FPS Drops σχεδόν περιοδικά

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epitaph

Death Knight
Σε αυτό το σύστημα :

i5 3470
geforce GT 430 2gbyte
Hitachi 320GB HDD
Motherboard : Gigabyte Z77MX-D3H
SSD Samsung 840

από σήμερα έχω το εξής πρόβλημα :
Σε 2 παιχνίδια που δοκίμασα, αλλά και σε άλλα games στο desktop (Chrome Broswer games κλπ), παρουσιάζεται κάθε 1 λεπτό μείωση στα FPS της τάξης του -80%.
Π.χ. Στο CS : S ενώ είχα 150-170 , έπεφτα στα 35-42
Στο Lord Of THe Rings Online ενώ έπαιζα στο Rohan με 66-75, έπεφτε στα 21-27 και σε άλλες περιοχές ενώ όλες τις άλλες μέρες είχα 150-170, σήμερα έπεφτε στα 40.

Αυτό διαρκεί 8-10 δευτερόλεπτα οπότε κι επανέρχεται για λίγο, αλλά μετά από ένα λεπτό περίπου πάλι η ίδια ιστορία.
Δοκίμασα restart (πολλά), πέρασμα των νεότερων nvidia drviers 314.22, αλλά τα ίδια.
Τι σκατά έπαθε? για μια βδομάδα μετά την εγκατάσταση του SSD δούλευε άψογα, χθες το βράδυ το ίδιο. Κλείνω το πισι τη νύχτα, το ανοίγω το πρωί και τον έπινα.
Βοήθεια χριστιανοί κι αντίχριστοι.

Αυτό το πρόβλημα το είχα τις 3 τελευταίες μέρες σε πολύ ελαφρά παιχνίδια steam και σήμερα εξαφανίστηκε δια μαγείας. Ήταν ακριβώς έτσι όπως το περιγράφεις. Απο 30 fps έπεφτα στα 5 για 10 δευτερόλεπτα/λεπτό.

Δεν γνωρίζω την αιτία του, αλλά υποθέτω ότι ήταν το στιμ. Μπορεί επίσης να φταίει κάποιο πρόγραμμα (συνήθως AV) που ρουφά μνήμη όταν παίζεις ή τροφοδοτικό που τα φτύνει.

Αν το Steam patchάρει κάποιο παινίδι στο παρασκήνιο, τότε είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε αυτό. Το νέο σύστημα της Valve επιτρέπει το επιμέρους patching υπάρχοντων αρχείων (αντί να τα κατεβάζει ξανά ολόκληρα) αλλά όταν το κάνει αυτό πρέπει να αποσυπιέζει, να διορθώνει και να ξανασυμπιέζει τα αρχεία, γονατίζοντας το σκληρό δίσκο.

Κράτα ανοικτή τη διαχείριση εργασιών των windows , συνέχισε να παίζεις και όταν σου ξαναπαρουσιαστεί η πτώση των frames τσέκαρε το ιστορικό χρήσης της CPU. Aν ξαφνικα βλέπεις να φορτώνουν όλοι οι πυρήνες δηλαδή.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Όσον αφορά το Steam, το μόνο παιχνίδι που χα installed/επιλέξει για κατέβασμα ήταν το Counterstrike Source, το οποίο και το χα περάσει από την περασμένη Πέμπτη και ήταν ήδη στο 100%.
Γνωρίζω επίσης για το θέμα του steam, που χει να τρέχει διεργασίες ακόμα κι όταν παίζεις παιχνίδια από το ίδιο το steam, αλλά κατά 99%, δεν έτρεχε τίποτα όσο έπαιζα CS : Source.

Εξ'άλλου δοκίμασα να βάλω και LOTRO με το που ξεκίνησαν τα Windows (χωρίς να ανοίξω Ατμό δηλαδή), και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα.

ΟΜΩΣ. χωρίς να κάνω restart χθες, αλλά και αφού εκλεισα το Steam, το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Δηλώνω παντελή άγνοια επί του θέματος και είμαι νευριασμένος, γιατί απλά θέλω να μάθω το λόγο. Και τώρα πια δεν μπορώ.

Την διαχείριση εργασιών την είχα ανοίξει, αλλά ο βλάκας, έχοντας συνηθίσει από τα Windows XP , δεν πήρα χαμπάρι ότι είχε ιστορικό χρήσης... Ξέρω FAIL.

Αnyway, θα προσπαθήσω να δημιουργήσω πάλι κατάσταση προβλήματος μπας και βγάλω άκρη.

Κανένα καθάρισμα με ccleaner και κανένα diskdefrag και spybot κάνε. Ακόμα και αν δεν έχει σχέση, καλό θα σου κάνει

Αν έχεις SSD, καλό είναι να μην κάνεις defrag σε αυτόν. Μειώνει το χρόνο ζωής τους, και δεν προσφέρει κάτι.

vtheofilis wrote:
Αν έχεις SSD, καλό είναι να μην κάνεις defrag σε αυτόν. Μειώνει το χρόνο ζωής τους, και δεν προσφέρει κάτι.</blockquote>

ε ναι σωστά, λάθος με την καραμέλα του καθαρίσματος

Το πρόβλημα αυτό μου ξαναπαρουσιάστηκε, αλλά νομίζω ότι το έλυσα οριστικά κάνοντας defrag τα αρχεία του παιχνιδιού, μέσω του steam.

Σου πήρε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα το defrag; Εγώ όσες φορές έχω κάνει παίρνει ελάχιστα, σαν να μην κάνει κάτι, και το Defraggler δεν δείχνει τίποτα κατακερματισμένο.

offtopic allert: Δεν υπάρχει κάτι σε FPS Drops σχεδόν *<b>εφημερίδες :trollface: :cry: :malakas: </b>*;

Back