What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Force VSync σε AMD GPU

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Υπάρχουν μερικά παιχνίδια στα οποία το VSync δεν δουλεύει με τίποτα, ακόμα και αν το βάλεις Always on + Triple Buffering από το CCC (STALKERs, Risen κ.α). Ειδικά στο δεύτερο το πρόβλημα είναι ότι αν πατήσεις pause η μπεις στα menus τα FPS φτάνουν 4ψήφιο νούμερο με απότελεσμα αν το ξεχάσεις κανά μισάωρο σχεδόν την έψησες την κάρτα.

Υπάρχουν δύο λύσεις, η μία με το D3D Overrider (αρκετά outdated, συν ότι είναι μέρος του Riva Tuner οπότε δεν θέλω να ασχοληθώ) και το RadeonPRO το οποίο δεν έχω δοκιμάσει.
Έχεις χρησιμοποίησει κανείς κάποιο από τα δύο ώστε να με βοηθήσει;

Έκανα το thread σε αυτό το forum λόγω του ότι αφορά αποκλειστικά το gaming, αν κρίνετε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Software/internet be my guest <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Το radeonpro είναι εύκολο στη χρήση αλλά υπάρχει ευκολοτερος τρόπος να πετύχεις αυτό που θες.

Κατέβασε το MSI Afterburner μαζί με το RTSS (RivaTunerStatisticsServer), είναι ξεχωριστό από το RT.
http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Εγώ τα τρέχω μαζί για να έχω ΟSD με πληροφορίες σχετικά με CPU/GPU χρήση,συχνότητες,θερμοκρασίες,μνήμη κλπ. Το RTSS έχει και άλλες χρήσεις όμως οπως frame limiter. Τρέξε το, πρόσθεσε τα games που θες στη λίστα (ή βάλε Global για να εφαρμοστεί σε όλα), και μετά στα δεξιά ,στο Framerate limit βάζεις το νουμερο της επιλογής σου (αν το αφήσεις στο 0 μένει uncapped).

To RTSS επεμβαίνει κάπου στην αρχή του rendering pipeline και δεν έχω πετύχει ακόμα game που να μην μπορεί να του κλειδώσει τo framerate.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337


Kuivamaa wrote:
Το radeonpro είναι εύκολο στη χρήση αλλά υπάρχει ευκολοτερος τρόπος να πετύχεις αυτό που θες.Κατέβασε το MSI Afterburner μαζί με το RTSS (RivaTunerStatisticsServer), είναι ξεχωριστό από το RT.
http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm</blockquote>

Βασικά αυτό που λες είναι, δεν θέλω να πολυασχοληθώ. Βλέπω ότι το MaxFPS του RadeonPro ίσως δουλέψει πιο ανώδυνα, με την έννοια ότι του δίνεις την τιμή 60 και τα κόβει.

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Καλησπέρα.

Απλά για ενημέρωση, το VSync μέσω CCC λειτουργεί μονάχα σε OpenGL. Eκτός και αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το πήρα πρέφα. :thumbsup:

Οther than this, ο Kuivamaa σε κάλυψε πλήρως.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Τελικά έβαλα το RadeonPro, έφτιαξα ένα προφίλ για το Risen, όρισα να συγχρονίζει τα FPS με το refresh rate της οθόνης και μπαμ - τα κλείδωσε στα 60.

Risen, STALKERs, Dead Space here I come!
 
Top Bottom