What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Επιλογή αυτοκινήτου

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Adhan είμαι ακριβώς στην ίδια φάση!
Εδώ και ένα χρόνο άλλωστε κάνω το Χαλκίδα-Πειραιάς καθημερινά και έχω ματώσει οικονομικά!
Ψάχνω κάτι στην ίδια κατηγορία (Diesel max1400cc). Αρχική προτίμηση είχα Ιάπωνα, μιάς και είμαι κάτοχος ενός Swift που (φτού φτού φτού) δε μου έχει βγάλει το παραμικρό ώς τώρα (120000χλμ).
Ρώτησα για το Yaris, όμορφη σχεδίαση, την αξιοπιστία της Τοyota, επιδόσεις κατανάλωση αλλά λίγο τσουχτερή τιμή καθώς με κάποιας έξτραζ βγαίνει ολα μαζί περίπου 16500.
Μετά όμως απο συμβουλή του πεθεού μου σαν μηχανικός αυτοκινήτων, μου είπε να μήν παραλείψω να δώ το ΚΙΑ Rio!
Η ΚΙΑ έχει κάνει άλματα προόδου και είναι και η μόνη που δίνει 7 χρόνια εγγύηση!
Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά καθώς είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, βγάζει έκδοση 1400cc και η τιμή στην φούλ έκδοση δεν ξεπερνά τα 14000.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Smart for two diesel..... Αντε γεια.... Η λεξη οικονομια αποκτα αλλη διασταση....
Πραγματικη καταναλωση 3l/100km .....
Ειναι αυτοματο, εχει aircondition, mp3 player, γυαλινη πανοραμικη οροφη και χωραει πολλααααα πραματα.
Συμερει να παρεις ενα απο χερι.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Adhan θα επιμείνω στο Κόρσα φίλε μου. Τα κόρσα του 2010+ έχουν βγει πολύ καλά αμάξια. Το έψαξα πριν πάρω το δικό μου.
 

mindraven

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral Order of Alucard
Joined
Jan 22, 2013
Messages
322
Θα συμφωνήσω για την Opel με τον Tsok. Έχω μείνει ευχαριστημένος με το Corsa που οδηγώ εδώ και ένα χρόνο. Και παλιότερα με το Astra που είχα για μια τετραετία - αυτοκίνητο της οικογένειας, που έχει περάσει από πατέρα σε γιο και μετά στην αδερφή και ακόμα αντέχει. Όπως και να 'χει όμως επειδή οι εποχές είναι δύσκολες τσέκαρε και το Kia αφού έχει 7 χρόνια εγγύηση.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Το KIA Rio ήταν ένας απο τους υποψήφιους όταν ήταν να πάρω αυτοκίνητο. Μόλις είχε έρθει τότε. Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου η ορατότητα. Οι θέσεις είναι πολύ βαθιές ενώ το ταμπλό πολύ ψηλό, κλειστοφοβική καμπίνα. Για αυτοκίνητο πόλης με ενόχλησε πολύ αυτό και πήρα το i20 που έχει πολύ καλύτερη ορατότητα. Κάποιοι γνωστοί μου που αγοράσανε το Rio δεν τους πείραξε αυτό το πράγμα, το συνήθισαν γρήγορα.
Οπότε όταν πας να το δείς, να δώσεις μεγάλη σημασία στην ορατότητα γύρω-γύρω, θέση οδήγησης, ευρος κάλυψης καθρεπτών κτλ.
Εννοειται οτι θα κάνεις test drive στα αυτοκίνητα που είναι υποψήφια για αγορά.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
To i20 πάντως πρέπει να είναι πολύ καλό αμάξι.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Τα αξίζει τα λεφτά του. Σαφής αναβάθμισης της hyundai τα τελευταία χρόνια.
Εχει καλή ορατότητα + ψηλή θέση οδήγησης, πράγμα απαραίτητο για αυτοκίνητο πόλης. Ολο και κάπου θα χωθείς, κάπου θα περάσεις ξυστά απο κολωνάκια και σταθμευμένα οχήματα.
Να τονίσω οτι η ΚΙΑ είναι θυγατρική της Hyundai. Ετσι το Rio και το i20 βασίζονται στο ίδιο πάτωμα και μηχανικά μέρη. Το αμάξωμα αλλάζει.
Επίσης οι βενζινοκινητήρες τους έχουν καδένα και όχι ιμάντα για την κινηση των εκεντροφόρων.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλησπέρα κύριοι!
Πήγαινε να τα οδηγήσεις, φίλε μου. Πες τους να κάνεις μερικά χιλιόμετρα με το καθε ενα να παρεις μια ιδέα.
Εγώ έχω το ford fiesta που για κάποιο λόγο δεν φαίνεται να σας γεμίζει το μάτι. :lol:
το 1400 με τα 105 αλογα, μπενζινα. Το πήρα το 2009 και εχω τωρα 90.000 χιλόμετρα. Τι εχει πάθει ... εχμμ. τιποτα απολυτως. Οχι ψεματα εχει καει 2 φορες η μεσαια σκαλα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Γενικά ειναι όπωε εινα ολα στη κατηγορια (οπελ,χιουνται κλπ) σχετικα καλη κατασκευη, δε τριζει κλπ, αλλα το βασικό είναι πως έχει το καλύτερο τιμόνι στη κατηγορία. Δεν οδηγάω 2-3 χρόνια αλλά από το 1992 και οδηγάω πολύ (δουλειά:οτι ναναι απο κανονικα και hilux κ 4χ4 μεχρι κοφα mercedes και βανακια ψυγεια) και πιστευω πως μερικά πράγματα σε ενα αμάξι αξίζουνε ποιό πολύ από τα +30€ του σερβις (παρεπιπτοντως ο ετησιος ελεγχος ειναι περι τα 150€, νομιζω, αλλα μονο με τα βασικα (φιλτρα-λαδια))
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Συνgamers σας άκουσα και έπαθα ζημιά. Πήγα, είδα και οδήγησα τα Kia Rio και Hyundai i30. Πολύ καλές εντυπώσεις κι από τα 2! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Decisions, decisions... :unsure:
<span class="bbcode_spoiler">DAMN YOU ALL. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </span>
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Θα σου κάνω μεγαλύτερη ζημια....... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Το νεο Kia CEED το είδες; Εχει ο αδερφός μου το πρώτο με το facelifting, όταν είδα το νέο στην έκθεση με τον πετρελαιοκινητήρα έπαθα πλάκα. Το μόνο κακό είναι οτι ακρίβυνε πολύ ρε γμτ.

Πριν αποφασίσεις κοίτα όλα τα αυτοκίνητα απο κάθε μάρκα που πληρούν τα κριτηρια που έχεις βάλει. Αυτοκίνητο θα πάρεις, όχι πουκάμισο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δυστυχως δεν το είχε στην έκθεση. Είναι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει στην ιστοσελίδα της (hail and) KIΛ <span class="bbcode_spoiler">(οκ τ' ορκίζομαι, τέρμα οι manowar για σήμερα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)</span>? Πάντως σε τιμή βγαίνει περίπου στα ίδια με το i30 (200 ευρώ διαφορά).
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Ακομα να το παρεις αυτο το ρημαδι το αμαξι !!! <span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Αν σου άρεσε το i30 δες απο κοντα οπωσδήποτε και το Ceed. Εχει ίδιο πάτωμα και ίδια μηχανικά μέρη με το i30. Και 2 χρονια παραπάνω εγγύηση.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Tι έγινε τελικά?
Πήρες καμμιά απόφαση?
Εγώ ακόμα ψάχνομαι.
Το ΚΙΛ Rio πάντως, αν και πανέμορφο εξωτερικά με καλή τιμή, μου φάνηκε λίγο "στενάχωρό" ειδικά στα πίσω καθίσματα μου φάνηκε οτι 5 δε μπαίνουν. 4 και ενα παιδί μπορεί. Επίσης αυτό που έγραφε κάποιος πρίν, οτι δεν έχεις καλή ορατότητα ισχύει καθώς το ταμπλό φαίνεται να είναι πιο ψηλά και πιό "μακρύ".
Πάντως είναι στη #1 επιλογή μου.
Μετά με ψήνει το Yaris αλλά είναι λίγο υπερτιμημένο για την ποιότητα που πραγματικά έχει...
Επίσης, θα σου πρότεινα 5θυρο.
End statement.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις! Αν δεν είχα δημιουργήσει το θρεντ σίγουρα θα είχα πιο περιορισμένες επιλογές.
Συμφωνώ ότι το Yaris είναι υπερτιμημένο και από άποψη εμφάνισης δεν είναι άσχημο μεν, αλλά ούτε κάτι που να ξεχωρίζει . Ήθελα να ποστάρω κατά τις 20 του μήνα που θα έχω το κλειδί στο χέρι αλλά δε βαριέσαι...
Λοιπόν παρήγειλλα προχτές το .... :drummer: <span class="bbcode_spoiler"> Kia Rio (diesel, 1400cc 90 hp), 5 θυρό εννοείται (σιγά μην έπαιρνα σε αυτή την ηλικία 3θυρό <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ). </span>To ταμπλό δε μου φάνηκε και τόσο ψηλό. Είναι πάντως λίγο πιο επίμηκες από άλλα αμάξια (της κατηγορίας) αλλά ύψωσα λίγο το κάθισμα και όλα κομπλέ (εξάλλου δεν έχει και μακριά μούρη για να ανησυχώ). Παίζει να έχει το μεγαλύτερο σαλόνι για μικρό, ειδικά πίσω έπαθα πλάκα! Πάντως και στο hyundai i30 (πανέμορφο btw) δε βρήκα τρελές διαφορές στην ορατότητα (στο rio το πίσω παράθυρο είναι λίγο πιο στενό). Ωραίο, ποιοτικό αυτοκίνητο και value for money φυσικά, ακόμα και στην Uptown έκδοση (η Cosmic δεν διατίθεται) που το πήρα. Το μόνο που ήθελα είναι ζάντες αλουμινίου αντί για χαλύβδινες αλλά μικρό το κακό (μπορούν να προστεθούν αργότερα αν θέλω)...
 

egmjap

Commoner
Joined
Oct 22, 2013
Messages
21
καλορίζικο και καλοτάξιδο να ευχηθώ! η κια έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια! λογικά πρέπει να σου βγήκε και πιο οικονομικό από το αρχικό budget σου!
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Adhan καλοριζικο,καλοταξιδο και απροβληματιστα χιλιομετρα να κανεις.Η επιλογη σου σοφη για 5d,εγω στο i30 για να δω εαν με βολευει κουβαλησα στην εκθεση συγγενεις και φιλους για ενα live test στους χωρους.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!!
Εννοείται οτι στην αρχή θα του κάνεις καλό στρώσιμο. Μην το πάρεις και αρχίσεις αμέσως τα τρελά γκαζίδια.....
 

mindraven

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral Order of Alucard
Joined
Jan 22, 2013
Messages
322
Με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο.
 
Top Bottom