What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Φέισπαλμ σταφ

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Ταμάμ θα σου κάτσει μια γενική επιστράτευση.

"Αγάπη μου δε γίνεται... με καλεί η πατρίδα"
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
δεν υπαρχει σωτηρία. η πολιτικαλ κορεκτνες (αν και νομιζω εχει ξεπεραστει ο ορος) εχει προχωρησει σε πολυ επικινδυνα μονοπατια.
μιλαμε για αλλοιωση της ιστοριας. εφιαλτικα πραγματα.

Βασικά είναι ανιστόρητοι, γιατί η σβαστικά, έμπαινε μόνο στο κάθετο σταθερό, των αεροσκαφών. Στις άλλε επιφάνειες, έβαζαν τον μαύρο σταυρό, ο οποίος χρησιμοποιήται ακόμα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Επίσημη απάντηση από την επικοινωνία μας με την Kalypso

There will only be one version of Commandos 2 - HD Remaster internationally and it won't incorporate any symbols, portraits, speeches or other assets that could break the law in Germany or other countries. As a company, we're obliged to adhere to the law but also want our users to have the best experience without having to worry about delays or even being unable to get the game at all in their country.

Essentially, we landed on this decision so we don't have to split releases for the PC version of Commandos 2 HDR or worse, be unable to provide the game to specific regions at all.

Hope that helps clear things up a bit.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
εν τω μεταξυ ειναι ξεκαθαρο και inourface ΨΕΜΑ οτι υπαρχει νομος που απαγορευει τετοια αναγραφη συμβολων. το αντιθετο, υπαρχει νομος που συγκεκριμενα το επιτρεπει, αν δεν το επιβαλλει κιολας, στη γερμανια. νομιζω το διαβασα σ ενα σχολιο στο στημ. θα το ψαξω να δω αν ισχυει...
το αλλο οτι ισως να μην επιτραπει με τα συμβολα μεσα, να κυκλοφορησει σε καποιες χωρες, απλα ειναι οχι ψεμα, αλλά καταντια. για λυπηση.

τους αξιζει ουτε καν κατεβασμα απ τον θειο. θα παιξω το οριτζιναλ απ το κουτακι του, με τα μοντς, γαμιόληδες της καλύπσο.
μετα απ αυτα καταλαβαινετε οτι καθε αισιοδοξια για το μελλον της σειρας, ειναι δειγμα εθελοτυφλίας (αχ θεμου, κανε να υπαρχει οντως αυτη η λεξη....)
χαχαχα, γελω ΝΕΥΡΙΚΑ, θυμιστε μου, τα ντεσπεραντος η καλύψω τα χει?? θ αλλαξουμε τους ινδιανους με εσκιμωους? η σαιμποργκς? η χελωνονιντζακια?? (θα εξεγερθει ο σρε)


εντιτ: σορυ για την "υποδειξη", αλλά νομιζω οτι ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα και ισως αξιζει περαιτερω ψαξιμο και ειδικο αρθρο απ το ρεηκουι της καρδιας μας...
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Η απαντηση έχει κάποια point, όμως στο κάτω κάτω σκοτώνεις ναζιδια, δεν τα υμνεις.

Χειρομαλαχτη, υπαρχει νομοθεσια για το συγκεκριμενο συμβολο (το γερμανικο). Η ανατροπη ειναι οτι επιτρεπει την εμφανιση τους για ιστορικους, καλλιτεχνικους και χολιγουντιανους λογους ΧΑΧΑ ειπα να βαλω ενα ΧΑ :p

εδω η λιστα του Σιντλερ, σχετικα με την συγκεκριμενη απαγορευση ανα κρατος. δωστε βαση στην πενια στην Ουκρανια.

Ενα link για το θεμα απο το Deutsche Welle. αναφερει και το Wolfenstein II.


Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να τα βαλουμε με την εταιρια. Δικο τους το πεπονι, το μαχαιρι και τα χρηματα. Νομιζω οτι εκει που λενε
As a company, we're obliged to adhere to the law but also want our users to have the best experience.

εννοουν οτι θα εχουν θεμα με τυπους που ψαχνουν ολη μερα να βρουν νοημα για την ζωη τους και η δουλεια τους ειναι να βγαζουν λεφτα, οχι να τα σπαταλανε σε δικαστηρια.

Εδω για το Ιαπωνικο συμβολο


Η γκρινια για το Ιαπωνικο συμβολο δεν ειναι καινουργια.

edit
στο πρωτο link φαινεται το ακατανομαστο συμβολο.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
ΩΣΤΟΣΟ, και χωρις να εχω μελετησει τα λινκς σου (θα το κανω ομως αργοτερα) ΟΛΑ τα παιχνιδια με αναλογη θεματικη γιατι δεν ειχαν κανενα θεμα? η τουλαχιστον δεν ακουστηκε κατι??
τωρα τους επιασε ο πονος με τη νομοθεσια? και ρεαλιστικα, θα υπηρχε καποιος εστω ενας που θα τους εκανε μηνυση ξερω γω για τα συμβολα, χωρις να ξεσηκωθει το gaming συμπαν??
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
το θεμα ειναι πολυ απλο φιλτατε, τουλαχιστον απο την δικια μου οπτικη. Καποιοι μπορουν να τους κανουν μηνυσεις επειδη τα εβαλαν. δεν εχει σημασια εαν στο τελος την βγαλουν ζαχαρη. ο διασυρμος ειναι μεγαλη υποθεση. ναι, σε καποιες φασεις ειναι και διαφημιση ομως σιγουρα θα χασουν και πελατακια.
Δεν μπορουν να τους κανουν μηνυση επειδη δεν εβαλαν τα συγκεκριμενα συμβολα. ακολουθησαν το μονοπατι που δεν εχει τερατα αλλα μονο λεφτα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Η σιγή αυτήν τη στιγμή βολεύει. Δεν έχει σημασία ότι μεγάλο ποσοστό της Ανατολικής Γερμανίας έχει μεγάλα ποσοστά νεοναζί, αρκεί να μην υπάρχουν τα σύμβολα.

Υπάρχουν και οι μεγάλες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το βιασμό της ιστορίας και το ξαναγραψιμο της επειδή βολεύει. Άρα το ερώτημα θα ήταν μέχρι που θα ήθελες Χειρομαλαχτη να σταματήσει ένα πιθανό άρθρο όπως αυτό που παροτρύνεις να γραφτεί? Η εποχή είναι πολύ τεταμένη και όλα είναι μικρό λιθαράκι-απορροια των εξελίξεων. Δεν περιορίζεται ούτε στα αυστηρά όρια της βιομηχανίας gaming και φυσικά ούτε στα πλαίσια κάποιου political correctness crusade.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
λελο, διαφωνω. λες οτι θα εχαναν πελατες αν τρωγανε μηνυση επειδη θα εβαζαν τα συμβολα??
να δεις ποσους , πολλαπλασιους, θα χασουν τωρα. γινεται ηδη χαμός, ακομα και στο πιο "συντηρητικο" (νομιζω) στημ.
καλα, στο γκογκ εχει μονο 5 ρηβιους, ολες μονάστερες.

εννοειται οτι καταλαβαινω οτι η γκειμινγκ πλευρα ειναι μια παρωνυχιδα της κρισιμοτητας και σημασιας του φαινομενου, πρωτος εγω το ανεφερα. αλλά ενα αρθρο σε γκειμινγκ σαιτ για την γκειμινγκ "παραμετρο" που τωρα κανει την εμφανιση της, πρωτη φορα νομιζω, δε θα εβλαφτε. θα ενημερωνε μικρες ηλικιες και θα ξυπναγε ισως καποιους που κοιμουνται τον υπνο του δικαιου, μετρωντας μονο φρειμς και gb ενω διπλα τους το αυγο του φιδιου εχει γεμισει ρωγμες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Μπορει να εβαλαν ενα αστερι ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το παιξουν. αυτοι δεν θα βγουν στους δρομους.
Η αλλη πλευρα δεν θα το παιξει και θα βγει στους δρομους. Πιστευω οτι προτιμησαν τον δρομο με τα λιγοτερα αγκαθια.
Τωρα, οπως το εθεσε ο βορειος, το θεμα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τους snowflakes που θα βγουν στους δρομους.

Πρωτα να διευκρινησω οτι συμφωνουμε και οτι θα ξεφυγω απο το παιχνιδι.

Υπαρχει μια μεγαλη υποκρισια για το θεμα, απο πλευρας κυβερνησεων. Μη παμε μακρυα, εδω στα δικα μας. νομιζω οτι η περιφημη δικη και ο τροπος που κινειται η εισαγγελεας ειναι το λιγοτερο προκλητικος. αηδιαστικος ειναι η σωστη λεξη.
Διανυουμε μια περιοδο ανταλλαγων μεταξυ πολιτων και κυβερνησεων.

Ο Ναζισμος δεν κυνηγηθηκε ποτε, ο χιτλερ κυνηγηθηκε, γιατι ο ναζισμος υπηρχε ηδη σε ολη την Ευρωπη.

Ο ναζισμος βολευει πολυ τις κυβερνησεις. Ο Κυριακος της καρδιας μας. ανεβαζει τον αριθμο των οργανων, τους δινει εξτρα εξοπλισμο και στην συνεχεια δηλωνει οτι ολα ειναι για την ασφαλεια σας, εγω δεν ζω εκει. αμεσως μετα αρχισαν οι ψιλες σε περαστικους και αθωους.
αυτο δεν ενοχλησε και πολυ γιατι τωρα ο κοσμος νοιωθει ασφαλεια και ας προσεχαν. μετα εκοψε τις διαδηλωσεις για να μην ενοχλουν τον κοσμο. αφου ειναι για την ασφαλεια και την ταλαιπωρια μας ας καει και το παλιαμπελο.
αυτα τα πραγματα ειναι φασισμος και ας πει ο καθενας οτι κλανια θελει, Ο Κυριακος προσπαθει απο παλια να δηλωσει οσιομαρτυρας και την οικογενεια του επιζησαντες σκοτεινων εποχων.

Για να επιστρεψω στο παιχνιδι (επιτελους).
επειδη παιζει αυτη η υποκρισια, ειτε σκοτωνεις, ειτε σωζεις ναζι ειναι το ιδιο πραγμα. αυτο βολευει τους πολλους και εγω δεν θα κρινω μια εταιρια επειδη θελει να παιξει εκ του ασφαλους. οπως ειπες, μερικοι εβαλαν ενα αστερι. μερικοι. ξερεις ποσοι θα βαλουν ενα αστερι στην αντιθετη περιπτωση; ακομα και αυτοι που δεν επαιξαν τιποτα αλλο στην ζωη τους εκτος απο την φαρμα στο facebook.
γιατι; επειδη δεν εχουν ιδεα για αυτα τα πραγματα.

Αφρικη, δεν τους μαθαινουν παγκοσμια ιστορια, σοβαρα, ρωτησα για το θεμα και μου ειπαν τι μας νοιαζει η ιστορια των αλλων λαων;
δεν ξερουν τιποτα για το Β' ΠΠ. σοβαρα, αν θελεις να τραβηξω video τυπο που θα του αναφερω τον Β'ΠΠ.
χθες, μα την παναγια σου λεω, επινα καφε με ενα φιλαρακι και ειδα μαυρο παλικαρι να φοραει λευκο t shirt με την σβαστικα στο στηθος. δεν προλαβα να τραβηξω φωτογραφια επειδη μπηκε στο εμπορικο με ταχυ βημα.

Μπαινουμε σε πολυ σκοτεινη περιοδο. Ο μεσαιωνας ΔΕΝ επιστρεφει, ειναι εδω και το βλεπουμε καθε μερα. ο κοσμος ψαχνει για μαγισσες,
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Εν τω μεταξύ η απάντηση που έδωσαν στον Παύλο για τη λογοκρισία είναι copy/paste το κείμενο που έχουν γράψει και στο steam discussion thread:


Hi gamzrck,
there will only be one version of Commandos 2 HD Remaster internationally, and it will not incorporate any symbols, portraits, speeches or other assets that could break the law in many countries.
As a company, we are obliged to adhere to the law, but we want our users to have the best experience with our games without causing potential delays or even being banned in certain countries.

Therefore, we have decided on this course of action so that we will not be forced to split up groups of players or be unable to provide the game to specific regions at all.

-cheers
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Safe PR copypasta, απολύτως λογικό. Κειμενακι κόλαφος αφού θέλουν να το παίξουν έτσι.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
καλα, ηταν προφανες οτι ηταν κοπί παστέ μια απαντηση που ειχαν ετοιμασει απο πριν. ακομα κι ενας χειρομαλαχτης το καταλαβαινει αυτο...

..εμετικη απλα η προκατ απαντηση των ντεβς στην ερωτηση του ρεηκουί..

το χειροτερο ειναι οτι δεν εχουν σκοπό να κανουν κατι. μη σου πω φαινονται και ενοχλημενοι για το κραξιμο....
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Αποφάσισαν, δεν τους έκατσε η απόφαση και τώρα απορουν γιατί κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Ελπίζω να το πατσαρουν, είναι πολύ τρατζικ. Ολόκληρο Wolfenstein αριστεύει στο να το παρουσιάζει όλο αυτό σε υστερική υπερβολή, αυτοί αποφάσισαν να προσβάλλουν έστω την ελάχιστη ιστορική ευθύνη που είχαν.

Υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα πάντως με το παιχνίδι τα οποία λύθηκαν σε αντίστοιχα remaster (AoE2) που είναι να απορείς γιατί πρασινοφωτισαν μόνο ένα απλό retexturing.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Το θέμα θα λυνόταν με ένα mod που κατεβάζεις τσάμπα, σε φάση historically accurate κάτι, που το βάζεις και σου περνάει τις σημαίες.

Btw, το πρόβλημα όπως με όλα τα κινήματα που έχει οικειοποιηθεί η αστική τάξη για τα δικά της συμφέροντα, είναι ότι τα ξεφτιλιζει και τα κάνει εντελώς χάρτινα. Λένε οι liberals ότι νοιάζονται για τους μαύρους και είναι ενάντια στην alt right κ στο να λεγεται η λέξη νεγρος, αλλά επί κυβερνήσεων τους η αστυνομία μια χαρά και ατιμώρητα καθάριζε μαύρους και τους είχε στα ίδια γκέτο. Λένε οι είναι φεμινιστες και δεν θέλουν διακρίσεις και να μην πει κάποιος ανέκδοτο για βυζιά, αλλά για τις φτωχές εργαζόμενες γυναίκες που δεν βρίσκουν δουλειά και τις άλλες που τις βομβαρδίζουν δεν λένε τίποτα. Παρομοίως ο λύκος των κυβερνήσεων της ΕΕ που φυλάει τα πρόβατα, δεν θέλει ναζιστικές σημαιουλες στα παιχνίδια, αλλά τα ναζιστικά και χρυσαυγιτικα κόμματα είναι ελεύθερα κ μεγαλώνουν ή φοράνε κουστούμια κ το παίζουν σοβαρά.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
O Δεληβοριας παρομοιασε τον Αδωνη με μοσχαροκεφαλη και @@δισια ερημια. Το TOC σχολιασε την δηλωση ως χυδαια. Ο Αδωνης την βρηκε λυπηρη και σοκαριστικη. Παραλιγο να πιστεψω οτι του(ς) αρεσει η μουσικη του. Ειμαι σιγουρος οτι ο Αδωνης δηλωνε θαυμαστης του.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
O Δεληβοριας παρομοιασε τον Αδωνη με μοσχαροκεφαλη και @@δισια ερημια. Το TOC σχολιασε την δηλωση ως χυδαια. Ο Αδωνης την βρηκε λυπηρη και σοκαριστικη. Παραλιγο να πιστεψω οτι του(ς) αρεσει η μουσικη του. Ειμαι σιγουρος οτι ο Αδωνης δηλωνε θαυμαστης του.

Πιο φέισπαλμ ήταν, κατά τη γνώμη μου, η πρώτη πρόταση της απάντησης του Δεληβοριά στην ερώτηση "Αλλοιώνεται ο πληθυσμός μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως είπε ένας υπουργός;". -> "Και βέβαια, αλλά προς το καλύτερο."
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Νομιζω οτι Δεληβοριας ξεκινησε facepalm war. Υπευθηνος αντεπιθεσης, ο Μπογδανος και νομιζω οτι τα πραγματα χρειαζονται μεγαλυτερο προσωπο.

Πως γινεται να μεγαλωσες με Δεληβορια και να εγινες Μπογδανος;
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Πιστεύω ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι ένα γιγαντιαίο facepalm. Η Πελοπόννησος δεν έχει τυχαία το σχήμα που έχει.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Πιστεύω ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι ένα γιγαντιαίο facepalm. Η Πελοπόννησος δεν έχει τυχαία το σχήμα που έχει.
Αυτο ειναι μια μικρη σκληρη αληθεια. Μια βολτα απο τις ειδησεις στην Ελλαδα και το συμπερασμα ειναι ετοιμο.
Εξιχνιαστηκε η υποθεση καποιων -τυχαια στη Μεσσηνια- που ξεθαψαν νεκρη και την εβαλαν να αραξει σε καρεκλα.
λιγες ωρες αργοτερα, καποιος πυροβολησε υπαλληλο του Δημου, για μια ανυπαρκτη διαρροη νερου.

Νομιζω οτι μπορουμε στα ισα να διαγωνιστουμε με οποιοδηποτε Florida person.
 
Top Bottom