What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Εναν ssd για να παω σφαιρα!

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
λεπον αδελφια ακουστε

στο τωρινο μου πισι εχω εναν 500 black της western digital και θελω να παρω εναν ssd της προκοπης γυρω στα 100-120 με 120-150 gb χωριτικοτης.

ακολουθει καταιγισμος ερωτησεων!

-συμφερει να βαλω στον ssd εκτος απο τα windows και επιλεγμενα παιχνιδια?θα δω διαφορα εκτος απο το boot time?
-σχετικα με την εγκατασταση,αν βαλω τα windows 7 στον ssd και λιγα παιχνιδια,θα εχω προσβαση στον παλιο?
-ισχυει οτι εμ τον καιρο οι ssd βαριουνται που ζουν?
<span class="bbcode_spoiler"> δηλ αργουν να στροφαρουν? :silly: </span>
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
Ουστ,πλουτοκρατία,σα δεν ντρέπεσαι.
:rofl:
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
καταρα το ηξερα οτι επρεπε να στανατησω το τρολαρισμα για λιγο! :lol:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Γάιε, με έναν OCZ Vertex ή Agility θα είσαι super. Δεν θα σε κάνει να trollάρεις πιο γρήγορα, μα θα ικανοποιήσει κάθε νοσηρή σου φαντασίωση για γρήγορο boot και loading times στα games, στα υπόλοιπα δεν θα δείς σημαντική διαφορά. Επειδή είναι 4 τα ξημερώματα και βαριέμαι φρικτά να πληκτρολογώ, θα κουράσω τα ματάκια σου λίγο. Ξεκίνα να διαβάζειςhttp://www.overclock.net/t/664738/how-to-setup-ssd-boot-drive-with-secondary-hard-disc-optimization" class="bbcode_url"> εδώ.
Δές και αυτά
http://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1963249" class="bbcode_url">Vertex 3
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31968&cat=6" class="bbcode_url">Samsung 840
http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/ssd/Kingston-Now-V-220-120GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-SVP200S37A-120G.htm" class="bbcode_url">Kingston

Απλά να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή TRIM, και για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ Defrag. Αλλιώς, :pope: . Γκέγκε; Και ναί, σε αντίθεση με τους HDD, οι SSD έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών, και από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει να μειώνεται η απόδοσή τους. Αλλά αυτή την στιγμή το μυαλό είναι πουρές, οπότε για λεπτομέρειες θα σου πώ αύριο... (Πως να κάνεις ένα Troll να περιμένει... :spiteful: ). Άντε καληνύχτες!
 

rckiller

Gelatinous Cube
Joined
Nov 30, 2012
Messages
153
Σε SSD βάλε Windows 8, είναι πιο γρήγορα στο desktop.

http://kotaku.com/5935337/lets-see-how-windows-8-performs-against-windows-7
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Τα πάντα θα βάλεις στον ssd να ησυχάσεις! Λειτουργικό-pagefile-προγράμματα-παιχνίδια. Ακόμα και σκληρή χρήση να κάνεις, θα σου αντέξει πολλά χρόνια. Για να μην έχεις πτώση απόδοσης με τον καιρό, πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το TRIM.
Λειτουργικό προτείνω και εγώ τα win 8 που είναι ssd friendly και δε χρειάζεται κανένα χειροκίνητο tweak για τους ssd όπως συνέβαινε σε παλιότερα λειτουργικά (7-vista).
Κοίτα κάτι σε Samsung 840 - 840 pro. Εγγύηση οι sammy <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Όχι καλέ. Απλά τρέχουν ΚΑΙ στα σάπια tablet (rt version) .
Υπάρχουν κανονικότατα Win 8 για x86 που τρέχουν και τα apps των RT. To αντίθετο φυσικά δεν συμβαίνει. Τι να κλάσουν και οι ARM τώρα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote>Υπάρχουν κανονικότατα Win 8 για x86 που τρέχουν και τα apps των RT. To αντίθετο φυσικά δεν συμβαίνει. Τι να κλάσουν και οι ARM τώρα. </blockquote>

EEEEI

εγω δεν σε εβρισα! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
μην το βιάζεις το θέμα, κάτι μου είχε γράψει σε παλιότερο thread o Tommas για τους ssd που μου διαφεύγει τώρα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό, κάτι ότι σε bench και απόλυτες ταχύτητες κάποιοι δείχνουν να βγάζουν τα ίδια αποτελέσματα αλλά λόγο κάποιου χαρακτηριστικού σε πραγματική χρήση είναι χώμα (καλά χώμα σε σχέση με HDD δεν είναι κανένας SSD, αλλά ΟΚ ας πάρεις το καλύτερο αν είναι).

Σπάω το κεφάλι μου τι ήταν αυτό όμως που είχε πει....
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Μήπως είχε να κάνει με τα Read/write times μικρών αρχείων;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πιθανόν πως το firmware των τελευταίων OCZ (σίγουρα των Vertex 3, για τους πιο πρόσφατους και λιγότερο γνωστούς Vector δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά), είναι έτσι γραμμένο που να δίνει μέγιστες επιδόσεις όταν ο SSD είναι λιγότερο από 50% γεμάτος, ενώ οι επιδόσεις πέφτουν θεαματικά (όχι πως γίνονται κακές φυσικά, παραμένουν γρήγοροι, απλά όχι στην κορυφή των συγκριτικών, αυτό είναι το όλο θέμα) μόλις ξεπεραστεί αυτό το όριο.

Υπήρξε μικρή βελτίωση με firmware updates, αλλά δεν είναι bug, είναι πλήρως ηθελημένο από την OCZ, οπότε το θέμα παραμένει. Και η ερώτηση είναι, ποιος παίρνει SSD 128-256GB και τον έχει μισοάδειο; Κανείς εκτός από τους reviewers η απάντηση.

Παραδέχομαι το Anandtech γιατί έγραψε δύο αναλυτικότατα άρθρα με benches για το θέμα, ενώ τα υπόλοιπα tech sites κάναν μώκο.

Όπως είπα, είναι θέμα μόνο για τους Vertex 3 της OCZ (που μαζί με τους Samsung, είναι από τους πιο δημοφιλής παρακαλώ).
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
μετα απο πολυ σκεψη και περισυλλογη,ειμαι ακομα στην ερευνα αγορας :lol:

βασικος ανασταλτικος παραγοντας για αγορα ssd ειναι η μικρη χωριτικοτις και οι τσουχτερες τιμες.
βρηκα βεβαια εναν 250 γκικα με 150 ευρω βεβαιως βεβαιως αλλα με αυτα τα λεφτα παιρνω windows 7 και εναν κλασσικο caviar black

αυτος που εχω τωρα εκλεισε 4 χρονια ζωης και προχωρα ακαθεκτος!στο hd tune δε,μου τα βγαζει ολα καλως ακομα.του εκανα και ενα ντε φραγκ εψες,καθοτι το φραγκμεντεντιον ειχε φτασει στο 31%!!!! :woohoo:

το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι πλεον ακουγεται ενα συνεχες γκραγκαρισμα ακομα και οταν σερφαρω στο νετ,και οτι τα loading times σε μερικα παιχνιδια εχουν εκτοξευτει over 900000!!!!! :lol:

τι να κανω γιατρε?
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
'Σπέρες.
Στο γενικό του, όταν ο σκληρός αρχίζει να κάνει νέους ήχους, δεν είναι και τόσο καλό σημάδι. Σώσε κάπου αλλού σημαντικά αρχεία (μουσική, βίντεο με πλοκάμια και μαθήτριες, κλπ) έλεγξε τον Event Viewer για προειδοποιήσεις, βεβαιώσου πως στο BIOS το S.M.A.R.T. είναι Enabled, και προσευχήσου να είναι όλα οκ.
Όσον αφορά τα 150 γιούρο, δεν νομίζω να συμφέρει να αγοράσεις SSD και να τρέχεις XP, ούτε καν με συμβατότητα δεν έχω ασχοληθεί. Εγώ θα πήγαινα στην λύση Win 7 -WD Caviar Black. (Καθαρά προσωπική γνώμη)
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
στο HD tune παντως μου βγαζει στατους οκ.

ετσι λεω και γω να κινηθω,windows 7 με χαβιαρι μαυρο.........μεχρι να δω ενα ακομη σχολιο σε καποιο τεχνοσαιτ για το ποσο γαματοι ειναι οι ssd!!!! :lol:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Οι Black έχουν 5 χρόνια εγγύηση οπότε και να πάθει κάτι στον επόμενο χρόνο (που δεν το νομίζω) πας για αντικατάσταση.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Μια και αναφέρατε τον 840, μόλις βγήκε ο 840 Evo:
http://www.anandtech.com/show/7173/samsung-ssd-840-evo-review-120gb-250gb-500gb-750gb-1tb-models-tested" class="bbcode_url">840 Evo
 
Top Bottom