<blockquote>captain το review σου με έβαλε σε σκέψεις. Με το Cobra μπόρεσες να κάνεις μακρινό exploration; Σκεφτόμουν να μαζέψω χρήμα για asp , αλλά αν κάνει καλά τη δουλειά του το cobra δεν βρίσκω λόγο .</blockquote>
Δεν έχω ασχοληθεί, με το exploration, αλλά γενικά όσο μεγαλύτερο είναι το σκαφος, τόσο περισσότερο χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για συστήματα. Πάντως στο Cobra Mk III, θα θες οποσδήποτε το μεγαλύτερο Frame Shift Drive (20 έτη φωτός καθε Jump, αλλά κοστίζει περίπου 1.600.000 Cr), και τα συστήματα για την εξερεύνηση (Intermediate Discovery Scanner, και Surface Scanner). Και όλα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από "Βαρβατο" Power Plant.
Οπότε στην τιμή του Asp, (που κοστίζει περίπου 5.000.000) φέρνεις το Cobra Mk III, σε πολύ καλό σημείο. Η γνώμη μου είναι, να φτιάξεις ένα Upgraded Cobra , για exploration (οπότε ούτε πολύ δυνατά όπλα χρειάζεσαι, ούτε cargo holds), και αν δεις να σου ταιριάζει ο ρόλος του εξερευνητή, πήγαινε σε Asp, που έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλό range και αρκετό χώρο!!
Η λογική πάντως είναι να κάνεις το σκάφος, όσο το δυνατόν πιο αυτόνομο (με Fuel Scoops, και Automated Repair Systems), και να μην φοβάσαι να αφήνεις, το σκάφος εκτός σταθμών όταν κάνεις log off (Γιατί στις ανεξερένητες περιοχές, δεν έχει σταθμούς).