνο τίμιο είναι το gog.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Η πλειοψηφία της ψηφιακής μου βιβλιοθήκης βρίσκεται στο Steam. Μία φορά χρειάστηκα support μου απάντησαν σε εντελώς διαφορετικό πράγμα και τελικά βρήκα αλλιώς άκρη. <br><br>Origin έφτιαξα όταν αγόρασα ένα Humble Bundle. Τελευταία φορά το χρησιμοποίησα για το Battlefront. Πέρασα μέσα τα Mass Effect που είχα σε retail + τα on the house. Είχα ένα θέμα με το ID, κατάφερα να επικοινωνήσω μέσω αγγλικού αριθμού με το support. Ήταν μες στα Χριστούγεννα και ο υπάλληλος ήταν άψογος και το θέμα μου λύθηκε.<br><br>Uplay. Εδώ στα χαζά χαζά έχω μαζέψει 31 παιχνίδια. Παίζοντας ανταμείβομαι με upoints, τα οποία εξαργυρώνω σε 20% έκπτωση. Κάτι που βρίσκω πολύ πιο χρηστικό feature από τις κάρτες του steam. Αν κάτι είναι σε uplay τότε θα το πάρω από εκεί, πάντα είναι ακριβότερο σε steam και δε βρίσκω το λόγο με το στανιό να το έχω και στο steam.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
ΕΑ και οριτζιν λεει το θεμα, παλι για uplay μιλάς. Μαλλον εχεις μεγαλυτερο ποσο στο συμβoλαιο απο εμενα.  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Επισης, αλαστορ, μια ερωτηση αν επιτρεπεται. Γραφεις και στο insomnia με παρομοιο nickname?
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ρώτησε αν χρησιμοποιούμε Origin και γιατί, έκανα ντρίπλα και μίλησα για άλλες υπηρεσίες για να μη θυμηθώ τα Mass Effect 2 και Battlefront και συγχυστώ :pP Δε βλέπω κάτι διαφορετικό πάντως στα Origin/EA με Steam ως προς το DRM. Όταν πέφτουν οι Servers σε όλα μένουμε απ&#039;έξω.   
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
@Jonirenicus<br>Όχι δε γράφω, τουλάχιστον όχι απ&#039;όσο μπορώ να θυμηθώ. Τώρα αν τα χέρια μου κάποια στιγμή που δε κοίταζα κάναν τα δικά τους δε ξέρω.<br><br>Πάντως σχετικά με Origin παιδιά και σαν υπηρεσία να το δεις εγώ γελάω. Όπως έγραψα σε άλλο thread, ήθελε η simsοπληκτη συμβία να παίξει Sims 3 στο Origin και έπρεπε να κατεβάσουμε και να κάνουμε install όλα τα expansions ξεχωριστά. Κάποια απο αυτά μάλιστα και δυο φορές γιατί για κάποιο λόγο το Origin ξαναξεκίναγε το download. Ευτυχώς σα σώφρων άνθρωπος τα είχα αγοράσει στο Steam, πήγαμε εκεί ένα κλικ και όλα έτοιμα (μετά απο καμμιά ώρα προφανώς 40 γίγα είναι αυτά).
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Απο αυτά που γράφεις μόνο το Battle.net είναι συγκρίσιμο. Ανεξάρτητα μεγάλα παιχνίδια σίγουρα υπάρχουν, όπως το LoL και το Minecraft που αναφέρεις. Αλλά αυτό δε μεταφράζεται σε πλατφόρμα. Όσο για το Battle.net, αυτό λίγο πολύ προυπήρχε του Steam, γι&#039;αυτό και είναι το μόνο άλλο συστηματάκι που προσωπικά ανέχομαι. <br><br>Τώρα για το 30% που λες, πραγματικά αναρωτιέμαι. Η ΕΑ πουλάει τα παιχνίδια της μέσω amazon και τόσων άλλων retailers. Αυτοί δεν έχουν τέτοιο καπέλο; Προφανώς και έχουν. Μόνο το Steam τους ενόχλησε; Όχι δε νομίζω πως είναι αυτός ο καθοριστικός παράγοντας. Ούτε και η αφορμή ήταν άλλωστε. Η αφορμή ήταν πως το Steam ήθελε να πουλάει η ΕΑ τα DLC της μέσω Steam, όχι μέσω in-game transactions που αγνοούν το Steam. Πράγμα βέβαια λογικό απο μεριάς Steam.<br></blockquote><br><br>Νομίζω μπερδεύεις κάποια πράγματα. Η ΕΑ πουλάει τα παιχνίδια της σε καταστήματα  ως hardcopy και σε μορφή κωδικού σε μερη οπως το Green man gaming- και οι δύο μορφές καταλήγουν να χρησιμοποιούν το Origin ως DRM. Αυτό είναι διαφορετικό από το να χρησιμοποιεί το steam ως πλάτφόρμα DRM/ψηφιακής διανομής. Οι μεν βάζουν ένα καπελάκι στην τιμή λιανικής για το κέρδος τους και την υπόλοιπη δουλειά την κανει η ΕΑ στο origin,το Steam τραβάει ενα χαράτσι 30% επί του συνόλου των εσόδων, ενώ παρέχει διανομή,DRM,αυτόματα patch κλπ. Oπως είπα παραπάνω, η ΕΑ είναι αρκετά μεγάλη ωστε να μην έχει ανάγκη το Steam. To Bnet ως κατάστημα σαφώς και ΔΕΝ προυπήρχε του Steam. Πολύ αργότερα πήρε την μορφή που έχει σήμερα. Αλλά ούτως ή άλλως δεν ειναι συγκρίσιμο απευθείας με το Steam αφού είναι κατάστημα και κοινότητα 2 σε 1. Πουλάει ομως αποκλειστικά παιχνίδια της blizzard.<br><br>Σημασία έχει να κατανοήσουμε γιατί όλοι αυτοι (Guild wars 2, Minecraft,LoL etc)  δεν πάνε στο Steam. Η εξήγηση ειναι απλή. Εκτιμούν οτι η υπηρεσία που αυτό παρέχει δεν ανταποκρίνεται στο κόστος της, τουλάχιστον στην περίπτωσή τους. Ετσι απλά. Οσο για την υπηρεσία origin καθεαυτή, για μένα ειναι μια χαρά. Το UI θα το έκανα κάπως διαφορετικό ,bugs υπάρχουν στα κατεβάσματα αλλά ακριβώς τα ιδια θέματα έχω και με το steam. &#039;Η μάλλον χειρότερα. Για παράδειγμα το όλο καθεστώς πωλήσεων στην κοινότητα είναι απαράδεκτο (αφου με υποχρέωσαν τα χριστούγεννα να δεσω τον λογαριασμό σε authenticator ,μπήκε σε standby για ανταλλαγές για μέρες μέχρι που οι χειμερινές εκπτώσεις τελείωσαν στο μεταξύ).
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Καταρχήν όπως μπορείς να δεις με το uplay είναι δυνατό να καπελώσεις το δικό σου συστηματάκι πίσω απο το Steam. Πρακτική που θεωρώ αντίστοιχα γελοία, αλλά μια φορά είναι δυνατόν. Επίσης αμφιβάλλω πως για εταιρείες γίγαντες όπως η ΕΑ δε θα μπορούν να γίνουν διμερείς συμφωνίες για ευνοική μεταχείρηση, οπότε το 30% το αντιπαρέχομαι. Άσε που όλα αυτά που λες (διανομή, patching, κτλ) κοστίζουν. Η ΕΑ απλά επιλέγει να απέχει εντελώς απο το Steam. Προφανώς και το κάνει γιατί πιστεύει πως είναι αρκετά μεγάλη για να μη χρειάζεται το Steam. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Σίγουρα στην αγορά των κονσολών, όπου όλους τους καπελώνει η MS και η Sony, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά στην αγορά του PC δε χάνει σε πωλήσεις πηγαίνοντας μόνη; Αμφιβάλλω. Δεν είναι Blizzard η ΕΑ να έχει 3-4 μεγατονικά παιχνίδια που στέκονται μόνα τους. Γι&#039;αυτό και αναρωτιέμαι αν όντως η ΕΑ απο ξεροκεφαλιά δε γυρνά, απλά γιατί έχει επενδύσει πολλά για να σταματήσει τώρα ή αν όντως κερδίζει απο την όλη φάση.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Καταρχήν όπως μπορείς να δεις με το uplay είναι δυνατό να καπελώσεις το δικό σου συστηματάκι πίσω απο το Steam. Πρακτική που θεωρώ αντίστοιχα γελοία, αλλά μια φορά είναι δυνατόν. Επίσης αμφιβάλλω πως για εταιρείες γίγαντες όπως η ΕΑ δε θα μπορούν να γίνουν διμερείς συμφωνίες για ευνοική μεταχείρηση, οπότε το 30% το αντιπαρέχομαι. Άσε που όλα αυτά που λες (διανομή, patching, κτλ) κοστίζουν. Η ΕΑ απλά επιλέγει να απέχει εντελώς απο το Steam. Προφανώς και το κάνει γιατί πιστεύει πως είναι αρκετά μεγάλη για να μη χρειάζεται το Steam. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Σίγουρα στην αγορά των κονσολών, όπου όλους τους καπελώνει η MS και η Sony, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά στην αγορά του PC δε χάνει σε πωλήσεις πηγαίνοντας μόνη; Αμφιβάλλω. Δεν είναι Blizzard η ΕΑ να έχει 3-4 μεγατονικά παιχνίδια που στέκονται μόνα τους. Γι&#039;αυτό και αναρωτιέμαι αν όντως η ΕΑ απο ξεροκεφαλιά δε γυρνά, απλά γιατί έχει επενδύσει πολλά για να σταματήσει τώρα ή αν όντως κερδίζει απο την όλη φάση.<br></blockquote><br><br>Η ΕΑ έχει ακριβώς το ίδιο εταιρικό μέγεθος με την Activision Blizzard συνολικά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />  ενώ τα Battlefield,Sims,ME κλπ πουλάνε εκατομμύρια στο PC.  Επίσης πιστεύω πως απλά έχεις σχηματίσει την άποψη πως η ΕΑ δεν γουστάρει το steam γιατί έτσι και δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές που παραθέτω. Η ubisoft για παράδειγμα πουλάει τα παιχνίδια της και στο Steam και στο Uplay. Αν επιλέξεις να το αγοράσεις απο Steam ,to 30% ή κάπου εκεί , ίσως το 25%, αλλά όχι παρακάτω, καταλήγει στη Valve. H Ubi απλά κολλάει το δικό της DRM πάνω στο DRM του steam για να προωθήσει την πλατφόρμα της, δεν γλιτώνει το χαράτσι παρά μόνο αν η αγορά γινει απευθείας από το Uplay. Eίναι τόσο απλό.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Επίσης πιστεύω πως απλά έχεις σχηματίσει την άποψη πως η ΕΑ δεν γουστάρει το steam γιατί έτσι και δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές που παραθέτω.</blockquote><br>Θα παρακαλούσα να αποφύγουμε προσωπικά συμπεράσματα τέτοιου είδους. Γιατί αντίστοιχα θα μπορούσα να πω τα ανάλογα για σένα και δε πάμε πουθενά.<br><br>Τώρα για τα λοιπά, μπορεί η ΕΑ να έχει το ίδιο μέγεθος με Activision-Blizzard, που δεν έχει δλδ, αλλά στο περίπου τέλος πάντων, αλλά Α)η Activision που έχει πολλούς τίτλους συμπεριλαμβανομένου και μικρότερους, είναι στο Steam, <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />η Blizzard που δεν είναι έχει 3-4 παιχνίδια γίγαντες που στέκονται μόνα τους. Η ΕΑ όμως έχει και τα δυο. Σίγουρα το Battlefield πούλησε, ίσως όχι όσο θα πούλαγε αν ήταν και στο Steam, αλλά πούλησε. Παιχνίδια όπως το Mirror&#039;s Edge όμως; Δλδ παιχνίδια που δεν έχουν το απαραίτητο pull για να σε πάνε σε άλλη πλατφόρμα; Δύσκολο.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br><blockquote>Επίσης πιστεύω πως απλά έχεις σχηματίσει την άποψη πως η ΕΑ δεν γουστάρει το steam γιατί έτσι και δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές που παραθέτω.</blockquote><br>Θα παρακαλούσα να αποφύγουμε προσωπικά συμπεράσματα τέτοιου είδους. Γιατί αντίστοιχα θα μπορούσα να πω τα αντίστοιχα για σένα και δε πάμε πουθενά.<br></blockquote><br><br>H συνέχεια του μηνύματός σου ενισχύει αυτό που έγραψα πριν.<br><br><blockquote><br>Τώρα για τα λοιπά, μπορεί η ΕΑ να έχει το ίδιο μέγεθος με Activision-Blizzard, που δεν έχει δλδ, αλλά στο περίπου τέλος πάντων,<br><br></blockquote><br><br><img src="http://i.imgur.com/NZwepI4.png" alt="NZwepI4.png" class="bbcode_img" /><br><br><blockquote><br> αλλά Α)η Activision που έχει πολλούς τίτλους συμπεριλαμβανομένου και μικρότερους, είναι στο Steam, <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />η Blizzard που δεν είναι έχει 3-4 παιχνίδια γίγαντες που στέκονται μόνα τους. Η ΕΑ όμως έχει και τα δυο. Σίγουρα το Battlefield πούλησε, ίσως όχι όσο θα πούλαγε αν ήταν και στο Steam, αλλά πούλησε. Παιχνίδια όπως το Mirror&#039;s Edge όμως; Δλδ παιχνίδια που δεν έχουν το απαραίτητο pull για να σε πάνε σε άλλη πλατφόρμα; Δύσκολο.<br></blockquote><br><br>Δεν είπα πουθενά ότι η ΕΑ δεν χάνει πωλήσεις με το να μην είναι στο Steam. Aυτό που είπα είναι πως προφανώς η ΕΑ εκτιμά ότι δεν αξίζει να χρησιμοποιεί το Steam. Σίγουρα χανει πωλήσεις αλλά η εκτίμησή είναι πως συνολικά είναι κερδισμένη . Αντί πχ να πουλάει 10 και τα 2,5 να πηγαίνουν στη Valve, προτιμάει να πουλάει 8 και να τα παίρνει όλα . Μπορεί να κάνει λάθος, αλλά η εκτίμηση είναι αυτή. Το ζήτημα είναι τόσο απλό,αλήθεια. Μπορεί σε κάποια φάση και η activision να αποχωρήσει από το Steam και να φτιάξει ενιαίο κατάστημα με την blizz, ποιος ξέρει.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Aυτό το Tencent τι είναι; Φαίνεται να έχουν πνιγεί στις λάθος επιλογές κι αυτοί.. <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" />
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
@Kuivamaa<br>Μάλιστα, το έχω δει το chart αυτό. Έχε υπόψην σου όμως πως η King ανήκει επίσης στην Activision-Blizzard. Και μια γρήγορη έρευνα στο google δείχνει πως σε ότι αφορά μεγέθη, αυτή τη στιγμή, η Activision-Blizzard είναι 30% πάνω σε market cap. Μεγάλη διαφορά. Όχι πως αναιρεί το πιο κάτω που έγραψα που έχει μεγαλύτερη ουσία. Αυτά τα ανεξάρτητα δουλεύουν για μεγάλα παιχνίδια, όπως της Blizzard, δουλεύουν και για μικρότερα όμως;<br><br>Και ξαναλέω προφανώς και η ΕΑ θεώρησε όταν έκανε το Origin πως το hit σε πωλήσεις θα άξιζε τον κόπο για να έχει τη πίτα δική της. Αλλά είναι έτσι; Αυτό είναι το ερώτημα. Όπως είπα και στο πρώτο post αυτή τη στιγμή η ΕΑ παίρνει το 100% των μηδέν ευρώ που της δίνω. Απο κουβέντες στο internet είναι αρκετοί που λένε το ίδιο. Ισχύει όμως ή όχι;
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Μάλιστα, το έχω δει το chart αυτό. Έχε υπόψην σου όμως πως η King ανήκε επίσης στην Activision-Blizzard. Και μια γρήγορη έρευνα στο google δείχνει πως σε ότι αφορά μεγέθη, αυτή τη στιγμή, η Activision-Blizzard είναι 30% πάνω σε market cap. Μεγάλη διαφορά. Όχι πως αναιρεί το πιο κάτω που έγραψα που έχει μεγαλύτερη ουσία. Αυτά τα ανεξάρτητα δουλεύουν για μεγάλα παιχνίδια, όπως της Blizzard, δουλεύουν και για μικρότερα όμως;<br><br>Και ξαναλέω προφανώς και η ΕΑ θεώρησε όταν έκανε το Origin πως το hit σε πωλήσεις θα άξιζε τον κόπο για να έχει τη πίτα δική της. Αλλά είναι έτσι; Αυτό είναι το ερώτημα.<br></blockquote><br><br>Oντως, η King (κινητά) εξαγοράστηκε φέτος, αν η ενοποίηση ολοκληρωθεί αυτό το οικονομικό έτος λογικά η AB θα εμφανίζεται στα 3 τόσα. Oσο για το αν αξίζει το Origin; Φυσικά<br>http://venturebeat.com/2015/07/30/electronic-arts-made-77-of-its-q1-2016-revenue-from-digital-sales/<br><br>Περισσότερο από το 60% του PC gaming συμβαίνει εκτός Steam. <br><br><blockquote><br>Aυτό το Tencent τι είναι; Φαίνεται να έχουν πνιγεί στις λάθος επιλογές κι αυτοί.. <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>O ιδιοκτήτης τόσο της Riot (LoL) όσο και της Supercell (Clash of Clans,Clash Royale). Εχει και το 49% της Epic.<br><br>https://en.wikipedia.org/wiki/Tencent<br>
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
<blockquote><br>Aυτό το Tencent τι είναι; Φαίνεται να έχουν πνιγεί στις λάθος επιλογές κι αυτοί.. <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br>Tencent is one of the largest Internet companies, as well as the largest gaming company in the world,many services of whose include social network, web portals, e-commerce, mobile games and multiplayer online games. Its offerings in China include the well-known instant messenger Tencent QQ and one of the largest web portals, QQ.com. Mobile chat service WeChat has helped bolster Tencent&#039;s continued expansion into smartphone services. Tencent holds 15% stake of JD.com, one of the largest B2C online retailers in China.<br><br>Starting in 2016, Tencent develops video gaming console dubbed TGP (Tencent Gaming Platform) Box. The TGP BOX is called the Blade. It is an Intel- powered console running Windows 10 and a TGP Box mode. So far, the TGP console has imported many Tencent games, such as League of Legends, FIFA Online 3, NBA 2K, Monster Hunter, Need for Speed, etc. Tencent hopes to bring lots of third-party developed games.<br><br>Μάλλον πρέπει να φτιάξουμε νέο account...
 
Top Bottom