What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Fanatec Clubsport pedals, πρώτες ματιές κλπ

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Μετά από φοβερά ανώριμη και βιαστική απουσία-σκέψης, αποφάσισα να αλλάξω τα πετάλια της logitech G25 τιμονιερας μου.
Ναι μόνο τα πετάλια, προς αναζήτηση παραπάνω immersion και εξομοίωσης, αλλά και<i> ναι</i> τα νέα Fanatec Clubsport V2 κάνουν όσο όλη η τιμονιερα μαζί :malakas: και όλα αυτά αφού πέρασα από το ταμείο της Fanatec, μια που τα πράγματα τους είναι διαθέσιμα μόνο από εκεί. Παράξενο λίγο.
Με όλα αυτά στο μυαλό και μια μικρή "ανυσηχία" μήπως έκανα μεγάλη μαλακία, χθές ειδοποιούμαι πως ήρθαν!
Ανοίγω το εντυπωσιακό κουτί (οχι εγώ ο πιτσιρικάς αλλά δε βρίσκω τη φωτογραφία <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) και βάζω τα πετάλια, κατευθείαν κάτω από γραφείο:
<img src="http://s27.postimg.org/j9zreqz5f/DSC03974.jpg" alt="DSC03974.jpg" class="bbcode_img" />

Για όνομα του θεού. Τι'ν τούτο!
Για να τα περιεργαστούμε λίγο!

<img src="http://s14.postimg.org/3qxoyj1z5/fanatec_clubsport_v2_02.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_02.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://s14.postimg.org/6v8cvbirl/fanatec_clubsport_v2_06.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_06.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://s14.postimg.org/m5882ie9t/fanatec_clubsport_v2_03.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_03.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://s14.postimg.org/gwd74mvup/fanatec_clubsport_v2_05.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_05.jpg" class="bbcode_img" /><img src="http://s14.postimg.org/s3m1cqx8h/fanatec_clubsport_v2_04.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_04.jpg" class="bbcode_img" />

και τελικά τα ξανάβαλα κάτω από το γραφείο (ολίγον υπερυψωμένα με ... κούτες :dry: ) <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Είναι πανέμορφα, από ανοδιωμενο αλουμίνιο, πολύ στιβαρά και βαριά. Σίγουρα ενδείκνυται να τα βιδώσεις κάπου ή να τα κοντράρεις, αν είναι εφικτό.

<img src="http://s14.postimg.org/9k35lco8x/fanatec_clubsport_v2_01.jpg" alt="fanatec_clubsport_v2_01.jpg" class="bbcode_img" />

Το φρένο τους είναι ότι ποιο σκληρό έχω πατήσει. Έχει ενα αμορτιρερ (που γεμίζεις με λάδι όποιου ιξώδους θέλεις, πιστευω, εγώ εβαλα αυτό που δίνουν αυτοί) μαζι με το ελατήριο και η αίσθηση είναι ... πολύ περίεργη. Καμία σχέση με τη G25, ενώ έχει και load cell αντί αισθητήρα και ουσιαστικά μετράει "πίεση" που ασκείς όχι " διαδρομή". Το πόση πίεση διαβάζει ρυθμίζεται από το μικρό ποτενσιόμετρο που φαίνεται πίσω από το φρένο. Εντυπωσιακό. Αλλά πιθανολογώ πως θα κάνω μήνα να το συνηθήσω.
Αλλά ακόμη ποιο εντυπωσιακός είναι ο συμπλέκτης. Κάνει κανονικά το "σπάσιμο" που κάνει ο συμπλέκτης κανονικού αυτοκινήτου στο πάτημα και το "κλωτσιδάκι" στο ξεπάτημα!!. Έχει ενα περίεργο μηχανισμό και αυτό.
Γενικά πολύ μηχανολογικό μπιχλιμπίδι που πιστευω θα εκτιμήσει ο φανατικός sim gamer (και βάλε) γιατί στα 250€ που κάνει αποτελεί πανάκριβο πραγματάκι με πολύ συγκεκριμένη χρήση.

Παρόλαυτά, ήδη με μερικές ώρες χρήσης μπορώ να πώ πως έχω χλδιάσει και ας έχω γίνει ποιό αργός. Είπαμε το φρένο το άτιμο. Το μυαλό μου δε μπορεί να δεχτεί πως η διαδρομή δε μετράει πολύ. :silly: :blink:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Προσεγμένη κατασκευή, όντως. Πόσο υποστήριξη υπάρχει από μεριά τίτλων, τώρα και στο μέλλον; Γιατί αν είναι να σκάσεις 250€ για αυτήν την ομολογουμένως υπέροχη πεταλιέρα, θα θες να σε θ'αψουν μαζί της <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
:eek:hmy: :eek:hmy:

Αυτά δεν είναι για pc ρε :lol:

Άνετα ξεκωλώνω αυτά που έχει το αμάξι μου και βάζω τα Clubshot μέσα :silly:

Μεγιές Γιωργάρα!!
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
απο εμφάνιση πάντως σκίζει και απ'οσο κατάλαβα και η χρήση του θα σε πάει σε άλλο επίπεδο
Μεγιές :cheers:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλημέρα ρεικουϊ,
λοιπόν συνδεονται με usb οποτε οσο ενα παιχνιδι μπορει να δεχτει 3 αξονες δεν υπαρχει θεμα υποστηριξης. Στο assetto corsa απλα αλλαξα τους αξονες και μπηκα να παίξω. Μη ξεχνας πως το ολο feeling ερχεται από "μηχανικες" μεθοδους, μοχλοι-ελατηρια-αμορτισερακια κλπ, δεν χρειαζεται πολλα απο το παιχνιδι.
Εναλακτικά μπορεί να συνδεθούν μεσω PS/2 με τιμονι της ιδιας εταιριας, fanatec, με μερικα εξτρα καλουδια να υποστηριζονται, οπως ενας μηχανισμος vibration πισω απο το φρενο!!! που μπορεις π.χ. να βαλεις να "κουνάει" στο 90% της πιεσης κλπ. Πολυν γκιμικια :silly:

Και τα 3 πεταλ εχουν διαφορετικη σκληροτητα:
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Με γειά!!! Πολύ καλή παρουσίαση και το βίντεο όλα τα λεφτά!!!!!!


ΥΓ Αν δεις στις υπογραφές των devs στο ac forum, έχεις σχεδόν ίδιο setup με 2-3 από αυτούς.
G27 wheel + csp v2 + fanatec shifter!
Η αγία τριάδα!!!
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δε ξέρω. Η G25 μου κάνει πάντως φασαρία και εγώ βλέπω στα γιου τιουμπ ακομα και την Τ500 να μην ακούγεται. Η clubsport και αυτη η CSR elite φαίνονται ακόμα ποιό ύσηχες και ξαφνικά για εμενα εχει γινει πρωτη προτεραιότητα. <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
Αυτή η thrustmaster TX 458 italia φαινεται καλό εργαλείο, αλλα ακομα και στο τεστ που διαβασα στο racedepartment σε 2 βδομάδες την ειχε αλλαξει γιατι καηκε. Η Fanatec δεν ξερω αν καταφερε ποτε να ξεπερασει τη φημη της "μη-αξιοπιστίας" που ειχε πριν το 2010.
Δηλαδη πας να αγορασεις, και ξερεις πως ρισκάρεις! Εχω προβληματιστεί.

Σιγα σιγά τα συνηθίζω τα πετάλια και εχω ηδη πλησιασει τους χρονους που εκανα με τη G25 οποτε η ανυσηχία μου εχει εξανεμιστεί. Ωραιο εργαλειο.
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Τι να πω.. Ίσως θέλει καλό ψάξιμο στα settings η τ500.. Πάντως out of the box είναι σχεδόν unplayable.
H Fanatec όντως έχει λίγο άσχημο όνομα στην πιάτσα, από την άλλη όμως δέχεται χωρίς πολλά-πολλά αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
....απο τα πιο σκανδαλιστικα τοπικ για τους 'ραλακιδες'....

προσωπικα ουτε το αυτοκινητο μου δεν εχει τετοια πενταλ :worship:
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Solaufein τα φώτα σου.

1. Πόσο καιρό έκαναν να έρθουν;
2. Πόσο πλήρωσες συνολικά; 300;

Με το ζόρι κρατιέμαι... !!
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ναι καπου εκεί βγηκαν μαζί με τα μεταφορικά (290? δε θυμάμαι).
Αμα εχεις καποιον επαγγελματια που κανει ενδοκοινοτικες συναλαγες μπορεις να παρεις χωρις ΦΠΑ (κανα 50αρικο δηλαδη ποιο φτηνα)

Τα στελνουν με UPS απο οτι θυμαμαι και ηρθαν σε 3 εργάσιμες? πολύ γρήγορα και εχουν τρακιν κλπ και δε θα χαθουν με τιποτα.

Οπως εγραψα καπου παραπάνω δεν ειναι πως θα σε κανουν ποιο γρηγορο ή κατι (ειδικα εσενα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) αλλα ειναι αλλο πράμα. Η αισθηση ειναι πολύ καλύτερη. Αμα εχεις το (ομολογουμενως μεγαλο) τιμημα σε € για εμενα αξιζουν. Αν δεν "τρεχεις" ακουγεται ισως υπερβολικό το ποσό αλλα πιστευω για εσενα θα αξιζουν καθε λεπτό.

Που θα πιστευες το 90 φευγα που ετρεχες GP2 με joystick (εγω τουλαχιστον) πως θα ειχες τετοιο αξεσουαρ στο δωμάτιο?
Μπορεί να περασανε χρονια και χρειαστεί να γινει το gaming .... mainstream αλλά ... ... ... ν'ατο! :trollface:

Εμενα ο χρονος μου εχει συρρικνωθεί και δε μπορω να τρεξω με την υσηχια μου.(ειδικα να ξεκινω να τρεχω στις 12-1 το βραδυ :blink: ) Το αφησα προς το παρον και ελπιζω να τα ξαναπιασω σε κανα μηνακι. Θα παπαριστω με κατι ποιο αναλαφρο. Λοξοκοιταζω παντως για ενα wheel stand πως το λενε να μπορω να το "στησω" γρηγορα ... αλλα βασικά να βιδωσω καπου τα πεταλια. Αυτο σκεψου το, μου "σηκωνονται" στα αποτομα φρεναρισματα, αρκετα ωστε να χτυπανε μετα κατω (και να ενοχλουνε παραπάνω)
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Η τιμή μου φαίνεται λογικότατη "if you are into these things". Σκέφτομαι να τα πάρω πακέτο με το shifter. Το μόνο που θα μείνει μετά θα είναι ένα servo wheel :trollface:

Γνωρίζω ότι το hardware δε σε κάνει γρηγορότερο.. Ίσως μάλιστα σε κάνει και αργότερο μέχρι να το συνηθίσεις, αλλά το ζητούμενο όπως είπες και συ είναι η αίσθηση και όχι οι χρόνοι!

Όντως ποιος θα το φανταζόταν ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο; Και ποιος ξέρει τι θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια με την εξέλιξη του vr..;

Στην παρούσα φάση απολαμβάνω τα club races 1-2 φορές την εβδομάδα 10.30 με 12 το βράδυ!
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Με γειά solaufein.Ωραία φαίνονται!Εγώ πάλι δεν σκοπεύω ποτέ να αλλάξω τη g27 και τα πεντάλ της.Το shifter θα άλλαζα με κάποιο που θα είχε και ένα σωστό χειρόφρενο.250 ε?Πολλά ρε συ,με τρώει πάντως η περιέργεια να δοκίμαζα αυτή την αίσθηση που αναφέρεις.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Η απόδοση προς τιμή των G25/27 δεν παίζεται. Διαβάζοντας και βλεποντας καμποσα ριβιου κλπ πρέπει να πας σε πολλά λεφτά (καλή ωρα οπως συζητάμε εδώ για τα πεταλια) για να δεις διαφορά στην α΄σθηση και λοιπά.
Τώρα η περιεργεια σου οπως και η δική μου ηταν ευλογη, αλλα ... νταξ. Μεγαλη διαφορά. Μολις πατήσεις το συμπλέκτη το καταλαβαίνεις. Δεν υπαρχουν ποτενσιομετρα κλπ να διαβαζουν που βρισκεται το καθε πενταλ. Το φρενο εχει load cell και διαβάζει "πίεση-δυναμη" όχι διαδρομή. Τα αλλα δυο εχουν ενα μαγνητικό σενσορα στο πλαι και διαβάζουν μετατοπιση χωρις επαφή αλλα με μεγαλη ακρίβεια. Και φυσικα ολα τα ελατηρια/ραβδοι/αμοτισερακια που δινουν τη "μηχανική" αισθηση αντι αυτη ενος απλου αναλογικου μοχλου που τυχαινει να εχει το σχημα του φρενου και καποια αντισταση. Ακομα και το γκαζι ειναι διαφορετικο. Δε ξερω πως να το εξηγησω ειναι σα να ειχε της logitech ξερω γω 10 διαβαθμισεις, σκαλες (πραγματικα δε ξερω πως να το πω, resolution?) και τα fanatec 100! τοση διαφορά!
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119


OxidE wrote:
Με γειά solaufein.Ωραία φαίνονται!Εγώ πάλι δεν σκοπεύω ποτέ να αλλάξω τη g27 και τα πεντάλ της.</blockquote>
Never say never... Σήμερα θα τα δοκιμάσω και εγώ αν και ήδη θεωρώ την αγορά τους δεδομένη.

Όπως είπε και ο sola το vfm της g27 δεν πιάνεται. Απλά αν θες κάτι αισθητά καλύτερο πρέπει να σκάσεις γύρω στο 1000ρικο κομπλέ (τιμόνι πεντάλ shifter fanatec). Για μένα shifter+pedals θα είναι ικανοποιητική αναβάθμιση (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).

Για κάτι ακόμα καλύτερο, το σκαλοπάτι ανεβαίνει κι'άλλο.. minimum 700 για πεντάλ +2κ για servo wheel, 600-800 για shifter και χειρόφρενο. Συν ότι θες custom rig για να τα στηρίξει όλα αυτά. Το servo wheel όμως είναι απίθανο (παρατηρήστε πόσο άμεσο και αθόρυβο είναι)!
[video width=425 height=344 type=youtube]kICTIlSHor4[/video]

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
leo bodnar ε? δε χρειαστηκε να ανοιξω καν το βιντεο :silly:

Ποπο ο τυπος οταν ξεκινα και φτανει στη πρωτη στροφή ... νομιζω εκσπερματωνει παράλληλα. Κανει και τον καταλληλο ήχο. :woohoo: :woohoo:

edit: η fanatec εχει πολύ περιμενε για το μοχλό, θα πάει Σεπτέμβρης. εδω ουτε τα clubsport wheel δεν ειναι διαθεσιμα.
Τελικα μαλακίες τοσα χρονια λεγανε για τους εξομοιωτες, δεν εχουνε κοινο και μπλα μπλα. Μολις κυκλοφορησανε ή ετοιμαζονται 2-3 καλά παιχνιδια (project cars, assetto, next car game κλπ) εξαφανιστήκανε ακόμα και τα πανάκριβα περιφερειακά.
 
Top Bottom