What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Football is life...

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,382
Τελικα η ΑΕΚ το πηρε δικαια η αδικα; Δεν εχω καταλαβει ακομη...

Μιλάμε για το ματς έτσι; Νομίζω ναι. Αγωνιστικά δεν τίθεται καν ζήτημα, ήταν σαφώς ανώτερη του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Διαιτητικά, ο Ολυμπιακός δικαιούται να λέει ότι στις περισσότερες φάσεις 50/50 ο διαιτητής αποφάσισε εναντίον του αλλά από την στιγμή που μιλάμε για μία κατά τεκμήριο κορυφαία σφυρίχτρα οφείλουμε να δεχθούμε τις αποφάσεις του καλή τη πίστει. Εάν φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι τα παίρνουν για να μας αδικήσουν και οι κορυφαίοι διαιτητές της ηπείρου τότε όποιος το πιστεύει αυτό πρέπει να σταματήσει να ασχολείται.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,665
Εάν φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι τα παίρνουν για να μας αδικήσουν και οι κορυφαίοι διαιτητές της ηπείρου τότε όποιος το πιστεύει αυτό πρέπει να σταματήσει να ασχολείται.
Μπορεί επίσης να σταματήσει να ασχολείται για να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να το πει. Άλλωστε, περισσότερο βίαια σαπουνόπερα έχει καταλήξει η Superleague, παρά αγωνιστικό θέαμα.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Οκ θενξ για τη διευκρινηση...οπως λεει ο βορειος εχω παψει να ασχολουμαι χρονια τωρα, αλλα με εφαγε η περιεργεια για τη πιθανοτητα να παρει πρωταθλημα η ΑΕΚ μετα απο δεκαετιες (το 2018 δε το μετραω, δεν υπηρξε ποτε)
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,670
Η αεκ έπρεπε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το μισάωρο, όταν ο Σιμάνσκι πάτησε με τις τάπες τον αστράγαλο του Βαλμπουένα αλλά δεν πήρε ούτε κάρτα (σε ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ στο αεκ-αστέρας, ο παίκτης του αστέρα πήρε απευθείας κόκκινη στο τρίτο λεπτό του αγώνα). Επίσης το πέναλτι για το 1-2 αν το έπαιρνε οποιαδήποτε άλλη ομάδα οι οπαδοί της αεκ θα ούρλιαζαν για διαιτητικές εύνοιες και "πεναλταϊκούς", ενώ στο τρίτο γκολ της αεκ υπάρχει ενδεχόμενο επιθετικού φάουλ.

Προφανώς και ήταν καταφανώς καλύτερη η αεκ στο ματς και από αγωνιστικής πλευράς κυριολεκτικά πάτησε τον ολυμπιακό ο οποίος ζήτημα αν έκανε 2 φάσεις για γκολ απέναντι στις 10φεύγα καθαρές ευκαιρίες της αεκ, αλλά... ναι.

Τώρα τις αστειότητες του Μαριν@κη που πετούσε μπάλες μες στο γήπεδο λίγο πριν τη λήξη, και το ντου μετά, ας μην τα συζητήσουμε. Υπάρχουν οι αρμόδιοι αθλητικοί δικαστές. Αν και για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως ούτε τον ίδιο τον Μ@ριν@κη δεν θα τον χαλούσε να έπαιζε κεκλεισμένων τα υπόλοιπα ματς της σεζόν.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
θα τα γραφα στο sdna, αλλά ειναι τοσο ζωντανα οι συνοπαδοι μου εκεί που δεν μπορουν να δουν παραπερα απ τα γελοία, αντιποδσφαιρικά και υπαγορευμενα απ την παε αρθρα και αρπάνε τους δαυλούς και τα δικράνια και με κουραζουν οι τσακωμοι, ειδικα απ το πληκτρολογιο και δεν μπορω καθολου, βαριεμαι, ΟΠΌΤΕ, τα γραφω εδω:

για μενα ειναι προφανες οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχει καποιου ειδους συμμαχια μεταξυ του ούζου και του πρωθυπουργου/στιχουργου/ποδοφαιριστου (οπως ειδαμε χτες) μεγαλομετοχου της παε οσφπ. κι αν η συμμαχια ειναι βαρια εκφραση, την αντικαθιστω με την: "κοινα προσκαιρα (ή και οχι, θα δειξει) συμφεροντα". δεν εχω την απαιτουμενη ινσάιντε γνωση για να ξερω αν ειναι πολιτικα, οικονομικα, επιχειρηματικά και δεν με απασχολει κιολας. αυτο που με τα δικα μου ματακια βλεπω ειναι μια συμπλευση/ανοχη στα θεματα της επαε. και αν θελετε, ποδοσφαιρικα, (και προφανως δεν εχω αποδειξεις, αλλά το μονο μου επιχειρημα ειναι οτι βλεπω κατι λιγοτερο απο μισο αιωνα μπαλιτσα), εχω νιωσει καποια πολυ ασχημα μηνυματα/τσιμπηματα στα εγκεφαλικα μου κυτταρα παρακολουθωντας καποια ματς οπως πχ. το προσφατο αρης - παο ή το ακομα πιο προσφατο παο - οσφπ. δεν γινεται τωρα ο οσφπ να κατεβαινει στην λεωφορο με την ιδια ομαδα που ειχε πριν 6 μηνες και ενω στο τοτε ματς ηταν το πρωτο που χασαμε την μπαλα και δεν μπορουσαμε να περασουμε την σεντρα, προχτες να προηγουμαστε 2-0 στο 20.

και το χτεσινο εδωσε ακομα περισοτερη τροφη στην συνωμοσιολογικη μου αντιληψη των πραγματων. οκ, η πολυ απλη αναγνωση ειναι οτι αγαναΧτησε ο κοΖμος κι ο προεδρας και τα κανανε λιμπα. αν και οντως θεωρω οτι χτες αδικηθηκε ο οσφπ, ξερουμε πια ολοι οτι για να γινει ντου απ την 7, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρωτα θα ερωτηθει ο καραπαπαπαπαρας, ο κουντουρης και τα λοιπα κεντρα εξουσιας. αρα για μενα αφου εβλεπε οτι χανοταν το ματς αγωνιστικα, διαλεξε να παιξει τα υπολοιπα απο δω και μπρος κεκλεισμενων για προφανεστατους λογους που κουμπωνουν με το αφηγημα μου.

βεβαια κι εγω ο ιδιος δεν μπορω να κατανοησω γιατι παρατησε ετσι απλα φετος τα 25 μυρια του τσουλου ο πρωθυπουργος μας.
"ισως δεν τα χει αναγκη?", ακουω μια φωνιτσα. οντως ισχυει αυτο, ειδικα βλεποντας την γερη μπαζα λογω πρέμιερ που συνεβη φετος.... αλλά δεν μου εχει δειξει οτι ειναι τοσο άπλας να χαριζει ετσι τα λεφτα δεξια κι αριστερα.
"ισως μισει τον μελ παρα πολυ?" επιμενει η φωνιτσα. δεν εχω ιδεα, αλλά οι μεγαλοι επιχειρηματιες δεν αφηνουν τα προσωπικα τους να ανακατευονται στις μπιζνες τους, αυτο ειναι γνωστο. εξαλλου εχω την εντυπωση οτι αν καποιον δεν θελει να βλεπει ουτε ζωγραφιστο, αυτος ειναι ο ιβαν ο βορειος.

τελος παντων, θα ηθελα πααααρα πολυ να εχω λαθος και να ειναι ολα συμπτωσεις και παρανοιες του καμενου εγκεφαλου μου. αλλά στεναχωριεμαι τρομερα να βλεπω τι γραφεται απ τα φερεφωνα και να βλεπω πραγματικα ανεγκεφαλους μπαλαδόφατσους συνοπαδους να εξομοιωνουν την μποχα και δυσωδια του κοκαλισταν/μαρινακισταν με τις αδεξιες προσπαθειες του τίγρεως να φτιαξει καποιου ειδους "παραγκα". μου θυμιζει τις πολιτικες αναλυσεις οτι "ολοι φταινε για την σημερινη κατάντια μας, η νδ, το πασοκ και ο συριζα" για να παω σε επικαιρο θεμα. μονο που νδ= 50 χρονια ξερω γω, πασοκ = 25, συριζος = 4. μέικς σένς....

τελειωνοντας, (νααιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, φθανωωωωωωωωωωωωωωωωωω) να πω οτι εννοειται πως θα χαρω το πρωταθλημα αν ερθει, γιατι μεταξυ μας η φετινη κωλοφαρδια, (πότε με γκολ στο 90, πότε με γκολ εναντια στην ροη του αγωνα, πότε με πεναλτυ που εγιναν βεβαια με το γραμμα του κανονισμου, αλλά δοθηκαν μονο φετος (πραγμα που κουμπωνει κι αυτο με τις εμπριμε θεωριες που ανεπτυξα πιο πανω)) δεν προκειται να επαναληφθει. νεβερ εβερ.
και μαλιστα με τοσο φτωχο υλικο και με τα τεραστια λαθη που εγιναν στις "μεταγραφες"...

αν καποιος αξιζει το κατσαρολι προφανως δεν ειναι ο αλ-αφουζ αλλά ο ιβαν, που παρα τις τεραστιες μαλακιες που κανει και με τα κολληματα που εχει στον τομεα των μεταγραφων, ειναι ικανοτατος στην διαχειριση του υλικου, καλος ψυχολογος και συμπαθεστατος ανθρωπος.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,626
Ρε παιδες, επειδή το διαβαζω παντου σήμερα και εχω παρανοήσει...
Για το μπεναλτ που πήρε η Αεκ...
Το οτι τον βρισκει στο γόνατο/μηρο δεν το βλεπει κανενας? Το οτι δεν παραπονιέται ουτε εστω λιγο ο Ρεαμπτσιουκ αντι να χτυπιεται???
Για μενα πιο ξεκαθαρο ειναι το πεναλτυ και πιο επιθετικο φαουλ ειναι το 3ο (αν και ηταν γκολαρα και γουσταρα).
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
πιστεψε με, μηδεναγαν, εχω μαθει πια να μην κρινω μια φαση απ το χρωμα της φανελας, αλλά απ το ενστικτο μου.
αμεσως σκεφτηκα οτι δεν ειναι πεναλτυ. δεν ξερω, ισως ο τροπος που πεφτει με τα ανοιχτα χερακια? ισως το οτι δεν αλλοιωνεται καθολου η πορεια του? που λογικα θα επρεπε, γιατι πανε κι οι 2 με ταχυτητα στην μπαλα....

επισης ευτυχως δεν ειναι μπασκετ το τόπι. το οτι αγγιζω καποιον (ναι, ισως να υπαρχει επαφη, ισως και οχι, δεν ξερω) δεν σημαινει οτι τον ανατρεπω κιολας.

σε προλαβαινω, το ιδιο θα ελεγα και για το πεναλτυ του φωτη στην τουμπα. απλα εκει, δεδομενου οτι υπαρχει βαρ, πρεπει να το δωσει, γιατι το πατημα ειναι ολοφανερο. εστω κι αν ηταν στα ματια μου αναιμικο και δεν δικαιολογει τετοια πτωση.
αλλά ετσι ειναι. προσαρμοστηκαν οι παικτες στα δεδομενα του βαρ κι εχουμε πολλα τετοια πέναλτις.

το τριτο γκολ δεν το συζητω. το θεωρω φαουλ. λενε για τζαρτζαρισμα, θα ξεχασουμε κι αυτα τα λιγα που ξερουμε. το τζαρτζαρισμα ειναι ωμο με ωμο, ενω ο καραφλας τον σπρωχνει με το δεξι χερι στα πλευρα, κατω απ την μασχαλη, ολοκαθαρα.
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,670
Ο συλλογισμός περί συμμαχίας Καράφλα-Φαταούλ θεωρώ πως είναι λίγο "αστυνομικός = όργανο, μπουζούκι = όργανο, άρα αστυνομικός = μπουζούκι". Σε σημείο να υποτιμάει λίγο έως πολύ την υπερπροσπάθεια του Ιβάν και των παικτών φέτος, που παλεύουν κυριολεκτικά ολομόναχοι από την αρχή της σεζόν.

Δηλαδή, αν όντως ολοκληρωνόταν ο ΑΘΛΟΣ και ο Παναθηναϊκός σήκωνε την κούπα (και θα πρόκειται για ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ άθλο, για πολλούς και διάφορους λόγους), και εμφανιζόσουν την επομένη και έγραφες "ναι οκ παιδιά, τι να κάνουμε, το πήραμε επειδή μας βοήθησε ο Μαρινάκης" ή κάτι τέτοιο, λετζίτ θα ήταν στις τοπ-10 πιο άκυρες ατάκες που έχουν γραφτεί ποτέ εδώ μέσα.

Είπαμε να είμαστε τίμιοι και να πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι κτλ, αλλά να ανακαλύπτουμε συνομωσίες επειδή η ομάδα τυχαίνει να πηγαίνει καλά είναι οριακά μαζοχιστική συμπεριφορά.

ΥΓ. Τα "πέναλτι που εγιναν βεβαια με το γραμμα του κανονισμου, αλλά δοθηκαν μονο φετος" οφείλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΝ ΒΑΡ. Χωρίς ΒΑΡ ο Παναθηναϊκός θα ήταν πέμπτος και θα πάλευε με το Βόλο και τον Άρη για τη χρυσή έξοδο στο Κόνφερενς.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
ωστοσο, νομιζω οτι βαρ εχωμε εδω και 2-3 χρονια σε ισχυ. και επισης, ο βαριστας δεν ειναι μηχανη, ειναι αθρωπος, και οπως ειχε φανει πολλες φορες τα προηγουμενα χρονια, με αδυναμιες οπως ολοι μας...... φετος ομως, δεν μπορω να πω, ειδαν το φως το αληθινο.

δηλαδη θεωρεις οτι οι χυδαιοτητες με φουστες με μπινελικια εναντιον ολων, με ανακοινωσεις και "επισκεψεις" στην επο χωρις την ενημερωση ταν αλλων παε, που κανει οποτε γουσταρει ο ευσωμος κυριος παρεα με τον αλλο ευσωμο κυριο, δεν αξιζουν καποια ανακοινωση εναντιον τους, αλλά μια σιωπηρη αποδοχη και διαρροες τυπου "ο παο δεν ειναι με κανεναν και δεν μπλεκεται με τα παιχνιδια τους"? αληθεια τωρα? ευκολα ξεχναμε. ο διαχρονικος μου εχθρος ειναι αυτο που εκπροσωπει ο φαταούλ και ντρεπομαι που η παε παο φερεται αυτη την στιγμη σαν καμαριερα του.

για τον ιβαν τα εγραψα και γω. αυτα που λεω για την παε, πουθενα δεν διασταυρωνονται μ αυτο που κανει μεσα στις 4 γραμμες ο ιβαν. απλα θεωρω οτι αν δεν υπηρχε το χαρουμενο παρεακι με τον στιχουργο, θα παλευαμε τωρα οντως για τις θεσεις στο κονφερενς με καρυ και μπεο.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
ο αρης περα απο τα λαθη στον σχεδιασμο (καλες μοναδες εχει αλλα ολη η προετοιμασια κλπ ηταν λαθος) ειχε και αρκετες περιπτωσεις που διαιτητικα αδικηθηκε φετος και αυτο επειδη ο βαριστας δεν ειναι μηχανη.
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,670
Με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, τα προηγούμενα χρόνια σφύριζαν τον Παναθηναϊκό αποκλειστικά Έλληνες διαιτητές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Δηλαδή, αν μπει ένα γκολ κατά του Παναθηναϊκού σε φάση όπου έχει προηγηθεί χέρι του επιτιθέμενου, ο Έλληνας βαρ μπορεί να φωνάξει στον Έλληνα διαιτητή "υπάρχει ενδεχόμενο για χέρι, έλα δες το" (μπορεί και να μην τον φωνάξει καν όμως). Αλλά ο Έλλην διαιτητής μπορεί κάλλιστα να του πει "μπα δε χρειάζεται να το δω, δεν υπάρχει κάτι, είδα τη φάση καθαρά, το γκολ μετράει", και η ζωή να συνεχιστεί κανονικά όπως συνεχίζεται τα τελευταία 20 χρόνια.

Έπειτα όμως αν βλέπεις μέχρι και ξένους διαιτητές να ανέχονται διαρκώς φαινόμενα όπως πχ τον Άμραμπατ να παίζει ελληνορωμαϊκή πάλη σε κάθε ματς ατιμώρητος, γεννώνται φιλοσοφικά ερωτήματα παρόμοιας υφής με τη λογική περί σύμπραξης Αλαφούζου Μαρινάκη. Αλλά άλλη κουβέντα αυτή.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,382
Ρε παιδες, επειδή το διαβαζω παντου σήμερα και εχω παρανοήσει...
Για το μπεναλτ που πήρε η Αεκ...
Το οτι τον βρισκει στο γόνατο/μηρο δεν το βλεπει κανενας? Το οτι δεν παραπονιέται ουτε εστω λιγο ο Ρεαμπτσιουκ αντι να χτυπιεται???
Για μενα πιο ξεκαθαρο ειναι το πεναλτυ και πιο επιθετικο φαουλ ειναι το 3ο (αν και ηταν γκολαρα και γουσταρα).

Η άποψη μου είναι ότι γενικά δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε ανάλυση φάσεων διότι οι περισσότεροι θα δουν ούτως ή άλλως αυτό που θέλουν να δουν. Για μένα η σωστή λογική είναι ότι εφόσον έρχονται κορυφαίοι διαιτητές που έχουν το ισχυρότερο δυνατό τεκμήριο καλής πίστης, δεν έχει σημασία τι θα σφυρίξουν. Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι έκαναν κάποιο λάθος, πρέπει να το δεχθούμε ως μέρος του παιχνιδιού όπως π.χ. ένας παίκτης της ομάδας μας που δεν θα βάλει ένα εύκολο γκολ ή θα κάνει λάθος στην άμυνα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Αν βαλουν κανα τσατζιπιτι σε αυτο βαρ πως το λετε, θα ηταν καλυτερα πιστευετε;
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Σα σημαδούρες είναι τα παλικάρια.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,382

Πάρε τον Μαρσέλο πρόεδρε!
 
Top Bottom