What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

File recovery από Lost.dir (android)

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Για να μην τα πολυπολογώ συνgamers, φίλη μου ήρθε με βλέμμα απόγνωσης πως στικάκι που αποθήκευε πράματα από android συσκευή όταν γιόμιζε (κυρίως φωτό και βίντεο, μην πάει ο νους σας στο πονηρό ρεμάλια, επαγγελματική χρήση είχε) αλλά τώρα το ανοίγει και δεν βρίσκει τίποτα, έτσι στα καλά καθούμενα! Στην αρχή λέω "μάλλον κάτι δεν πρόσεξε στους φακέλους, εκεί θα ναι μωρέ..." αλλά τελικά όντως το στικάκι δείχνει άδειο...αλλά όχι τελείως! Υπάρχουν 5 γίγα δεδομένων σε μορφή "file" (ναι ,δεν τρέχουν εννοείτε) σε φάκελο με ονομασία LOST.DIR. Με γρήγορο γκουγκλάρισμα γιατί από αυτά τα πράματα δεν σκαμπάζω και πολλά μαθαίνω ότι είναι ουσιαστικά deleted πράμα που έγινε σε περιβάλλον android (κάτι σαν το recycle bin). Για να τα κάνω restore βρίσκω μόνο software επί πληρωμή (το οποίο δεν ξέρω καν αν θα δουλέψει να πω την αλήθεια). Τα φώτα σας λοιπόν οι ποιο σχετικοί (και σχετικές) : υπάρχει free software για file recovery από φάκελο LOST.DIR και δεν το έχω βρει? Υπάρχει άλλος τρόπος ανάκτησης των δεδομένων αυτών? Αν πρέπει να τα σκάσουμε υπάρχει έμπιστο software επί πληρωμή? Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Thx προκαταβολικά!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,657
Το EaseUS είναι το πιο προβεβλημένο η αλήθεια είναι, οπότε ίσως λειτουργεί και καλύτερα. Διαθέτει και τζάμπα έκδοση αλλά δεν ξέρω τι δυνατότητες προσφέρει αυτή.

Δοκίμασε και αυτό: https://www.fonepaw.com/data-recovery/">https://www.fonepaw.com/data-recovery/

Και τράβα και backup του lost.dir φακέλου, καλού-κακού.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Αρχικά τσέκαρε για τον λεγόμενο shortcut virus (ακολουθείς τα πρώτα βήματα που λέει για το φλασάκι). Παίζει να είναι τόσο απλό και να μην χρειάζεται κάτι άλλο. Σε φλασάκι της αδερφής μου δεν εμφάνιζε τίποτα όταν το άνοιγε (είχε προφανώς πράγματα μέσα) και λύθηκε γρήγορα με το παραπάνω.

Αν δεν έχει σχέση με το παραπάνω, ένα free πρόγραμμα για recovery είναι το TestDisk (είναι CLI όμως). Αλλιώς το Easeus που λέει κι ο Χέλλιον έκανε καλή δουλειά κάποτε που το χρειάστηκα. Η free έκδοση δεν σε αφήνει να τα τραβήξεις όλα απ' όσο θυμάμαι. Οπότε... you know ;-)
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
@jimmy213 : Δεν είχε το shortcut virus, αλλά το TestDisk έκανε πολύ καλή δουλειά, πάνω από 500 αρχεία (φωτό + βίντεο) έγιναν recover, σχεδόν όλα από ότι είχε χαθεί, thx! Φυσικά το έπαιξα ήρωας και είπα πως με ντελικάτο χάκινκ και δαιδαλώδη κώδικα της έσωσα τα πολύτιμα αρχεία, χοχο (εντάξει, να πω την αλήθεια δεν είπα καν τι έγινε, βαριόμουν να εξηγώ).  Απορώ τώρα πως σε ένα στικάκι γίνετε αυτή η ζημιά. Απότομο τράβηγμα εν ώρα λειτουργίας? Απλή γκαντεμιά?
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μάλλον τράβηγμα εν ώρα λειτουργίας. Βέβαια κι η γκαντεμιά είναι πιθανή. Είναι του διαβόλου τα φλασάκια :twisted:
 
Top Bottom