Football is life...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το θέμα είναι οτι με τις κίτρινες είναι λίγο υποκειμενικό το ζήτημα. Το VAR έχει βοηθήσει σε πολλά αλλά σε αυτό το πράγμα περισσότερο θα τα μπερδέψει. Χθες πάντως, μας αδίκησε στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κόρακας, γιατί καμία από τις δύο φάσεις δεν είναι κάρτα.

Όλα αυτά δυστυχώς, μπορεί να παίξουν ρόλο στο τέλος σε μιά πιθανή ισοβαθμία. Δεν έχει χαθεί κάτι ακόμα, αλλά αρχίζει να είναι λίγο μονόδρομος η νίκη με τους Ολλανδούς.

Και συν της άλλης, η ομάδα είναι πιά νοσοκομείο και έχει και ντέρμπι την Κυριακή.

Εμπνευσμένη και η επιλογή Μπεντιλίμπαρ στις αλλαγές. Δηλαδή, παίζεις με 10 παίκτες, οι άλλοι έχουν κάνει το 3-1 μόλις, και σκέφτεσαι, "μήπως να παλέψω για να κρατήσω έστω το σκορ για την αξιοπρέπεια και τη διαφορά τερμάτων στο τέλος? ΟΧΙ, ΕΧΩ ΟΜΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΜΑΤΣ". Και έτσι, κόντρα στη Μπαρτσελόνα που έχει ψυχολογία, μομέντουμ, και αναπληρωματικούς έτοιμους να δείξουν πως αξίζουν πράγματα, εσύ ρίχνεις στο ματς και 2ο επιθετικό. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 6-1 μέσα σε 15 λεπτά.

Μεντιλίμπαρ και λεωφορείο δεν πάνε μαζί. Απλώς πέρυσι είχε τον Κωστούλα να καθαρίζει μπροστά ενώ τώρα έχει δυσκολευτεί με τις γιόμες.
Λόγω Conference είχε γίνει η ιερή αγελάδα του εγχώριου τύπου και των οπαδών, τώρα όμως χωρίς καλό κέντρο, δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να μένει στο απυρόβλητο καθότι το ποδόσφαιρο που παίζει απαιτεί πρώτον καλύτερο ρόστερ και δεύτερον στο ΤσουΛου παιζεις με την πιθανότητα του διασυρμού.

Μυριζει λιγο γιουβεντους σημερα η μου φαινεται;

Θα πρεπε να επεμβαίνει το VAR στις περιπτώσεις δεύτερης κίτρινης. Όπως και στις περιπτώσεις θεάτρου/θετρινισμών/"ω με πυροβόλησαν"/"μου σκάσαν το σφυρί του Θορ στη μούρη" γιατί έχει ξεφτιλιστεί το θέμα τα τελευταία χρόνια.

Βλέπω από χθες καζούρα και "όταν τα κάνατε εσείς στην Ελλάδα καλά ήταν" παντού στα σόσιαλ, ωστόσο ως Μπάρτσα εγώ ντράπηκα. Και που ευνοηθήκαμε έτσι απροκάλυπτα (σε ματς που θεωρητικά δεν το χρειαζόμασταν) και για τα καραγκιοζιλίκια του Κασαδό.

Το ότι η σφαγή συνέβη στον αντιπαθεστατο και διαχρονικά βρώμικο ΟΣΦΠ δεν μου λέει κάτι, η χθεσινή αδικία παραήταν κραυγαλέα και προσωπικά δεν μου αρέσει να κερδίζω έτσι.

Όλη η "σφαγή" είναι μια κακή δεύτερη κίτρινη. Μια τυπική Τρίτη απόγευμα για τις περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν άλλες υψηλότερης "δυναμικής". Κατά την ίδια την UEFA, το πέναλτι ορθώς δόθηκε (Η UEFA ανέλυσε τη φάση του πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα, καμία θέση για την αποβολή του Έσε). Αναρίθμητα τέτοια έχουν δοθεί υπέρ του γαύρου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σπανίως σφυρίζονται υπέρ οποιουδήποτε αντιπάλου του. Εγώ δεν θα σφύριζα ποτέ κανένα τέτοιο, αλλά δεν είμαι διαιτητής.

Σφαλιάρα και αιώνιο πάγκο σε κάθε φιόγκο βουτηχτή, που πέφτει σαν να έφαγε τόμαχωκ στο δόξα πατρί με την πρώτη υποψία επαφής.

Η όλη πρεμούρα γίνεται γιατί 6-1, κάπως πρέπει να εξωραϊστεί το γυμνό κωλαρίνι του βασιλέως.

Προφανώς για την κόκκινη γίνεται βασικά ο σαματάς, το πέναλτι ούτε κι εγώ το βρίσκω μουσαντένιο. Καραμπινάτο δεν ξέρω αν ήταν, αλλά σίγουρα δίνεται.

Τώρα για την έκταση του σκορ, σίγουρα δεν θα έφτανε εκεί 11 vs 11, το οποίο και ψυχολογικά και πρακτικά έχει κάποιο αντίκρισμα, δεν το θεωρώ δηλαδή εντελώς τυπικό ζήτημα.

Με το σκορ που είδα παραπάνω, για μια στιγμή νόμιζα ότι μπήκα στο νήμα του e-football.

Το πέναλτι μια χαρά δίνεται γιατί προλαβαίνει ο Ράσφορντ και τσιμπάει την μπάλα. Είναι από αυτά τα πέναλτι που περισσότερο τα κερδίζει ο επιτιθέμενος αλλά σε γενικές γραμμές συνηθως δίνονται.

Οι δύο κίτρινες είναι για γέλια. Από κάτι τέτοια βγήκε το Ουεφαλόνα. Κρίμα γιατί ο κόρακας είναι και συνμεταλάς.

Απο κει και πέρα δεν γίναμε σοφότεροι. Ο Ολυμπιακός του Μέντι στέκεται καλά απέναντι σε δυνατές ομάδες κατοχής. Έχει θέμα απέναντι σε ομάδες που αμύνονται μαζικά. Δεν μπορούσε να βρει γκολ με την Πάφο των 10 παικτών, αλλά ήταν μέσα σε όλο το παιχνίδι στο Emirates και προχθές μέχρι την αποβολή μιά χαρά στεκόταν.

Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ομάδα έξω από τα τοπ 5 πρωταθλήματα μπορεί να κοντραρει τους μεγάλους. Ειδικά αν σε βρουν μπόσικο θα σου βάλουν 6-7-8 γκολ για πλάκα. Εδώ βλέπεις αγώνα μεταξύ των ουραγών της PL και η μπάλα πάει πάνω κάτω με διαστημικές ταχύτητες. Εχουν ξεφύγει τα πράγματα ειδικά σε θέματα αθλητικότητας.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι και με 11 να έπαιζαν οι Γαύροι, πάλι τόσα θα έτρωγαν. Άντε να ήταν 5.

Τα σκορ στο φετινό ΤσουΛου έχουν ξεφύγει κι αυτό γιατί πλέον το πράγμα είναι οριακά βόλεϊ. Η μπάλα μπροστά και πάμε. Μόνο κάτι τελευταίοι έμειναν να το παίζουν λεωφορειατζήδες. Εξ ου και ο Μεντιλίμπαρ επιμένει στην τακτική που έτσι κι αλλιώς γνωρίζει.

Πάντως να πω εδώ πως όταν έπαιζε έτσι ο Αλόνσο πέσατε να τον φάτε. Και όλο γιόμες κάνει, και δεν μπορεί ο καμπούρης κτλ κτλ. Πείτε τώρα ότι ζηλευατε την ομορφιά του και τις γωνίες του κι αφήστε τα σάπια.

Η Kavalabama τείνει να αγγίξει διαστάσεις meme πλέον.

γατακια, οταν τα εκανε αυτα ο γιγας μπρινιόλης (που χαθηκε αυτο το παλικαρι? ΠΟΛΥ στεναχωριεμαι που γυαλιζει παγκο...) λερωνατε τις πανες σας ακομα.

στην καβαλα δεν εγινε και το σκηνικο με τους 6 παικτες πριν μια βδομαδα? και δεν εχει ασχοληθει κανενα επισημο οργανο ακομα? καλα, θα ερθουν παλι οι κουτοφραγκοι και θα καταστρεψουν τις κυριακες μας με τιμωριες, προστίματα και τετοια απαραδεκτα...

περα απ την πλακα, γενικα η αυτοδικία δεν ειναι ομορφο πραμα. δεν εχουν καμμια δουλεια οι συμπαικτες να του την πεφτουν ετσι αγαρμπα. υπαρχει ( ? ) προπονητης στον παγκο, ας πανε να του πουνε με τροπο: "βγαλτον ΤΩΡΑ εξω."

ετσι κι αλλιως μαλλον τελευταιο ματς του τυπου ηταν, ειτε στην καβαλα ειτε οπουδηποτε αλλου.

Ο Βινίσιους με τον Αλόνσο έπαθαν Ζάχοβιτς και Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Ήθελα να πω για τον Μεντιλιμπαρ πως ενώ είναι αναμφίβολα σπουδαίος προπονητής φαίνεται να μην διαχειρίζεται σωστά καταστάσεις φέτος. Βλέπεις με τη Μπαρτσελόνα να τρώει η ομάδα κόκκινη κάρτα και δεν κάνει κάτι να παίξει πιο αμυντικά να μην ξεφτιλιστει. Χθες πάλι νικαει 1-0 κάνε καθυστέρηση στο τέλος να κρατήσεις το σκορ. Καταλαβαίνω πως δεν θέλει να αλλάζει ποτέ την φιλοσοφία της ομάδας αλλά το έχει πληρώσει ως τώρα. Ακομα και η Μπάγερν χθες έπαιξε διπλές ζώνες άμυνας για να κρατήσει το 0-2 με τη Παρί. Δεν ξέρω και όλους αυτούς που μάζεψε φέτος δεν μου γεμίζουν το μάτι για να δικαιολογούν τέτοια αντιμετώπιση. Champions League παιζεις όχι με τα Σουρμενα. Απίστευτη έπαρση και βλέπω να καίει και τους ταλαντούχους νέους Έλληνες που ούτε τους προστατεύει ούτε τους βάζει να παίζουν για να παίξουν οι μέτριες μεταγραφές.

Το κακο με τον Μεντιλίμπαρ είναι ότι ήρθε ένα μέσω καταστροφής και όχι απλώς έβαλε σειρά αλλά έφερε κι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Δύσκολο λοιπόν να δεχθεί κριτική και δη αντικειμενική.

Back