F1 2013 Season

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,206
Ποιοι παρακολουθήσατε και ποιες οι εντυπώσεις σας από τον πρώτο αγώνα της φετινής F1;

Αν και είναι ΠΟΛΥ νωρίς για συμπεράσματα και προβλέψεις, μάλλον κάποιοι κάνανε λάθος που στους πιθανούς πρωταγωνιστές της σεζόν δεν ανέφεραν τη Lotus και τον Raikkonen.
Περιμένω να δω και τον αγώνα της Sepang, ώστε να φανεί ακόμη καλύτερα τι δυναμική έχει η κάθε ομάδα στο φετινό ξεκίνημα.

Έχω την αίσθηση ότι Ferrari και Red Bull θα έχουν πολλές μονομαχίες και πάλι, με πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος το ποια θα είναι εκείνη η ομάδα που θα καταφέρει να επικρατήσει, εκτός κι αν η Lotus κάνει την έκπληξη και μπει σφήνα ανάμεσά τους.

Εντυπωσιακός και ο Sutil της Force India, έκανε πολύ καλό αγώνα και πήρε πολύ αξιόλογη θέση, όπως άλλωστε και ο Di Resta.
H McLaren μάλλον απογοήτευσε -ήδη ακούστηκαν φήμες περί επιστροφής στο περσινό μονοθέσιο, που διαψεύστηκαν βέβαια-, ενώ η Mercedes δείχνει ότι λογικά θα είναι σε θέση να κυνηγήσει κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι...
 
Κάτι μου λέει οτι το φετινό ξεκίνημα θα είναι παρόμοιο με το περσινό: σε κάθε αγώνα θα έχουμε και διαφορετική ομάδα στη κορυφή ή τελωσπάντων μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση, λόγω ελαστικών.

Απο ενα σημείο της σεζόν όμως και μεχρι το τέλος τη διαφορά θα την κάνουν τα φράγκα που θα ρίξουν στην εξέλιξη των μονοθεσίων οι μεγάλες ομάδες (κυρίως η φερράρι που καίγεται για πρωτάθλημα φέτος)σε ενα πρότζεκτ ουσιαστικά τελειωμένο καθώς οι κανονισμοί αλλάζουν ριζικά του χρόνου.
 
Πιστεύω ότι η φετινή σαιζόν θα έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον απο την προηγούμενη. Λογικά οι ferrari, red bull και mercedes θα είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές, για την mclaren δεν είμαι τόσο σίγουρος, τα ξιλοσκάτωσε στον πρώτο αγώνα :nope:
 
εχει κανεις κανενα link να δουμε και μεις που χασαμε τον πρωτο σε αγωνα επαναληψη?
 
Συμπεράσματα και προβλέψεις όντως δε βγαίνουν απο τον πρώτο αγώνα,ας ελπίσουμε ότι θα είναι και φέτος το ίδιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όπως πέρσι.
Μάνο η Lotus δε νομίζω να μπορέσει να ανταγωνιστεί στα ίσια τους υπόλοιπους,μπορεί ο Kimi να τα σπάει αλλά ο teammate του απ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα θέλει αρκετή εμπειρία ακόμα,μακάρι να βγω ψεύτης γιατί lotus υποστηρίζω <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Η mclaren απογοητευτική για αρχή και δε νομίζω να κάνει τίποτα ιδιαίτερο φέτος.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι κόντρα ferrari-red bull για το πρωτάθλημα και ζιζάνια όπως ο kimi ή η mercedes να τους ενοχλούν <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 
Κρίνοντας απο τον δεύτερο αγώνα, οι ομάδες είναι ακόμα πιο κοντά σε σχέση με πρίν. Σε κάθε γύρο διαφορετικός οδηγός να κάνει καλύτερο χρόνο.

Top lel ο Hamilton που μπήκε στα πιτ της mclaren απο συνήθεια :worship:

Ποιόν οδηγό/ομάδα υποστηρίζετε btw?
 
Από ομάδες δεν έχω κάτι συγκεκριμένο.Συμπαθώ λίγο παραπάνω τη Lotus,επειδή μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουν από την εποχή της Benetton Renault ακόμη (δεν την είχα προλάβει,λίγα χρόνια αργότερα άρχισα να παρακολουθώ,αλλά είχα διαβάσει σε αφιερώματα).

Από οδηγούς μου αρέσει το στυλ του Button.

Καλά,ο Hamilton είναι ο Javale McGee της F1,είναι γνωστό αυτό.
 
Όντως, το φετινό ξεκίνημα φαίνεται ότι θα έχει πολλές διακυμάνσεις και μου αρέσει πολύ έτσι! Μου φάνηκε λίγο πούστικη η προσπέραση του Vettel προς τον teammate του και χάρηκα λίγο το κράξιμο που έφαγε στο team radio, αλλά οι δυο τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν πρόβλημα με αυτά, το αντιμετωπίζουν αντρίκια το θέμα.

Προσωπικά είμαι ανέκαθεν βαμμένος Φεραρικός (από τις εποχές που είχαμε Alesi και Berger στα τιμόνια και θέσεις πάνω από 6η-7η θεωρούνταν επιτυχία), με μια συμπάθεια επίσης στις Williams και Lotus. Αλλά αυτόν τον βλάκα τον Alonso, που στα κρίσιμα πάντα βγαίνει λίγος, δεν μπορώ να τον χωνέψω με τίποτα. Από την άλλη, ελπίζω φέτος στην επιστροφή του Massa.

Ο Hamilton από την αρχή μου καθόταν στραβά και από τότε που έκανε εκείνο το μικρόψυχο προσπέρασμα στον Trulli με το safety car μέσα και με τα ψέματά του μετά στην εξέταση από τους αγωνοδίκες, έχει φάει ένα μεγάλο Χ από εμένα...
 
Το βίντεο με την γκάφα του χαμιλτον

https://www.youtube.com/watch?v=nM5-la-Kuek

Πέρασε να πεί ένα γειά στα παιδιά, του έλειψαν φαίνεται.

Υποστηρίζω mclaren απο τότε που έτρεχε ο χακκινεν και φέτος είμαι με τον Κουμπή.
 
Δε πάω την ferrari,δε πάω τον alonso,δε πάω τον hamilton και τον vettel.
Υποστηρίζω Button απο εποχή bar honda και kimi γιατί είναι τρελαμένος τελείως!Και τον webber τον πάω,σταθερή αξία τόσα χρόνια!
 
Δυστυχώς ο προχθεσινός αγώνας ήταν ολίγον δυσφήμιση για το άθλημα καθώς από τη μία είχαμε τον Vettel να προσπερνά τον Webber τη στιγμή που ο δεύτερος είχε ρίξει τις στροφές του κινητήρα, θεωρώντας ότι ήταν βέβαιος νικητής, από την άλλη τον Rosberg να υποχρεώνεται να μείνει πίσω από τον Hamilton, κατόπιν σχετικής οδηγίας από την ομάδα του.

ΟΚ, καταλαβαίνω ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια, αλλά μη φτάνουμε να καταντάμε παρωδία έναν αγώνα ρε γαμώτο...

Κάκιστη επιλογή της Ferrari να μη βάλει τον Alonso στα pit για αλλαγή της εμπρόσθιας αεροτομής, δικαιολογείται όμως από το ότι προφανώς θέλανε να τον βάλουν στον 5ο-6ο γύρο, οπότε και θα μπαίνανε και οι υπόλοιποι, μια και θα είχε στεγνώσει ελαφρώς η πίστα. Εντύπωση μου έκανε το ότι ο Massa δε κατάφερε να ακολουθήσει σε ρυθμό ούτε τις δύο Mercedes.

Όσο για τον Kimi, είχε πολύ δύσκολο αγώνα, ενεπλάκη σε πολλές μάχες και τελικά η 7η θέση δεν είναι και τόσο κακή. Ο δε Grosjean προφανέστατα έχει λάβει αυστηρή οδηγία να αποφεύγει τις στούκες φέτος και έως τώρα τα καταφέρνει καλά σε αυτό, ενώ και η 6η θέση που πήρε μια χαρά ήταν.

Η McLaren απογοήτευσε και πάλι (ο Perez δεν έχει προσαρμοστεί με τίποτα στο νέο μονοθέσιο), ενώ η Williams μοιάζει να είναι στη σκιά της περσινής της παρουσίας. Εμένα μου άρεσε πολύ κι ο Hulkenberg προχθές πάντως...
 


OxidE wrote:
Δε πάω την ferrari,δε πάω τον alonso,δε πάω τον hamilton και τον vettel.
Υποστηρίζω Button απο εποχή bar honda και kimi γιατί είναι τρελαμένος τελείως!Και τον webber τον πάω,σταθερή αξία τόσα χρόνια!</blockquote>

Ναι, φυσικά, ο Kimi είναι αρρώστια, ο ορισμός της καθαρής οδηγικής ευφυίας. Και το στυλ οδήγησης του Button μου αρέσει πολύ, αν και είναι πολύ ασταθής και με τις μέρες του ρε γμτ. Πάντως το είχα χαρεί πολύ το πρωτάθλημά του.

 
Εγώ θα έδινα δίκιο στο Φέτελ,επειδή δε γουστάρω τέτοιες τακτικές από τις ομάδες (στο κάτω κάτω ας υπάρχει ένας οδηγός από κάθε ομάδα,γιατί να υπάρχουν δύο<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />,αν ο Γουέμπερ δεν είχε θυσιάσει μια μεγάλη ευκαιρία για τίτλο για χάρη του teammate του στο παρελθόν.Η προσπέραση του Φέτελ ήταν απερίγραπτα unfair.

Το Μάσα ποτέ δεν το θεώρησα καλό οδηγό,αλλά μετά τον τραυματισμό του έχει γίνει πολύ χειρότερος.Από την άλλη Κίμι και (ειδικά) Αλόνσο (όσο κι αν δεν το χωνεύω) είναι εξαιρετικοί οδηγοί.Και μόνο που πάλεψε μέχρι τέλους πέρυσι για τον τίτλο με πολύ κατώτερο μονοθέσιο ήταν επιτυχία.

Τον Button το θυμάμαι από όταν έτρεχε με τη Williams με teammate το Ralph (αν δεν κάνω λάθος).Το ταλέντο του φαινόταν από τότε,αν και θα μπορούσε όντως να γίνει πολύ καλύτερος και κυρίως πιο σταθερός.
 


Raz wrote:
...αν ο Γουέμπερ δεν είχε θυσιάσει μια μεγάλη ευκαιρία για τίτλο για χάρη του teammate του στο παρελθόν.</blockquote>
Πότε έγινε αυτό;

 


elric wrote:


Raz wrote:
...αν ο Γουέμπερ δεν είχε θυσιάσει μια μεγάλη ευκαιρία για τίτλο για χάρη του teammate του στο παρελθόν.</blockquote>
Πότε έγινε αυτό;</blockquote>

Νομίζω πρόπερσι είχε πέσει γραμμή από τη Red Bull να αφήσει ο Webber το Vettel να κερδίσει σε ένα GP προς το τέλος (3ο από το τέλος νομίζω).Γινόταν μεγάλη μάχη για τον τίτλο,αλλά οι Αυστριακοί ήθελαν το Γερμανό να είναι ο διεκδικητής με τις περισσότερες πιθανότητες.

EDIT:Το '10 ήταν,όχι το '11.Και ήταν το 2ο ή 4ο GP από το τέλος.



 
O Barrichello ζούσε στη σκιά ενός Γερμανού(Schumacher) και ο Webber στη σκιά ενός άλλου Γερμανού(Vettel).Οι Γερμανοί κάνουν κουμάντο παντού <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 


Raz wrote:
Γινόταν μεγάλη μάχη για τον τίτλο,αλλά οι Αυστριακοί ήθελαν το Γερμανό να είναι ο διεκδικητής με τις περισσότερες πιθανότητες.

EDIT:Το '10 ήταν,όχι το '11.Και ήταν το 2ο ή 4ο GP από το τέλος.</blockquote>
Τους αγώνες αυτούς (ιαπωνία. Βραζιλία) τους κέρδισε ο Φετελ καθαρά, ούτως ή άλλως ο Ουέμπερ ήταν καθαρά μπροστα στη βαθμολογία τότε με 2ο τον Αλόνσο... Επομένως η ομάδα δεν έδωσε εντολές υπερ του Φέτελ γιατί δεν τη συνεφερε.

 


elric wrote:


Raz wrote:
Γινόταν μεγάλη μάχη για τον τίτλο,αλλά οι Αυστριακοί ήθελαν το Γερμανό να είναι ο διεκδικητής με τις περισσότερες πιθανότητες.

EDIT:Το '10 ήταν,όχι το '11.Και ήταν το 2ο ή 4ο GP από το τέλος.</blockquote>
Τους αγώνες αυτούς (ιαπωνία. Βραζιλία) τους κέρδισε ο Φετελ καθαρά, ούτως ή άλλως ο Ουέμπερ ήταν καθαρά μπροστα στη βαθμολογία τότε με 2ο τον Αλόνσο... Επομένως η ομάδα δεν έδωσε εντολές υπερ του Φέτελ γιατί δεν τη συνεφερε.</blockquote>

Τι να πω,δεν παίρνω κι όρκο,αλλά θυμάμαι ότι είχε γίνει σε κάποιον αγώνα και μου είχε φανεί κι εμένα παράξενο γιατί όντως ο Webber ήταν πιο μπροστά στη βαθμολογία.



 
Έλα, για να βλέπω προβλέψεις για σήμερα!

Εμένα κάτι μου λέει ότι ΔΕΝ θα είναι η μέρα του Vettel.....
 


manos426f wrote:
Εμένα κάτι μου λέει ότι ΔΕΝ θα είναι η μέρα του Vettel.....</blockquote>

Μακάρι.

 
Back
Top