What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ετοιμαστείτε για πιο ακριβά games

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,216
Φαίνεται πως οι publishers θα εκμεταλλευτούν την "επόμενη γενιά" για να αυξήσουν τις τιμές των παιχνιδιών τους. Ήδη η 2K τιμολογεί διαφορετικά τις next-gen εκδόσεις του NBA 2K.


Αναλυτές θεωρούν ότι ένα νέο στάνταρ είναι προ των πυλών.



Περαστικά μας.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,927
στο σημείο αυτό να βγω να πω ότι αυτό είναι κάτι που οι publishers θελαν να το κάνουν χρονια. και είχαν ψιλοβρει κολπάκι ώστε να το κάνουν αυτό με διαφορετικές εκδόσεις που σου δίνουν εξτρά άχρηστα πράγματα (βλέπε ουμπι-ροκσταρ κλπ κλπ). τώρα με τη νέα γενιά είναι η ευκαιρία τους ώστε να ανεβεί η τιμή της στανταρντ έκδοσης. φυσικά θα κρατήσουν και τις deluxe ανεβασμένες και αυτές λογικά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,220
Ας κάνουν ότι θέλουν. Τώρα που πήραμε το Bannerlord, τα υπόλοιπα θα τα παίρνουμε όταν θα πέφτει η τιμή σε φυσιολογικά επίπεδα
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Το ενημερωτικο video απλοποιει πολυ την κατασταση και με μπερδεψε. Στο 5.00 εξηγει που πανε αυτα τα χρηματα και απο την λιστα απουσιαζει ο developer o οποιος, συμφωνα με το video στο 5.15, εχει ηδη πληρωθει. Θα μπορουσε να ειναι αλλη μια περιπτωση οπως αυτη με τους αγροτες οπου πουλανε τα προιοντα τους για μερικα cents για να φτασουν στον καταναλωτη με τιμη μερικα €.
Εαν καταλαβα σωστα, ο developer εβγαλε ενα σκασμο λεφτα (εννοειται οχι παντα) και δινει το παιχνιδι στους επομενους κρικους της αλυσιδας για να βγαλουν και αυτοι το ψωμακι τους, αφου δεν πληρωνουμε τον developer αλλα τους ντελιβεραδες.

To Pillars of eternity II, deadfire εκανε ενα crowdfunding με στοχο τα $1.100.000 και μαζεψαν $4.700.000. Τσεκαρα το Steam και το δινει με υφος το αφεντικο τρελαθηκε, -50% και στην προνομιακη τιμη των 19,99 και 23.99 εαν θελεις την obsidian edition. Αν μαζευαν $1.200.000 η τιμη στο steam θα ηταν η ιδια; δεν ειναι ρητορικη ερωτηση. Λογικα ναι αφου ο developer πληρωθηκε πριν μπει το link για το download.

Για το Playstation δεν με ενδιαφερει. πριν λιγες μερες συζητουσα με ενα φιλο για το καψιμο στο gaming και με ρωτησε πως μπορω να παιζω στο PC, εχει καλα γραφικα;...................................... Οποιος εχει playstation του αξιζει να πληρωνει δεκαπλασια.

Το crowdfunding τελικα βοηθαει; ας μην ξεχναμε οτι αυτοι που δινουν τα λεφτα τους δεν ειναι ανθρωπιστες αλλα επενδυτες που περιμενουν και το αναλογο κερδος. Τελικα αυτοι οι επενδυτες επηρεαζουν με την σειρα τους την τιμη; Η ερωτηση δεν ειναι ρητορικη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Δηλαδη τα εξτρα χρηματα εγιναν εξτρα pixel. Αυτο ομως ειναι κατι που πρεπει να πιστεψουμε;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
Το crowdfunding τελικα βοηθαει; ας μην ξεχναμε οτι αυτοι που δινουν τα λεφτα τους δεν ειναι ανθρωπιστες αλλα επενδυτες που περιμενουν και το αναλογο κερδος.
Έχε υπόψη ότι αυτοί που δίνουν τα χρήματα τους στο kickstarter σαν μορφή προπαραγγελίας είναι συντριπτικά περισσότεροι από εκείνους που ρίχνουν χοντρό μαρούλι με σκοπό κάποιες απολαβές μελλοντικά

Δηλαδη τα εξτρα χρηματα εγιναν εξτρα pixel.
Έξτρα περιεχόμενο. Το αν λένε αλήθεια ή όχι μπορεί να φανεί μόνο αν υπάρχει διαφάνεια (τι λένε ότι θα έχει το παιχνίδι και τι έχει τελικά όταν κυκλοφορήσει).

Στα του θέματος, δε νομίζω ότι θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι τιμές των παιχνιδιών στα PC, ψηφιακά ή κουτάτα. Ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα 70άρια..
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Ετσι κι αλλιως, τα day 1 games που παιρνω ειναι τοσα λιγα, που δυσκολα θα φανει ουσιαστικη διαφορα στην τσεπη. Το χειροτερο θα ειναι να τα κρατανε σε υψηλη τιμη περισσοτερο καιρο, η να αργουν να τα βαλουν με 75% εκπτωση. Για να δουμε.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,940
Αν θεωρούμε τα παιχνίδια υπερκοστολογήμενα, και ειδικά αν οι δημιουργοί δεν καρπώνονται το κέρδος, τότε απλά δεν αγοράζουμε και οι τιμές επανέρχονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Αν και γενικά νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο στο ΑΑΑ gaming, για κάθε τεχνολογικό "βήμα μπροστά", όλα όσα μας κρατάνε σε ένα παιχνίδι, πηγαίνουν δέκα βήματα πίσω.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,660
Μισό να τελειώσω πρώτα Witcher 3 και Breath of the wild!
Στο witcher 3 θα δώσω pass. Οι κανόνες είναι να είναι τουλάχιστον 5 ετών και να παίζει καλά στο λίνουξ.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,199
Νομίζω ότι δεν βλέπετε το πραγματικό πρόβλημα και αυτό είναι η έλλειψη regional pricing για χώρες της ΕΕ όπως εμείς. Ναι μεν είμαστε Ευρώπας αλλά δεν γίνεται να βγάζουμε μισθό Βουλγαρίας (καλά όχι και έτσι, σχήμα λόγου) και να πληρώνουμε τιμές Γερμανίας.

Το έχω δει και στις συναυλίες αυτό, Βουλγαρία 30€ εισιτήριο για τάδε μεγάλο συγκρότημα, Ελλάδα 80€...

Επίσης νομίζω ότι ανοίγει ένα μεγαλύτερο θέμα προς συζήτηση και αυτό είναι κατά πόσο αξίζει τον κόπο το ΑΑΑ game making πλέον. Όταν κάποιος με ένα μικρό team 2-3 άτομα και τα σύγχρονα εργαλεία που κάνουν παπάδες βγάζει καλά παιχνίδια και μια τεράστια εταιρία με ένα πούλμαν σταφ ξοδεύει 10πλάσια για να δώσει κάτι που απλά ανεμίζει το μουστάκι του πρωταγωνιστή... ε δε ξέρω...
 
Top Bottom