What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Football is life...

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,885
Μεσολάβησε στο ενδιάμεσο αυτό:


Οπότε από αυτό:

Picture1.png


...φτάσαμε 3 χρόνια μετά σε αυτό:



ΥΓ. Ας δούμε και τι γίνεται στις χώρες όπου παίζεται πραγματικό ποδόσφαιρο:

 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,948
Όσο ασχολείστε με τον γαύρο ας πουμε και κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Μιλάω στα γεγονότα Ατρόμητος - ΑΡΗΣ που η αστυνομία αφού περίμενε καρτερικά μια αφορμή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όταν είδε ότι δεν γίνεται τπτ είπε να ορμήσει χωρίς λόγο στους οπαδούς του Άρη με σκοπό να στείλει άτομα στο νοσοκομείο. Από την άλλη έκλεισε τα μάτια σε αυτά που εκαναν τα καλά παιδιά του ατρόμητου.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,948


για ακομα μια φορα τα παιδια του super 3 εβγαλαν ανακοινωσαρα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,885
Απ'ότι διάβαζα ένας από τα ΜΑΤ έβριζε τον Άλκη κιόλας, βρωμάει πως ήταν στημένο το σκηνικό. Θέλουν να τα ρίξουν όλα στους κακούργους τους οπαδούς πάλι για να έχουμε να ασχολούμαστε με κάτι.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,948
ακυρο αλλα καθε φορα που ανοιγω το fb βλεπω σελιδες του παναθηναικου στο feed μου. μεχρι και εκει προωθηση να ουμε λες και μας ενδιαφερει. στο τουιτερ του μασκ προφανως δεν εχουμε τετοια θεματα (ακομα)
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Άκουσα το μεσημέρι κάτι στην Ερασπορ που μ’ έβαλε σε σκέψεις. Ο παρουσιαστής, συνομιλώντας με συνάδελφό του, είπε ότι μετά απ’ αυτό που έγινε στον περσινό τελικό του κυπέλλου, κανένας διαιτητής πλέον απ’ τα μεγάλα πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, φυσικά Αγγλία) δεν θέλει να έρχεται στην Ελλάδα να σφυρίξει. Ο συνάδελφός του είπε στη συνέχεια ότι το νόημα που πρωτοήρθαν ξένοι διαιτητές ήταν να εκλείψει το ενδεχόμενo της ύπαρξης δόλου (για τον οποίο κατηγορούνταν μέχρι τότε οι έλληνες διαιτητές).

Ναι αλλά από την άλλη (αυτό εγώ το λέω) όταν βλέπεις αυτά που γίνονται, πώς να το πεις; Πες δεν υπάρχει δόλος, οπότε τί απομένει; Το ανθρώπινο λάθος. Που όμως και αυτό εξαλείφεται απ’ το ότι πλέον μπορεί ο διαιτητής να ξαναδεί τη φάση πολλές φορές. Οπότε τί απομένει; Να είναι σωστό;!! Γίνεται να είναι σωστό; Γίνονται/Δίνονται αυτά στα μεγάλα πρωταθλήματα; Οπότε μήπως, λέω εγώ, το VAR «στοχοποιεί» την παράβαση; Μήπως προδιαθέτει το διαιτητή να σφυρίξει παράβαση σε φάση που στη ροή του αγώνα δεν θα έδινε τίποτα; Κάθε, αμερόληπτος , διαιτητής θα έχει σφυρίξει εκατοντάδες αγώνες στη ζωή του για να φτάσει σε επίπεδο Α’ Εθνικής της χώρας του. Θα έχει δει πάμπολλες φάσεις ξεκάθαρης παράβασης ή σπρώξιμο πάνω στη διεκδίκηση (τραβάει και ο ένας, τραβάει και ο άλλος) ή ξεκάθαρου «θεάτρου» για να έχει την αντίληψη ποιό απ’ τα τρία ήταν η φάση που μόλις είδε. Αν λοιπόν δεις κάτι 3, 5, 8 φορές μπρος-πίσω, όλο και πιο παράβαση σου φαίνεται! Ενώ σε κανονική ροή μπορεί και να το άφηνες να περάσει ως σπρώξιμο πάνω σε διεκδίκηση ή και θέατρο!

Δεν ξέρω, τις σκέψεις μου γράφω.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,885
Το VAR εκμηδενίζει το ενδεχόμενο λάθους, θεωρώ. Οι κανονισμοί είναι σαφείς, και οτιδήποτε ξεφεύγει από το διαιτητή (πρέπει να) εντοπίζεται από το VAR. Δεν υπάρχει πια "ήταν μακριά και δεν το είδε διαιτητής κι επόπτες" ή "ήταν στην κρίση του διαιτητή το σφύριγμα" ούτε "ε δεν πρέπει να σφυρίζονται αυτά" κτλ - άμα υπάρχει παράβαση, φαίνεται καθαρά στο βίντεο και θα σφυρίζεται, ασχέτως χρονικού σημείου στο ματς και ασχέτως της βαρύτητας της εκάστοτε παράβασης σε σχέση με το ματς στην οποία γίνεται.

Ισχύει πως το VAR κόβει το ρυθμό του αγώνα, αν πρέπει να τσεκάρεται το κάθε τι. Και ακόμα και με αυτό λάθη σίγουρα θα γίνονται, τα οποία αφορούν κυρίως παραβάσεις που δεν σφυρίζονται και όχι οφθαλμοφανείς παραβάσεις που δίνονται λανθασμένα, δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να γίνει πέναλτι και να μην δωθεί, να βουτήξει ο παίχτης στην περιοχή και να σφυριχθεί πέναλτι, ούτε να μπει γκολ οφσάιντ που να μετρήσει λανθασμένα. Προσωπικά την προτιμώ 100000% αυτήν την κατάσταση, σε σχέση πχ με το να βουτάει ο Α ή ο Γ και να παίρνει πέναλτι από το ημικύκλιο της σέντρας.

Μπορεί κάποια μέρα με την εκπαίδευση των διαιτητών και με πιο διακριτική χρήση της τεχνολογίας, αλλά και με τον κόσμο που θα είναι ίσως λιγότερο καχύποπτος, το VAR να τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να είναι πιο αξιόπιστο χωρίς να κόβει το ρυθμό του ματς. Μέχρι να έρθει αυτή η ημέρα (not in our lifetimes), VAR μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,666
VAR μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

αυτο. ειδικα στο πιο δυσκολο για μενα κομματι διαιτητικης ευθυνης, το οφσαιντ, ειναι αλανθαστο και αφαιρει και την δικαιολογια "ηταν σχεδον στην ιδια ευθεια, που να το δει κι ο εποπτης, ηταν ενα μετρο πισω ο λαινσμαν γιατι ειναι χοντρος" κλπ κλπ. οκ, καταλαβαινω οτι ειναι κριμα και σχεδον "αδικο" να ακυρωνεται γκολ για 2-3 εκατοστα, αλλά καλως η κακως θα συμβει αυτο και πρεπει να ζησουμε μαζι του.

τωρα σε πεναλτυ, αποβολες για σκληρο παιχνιδι κλπ, οσο κι αν βοηθαει το βαρ ο διαιτητης εχει την ευθυνη και πολλες φορες παιρνει λαθος αποφαση, αλλά δεν φταιει το βαρ γι αυτο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,941
να βουτήξει ο παίχτης στην περιοχή και να σφυριχθεί πέναλτι
Εχμ κάτι το οποίο βέβαια έγινε στο ντέρμπι.
Το ποδόσφαιρο είναι αντρικό ή πιο σωστά ανδροπρεπές σπορ για να μην παρεξηγηθούν οι γυναίκες αθλήτριες.
Υπάρχουν κόντρες, υπάρχει επαφή, ξύλο σε λογικά πλαίσια κλπ. δεν είναι μπάσκετ που το παραμικρό μπατσάκι σύμφωνα με τους κανόνες σφυρίζεται. Ο παίκτης μας τρώει ένα χαστουκάκι στο στέρνο και σωριάζεται σαν να τον χτύπησε ελεύθερος σκοπευτής.
Παρακολούθησα μέρος του παιχνιδιού σε καφετέρια που είχαμε βγει. Τον αδερφό μου και μένα μας έπιασε νευρικό γέλιο για την εξέλιξη της φάσης που η υποκριτική του Ιωαννίδη (αυτό το "πιάνω το πρόσωπο μου" είναι κλασικό πλέον) και το όλο τρόλιν/karma is a bitch σφύριγμα οδήγησε στην ισοφάριση. Tbh περιμέναμε ότι με το VAR θα το διόρθωνε, αν και φάνηκε και live ότι έπεσε για να πάρει οτιδήποτε.
Το αποτέλεσμα με βάση συνολική εικόνα ίσως ήταν ο δίκαιο, ο τρόπος που ήρθε από την άλλη, όχι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,710
Διαφωνώ διότι:
  1. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο γίνεται το σώσε από "βρώμικα" plays σε σημείο που δεν είναι ζήτημα ανδροπρέπειας ή όχι. Οι γυναίκες είναι κάργα ανταγωνιστικές.
  2. Το μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικό στην προσέγγιση, μπορεί στο ΝΒΑ να έχουν αλλάξει τους κανόνες για να το κάνουν πιο "θεαματικό" (συζητήσιμη αυτή η απόφαση), αλλά είναι πολύ περισσότερο contact sport ειδικά κάτω στη ρακέτα. Ακόμη και το ΝΒΑ να λάβουμε υπόψιν όμως, ο Γιάννης τρώει άπειρο ξύλο στα drives (και δίνει) το οποίο δεν σφυρίζεται απαραίτητα.
  3. Rugby το μόνο μοβόρικο σπορ που παίζεται από gentlemen που τους λείπουν 4-5 δόντια από κάθε μεριά.
Συμφωνώ με το αστείο του "πιάνω πρόσωπο και κλαίω". Έχει παραγίνει το κακό, πρέπει να πέφτουν εξωγηπεδικές ποινές για αυτήν τη συμπεριφορά, όπως είχε γίνει με το flopping.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,941
Ναι αυτό που ήθελα να πω και επαναδιατυπώνω για να μη φανεί σεξιστικό ορ σαμθιν ότι, ακριβώς το ποδόσφαιρο είναι πιο "δυνατό" σπορ και οι κόντρες/επαφές έχουν κάποιο περιθώριο νομιμότητας. Εντάξει δε λέμε ο άλλος να έχει κρεμαστεί πάνω σου. Το ανάποδο φούσκο που έπεσε εδώ (προσωπικά δεν είδα δόλο από τον αντίπαλο) και δεν τον βρήκε στο πρόσωπο όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει, στο μπάσκετ θα σφυριζόταν μάλλον, εδώ ούτε για αστείο (δε θα έπρεπε). Btw δεν ξέρω τι γίνεται NBA, έχω να δω χρόνια, για τα της Ευρώπης λέω.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,666
πανω και περα απ ολα τ αλλα, μου κανει ΤΡΟΜΕΡΗ εντυπωση η νοοτροπια των ολυμπιακων φιλαθλοπαδων που μιλανε για χαδι ή για μπατσακι ή για γαργαλημα στον ιωαννιδη και δεν εχουν στειλει τον ποδοσφαιριστη πίπα στο σπιτακι του.

αυτο που εκανε οπως κι αν το ονομασουμε, ή οπως κι αν το δουμε μεσα απ τα χρωματιστα γυαλια μας (κοκινα, κιτρινα η πρασινα) ειναι κατ αρχην εγκλημα κατα του ποδοσφαιρου και της ανθρωπινης λογικης και τιμωρειται με διακοπη συμβολαιου για μενα. η εστω κερκιδα για το υπολοιπο του συμβολαιου του.

παμε παρακατω. εχεις λαθος ανταν. ΤΑ ΠΑΝΤΑ μεσα στην περιοχη πρεπει να σφυριζονται στο ποδοσφαιρο, ΑΝΕΚΑΘΕΝ, οχι τωρα με το βαρ. ετσι τουλαχιστον ελεγαν παντα οι κανονισμοι. αλλο αν στο ελλαδισταν στην μια περιοχη δικαιολογουνταν, μεχρι την ελευση του βαρ, το κικ μποξινγκ ενω στην αλλη σφυριζοταν και το αγριοκοιταγμα πεναλτι. περιεργως ολα υπερ συγκεκριμενου σωματειου με εδρα επινειο των αθηνων.

εχω δει την φαση (και την ξαναειδα τωρα αλλες 5 φορες) απειρες (+5) φορες. πρωτον, πολυ λογικο ειναι να πεσει. δεν ξερω αν εχεις φαει ποτέ σε φουλ σπηντ αγκωνια κατω απ τον λαιμο ακριβως. σου κοβεται η ανασα. μπορει να μην σωριαστεις ξερω γω, αλλά γονατιζεις. αυτο ειναι σιγουρο.
δευτερον, ΠΟΤΕ δεν πιανει το κεφαλι του. πεφτοντας, στον αερα μαλιστα, φαινεται οτι κανει κινηση για να πιασει το κεφαλι, αλλά δεν το κανει. υπαρχει μια ληψη που ειναι ανασκελα κι εχει βαλει τα χερια εκει που εφαγε την αγκωνια κι αλλη μια που περναει ο πιπα διπλα του και κραταει ακριβως το σημειο που την εφαγε.
τριτον, προτιμω χιλιες φορες αυτο που (δεν) εκανε ο ιωαννιδης απο το να ειχα παικτη στην ομαδα μου που να εσπρωχνε με τα 2 χερια τον διαιτητη (και να ετρωγε κιτρινη :ROFLMAO::ROFLMAO:) ή παικτες που πανε σαν πενταχρονα να σκαψουν το σημειο του πεναλτυ για ν αστοχησει ο αντιπαλος. καλα, ας μην μιλησω για προεδρους κι αντιπροεδρους βεβαιως βεβαιως γιατι θα τελειωσω το βραδυ (εχω χρονο απλετο. απεργω σημερα.)
βαζω την φαση παλι για οποιον θελει να τσεκαρει τους ισχυρισμους μου.


(ναι. απ το enwsi.gr, τι να καμω τωρα? αυτη μου εβγαλε πρωτη :LOL:)
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,125
Διάβασα την περιγραφή του Μαλάχτη και είπα "δίκιο έχει ο άθρωπας", αλλά μετά είδα το βίντεο και με έπιασαν τα γέλια. Πάει, φλώρεψε και το ποδόσφαιρο...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,941
φαινεται οτι κανει κινηση για να πιασει το κεφαλι, αλλά δεν το κανει.
Δες λίγο καλύτερα, κάνει να μην το πιάσει και τελικά κάτω το πιάνει. Πως θα δείξουμε άλλωστε στους γύρω μας ότι έσκασε οβίδα δίπλα μας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;;

ΤΑ ΠΑΝΤΑ μεσα στην περιοχη πρεπει να σφυριζονται στο ποδοσφαιρο
Τα πάντα, ΟΤΑΝ υπάρχει παράβαση, Όχι όταν ο άλλος αποφασίσει να κάνει πλονζόν.

δεν ξερω αν εχεις φαει ποτέ σε φουλ σπηντ αγκωνια κατω απ τον λαιμο ακριβως
Προσωπικά δε βλέπω καμία αγκωνιά, ούτε πρόθεση από τον δικό τους να τον σωριάσει.

η νοοτροπια των ολυμπιακων φιλαθλοπαδων
Ξανά, διάβασε λίγο καλύτερα. Ήδη ο "συλλογισμός"σου είναι εξαρχής λάθος, αν αυτό κατάλαβες.

Από εκεί και πέρα, το "ναι, αλλά κάποτε τα έκαναν κι αυτοί" το σχολίασα ήδη αλλά δε στέκομαι εκεί.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,680
Εγώ ακολουθώ πάντα μία λογική στα σφυρίγματα, σκέφτομαι πως θα αντιδρούσα αν ήταν ανάποδα οι ομάδες. Περισσότερο τα έβαλα με την κίνηση του Αβιλα, θεωρώ ότι πρέπει να τιμωρείται η χαζομάρα, αλλά σαν πέναλτι ήταν τραβηγμένο. Στη σούμα όμως, δεν έδωσε ένα πιό καθαρό πέναλτι νωρίτερα, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα ο Δανός να είχε κιτρινίσει όλο τον Ολυμπιακό, αφού σταματούσαν τους αντιπάλους μόνο με τράβηγμα φανέλας.

Το VAR βοηθάει αλλά δεν θα μας λύσει ποτέ όλα τα προβλήματα. Πολλά είναι ακόμα στην "κρίση" του διαιτητή. Και στην δική μας, αφού συχνά βλέπουμε με οπαδικά γυαλιά. Ακόμα μαλώνουν Αεκτζήδες και Παοκτζήδες για το τότε ακυρωθέν γκολ. Πάντα θα βρίσκουμε κάτι να διαφωνούμε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,885
Τα νεύρα του κόσμου είναι ακόμα τσιτωμένα, και λόγω αθλητικών αλλά και κοινωνικοπολιτικών παραγόντων, και όλοι νομίζουν πως το σύστημα τους έχει στοχοποιήσει και τους πολεμάει με λύσσα. Οτιδήποτε σφυρίζεται/δε σφυρίζεται θα σηκώνει ενστάσεις. Νομοτελειακά θα ξεφύγουμε σε κάποια φάση από αυτό.

Διάβασα την περιγραφή του Μαλάχτη και είπα "δίκιο έχει ο άθρωπας", αλλά μετά είδα το βίντεο και με έπιασαν τα γέλια. Πάει, φλώρεψε και το ποδόσφαιρο...

Σιγά ρε Σουγκλάκο εσύ :Ρ

Δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να λέει πως "το πέναλτι θα σφυρίζεται μόνο αν βγάλει αίμα ο αμυνόμενος" ούτε πως "πρέπει το δυναμόμετρο να γράφει ένδειξη 3 Newton και άνω". Αν ήμασταν στο πρώτο λεπτό του ματς με το σκορ 0-0, και αυτή η παράβαση γινόταν και σφυριζόταν ως απλό φάουλ στη σέντρα, όλοι θα λέγανε "νταξ οκ, προχωράμε", αλλά τώρα σκαλώνουν επειδή δώθηκε πέναλτι. Ήταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς, και ήταν μες στην περιοχή, τι 'α κάνουμε.

Ο αμυντικός έκανε μλκία, πάμ' παρακάτ'.
 
Top Bottom