What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ερωτηση περι αγγελιων

stanezio

Commoner
Joined
Dec 18, 2012
Messages
26
Καθως εδω απο οτι βλεπω τυχη δεν εχω, τωρα αν ειναι απο τυχη αυτο δεν το γνωριζω, μοιπος ξερει κανεις καποιο παρομοιο φορουμ η οπουδηποτε αλλου που θα μπορουσα να πουλησω καποια πραγματα η εστω καποια συμβουλη μπας και πουλησω τιποτα? εκτος του pcmaster.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ρίξε μια ματια στο insomnia.gr, συχνάζουν διάφορα επιχειρηματικά μυαλά.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325


Great0ldOne wrote:
Ρίξε μια ματια στο insomnia.gr, συχνάζουν διάφορα επιχειρηματικά μυαλά.</blockquote>

ετσι ειναι, εκει θα με βρεις χαχαχαχα
<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
To καλύτερο "μαγαζί" πάντως, ειδικά αν είσαι υπομονετικός, είναι το eBay. Πριν πουλήσεις κάτι, ψάχνε σε τί τιμή το δίνουν όλοι και βάζε το μια λίρα πιο φτηνό. Γκαραντί απόδοση <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

stanezio

Commoner
Joined
Dec 18, 2012
Messages
26
ρε συ το εχω σκεφτει το ebay αλλα 1. σε ποιο να το βαλω? στο uk η στο gr? 2. ειμαι επιφιλακτικος γιατι εχω την αισθηση οτι ειναι μπλεξιμο και δεν εχω ξανασχοληθει με αυτο οποτε δεν εχω ιδεα
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Εγώ το .co.uk χρησιμοποιώ για χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα, λόγω απείρως πιο περιορισμένης αγοράς, μόνο αν έχω ήδη υπ'όψιν κάποιον αγοραστή, απλά για να γλιτώσω τη μανούρα του eBay. Αλλά αν έχεις αρκετά αντικείμενα, είναι μονόδρομος η φάση.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


StanEzio wrote:
ρε συ το εχω σκεφτει το ebay αλλα 1. σε ποιο να το βαλω? στο uk η στο gr? 2. ειμαι επιφιλακτικος γιατι εχω την αισθηση οτι ειναι μπλεξιμο και δεν εχω ξανασχοληθει με αυτο οποτε δεν εχω ιδεα</blockquote>
gr δεν υπάρχει πια. Μόνο uk και com.

 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


Borracho wrote:
Εγώ το .co.uk χρησιμοποιώ για χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα, λόγω απείρως πιο περιορισμένης αγοράς, μόνο αν έχω ήδη υπ'όψιν κάποιον αγοραστή, απλά για να γλιτώσω τη μανούρα του eBay. Αλλά αν έχεις αρκετά αντικείμενα, είναι μονόδρομος η φάση.</blockquote>

Ρε συ Borracho,το ebay έχει το μειονέκτημα όμως ότι σου πέρνει 10% από την αξία πώλησης + λίγα λεπτά για να βάλεις την αγγελία.Και μετά έχεις και το paypal να σου πέρνει ένα 3%+λίγα λεπτά.Σκέφτομαι και εγώ να πουλήσω κάποια αλλά αξίζει να χάνεις το 15% σχεδόν?
Επίσης με τα μεταφορικά τι γίνεται?Βάζεις ότι κόστος γουστάρεις,δεν πρέπει να ασχολήσε με τα ταχυδρομεία?
Για να στείλεις στο εξωτερικό ποια ταχυδρομική είναι καλύτερα??

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
καποτε ειχα στειλει ενα μεγαλο δεμα βαρους 25 κιλων, στη Γερμανια... κοστος 75 ευρω αν θυμαμαι καλα με dhl.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Σχεδον ολες οι ταχυμεταφορικες (acs,dhl,ακομα και το πορτα-πορτα κλπ) εχουν υπερογκες χρεωσεις για μικροπραγματα και προσφερουν μονο next day/two days delivery και συναφη που απο οτι εχω ψαξει στη κρητη, το μινιμουμ που εχω βρει ειναι 30-35€. Ληστεια.
Επειδη εχω στειλει 2-3 μνημες (ξερετε το κλασσικο πλαστικο-που-εχουν-οι-μνημες που χωραει σε μεγαλο φακελο) συστημενο με ΕΛΤΑ κοστιζει 6-7€, μαζι με το φακελο, και συνηθως φτανει σε 5-6 μερες. (π.χ. στο Ροτερνταμ εφτασε σε 3 μερες.)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Ταχυδρομικά όντως βάζεις ό,τι γουστάρεις στο eBay και είναι ένας τρόπος να "κλέψεις" το σύστημα, τουλάχιστον παλιότερα, γιατί εξαιρούνταν από αυτό που υπολόγιζε ως "τελική τιμή πώλησης". Έβλεπες έτσι κάποια κομμάτια να πωλούνται σχεδόν τσάμπα, με όλο το κόστος στα ταχυδρομικά. Δεν γνωρίζω αν ακόμα ισχύει αυτή η ρύθμιση πάντως.

Κατ'εμέ αξίζει το όλο θέμα, αν πουλάς κομμάτια γύρω στο κατοστόευρω και πάνω. Να αφήνεις και 10 στο ebay δεν είναι πολύ τραγικό. Για ψιλολόγια είναι ακόμη πιο μικρό.

Φυσικά μια χέρι-χέρι ανταλλαγή είναι η πιο συμφέρουσα, αλλά από την άλλη, το ebay σου προσφέρει ένα δυνητικά τεράστιο κοινό.
 
Top Bottom