What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Europa Universalis IV

ponykaigoiteia

Gelatinous Cube
Joined
Jan 23, 2013
Messages
61
Καλα, περιττώ να σας πω πόσο έχω ενθουσιαστεί που υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που παίζουν αυτό το παιχνίδι. Σε φάση το ξεκίνησα πρίν απο ένα δεκαήμερο και έχω φάει τουλάχιστον 100 ώρες πάνω του με Castille και France.
Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.youtube.com/user/PonykaiGoiteia γιατι σίγουρα θα υπάρξει μεγάλο Let's Play, σύντομα.

Επίσης @ShadowDancer πως άλλαξες οφίσιαλ τη θρησκεία; Φαντάζομαι είναι κάποιο κουμπί στο Religion που δεν έχω παρατηρήσει.
Βέβαια όταν ξεκινάει μια περιοχή και γίνεται Reformed το πιθανότερο θα ακολουθήσουν και αρκετές άλλες. Ιστορικά, τη θρησκευτική διχοτόμηση δεν τη γλυτώνεις.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote>Επίσης @ShadowDancer πως άλλαξες οφίσιαλ τη θρησκεία; Φαντάζομαι είναι κάποιο κουμπί στο Religion που δεν έχω παρατηρήσει.</blockquote>

Κάνε κλικ στην σημαία πάνω αριστερά. Πήγαινε στο tab για τις θρησκείες (με το σταυρουδάκι). Δίπλα στο όνομα της θρσκείας σου έχει ένα κυκλάκι που λέει "convert". Οι διαθέσιμες επιλογές αντιστοιχούν στις θρησκευτικές μειονότητες του έθνους σου.
 

ponykaigoiteia

Gelatinous Cube
Joined
Jan 23, 2013
Messages
61


chek2fire wrote:
Καταρχήν δεν μπορώ ούτε να τους προσηλυτίσω ενώ αντίθετα οι ίδιοι προσυλιτιζουν με ευκολία τους υπηκόους μου.
</blockquote>

Ιησούς ο ανίκητος υιός του Υπερμέγιστου. :trollface:

 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Chek2fire, ιστορικά πάντως, όταν άρχισε να εμφανίζεται ο Χριστιανισμός στην Ιαπωνία (από Πορτογάλους Ιησουίτες ιεραποστόλους), οι Σογκούν το αντιμετώπισαν σφαγιάζοντάς τους... Υπήρχε μάλιστα μια μάχη όπου οι πολέμαρχοι παρέταξαν στρατό απέναντι σε 30.000 Ιάπωνες Χριστιανούς... Μάλλον θα πρέπει να κάνεις το ίδιο..!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Τελικά παιδιά η αυτοκρατορία μου κατέρρευσε κάτω από το βάρος των ιστορικών γεγονότων.
Δυστυχώς άρχισε με συνεχόμενες επαναστάσεις από τους χριστιανούς που παρέλυαν όλη την αυτοκρατορία. και ήμουν σε ένα συνεχή πόλεμο αγώνα μαζί τους χωρίς τελειωμό.
Σε κάποια φάση έγιναν τόσο πολλές επαναστάσεις που ήταν μάταιο να τα βάλω μαζί τους. Και πάλι όμως ούτε αυτοί μπορούσαν να αλλάξουν την θρησκεία. Θα έπρεπε εδώ κατά την γνώμη μου να ήταν ποιο ευέλικτο προς την ισοτρική αλήθεια το game.
Δεν ξέρω ποιος άλλος τρόπος θα υπήρχε να κουμαντάρεις αυτή την κατάσταση. Ο προσυλιτισμός δεν είχε αποτελέσματα καθώς ο missionary στις χριστιανικές περιοχές είχε 0% προοδο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μου κήρυξε και πόλεμο η Κορέα και κερασάκι στην τούρτα μετά από χρόνια μάχης βαράω και ένα bankrupt και φυσικά αποφάσισα να κάνω resign..
Τώρα σκέφτομαι μήπως πάρω τους Πέρσες που ξεκινάνε γύρω στα 1500 σαν έθνος η να πάρω κάποιο έθνος από την Ισπανία.
Σκεφτόμουν για αφρικανούς αλλά και εκεί θα με φάει το penalty στην τεχνολογία και το χαμηλό τους lvl
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,735
για την θρησκεια

-αν θες να εχεις αυξημενες πιθανοτητες conversion θα πρεπει να παρεις το αναλογο σετ ιδεων-μια απο αυτες δινει +3 missionary strenght


επισης παραγοντες που επηρεαζουν τις πιθανοτητες για conversion ειναι οι εξης
-αν η επαρχια ειναι core
-τι tax lvl εχει,αν εχει υψηλο tax lvl τοτε θα ειναι ποιο δυσκολο/χρονοβορο το conversion
μπορει βεβαια μια επαρχια να γινεια αυτοματα convert αλλα ειναι πολυ σπανιο {σε εμενα σαν βυζαντιο μου ετυχε 2 φορες :woohoo: }.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Τους φόρους δεν υπάρχει δυνατότητα να τους ρυθμίσεις. Το tax lvl υπάρχει πουθενά να το ρυθμίζεις?
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,735
οχι αμεσα αλα νομιζω εμμεσα γινεται,αν πχ μια επαρχια εχει γινει looted.

παντως αν παρεις το σετ ιδεων για την θρησκεια και η επαρχια ειναι core δεν θα χεις προβλημα.
εγω πχ σαν βυζαντιο μονο οταν κατεκτησα την Ρωμη ειχα προβλημα,καθοτι ειχα tax lvl 6! και ειχα και ενα πεναλτυ -2 μεχρι να την κανω core.

μια καλη συμβουλη παντως ειναι οταν σχεδιαζεται πολεμους με εθνη που εχουν αλλη θρησκεια και πολιτισμο να εχετε καβατζα 500-600 administrative και diplomatic ποντους ωστε μολις τελειωσει o πολεμος να αρχισει αμεσως η κοροποιηση,και στις νεοκατακτηθεισες επαρχιες που δεν γινονται core να στελνεται missionarys.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Τώρα που πήρα τους πέρσες οι αρχικοί επεκτατικοί πολέμοι μου γίνονται μόνο σε σιιτικες περιοχές.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Πλέον με τους περσες επέλεξα το religious idea ώστε να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτη την έντονα θρησκευτική περιοχή με συγκρουσεις ανάμεσα στους σιιτες και σουνίτες.
Το ενδιαφέρων με τους περσες είναι ότι αυτή η περιοχή αλλάζει αρκετά δυναμικά με το πέρασμα των χρόνων με έθνη να δημιουργούνται και μέσα σε λίγα χρόνια να αφανίζονται η να γιγαντόνονται.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Ο πόλεμος ενάντια στην Γαλλία έληξε εις βάρος την και αναγκάστηκε να δώσει πολλές περιοχές στις γειτονικές χώρες. Λίγο αργότερα τελείωσε η ενοποίηση Σουηδίας-Δανίας και η χώρα μου έσκασε κυριολεκτικά λόγω του τεράστιου exhaustion. Ήταν τόσοι πολλοί οι rebels που δεν μπορούσα να τους σταματήσω όλους.

Τελικά ξαναδημιουργήθηκε η Νορβηγία μέσω επαναστάσεων, με λίγες περιοχές και ανύπαρκτη οικονομία. Στο καπάκι όμως έγινε και δεύτερος πόλεμος στον οποίο χάσαμε. Η χώρα που μας αντιπροσώπευε έδωσε μερικές απο τις περιοχές μου στην Νορβηγία, με αποτέλεσμα να ξαναχωριστεί η Σκανδιναβία σε 2 τμήματα.

Μετά τον πόλεμο βγήκα απο το coalition γιατί η μια εξέργεση διαδέχονταν την άλλη και επειδή έπρεπε να μαζεψω λεφτά. Αφού πήρα απο την Νορβηγία μια απομονωμένη περιοχή, έγινα Defender of faith και δημιουργησα την Σκανδιναβία. Αυτό θα με βοηθήσει μα μαζέψω περισσότερο diplomatic power επειδή η Σουηδική κουλτούρα είναι μέρος της Σκανδιναβίας και δεν θα χρειάζεται να αλλάξω την κουλτούρα στις περισσότερες περιοχές.

<u>Screenshots:</u> http://imageshack.us/a/img843/8517/haks.jpg" class="bbcode_url">1, http://imageshack.us/a/img18/4994/dcic.jpg" class="bbcode_url">2, http://imageshack.us/a/img708/505/3epb.jpg" class="bbcode_url">3, http://imageshack.us/a/img22/392/aqby.jpg" class="bbcode_url">4, http://imageshack.us/a/img89/8747/zvq1.jpg" class="bbcode_url">5, http://imageshack.us/a/img42/9992/4zzc.jpg" class="bbcode_url">6

Η σημαία της Σκανδιναβίας είναι φανταστική ή έχει ιστορική σημασία?
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Αλλη σημαντική παράμετρος που αμέλησα και τελικά αποδείχθηκε καταστροφική για την επιβίωση μου τώρα με την περσία είναι η διπλωματία και οι συμμαχίες που θα φτιάξεις κατά την διάρκεια των χρόνων.
Με την Περσία υπάρχει και η δυσκολία ότι είναι μια σιίτικη νησίδα ανάμεσα σε σουνίτες και οι συμμαχίες είναι αρκετά δύσκολες.
Πάντως άφησα τους οθομανούς να γιγαντωθούν σε μια τεράστια αυτοκρατορία στα δυτικά μου και ιδίως τους ουζμπέκους στα ανατολικά μου και σαν μην έφτανε αυτό δεν είχα και κάποιον ισχυρό σύμμαχο.
Αποτέλεσμα να κάνουν συμμαχία μεταξύ τους να μου κηρύξουν πόλεμο και φυσικά να με διαλύσουν.

<img src="http://imageshack.us/a/img199/4518/5obu.jpg" alt="5obu.jpg" class="bbcode_img" />

Πλέον μαζεύω τα κομμάτια του κράτους και προσπαθώ να ορθοποδήσω.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Μια και έχω φτάσει το gameplay μου με τους Πέρσες μέχρι το 1720 μπορώ να πω ότι το game είναι ότι ποιο ολοκληρωμένο υπάρχει στα strategy αυτή την στιγμή.
Εχω βιώσει ingame απίστευτες καταστάσεις στην διαχείριση του κράτους και έχω δει γείτονικά κράτη να καταρρέουν σε ερείπια μετά από χρόνια.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι ουζμπέκοι που μετά από ένα μακροχρόνιο πόλεμο μαζί τους που με έφερε στα όρια της οικονομικής καταστροφής τελικά διαλύθηκαν σε διάσπαρτα κομμάτια αφού πρώτα εγκατέλειψαν την συμμαχία μαζί τους οι Οθομανοί.
Μου αρέσει αρκετά που είναι φοβερά ισορροπημένο και που έχει μια πάρα πολύ καλή ΑΙ .
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Μολις ολοκλήρωσα τα gamethrough με την Περσία και νομίζω αν και έκανα αρκετά λάθη στην διαχείριση τελικά μπόρεσα να κρατηθώ σε μια τόσο εχθρική περιοχή

<img src="http://img197.imageshack.us/img197/9255/vqj9.jpg" alt="vqj9.jpg" class="bbcode_img" />


Τα λάθη νομίζω που έκανα ήταν ότι δεν έδωσα μεγάλο βάρος αρχικά στην διπλωματία που μου στοίχισε αργότερα αρκετά από τα παραδοσιακά εδάφη του κράτους ενώ άφησα αρκετά γειτονικά κράτη να γιγαντώνονται χωρίς να αντιδράσω.
Το ποιο γέλιο είναι που στο τέλος σου βγάζει τα κατορθώματα σου σαν να διαβάζεις ιστορία με τις μεγάλες μάχες και στιγμές του κάθε ηγέτη σου,.
Τώρα λέω να ξεκινήσω με κινέζους η να πάω σε κανα ευρωπαικό κράτος.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Το game είναι πάρα πολύ ισορροπημένο μέχρι και στην τελευταία του λεπτομέρεια. Σε αυτό το run που κάνω τώρα παίζω με την Αγγλία και είπα να επενδύσω αυτή την φορά σε διπλωματία και σε κατασκοπία.
Έχω φτάσει στα μέσα του 1600 και με όπλο καθαρά την διπλωματία και την διάλυση των σχέσεων σε εχθρικά κράτη έχω μπορέσει να έχω πανίσχυρες συμμαχίες με όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, έχω ιδρύσει την Μεγάλη Βρετανία και έχω επεκταθεί σε δύο άλλες ηπείρους.
Μέχρι και άλλους έβαλα να πολεμάνε για μένα και να κερδίζω στο τέλος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που το διέθεσα για την αποπληρωμή ένος μεγάλου χρέους.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,144
Κυκλοφόρησε το expansion conquest of paradise

http://www.youtube.com/watch?v=iPpaBa13R8M

καιρός για άλλο ένα gameplay./
 
Top Bottom