Frappenstein Ver 2.0

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μωβ λεβαντί. βοηθαει στο φενγκ σουι του χωρου.

σε άλλα λιγοτερο σημαντικα, δεν λες π.χ. ουτε αν θες να πας σε gaming 4k η 1440p, ποσες ιντσες την θες (την οθονη) κλπ. δεν βοηθας.
αντε, αυθαιρετα θα σου πω την δικη μου οθονιτσα. δεν ηθελα 27αρα, χαωνομουνα και την εβρισκα μεγαλη και πηρα 24αρα, 2560x1440, 165Hz (σπανιος συνδυασμος) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. (ναι, μποτακι @Dim Gian Bot μ ευχαριστησαν οι 24 ιντσες μια χαρα.... το τονιζω, γιατι πλεον μπαινεις μονο για να γραφεις σ Εκεινο το θρεντ...)

Είμαι συνηθισμένος στις 24 anyway οπότε το θεώρησα ως default. 1440p θεωρώ είναι πολύ κομπλέ και η τιμή αυτής που μου πρότεινες μου φαίνεται μια χαρά. Για να πάω στις 27 θα πρέπει να είναι σούπερ σπεσιαλ.

EDIT
Θα κάνω ψαχτική το βράδυ στην βάρδια για οθόνες αλλά οι όποιες προτάσεις είναι ένας καλός μπούσουλας για το που και πως θα κινηθώ.

Last edited:
αυτη την στιγμη στον σκρουτζ στις 24'' υπαρχει μονο αυτη μ αυτα τα χαρακτηριστικα (στις 27 υπαρχουν αρκετες). τρουθ μπη τολντ, δεν μ ενθουσιαζε η μαρκα, αλλά ως τωρα ολα τελεια. πολυ ξεκουραστη στο διαβασμα και στα γκειμς σαρπ ασ φάκ. και η τιμη μια χαρα.

Μια πολυ καλη μητρικη ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/56610778/MSI-MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html
Ειδα και καποιαb benchmark για επεξεργαστες

Σε καποια ειναι καλυτερος ο 9900χ ενω σε αλλα ο 9800xd για αυτο το σκεφτομαι μηπως αντι να παρω 9900χ παρω 11700χ που θα ειναι καλυτερος απο ολους τους 9000 .

Το μόνο που καταλαβαίνω από τα βιντεάκια είναι πως ο 9900Χ είναι καλύτερος στα benchmarks και πιο φίλος της ΔΕΗ από τον 9800Χ3D που είναι καλύτερος στα παιχνίδια. Έχω απορίες και θα μου τις λύσουν οι καλύτεροι φίλοι του Gamer, τα reviews.

Για ram συμφωνω γιατι και εγω αυτη λεω να παρω αν αλλαξω φετος επεξεργαστ μνημη και μητρικη. Για μητρικη καλυτερα παρε την Msi δεν αξιζει να δωσεις 600 ευρω την Asus, Απο επεξεργαστες αν θες πιο φθηνο και με λιγοτερη καταναλωση καλη επιλογη ειναι και ο 9700χ

τρεχει και αυτος ολα max 100+ fps αλλα ειναι αρκετα πιο φθηνος απο τον 9800xe και τον 9900χ ενω ειναι πολυ γρηγορος και σε ολα τα υπολοιπα( windows internet προγραμματα σειρες ταινιες).

CPU/Mobo θα πάω top of the line, δεν κάνω εκπτώσεις σε αυτό. Την ASUS ας πούμε την θεωρώ πιο πολύ value for money (αφήστε κάτω το ρόπαλο, να εξηγήσω πρώτα και μετά με δέρνετε) με την έννοια πως θα την κρατήσω για πάρα πολύ καιρό και σηκώνει πιο μεγάλες συχνότητες στην RAM αλλά με χαλάει τρελά που όλες αυτές οι μητρικές έχουν 4 memory slots τα οποία είναι πρακτικά άχρηστα γιατί η AMD από ότι είδα δεν έχει διορθώσει τις παιδικές ασθένειες του IMC που είχε πάντα (αν χρησιμοποιήσεις 4 DIMM 99% δεν θα ποστάρει καν) και τα 2 slots είναι ιδανικά. Δεν ξέρω αν η ΑΜ5 θα δέχεται και επόμενες γενιές Ryzen οπότε εκεί έχω μια μικρή επιφύλαξη για το value σε κάποια αναβάθμιση CPU και αυτός είναι και ο λόγος που CPU/Mobo θα αγοραστούν τελευταία.
Υπάρχει και η
αλλά με τόσα λεφτά στήνεις 2 τίμια gaming rigs.
Από οθόνες μάλλον καταλήγω σε

Θέλω και γνωμούλα για

Last edited:
Όταν με το καλό πάρεις την επιδότηση, ε συγγνώμη το frapestain 2, το φραπεσταιν 1 υπάρχει; Τι θα το κάνεις;

curved μαμεί για gaming λένε, δε νομίζω να το μάθω ποτέ γιατί έχω και για δουλειά το PC, αλλά όλοι είναι σε φάση once you go black...

Σκόρπιες απαντήσεις από διάφορα post χωρίς quote για να γουστάρουμε:

Μέσα για τη RAM. Θα συνεργάζεται και καλύτερα με το AuraSync. (Πολύ σημαντικότερο από όσο θα περίμενες).

Αυτό με τις 4 μνήμες ισχύει (όπως διαπίστωσα και ο ίδιος ηλιθιοδώς) για να τις πας XMS/EXPO/όπωσκατάτολένεκάθεφορα, το οποίο είναι must στις last AMD πλατφόρμες.. Παρ'ολα αυτά αν θες"να είναι όλες πιασμένες για να φαίνεται πιο όμορφο" (για ένα φίλο μιλάω από το χωριό) μπορείς να δεις τα compatibility list για RAM της mobo που λέει ξεκάθαρα για ποιες έχουν 1/2 αλλά και 4 modules support.

Για ΑΜ5 υπάρχει "δέσμευση" για support μέχρι το 2027. Good enough πιστεύω και δεν νομίζω ότι υπάρχει ΤΩΡΑ κάτι πιο futureproof.

Όχι VA panel εν έτη 2025 για όνομα του θεου και της Παναγίας..... Το monitοr μένει για καιρό δεν είναι εξάρτημα να αναβαθμίσεις σε 3-4 χρόνια. Η IPS θα πάς η ακόμα OLED που έχουν γίνει αρκετά προσιτές (σε σχέση με την κατηγορία μηχανήματος που θες να φτιάξεις). στις 27" 1440p. Απλώς το ψάχνω λιγάκι και εγώ για το burn in πόσο έχουν βελτιωθεί.

Όχι VA panel εν έτη 2025 για όνομα του θεου και της Παναγίας..... Το monitοr μένει για καιρό δεν είναι εξάρτημα να αναβαθμίσεις σε 3-4 χρόνια. Η IPS θα πάς η ακόμα OLED που έχουν γίνει αρκετά προσιτές (σε σχέση με την κατηγορία μηχανήματος που θες να φτιάξεις). στις 27" 1440p. Απλώς το ψάχνω λιγάκι και εγώ για το burn in πόσο έχουν βελτιωθεί.
+1. Θα έλεγα μία IPS στις 27 ίντσες κατ'ελάχιστο με 144 Hz ρυθμό ανανέωσης είναι μεγάλη αναβάθμιση στην ποιότητα ενασχόλησης.

Μπράβο^, ίσως η πιο σημαντική παρατήρηση:

Όχι 24" μόνο για 1440p. Αν θες να μείνεις στις 24" καλύτερα 1080p monitor με υψηλά hz για άνετα τριψήφια FPS και μεγαλύτερη μακροβιότητα του συστήματος όσον αφορά τις απαιτήσεις.

Τέτοια ανάλυση σε αυτές τις ίντσες είναι για να δουλεύεις upscaling στο balanced/performance και να λες μέσα σου "τα ίδια φαίνονται, άρα maxed out γραφικά" και άλλα τέτοια σρεντερικά.:p

πφφφ το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να δει πάνω από 1080p και 30fps έτσι και αλλιώς...

Back