What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ερωτήσεις για δημιουργία μπλογκ

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Χαίρεται παίδες, θέλουμε με κάτι φιλαράκια να φτιάξουμε ένα μπλογκ για μουσική, ταινίες και τέτοια και έχω δυο απορίες μέχρι στιγμής.

Καταρχάς αφού βρήκα τη βασική δομή του μπλογκ, έβαλα μια λειτουργία με tags που έχει το blogger για να τα κατηγοριοποιήσω κάπως και να μην εντελώς χύμα, αλλά η θεματολογία που θέλουμε να βάλουμε αρχίζει και μεγαλώνει ανησυχητικά. Με λίγο ψάξιμο βρήκα πώς να βάζω κάτι μενού ούτως ώστε να χωρίζουμε τα άρθρα σε μεγάλες γενικές κατηγορίες (του στυλ ταινίες-μουσική κτλ), αλλά δεν κατάλαβα αν θα υπάρχει και ανάλογος διαχωρισμός και στα tags, γιατί το να μπλέξουν μαζί tags απο είδη μουσικής, με είδη από παιχνίδια και συνταγές μαγειρικής ξέρω γω, δεν μου φαίνεται και ό,τι πιο πρακτικό και ωραίο υπάρχει. Ξέρει κανένας αν μπορώ να τα ξεχωρίσω κάπως ή αν υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη επιλογή?

Επίσης μια κοπέλα της παρέας κάνει μια ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή... Μπορώ κάπως να ενσωματωθεί και ράδιο στο μπλογκ ή πολλά ζητάμε?
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Μπορω να σε βοηθησω αλλα δε πολυκαταλαβα ακριβως τι θελεις.

Εννοεις αν βαλεις σε ενα αρθρο ταινιας tag: EPIC και σε ενα αρθρο μουσικης παλι EPIC πατωντας ο χρηστης στο EPIC θα βγαζει και τα δυο αρθρα; Αν εννοεις αυτό τοτε ναι θα τα βγαζει και τα δυο.

Θα πρεπει να τα γραψεις διαφορετικα πχ EPIC MUSIC και το αλλο σκετο EPIC ή EPIC MOVIE.

Αν εννοεις κατι αλλο πες μου για να βοηθησω. Εχω ασχοληθει αρκετα με το blogger.

Δωσε και λινκ.

Για το ραδιο ναι γινετε αλλα και παλι θελω να μ πεις τι εννοεις. Να παιζει αυτοματα; να υπαρχει λινκ να σε πηγαινει στο σταθμο; να υπαρχει κουμπι που ξεκιναει το ραδιο με το που το πατας;
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Όσον αφορά τα tags, αυτό που λες εννοώ και ρωτάω αν μπορώ το ίδιο tag π.χ. epic όταν θα είμαι στην υποκατηγορία της μουσικής να μου βγάζει μόνο τα άρθρα μουσικής με το tag epic και στις ταινίες το αντίστοιχο. Ή σαν μια άλλη λύση κάθε κατηγορία να έχει δικά της ξεχωριστά tags που να μην μπλέκονται με της άλλης, π.χ. στη μουσική να έχει epic και glam και στις ταινίες να έχει comedy, thriller χωρίς να εμφανίζονται τα tags της μουσικής! Ελπίζω να γίνομαι πιο κατανοητός τώρα! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Δυστυχώς λινκ νομίζω δεν έχει νόημα να στείλω γιατί αν εξαιρέσεις την εικόνα του background δεν έχει τίποτα άλλο ανεβασμένο για να σε βοηθήσει να δεις...

Για το ράδιο εννοώ το τελευταίο νομίζω, δηλαδή να υπάρχει κάτι σαν widget δεξιά να πατάω το play και να παίζει τον σταθμό που θα έχω επιλέξει!
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Για το ραδιο λογικα θα εχει καποιο html το site του σταθμου για ενσωμάτωση σε αλλα sites/blogs.

Για τα tags. Θελει ας πουμε πανω να κανεις menu bar που θα εχει κατηγοριες ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ και φερνοντας τον κερσορα εκει να ανοιγει υποκατηγοριες πχ στη ΜΟΥΣΙΚΗ:

Ροκ
Ραπ
Επικ
Εκκλησιαστικη
Τσιγγανικη

Και στις ΤΑΙΝΙΕΣ:

Δραματικες
Επικ
Τσοντες

Τοτε πατωντας στο οποιοδηποτε απο τα δυο Επικ θα σε στελνει στο λινκ που εχει ορισει εσυ εκει. Αυτο το λινκ θα ειναι το λινκ του tag Επικ. Οποτε σε οποιο αρθρο εχεις βαλει το tag Επικ , ειτε ταινια, ειτε μουσικη, ειτε ειναι παρουσιαση του συλλογου φιλων αποφλιομενης ντοματας, ολα θα εμφανιζονται εκει.

Καλη λυση ειναι αυτη που σου ειπα. Για tags που συμπιπτουν βαζε EPIC MOVIE και EPIC MUSIC.Ετσι οταν θα ορισεις το link για την υποκατηγορια της μουσικης Επικ θα βαλεις το λινκ του tag EPIC MUSIC. Φυσικα λιγα tags θα χρειαστουν αυτο αφου δε νομιζω να βαλεις tag σε μουσικη ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.

Τελος το λινκ το θελω για να δω το template σας και τη διαταξη του χωρου. Στειλτο σε πμ αμα δε θελεις να το βαλεις ακομα εδω αφου δεν ειναι ετοιμο.
 
Top Bottom