Ειναι καλο παιχνιδι το Bioshock infinite;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Οταν θελω συμβολισμους Βοριε, διαβαζω καινη διαθηκη. Δεν παιζω BI για να ψαξω νοηματα...
Σιγα την τσοκοντα.
Αυτα τα υψηλα νοηματα, δεν ειναι και τοσο υψηλα... Οσο νομιζεις....

Για καποιους ενα ιεκ ειναι τρομερη υποθεση... Ισως μαλιστα επειδη οι περισσοτεροι θα πανε σε ενα ιεκ, το ιεκ να ειναι ιεροτελεστια... Ναος της γνωσης κλπ. Αλλοι παλι θα περασουν απο δεκα πανεπιστημια και παλι θα μεινουν ανικανοποιητοι....
Ειπες κατι? Δεν ακουσα? :trollface:

Παιδια οσοι καταλαβαν το στορι του bi, δεν ειναι οι εκλεκτοι του θεου... Ολοι το καταλαβαν. Οσοι μαλιστα το εχουν κανει σημαια για επανασταση το στορι, τοτε υποψιαζομαι οτι τους κουρασε να το εμπεδωσουν και αυτο δεν τους πολυτιμαει....
Χαχαχαχα
Αντε με τα υψηλα νοηματα μεσημεριατικα....

νομιζω η συζητηση παει να καταληξει στο ποσο τελικα ειναι καθοριστικη μια κριτικη για ενα παιχνιδι..
γουσταρω τα παιδια του ρεηκουι, μ αρεσει ο τροπος που γραφουν, τους εμπιστευομαι οταν λενε οτι τους αρεσει η δεν τους αρεσει κατι, υπαρχει και καποιος αναμεσα τους που θα αγοραζα βιβλιο του αν εβγαζε (μεγαλο κοπλιμάν), αλλα δεν ειναι η αποψη τους για ενα παιχνιδι θέσφατο. ουτε πρεπει να ειναι, πιστευω.

ρε ασιμε τη σημερον ημερα, με το γιουτιουμπι, με τοσα χιλιαδες σαιτς, με βιντεα, με τρεηλερς, με πρηβιου, με ρηβιου, περιμενεις τι θα σου πει ο δεινα? ενταξει, ειναι σα να σου λεει τη γνωμη του ενας φιλος, αλλά η τελικη αποφαση ειναι δικη σου και του πορτοφολιου σου. (α, ξεχασα, δεν εχεις ακομα, τα βαζεις σε κουμπαρά...)

Προσωπικά δε μίλησα για κρυμμένα νοήματα. Συμβουλή προς 14χρονο: είτε πηγαίνεις ΙΕΚ είτε ΑΕΙ, η προϋπόθεση είναι να μάθεις να διαβάζεις. Μην εντυπωσιάζεσαι από τα θρησκευτικά, υπάρχουν και άλλα όμορφα πράγματα στον κόσμο. Πχ. ελληνική γραμματική και πού/πότε χρησιμοποιούνται τα αποσιωπητικά...

Κανείς δεν είπε πώς το story του Bioshock Infinite ήταν super duper wow. <span class="bbcode_spoiler">Τυπικό parellel dimension story είναι.</span>. Αυτό που ειπώθηκε είναι πώς είναι πολύ καλός ο τρόπος με τον οποίο πλασαρίστηκε το εν λόγω story.

Πώς και δε βλέπεις Dreamhack LoL, και προσπαθείς να τρολλάρεις?

Ενταξει παιδια... Εγω αλλο καταλαβα. Μην πει κανεις διαφορετικη αποψη.... Πεφτουν τα spell βροχη πανω του...
Τωρα για τα πορτοφολια φιλε, θα μας πεις εσυ που εχεις μεγαλο τι θα κανουμε και μεις ωστε στην ηλικια σου να εχουμε ενα τετοιο... Φανταζομαι οτι περιμενεις μισθο απο το lurking εδω μεσα.... Γιατι αλλιως δεν εξηγειται πως το παχυνες.... Αφου ολη μερα εισαι online μαζι μας.... :trollface:
Καταρα οο κουμπαρας δεν εχει μια μεσα....

χαζουλικο, αθωο παιδακι... φτωχαδακι ειμαι κι εγω...
δεν ειναι το πορτοφολι που φουσκωνει στην τσεπη μου....

Οχι βοριε. Δεν με εντυπωσιαζαν τα θρησκευτικα... Και γιατι αλλωστε?
Τα εντυπωσιακα πραματα με εντυπωσιασαν!
Και τελος, αλλο ιεκ, αλλο αει, αλλο αποφοιτος απο το ενα και αλλος απο το αλλο.... Αν για σενα ειναι ολα ιδια παρε εναν λογιστη απο ιεκ να σε κανει την δηλωση...
What? No?! Thought so...!
Παμε τωρα στο ρεβιου παλι.

Αλλα τι μπραδερ μπρους? Το αδειο χερι?
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Γεμισε το φορουμ φαντασμενους....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

τα κλειδια μου εννοουσα.

Βασικα δεν ξερω αν καταλαβες.... Αλλα στα .......μου τι εννοουσες!
Χαχαχαχαχα

χαχαχα, φιλε, τα σπας!
χαχαχαχα

Μπήκα το πρωί, είδα μέχρι και τα post Rasko vs Borracho, έφυγα για δουλειά.

Όσο σαλαγούσα τα γίδια (τι άλλη δουλειά να έχει ένα 14χρονο, φυλάω τα ζωντανά του παππού για χαρτζιλίκι), σκέφτηκα μια γαμάτη ανάλυση των αφηγηματικών/συναισθηματικών στοιχείων έναντι καθαρά μηχανικών τεχνικών στα αγαπημένα μας games, και το αν τα δύο, αν και αναγκαστηκά συνυπάρχουν, είναι εκ φύσεως αντιμαχόμενα.

Θα τόνιζα πως αυτή η αντιπαράθεση αναδεικνύεται έντονα λόγω της διαδραστικής φύσης του μέσου, παρόλο που είναι παρούσα σε όλες τις δημιουργικές δράσεις του ανθρώπου.

Θα έδινα παραδείγματα:

1. Το "Η Έρημη Χώρα", του οποίου οι επικριτές χρεώνουν στον Elliot τεχνική δεξιοτεχνία αλλά παντελή έλλειψη πραγματικής ποιητικής έμπνευσης, και πως είναι πολύ πιο διανοουμενίστικο από όσο "πρέπει" να είναι ένα ποίημα.

2. To ότι η καταξιωμένη Katharine Hepburn υποστήριζε για δεκαετίες, χωρίς ποτέ να αλλάξει γνώμη, πως η εξίσου πλέον καταξιωμένη Meryl Streep είναι τελείως χάλια ηθοποιός, θεωρώντας πως έχει εκπληκτική τεχνική αλλά ούτε στάλα συναίσθημα, αποδίδοντας τους ρόλους της με καθαρά εγκεφαλικό τρόπο.

Η σχετική συζήτηση κρατά αιώνες, και θα συνεχιστεί για πολλούς ακόμα. Αυτό δε σημαίνει πως η κουβέντα πάνω στο θέμα δεν έχει νόημα, άλλωστε στο ragequit δε φοβόμαστε τις δύσκολες συζητήσεις, έτσι δεν είναι;

Μπαίνω να τα γράψω όλα αυτά και βλέπω πως οδεύουμε προς αγνό flame.

Bioshit Infineat can beat Chuck Norris n00bs, trololol :trollface: .

Ε με χαλασες.... Το ηθελα low level flaming...
Street! Trash!
Το εκανες ελιτ τωρα....
Go on!

Και τζάστ φορ δε ρέκορντ Ρασκό, η μόνη φορά που έγραψα ότι "βλέπω το walkthrough στο YouTube" είναι για παλιά παιχνίδια που θα αγοράσω στο GoG, θα προσπαθήσω να ασχοληθώ μαζί τους, δεν θα την παλαίψω λόγω απαρχαιωμένου χειρισμού/μηχανισμών και για να παρηγορηθώ κάπως για την επένδυση, θα βάλω να δω ολόκληρο το παιχνίδι, ως έσχατη λύση.

Ποτέ άλλοτε δεν έχω γράψει ή προτείνει το YouTube ως υποκατάστατο για την αληθινή gaming εμπειρία.

borracho
και για τα πορταλ ετσι ειχες πει και κατα την γνωμη μου εχασες την ουσια του παιχνιδιου που ειναι οι γριφοι (με κερασακι στην τουρτα τις απιστευτες ατακες)
και για καποιο τεξ μερφι οτι δεν το πολυεψαχνες με τους γριφους και εβλεπες την λυση.

northlander
μα και γω αυτο λεω οτι η ιστορια του εχει πολυ ωραια αποδοση. δηλαδη σου λεει μια ιστορια πολυ ωραια αλλα η ιδια η ιστοριαειναι που ειναι κακη. αν αυτο λεει και ο μπορατσος (που δεν νομιζω, αν καταλαβα καλα) συμφωνουμε

και ακομα περιμενω, δεν κανω πλακα ολοι εσεις που λετε ποσο γαματο ειναι το ινφινιτ να μου πειτε που ειναι καλυτερο απο το 2 στο gameplay.πιστευω ειναι πισω σε ολους τους μηχανισμους του

εδιτ νορθ ποσταρα κατα λαθος πριν τελειωσω περιμενε και συ λιγο!!!

rasko wrote:
ενα παιχνιδι κρινεται πανω απ ολα απο το gameplay του </blockquote>
Εξαρτάται. Από το τι παιχνίδι παίζεις. Τα bioshock 1-2 τα έπαιξα κυρίως για το στόρι τους και στο συγκεκριμένο τομέα, δε με απογοήτευσαν, φυσικά δεν είχαν κακό gameplay αλλά δε φτουράνε μπροστά στα HL, στο F.E.A.R. και ειδικά στα Stalker. Τα 3 τελευταία που λέω είχαν φοβερό gameplay και το ότι το Stalker ειδικά είχε και ενδιαφέρουσα ιστορία ήταν ένα ωραιότατο bonus για μένα. Οπότε εξαρτάται από το τι απαιτήσεις έχεις από κάθε παιχνίδι στην τελική.
Προφανώς σε παιχνίδια, όπως τα Trine και Binding of Isaac δεν πας για την ιστορία αλλά για το καλό gameplay (αυτό που είπε και ο Μποράτσος, fun games). Στα metal gear solid (κυρίως τα 2 πρώτα), ήξερα ότι είχαν καλή πλοκή και "περιεργους" χαρακτηρες και αυτό ήταν το γεγονός που με ιντρίγκαρε, δεν χαλάστηκα όμως που το gameplay συνολικά, αν και λειτουργικό ήταν χειρότερο από το splinter cell και ειδικά το thief. Το bioshock infinite, όταν ασχοληθώ περιμένω ένα ωραίο setting και μια καλή ιστορία. Αν αυτά υπάρχουν, ας είναι και το gameplay απλά λειτουργικό (εντάξει δε μιλάμε για περιπτώσεις clunky ή broken που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο εκνευρισμό).
Για πες μου όμως το BG που απ΄οτι κατάλαβα σου άρεσε, τι σε έκανες να θες να δεις περισσότερο από το περιεχόμενο του, το gameplay ή η πλοκή, χαρακτήρες, κτλ ?

Για την ακρίβεια, το Portal 1 πραγματικά αφού αγκομαχώντας το έφτασα λίγο πριν το τέλος, μου είχε σπάσει τα νεύρα και είχα βρει μονάχα ψήγματα χιούμορ. Εκεί έβαλα να δω το τέλος και δεν το μετάνιωσα. Το Πόρταλ 2 αντίθετα, ήταν τόσο καλογραμμένο, πνευματώδες και όμορφο, που αν και απεχθάνομαι το είδος των γρίφων του, το έπαιξα από την αρχή μέχρι τέλους, χρησιμοποιώντας walkthrough όπου κολλούσα, γιατί με ενδιέφερε το στόρι, όχι η φυσική των γρίφων του. Το γράψιμο και η παρουσίαση ήταν πραγματικά εκπληκτική.

Όσο για τα Τέξ Μέρφι, είχαν δυο ειδών γρίφους : "παραδοσιακούς" που λατρεύω και full screen puzzles που απεχθάνομαι. Για τα τελευταία η ίδια η εταιρεία είχε ενσωματώσει μέσα στο παιχνίδι κωδικούς ώστε να τα προσπερνάς, γιατί αναγνώριζαν πως κάποιοι παίκτες θα τα θεωρούσαν απάλευτα, ανάμεσά τους και εγώ. Μπόρεσα έτσι να απολαύσω τα παιχνίδια, χωρίς να τσακίσω τα νεύρα μου σε κάτι που δεν με διασκέδαζε στο ελάχιστο.

Τώρα στο θέμα του gameplay, αν δεν κάνω λάθος, ουσιαστικά όλοι οι μηχανισμοί μάχης του 2 (plasmids, όπλα και αναβαθμίσεις όπλων) βρίσκονται και στο Infinite, με την προσθήκη πλέον και των skylines και των summons της Elizabeth, οπότε είναι σαφώς πλουσιότερη εμπειρία το τελευταίο όσον αφορά στις επιλογές που δίνει για την μάχη.

Το μόνο σημείο στο οποίο μπορώ να πω ότι υπερτερούσε το Β2 είναι ο σχεδιασμός των επιπέδων, που εκεί ήταν πολύ πιο ανοιχτός και FPS-ένιος, κάτι βέβαια που καθόλου δεν με ενόχλησε στο Infinite. Αλλά στις μάχες πραγματικά είχες ένα σωρό περισσότερες επιλογές στο Infinite!

InfamousJohn wrote:
Το εκανες ελιτ τωρα....</blockquote>

Το ελίτ που θυμάμαι γω, δε το λες και Μέγαρο Μουσικής...

Τις φρυγανιές Elite θα λέει... :trollface:

Back