Football Manager 2026: "Το πρώτο πραγματικό sequel εδώ και δεκαετίες"

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δεν το χω ξανακούσει. Παίζεις!?

Δεν το χω ξανακούσει. Παίζεις!?

Επαιζα πολύ παλιά, μη σου πω κοντεύει 20ετία. Πριν από λίγες μέρες έλαβα ξανά πρόσκληση για να αναβιώσω την παλιά μου ομάδα.

Είναι online football manager και παρακολουθείς τους αγώνες της ομάδας σου σε πραγματικό χρόνο. Έχει τη φάση του. Σκεφτόμουν μήπως ξαναμπώ, αλλά φοβάμαι ότι θα μου φάει πολύ χρόνο.

αστο μαιλς, δεν μαζευεται...

tl/ds: μιλαει για την ματαιωση του 25. θα μπορουσε βεβαια να αφιερωσει καποιο απ τον χρονο της συνεντευξης για το fm26, θα μπορουσε κι ο δημοσιογραφος να ρωτησει ξερωγω για την μηχανη γραφικων, για το πως παει το ντεβελοπμεντ, για το αν θα κυκλοφορησει κανονικα κλπ.
αλλά οχι. το 60% περιπου ειναι για την ματαιωση του 25 κι, εχμ, το υπολοιπο ειναι για το γυναικειο ποδοσφαιρο, το νεο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κομματι του fm.

α, μαλιστα. αυτο ειναι το "τοταλ οβερχωλ" της μηχανης γραφικων του ματς??
οκ, προφανως ειναι λιγο καλυτερη απ την τωρινη, εχουνε βαλει μεσα τα φαλτσα και πιο ρεαλιστικα/ομορφα ανιμεισονς σε καποια σουτ η κεφαλιες, αλλά περιμενα κατι πολυ πιο εντυπωσιακο. η μεταφορα της μπαλας ειναι ακομα αγκαθι... πιστευα πως το 2025 θα ειχαμε ξεφυγει πια απ το πατιναζ και το άις-σκειτινγκ...

υποτιθεται το fm25 θα ηταν η μεταβαση και το fm26 το σεκοντ καμινγκ οφ τζηζαζ, αν θυμαμαι καλα (καλα θυμαμαι)...
εκτος αν ολα πηγαν ενα χρονο πισω...

τελος παντων. δεν ηταν (μονο) η απεικονιση του αγωνα ο λογος που γιναμε φουμουτζανκις, αλλα τι τις θελανε τις υποσχεσεις? οκ, ΔΕΝ ΚΣΕΧΝΩ, θα μπορουμε πλεον να παιξωμε γουμεν φουτμπωλ, αλλά οσο μονιουμενταλ κι αν ειναι αυτη η εκσελικση, θα θελαμε και κατιτις παραπανω. οπως π.χ. να ειναι αξιοπρεπες το νεο ui, και να επιστρεψει το μανατζμε των εθνικων ομαδων.

για να δουμε...

Οκ σε σχέση με το τι είχαμε, αλλά.. μου δίνει την αίσθηση προηγούμενων FM, απλά με πιο ωραία γραφικά, τίποτα παραπάνω. Προφανώς και θα περιμένουμε να δούμε περισσότερα διότι η match engine δεν ήταν ποτέ και το δυνατό τους κομμάτι. Ελπίζω να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα.
Κρίμα πάντως που δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, εκτός κι αν γίνει καμιά έκπληξη, να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα FM νωρίτερα, στην αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς, και όχι κάπου το Νοέμβρη.

πιστευα πως το 2025 θα ειχαμε ξεφυγει πια απ το πατιναζ και το άις-σκειτινγκ...

Αυτή ήταν για μένα η μεγαλύτερη απογοήτευση, οι παίκτες συνεχίζουν να πατινάρουν στο χορτάρι και τα ball physics δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι κινήσεις των παικτών και οι επαφές με την μπάλα προδίδουν αμέσως ότι είναι scripted και όχι φυσικές. Εκ πρώτης όψεως δεν πρόκειται για το ουσιώδες upgrade που ήλπιζα.

Προβλέπεται τρελό κάψιμο. Το μοναδικό παιχνίδι που περιμένω μέσα στο έτος.

επιτελους, κατι θετικο. οχι οτι εχουν γινει κοσμογονικες αλλαγες, αλλά ναι, φαμίλιαρ με φρεσκες πινελιες. μια χαρα.
αν μας αφηνε κιολας να μετακινουμε τα tiles/cards η οπως διαλο τα λεν με τον πόντικα μας οπου θεμε στην οθονη, θα αγγιζε το τελειο. μακαρι.

Θα δούμε, ειδικά στο interface είμαι επιφυλακτικός διότι μπορεί κάτι να φαίνεται επιφανειακά εύχρηστο αλλά να μην έχει σωστή δομή. Το κριτήριο που χρησιμοποιώ για να κρίνω την ποιότητα ενός interface είναι πόσα κλικς απαιτούνται για να εκτελέσεις τις πιο συνηθισμένες εργασίες. Αν χρειάζονται πέντε κλικς για να δω τους παίκτες που είναι transfer listed, έχουμε πρόβλημα.

Επίσης, για να είναι ειλικρινής θα προτιμούσα να αφαιρεθούν ορισμένα στοιχεία που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών για να δικαιολογήσουν την ετήσια κυκλοφορία και κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, ενώ επιβάρυναν και το interface.

Το ανακοίνωσαν επίσημα και στη σελίδα τους τις προάλλες. Όσοι το πάρουν από steam ή EPIC (η μόνη σωστή επιλογή βεβαίως βεβαίως!) παίζουν δύο βδομάδες νωρίτερα! Κλασικά κι ωραία. Ακόμα δεν έχω δει πουθενά αν θα το βάλουν και στο game pass. Αναμένουμε.

Κορυφαίο σχόλιο από κάτω:
"What you been up to lately mate?"
"Not much. Was up all night scouting 15-18 year old girls from Eastern Europe. Barely got any sleep. Found a few promising looking ones though so not a total waste of a night."

ναι, οκ, γουμεν'ς φουτμπωλ. σημαντικο. μπραβο SI, παντα τετχοια.

το θεμα μου ειναι οτι οσο περισοτερο βλεπω την "νεα" μηχανη γραφικων, τοσο χειροτερη μου φαινεται. ξηλωσανε και καλα την παλια, την στησανε σε Unity απ την αρχη και παλι τα ιδια προβληματα βλεπω. τελος παντων, ειπαμε, ετσι κι αλλιως δεν παιζουμε φουμου για τα γραφικα, αλλά εδω εχει πεσει χοντρο δουλεμα με τις υποσχεσεις τους.

Ελπίζω αυτό να ναι απλά το πρώτο βήμα για μελλοντικές βελτιώσεις.

ΥΓ: μου τη δίνει απίστευτα το μουσικό.. χάλι που χρησιμοποιούν! Ποιος ηλίθιος το άκουσε και είπε ¨Ω! Γαμάτο είναι! Ας το βάλουμε!"???!

Σε αγορές τύπου UK και US (και πολλές ακόμα), πάρα πολλές γυναίκες ασχολούνται ενεργά με τη μπάλα, παίζουν και παρακολουθούν μαζικά. Είναι καλή κίνηση για την SI να ανοιχτεί προς τα εκεί και να προσελκύσει ακόμα περισσότερα νέα κορίτσια, κοπέλες ή grown women στον τίτλο της.

Δεν έχω πρόβλημα με την εισαγωγη του γυναικείου ποδόσφαιρου στο παιχνιδι, και δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί το βλέπουν ως αρνητικό ή δεν ξέρω κι εγω τι. Θέλω να πω δεν βλέπω πως επηρεάζει αρνητικά το παιχνίδι.

Με βλέπω να μανατζάρω καμιά σάπια γυναικεία ομάδα και να την ανεβάζω στα μεγάλα σαλόνια. Λίγο πολύ πάντα τα παιχνίδια μου είναι αυτού του τύπου. Να πέρνω ομάδα από την Vanarama National League North/South ή να βάζω κανα Ελληνικό patch με ερασιτεχνικά και να πηγαίνω για Champions League.

το θεμα μου ειναι οτι οσο περισοτερο βλεπω την "νεα" μηχανη γραφικων, τοσο χειροτερη μου φαινεται. ξηλωσανε και καλα την παλια, την στησανε σε Unity απ την αρχη και παλι τα ιδια προβληματα βλεπω. τελος παντων, ειπαμε, ετσι κι αλλιως δεν παιζουμε φουμου για τα γραφικα, αλλά εδω εχει πεσει χοντρο δουλεμα με τις υποσχεσεις τους.

Για μένα το παιχνίδι ποτέ δεν ήταν η μηχανή γραφικών και το πως αποδείδεται ο αγώνας όταν τον βλέπεις. Ναι οκ, προφανώς και προτιμώ να είναι όμορφο και αληθοφανές όσο πιο πολύ γίνεται, αλλά δεν είναι και το σημαντικότερο.

Για μένα το ψωμί του παιχνιδιού είναι οι μεταγραφές, οι τακτικές, το training, η αλληλοεπίδραση με την ομάδα κτλ. Αν όλα αυτά έχου βελτιωθεί με το νέο UI θα είμαι ευχαριστημένος.

Last edited:
Back