Ενσωμάτωση υπότιτλων

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

alucard

Death Knight
Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να κάνει ακριβώς αυτό που αναφέρει ο τίτλος. Έχω το αρχείο της ταινίας, έχω τους υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχεί και θέλω να τα ενώσω για να μπορέσω να τα βάλω στο στικάκι και να τα βλέπω στην τηλεόραση.
Βρήκα ένα, αλλά μου άλλαζε και τη μορφή/ανάλυση της ταινίας, με αποτέλεσμα να μην παίζει μετά στο DVD. Για να μην κατεβάζω και δοκιμάζω συνέχεια άσχετα, έλεγα μήπως έχει ασχοληθεί κανένας από εσάς.

Αν το αρχείο υποτίτλων έχει την ίδια ακριβώς ονομασία με το αρχείο της ταινίας τους διαβάζει κανονικά, αρκεί να το αναγνωρίζει η τηλεόραση. Τα βάζεις στο stick και είσαι οκ.

Καλή περίπτωση για αυτές τις δουλειές είναι το xilisoft converter. Μετατρέπει τα video σε διάφορες μορφές και κάνει και embed τους υπότιτλους, για τις περιπτώσεις που δεν δουλεύει αυτό που λέει ο βάρβαρος...

Εγώ πριν κάποια χρόνια είχα χρησιμοποιήσει το http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Codec-Packs-Video-Codecs/VobSub.shtml" class="bbcode_url">VobSub.

Εγώ θα προτείνω και πάλι το http://www.pcfreetime.com/" class="bbcode_url">Format Factory. Μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος των υποτίτλων, να τους αλλάξεις χρώμα, κτλ.

Πάντως γίνεται κι αυτό που είπε ο Northlander, απλώς ανάλογα με την τηλεόραση και την ανάλυση της μπορεί να τους δείχνει μικρούς τους υπότιτλους.

Northlander wrote:
Αν το αρχείο υποτίτλων έχει την ίδια ακριβώς ονομασία με το αρχείο της ταινίας τους διαβάζει κανονικά, αρκεί να το αναγνωρίζει η τηλεόραση. Τα βάζεις στο stick και είσαι οκ.</blockquote>

Εγώ πάντως δεν έχω βρει αυτή τη μέθοδο αξιόπιστη. Η LG τηλεόραση που αγοράσαμε πριν ενάμιση χρόνο, άλλες φορές αναγνωρίζει υπότιτλους κανονικά, άλλες καθόλου, και άλλες βγάζει αλαμπουρνέζικα. Μιλάμε πάντα για .srt αρχεία, με τα βίντεο να είναι ή avi ή mkv, χωρίς ποτέ σταθερά αποτελέσματα.

Αυτό έχει να κάνει με την κωδικοποίηση του αρχείου .srt. Αν τα δείχνει "κινέζικα" πρέπει να το ανοίξεις με notepad και μετά save as σε κωδικοποίηση ASCII αν δεν απατώμαι. Μου το κάνει και σε μένα στο VLC.

Ok, θα το δοκιμάσω, αν και στο VLC τα ίδια ακριβώς αρχεία παίζουν χωρίς πρόβλημα, χωρίς καμιά εξαίρεση μέχρι σήμερα.

Back