What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Επιλογή αυτοκινήτου

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Αγαπητοί συμφορουμίτες, έφτασε η ώρα να αποκτήσω το πρώτο "δικό μου" αυτοκινήτο. Το αμάξι για 1.5 περίπου χρόνο (μεταπτυχιακό) θα το χρειαστώ για καθημερινά δρομολόγια Χαλκίδα-Αθήνα. Οπότε ψάχνω κάτι καλό, αξιόπιστο και οικονομικό. Για αρχή να διευκρινίσω ότι <u>το diesel είναι μονόδρομος</u> (7-8 ευρώ για τη διαδρομή, 22-23 περίπου με βενζίνη, επίσης δεν έχει τέλη κυκλοφορίας). Αφού επισκέφτηκα αρκετές αντιπροσωπείες κατέληξα μεταξύ του Opel Corsa (1300cc 95hp) και Ford Fiesta (1600cc 95 cc). To Fiesta έχει λίγο παραπάνω εξοπλισμό αλλά και 1.8 χιλιάρικια επιπλέον.

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω γνώμες σχετικά με τα συγκεκριμένα μοντέλα, ακόμα καλύτερα αν έχετε εμπειρία από αυτά. Φυσικά οποιαδήποτα άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.
Γνώμες του στυλ:
-" φιλαράκι το τάδε το έχει ο μπαντζανάκης του θείου της συνυφάδας της ξαδέρφης μου και μου λέει πως το εργαλείο σαρώνει" και
-" assetto corsa kaipareferrari ftwxompine",
θα λοιδορούνται. :trollface:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αγορίνα πάρε το Corsa και δώσε μου το 1.8K που είναι η διαφορά να πάρω PC. :trollface:

Πέρα από την πλάκα, θα επανέλθω σε αυτό το πόστ, σχολάω τώρα. :cheers:

EDIT
Επανέρχομαι λοιπόν, όπως υποσχέθηκα. Από την μία με κάλυψε ο Tsok για το Corsάκι, φίλε είναι μια χαρά η εμπειρία οδήγησης... Πραγματικά,δεν θα το περιμένεις.

Ήθελα να σου πώ και για το KIA Rio, αλλά μάλλον θα πώ για το ΚΙΑ Antirio αφού και εδώ με πρόλαβε ο Σκοτεινός Άρχων. Και μακρυά από Γερμανό, όντως δαγκώνουν τα ανταλλακτικά.
Τα Hundai έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ σε ποιότητα, έχουν όντως σκληρά πλαστικά για ταμπλώ και πλαινά, αλλά είναι πολύ τίμια πρόταση για το κόστος τους. Κάποτε είχα ένα eLantra 1600, φοβερά χαμηλή κατανάλωση, φαντάσου τώρα (δεν ξέρω, έχω και μοιράζομαι το Ibiza της γυναίκας μου τώρα, πάμε για δίσκο/πλατώ, μας άφησε χρόνους χθές)

Όσον αφορά το Service, έχω δικό μου άνθρωπο σε συνεργείο, και αποφεύγω τις αντιπροσωπείες, δεν είχα και πολύ καλές εμπειρίες, αλλά αυτό νομίζω πως είναι και λίγο θέμα τύχης, αν θα πέσεις σε στόκο ή μάγκα μηχανικό.

Δές και http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231253692" class="bbcode_url">αυτό.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Μακρυά απο Ford. Το after sales service είναι αθλιο. Τα πέρασα και ξέρω. :angry:
Το Corsa είναι καλή επιλογή.
Νομίζω οτι κανένα απο τα 2 δεν έχει usb το ραδιο cd τους, πράγμα πολύ βολικό.
Σε λεφτά πόσα βγαίνει το καθένα;
Το Hyundai i20 diesel το είδες; Είναι επίσης καλό.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
<img src="http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/3257/2681/33141340001_large.jpg" alt="33141340001_large.jpg" class="bbcode_img" /> Αυτο σε κανει :trollface: .
Τσεκαρε εδω http://carbloggergr.blogspot.gr/2013/04/diesel-5000.html
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Tιμές για service στα diesel ρώτησες; Παλιότερα ό,τι εξοικονομούσες από καύσιμο το έδινες συντήρηση, η οποία γίνεται αραιότερα αλλά ήταν (παλιότερα, δεν ξερω τώρα) πανάκριβη (πχ το φίλτρο σωματιδίων). Βέβαια αν δεν έχεις τέλη είναι μεγάλο συν. Πάντως το diesel λάμπει μές την πόλη ,στην εθνική η Alfa 147 1.6 120 που είχα 6lt/100 έκαιγε και ήταν λαίμαργο αυτοκίνητο στα αστικά δρομολόγια. Οπότε υπολόγισε (βενζίνη vs πετρέλαιο) αρχικό κόστος απόκτησης ,τέλη, ασφάλιστρα, συντήρηση, διαφορά στη κατανάλωση για την προβλεπόμενη χρήηση και δες αν όντως κάνει διαφορά το diesel. Δεν λέω ότι δεν αξίζει, απλά ότι υπάρχουν ενα σωρό μεταβλητές που επηρεάζουν το κόστος.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Ως κατοχος i30 diesel θα μιλησω για αυτο,ειναι πραγματικα απο τα λιγα αυτοκινητα που ειναι για αυτα που προσφερουν αξιζει.Εγω το δικο μου το πηρα αρχες του ετους και ειχα ψαξει πολλα.Καιω μεικτα γυρω στα 7,5 ευρω,επειδη κανω κοντα στα 100 χιλιομετρα την ημερα λογω δουλειας.Απο χωρους μεγαλο,εξοπλισμος σωστος αλλα επειδη ειχα ολο το μαρουλι μαζι μου πετυχα καλυτερη τιμη και εξοπλισμο.Το i20 κινειται σε πολυ καλα επιπεδα και πιστυεω οτι ειναι ενα κλικ παραπανω απο το C3.Για Opel και Ford δεν μπορω να σου πω για πετρελαιο αλλα απο βενζινα μονο το corsa εχει απο εμενα ενα θετικο ψηφο(opel diesel και αυτοματο κιβωτιο μακρυα).Αλλα επειδη στην ελλαδα ζουμε αυτο με τα τελη κυκλοφοριας μην το δενουμε κομπο οτι δεν θα πληρωνουμε κατω απο 100mg διοξειδιο γιατι απλα τα κουκια δεν βγαινουν.
Στην Εθνικη το i30 δεν καταλαβαινει τιποτα και με 130 χιλιομετρα στο κοντερ ειμαι ευχαριστημενος γιατι εχει και ηχομονωση καλη και αναρτηση ανετη.Απο σερβις τα γνωστα αλλα επειδη ειναι diesel πρεπει μεχρι και την ληξη της εγγυησης να το πηγαινω σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο με οτι συνεπαγεται αυτο στο κοστολογιο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<blockquote>Το after sales service είναι αθλιο. </blockquote>
Από ποια άποψη?

<blockquote>Σε λεφτά πόσα βγαίνει το καθένα;
Το Hyundai i20 diesel το είδες;</blockquote>
13.7 χιλ. το Corsa,15.5 χιλ. το Fiesta
To Ηyundai ομολογώ πως δεν το έχω δει, θα το τσεκάρω. :thumbsup:

<blockquote>Tιμές για service στα diesel ρώτησες;</blockquote>
Γύρω στο 50άρικο έχει παραπάνω το diesel. Το service γίνεται κάθε χρόνο ή 30 χιλ. km (20 στα ford) Στη ford μου προσφέρουνε δωρεάν τα 2 πρώτα χρόνια, στην opel 25% έκπτωση εφ όρου ζωής. Με το φίλτρο δεν υπάρχει θέμα (για τον καθαρισμό υποθέτω εννοείς) αρκεί μια φορά την εβδομάδα να πιάνει τα 100 km/h (τουλάχιστον έτσι μου είπαν 2 μηχανικοί που ρώτησα).

<blockquote>opel diesel και αυτοματο κιβωτιο μακρυα</blockquote>
Αυτόματο ιζ φορ νουμπζζζ. Πέρα από την πλάκα, οτιδήποτε και να έπαιρνα, μηχανικό κιβώτιο θα είχε πάνω. Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Τονυ@ ρε φίλε δεν έχω τόσα βιβλία ή σημειώσεις για να αξιοποιήσω την καρότσα... :trollface:

EDIT: έχω ακούσει ότι τα Ford παρουσιάζουν συχνά προβλήματα με τα ηλεκτρικά μέρη, ισχύει (βέβαια υπάρχουν άλλοι τόσοι που δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με τη συγκεκριμένη μάρκα)?
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Τα diesel αν θυμάμαι καλα έχουν service κάθε 2 χρόνιαή 30.000χλμ. Οι μηχανες πετρελαίου δεν έχουν ανάγκη συχνης συντήρησης.
Κοίτα το i20 και το ΚΙΑ Rio. Είναι αξιόλογα.
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα γερμανικό αυτοκινητο. Πολλές ζημιές, ακριβά ανταλακτικά. Ιδίως για τα Ford, VW, BMW.
Μια και είπαν οι προηγούμενοι τι αυτοκίνητο έχουν, να πω και γω γιατί ζήλεψα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Εχω το i20 βενζίνη, 1200 κυβικα. Πολύ καλά δεμένο αυτοκίνητο, οικονομικό για βενζίνοκινητο. Δεν περίμενα hyundai να δίνει τόση αισθηση ποιότητας. Το μόνο που ίσως χτυπάει στο μάτι είναι τα σκληρα πλαστικά στο ταμπλο και τις πόρτες, χωρίς όμως να υπάρχουν τριγμοι ή άλλες παρενέργειες. Όταν το πήρα τα diesel ήταν ακόμη ακριβα και δεν είχα τα έξτρα φράγκα για να το πάρω πετρέλαιο.
Εκείνο που είναι βολικό όπως είπα είναι το usb στο ραδιο-cd του, σε όλες τις εκδόσεις. Στην αρχή δεν σου φάινεται σημαντικό αλλά μετά βαριέσαι το ραδιόφωνο, όπως και να αλλάζεις συνέχεις CD. Τώρα του έχω 16GB micro φλασάκι με 2800 mp3. :thumbsup:

Για το service της Ford.
Πάω με το focus, σχεδον καινουριο. Η μηχανή να μην τραβάει και να ρετάρει σαν τρελή. Το λαμπάκι της μηχανής αναμμένο.
Ο μηχανικός: Δεν είναι τίποτε φίλε, είναι μάπα η βενζίνη. Σβήνει το σφαλμα απο τον εγκεφαλο. Φύγε είσαι εντάξει. Το ίδιο γίνεται άλλες 2 φορές, μου λέει τα ίδια. Κοροιδία μες τα μούτρα μου. Ξέρω καλά απο μηχανές, οπότε τον στρίμωξα και άλλαξε μια αντλία βενζίνης, καθάρισε τα μπέκ. Τα ίδια.
-Αααααστο εδώ να το ψάξουμε...... (βαρεμάρα λες και του είπα να σφουγγαρίσει το πεζοδρόμιο).
Μετά έγινε μια μαλακία με τρακάρισμα. Οπου και να ρώτησα τα φανανρτζίδικα της αντιπροσωπίας κάνανε μάπα δουλειά. Το πουλησα και ησυχασα.
Οσους πελάτες έβρισκα μεσα στο σερβις της αντιπροσωπείας μου λέγανε το ίδιο πράγμα: Ποτε ξανα ford.
Υποψην τα βενζινοκίνητα focus, fiesta κάθε 60.000 χλμ χτυπάνε αντλια νερου. Γερμανική ποιότητα. μπλιαχ.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Αγορίνα μου πάρε με κλειστά τα μάτια το Κόρσα. Εγώ πήρα μεταχειρισμένο πριν 1 μήνα 1.200cc βενζίνα και το αμάξι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Αν αυτό που έχεις σταμπάρει είναι 2010 μοντέλο και νεότερο μη κοιτάξεις πουθενά αλλού. Είναι αμάξαρα, φοβερή συμπεριφορά στο δρόμο, αξιόπιστο σίγουρα (όπελ), όμορφο. Δε θα το μετανιώσεις με τίποτα.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Kαι εγω θα σου πρότεινα το Corsa ποιο αξιόπιστα/οικονομικά και αμα τυχόν θες να το πουλήσεις μετά φεύγει ζάχαρη (τουλάχιστον προ ΔΝΤ ετσι ήταν :dry: )
Η ιδανική επιλογή βέβαια για diesel ειναι Jeep αλλα μάλλον δεν σε ενδιαφέρει ... :silly: <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Grmadness wrote:
Και μακρυά από Γερμανό, όντως δαγκώνουν τα ανταλλακτικά.
</blockquote>
Γιατί, το Corsa γερμανικό δεν είναι...?

Το Clio λέει τίποτα?

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


Adhan wrote:


Grmadness wrote:
Και μακρυά από Γερμανό, όντως δαγκώνουν τα ανταλλακτικά.
</blockquote>
Γιατί, το Corsa γερμανικό δεν είναι...?

Το Clio λέει τίποτα?</blockquote>

Τώρα ότι και να πώ δεν το σώνω, είχα αλλού το μυαλό μου. Το Corsa το προτείνω. Απλά τα ανταλλακτικά είναι η αχίλλειος πτέρνα.
Όσον αφορά το Clio, γενικά δεν είχα παράπονο από Γαλλικά αμάξια, το συγκεκριμένο μόνο καλές κριτικές, δεν έχω προσωπική άποψη, απλά βάζω μια εναλλακτική που πιθανότατα αξίζει να έχεις στα υπ'όψιν.



 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Απο την προηγουμενη δουλεια μου που ηταν οι ενοικιασεις αυτοκινητων θα σας παραθεσω τα εξης για βενζινα(αλλο αμαξι με κινητηρα βενζινας αλλο αμαξι με κινητηρα πετρελαιου και ας ειναι το ιδιο σασι).
Focus δευτερης και τρτης γενιας προβλημα στις σωληνωσεις του υδραυλικου,οφειλεται στον κακο σχεδιασμο του κυκλωματος.Opel Corsa πολλες αντλιες νερου με αστοχια.i10 τα πρωτα προβλημα με τσιμουχα στροφαλου στα τωρινα μοντελα εχει στρωσει το θεμα.Ford Fiesta τιμιο.
Ολα τα παραπανω παρατηρηθηκαν σε βενζινα και οχι σε πετρελαιο.
Τsok τα opel απο Τουρκια μερια που ηρθαν Ελλαδα κατα ενα περιεργο λογω επιαναν φωτια.
Γενικα στο πετρελαιο θελει προσοχη που θα βαλεις καυσιμο.Το ελληνικο diesel εχει σε μεγαλο ποσοστο βιοντιζελ και θειο με αποτελεσμα το αμαξι μετα απο χρονια νε παρουσιαζει προβληματα στο κυκλωμα τροφοδοσιας.Κανονας μεχρι την ληξη της εγγυησης σερβις σε εξουσιοσοτημενο συνεργειο γιατι εαν γινει κατι πχ με κανα μπεκ ουτε με 400 ευρω δεν ξεμπερδευεις.
Εuro 5 diesel κυκλοφορουν παντου ενω euro 4 diesel τρως πορτα σε αθηνα και θεσσαλονικη(ειναι τα ψιλα γραμματα).
Aναλογα με τα λεφτα που διαθετεις και το VW POLO που ειναι τρικυλινδρο diesel ειναι πολυ καλο,το αντιστοιχο σε ibiza diesel ειναι ο φτωχος συγγενεις.
Εαν ειχα τα λεφτα Volvo V40 η Honda Civic φυσικα diesel.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Hannibal_Lecter_1984 wrote:
τα opel απο Τουρκια μερια που ηρθαν Ελλαδα κατα ενα περιεργο λογω επιαναν φωτια.
Εuro 5 diesel κυκλοφορουν παντου ενω euro 4 diesel τρως πορτα σε αθηνα και θεσσαλονικη(ειναι τα ψιλα γραμματα).</blockquote>
Φίλε, με τσουρούφλισες μιλάμε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Και πως θα είμαι σε θέση να γνωρίζω αν πρόκειται για "χαλιμά τουτού"?
Τα συγκεκριμένα που έχω τσεκάρει είναι euro 5 προδιαγραφών οπότε δεν υπάρχει θέμα.

 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Για τα καινουργια opel δεν εχεις θεμα της καινουργιας γενιας corsa kai astra.Της προηγουμενης γενιας τα astra στην αρχη ειχαν αυτο το προβλημα λογω κακης συναρμολογησης.Opel και Renault μετα απο αυτα πηραν τις γραμμες παραγωγης απο εκει.Δεν μιλαμε για τραγικα πραγματα αλλα να φανταστεις απο το 2004 μεχρι και το 2011-2012 ειχαμε καπου στις 10 περιπτωσεις και ολα τουρκικα αστρα.
Πολυ παραπανω ειχε η Mitsubishi me κατι αεροσακους που δεν ανοιγαν(Το ιδιο ειχε και η Honda sto Civic με τους Tanaka αεροσακους).
Euro 5 προχωρα αφοβα,euro 4 corsa 1.600 cc και μονο με αυτοματο κιβωτιο ερχοταν στην Ελλαδα.
Στις καλες εποχες η ΕΚΚΑ ειχε φερει στην Ελλαδα το 2004 κατι Ε200 μουρλια.Ουτε αυτοι ηξεραν τελικα τι προβλημα εχουν,τρελα σκετη.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Συγγνώμη για το off topic και το highjack.

Αδερφέ Hannibal, με δύο posts σου έμαθα όσα δεν είχα μάθει τόσα χρόνια. Εύγε! :cheers:
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Oι ενοικιασεις αυτοκινητων ειναι το benchmark και το σημειο αναφορας για την καταξιωση τους,ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες ειναι το απολυτο benchmark.Καλη δουλεια με τρελα ωραρια αλλα επειδη μου αρεσαν τα αμαξια απο μικρος δεν με πειραζαν οι ωρες,αλλα τωρα ειμαι σε αλλο εργασιακο κλαδο και μου φαινονται ολα παραξενα.
Grmadness ευχαριστω για τα καλα σου λογια,οτιδηποτε καποιος ξερει ειναι καλο να τα λεει για να βοηθησει καποιον που χρειαζεται κατι.
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Είσαι τυχερός γιατί έχω πατέρα που δούλευε επί 12+ έτη Φορντ και παππού που έχει κορσα εδώ και 6 χρονάκια.

Λοιπόν, από κατανάλωση δε φαίνεται να έχουν τεράστια διαφορά αλλά το πιο λογικό είναι νικητής να είναι το κόρσα. Στην εξυπηρέτηση επίσης δεν υπάρχει τεράστια διαφορά αλλά μάλλον το Φορντ έχει πιο αξιόπιστο σέρβις τώρα για την τιμή των ανταλλακτικών δεν ξέρω ακριβώς αλλά μπορώ να ρωτήσω αύριο και τις δύο μεριές να σου πω με σιγουριά. Πάντως καλό θα ήταν να διευκρίνιζες για ποια ακριβώς μοντέλα ενδιαφέρεσαι ώστε να κάνεις το έργο μας ευκολότερο.

Και εγώ περιμένω πως και πως να πάρω δίπλωμα για να τσιμπήσω το κόρσα του παππού <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Άντε με το καλό το αμάξι και το μεταπτυχιακό!

Edit: Τα Φορντ φόκους που είχε ο πατέρας μου δεν του είχαν βγάλει καμία βλάβη όσα χρόνια τα λειτουργούσε
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Xenofonos wrote:
Πάντως καλό θα ήταν να διευκρίνιζες για ποια ακριβώς μοντέλα ενδιαφέρεσαι ώστε να κάνεις το έργο μας ευκολότερο. Άντε με το καλό το αμάξι και το μεταπτυχιακό!
</blockquote>
Ευχαριστώ! :cheers:
Τα μοντέλα τα αναφέρω στο αρχικό ποστ του thread, εκτός κι αν εννοείς επιπλέον πληροφορίες για εξοπλισμό κτλ.
http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/corsa-5-porto/ekdoseis/diathesimes-ekdoseis.html (cozy)
http://www.ford.gr/Cars/Fiesta/Models (titanium)

 
Top Bottom