Frappenstein Ver 2.0

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Ok guys, χρειάζομαι το λιθαράκι σας για να στήσω ένα νέο PC σχεδόν από το μηδέν. Έχω ένα ποταπό Superflower Leadex 1600W, ένα οικτρό μικρό Enthoo Primo λευκό και μια ταπεινή Noctua NH D15. Budget τελικό θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτάσεις και το σύστημα θα ολοκληρωθεί γύρω στα Χριστούγεννα, κάθε μήνα θα παίρνω και ένα ή 2 κομμάτια. Προορίζεται για ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ, OC και extreme gaming είναι δεδομένα. Δεκτές και οι προτάσεις για υδρόψυξη. Hit me.

Specs
PSU Leadex 1600W Platinum και λοιπές παπάτζες (του "κουτιού', όχι του Case)
Case Enthoo Primo Λευκό χωράω και εγώ μέσα αλλά δεν βοηθάω το airflow
CPU Cooling Noctua NH D15 αλλά δίχως CPU κοιταζόμαστε και παίζουμε τα βλέφαρα μας, δεκτές προτάσεις υδρόψυξης
Όλα τα υπόλοιπα, υπό συζήτηση (μαζί με περιφερειακά, οθόνη και καρέκλα για τον υπέροχο)
Budget 3K.

Last edited:
Θα έλεγα να θέσεις έστω ένα θεωρητικό ταβάνι για το μπάτζετ, γιατί όπως λέει και το ρητό, PC φτιάχνεις και με 600 ευρώ και με 6.000 ευρώ.

ΤΟ τροφοδοτικό από πότε είναι; Το ταβάνι ποιο είναι;

Μεχρι ποσα λεφτα θα δωσεις για αναβαθμιση?
Απο που θα ξεκινησεις? Για επεξεργαστη μνηημ και μητρικη προτεινω ryzen 9900x 32 gb ddr5 6000mhz και x870. Για καρτα γραφικων RTX 5070 η RTX 5070 TI RX 9070 Η RX 9070XT. Σκληρο δισκο WD BLACK SN100 2 TB. Με αυτο το pc θα ειναι καλυμενος για ολες τις χρησεις για πολυ καιρο. Τρεχει τα παντα max 1440p 60 fps χωρις FSR και θα φορτωνει ολα σε 1 δευτερολεπτο. Ποιοι αλλοι μενει να κανουν αναβαθμιση. Φαινεται πως καλα κανω και καθυστερω να αλλαξω τον επεξεργαστη!! Ετσι ωστε οταν και ο τελευταιος εδω μεσα αναβαθμισει μετα να παρω το καλυτερο!!

Μεχρι ποσα λεφτα θα δωσεις για αναβαθμιση?
Απο που θα ξεκινησεις? Για επεξεργαστη μνηημ και μητρικη προτεινω ryzen 9900x 32 gb ddr5 6000mhz και x870. Για καρτα γραφικων RTX 5070 η RTX 5070 TI RX 9070 Η RX 9070XT. Σκληρο δισκο WD BLACK SN100 2 TB. Με αυτο το pc θα ειναι καλυμενος για ολες τις χρησεις για πολυ καιρο. Τρεχει τα παντα max 1440p 60 fps χωρις FSR και θα φορτωνει ολα σε 1 δευτερολεπτο. Ποιοι αλλοι μενει να κανουν αναβαθμιση. Φαινεται πως καλα κανω και καθυστερω να αλλαξω τον επεξεργαστη!! Ετσι ωστε οταν και ο τελευταιος εδω μεσα αναβαθμισει μετα να παρω το καλυτερο!!

Τόσα χρόνια λείπω και ακόμα δεν έχεις αναβαθμίσει ούτε το άβαταρ σου σωστά ρε αγορίνα.
Σοβαρά τώρα, ο WD μου άρεσε όπως και η CPU, είναι στα υπόψιν. Thanks

Last edited:
Με budget 3k πατάς κάτω τον Shredder τώρα και για τα επόμενα 20 χρόνια. Ας πουν οι υπόλοιποι γκουρού τα κομμάτια.

μπατζετ 3000 λεει ο αλλος και στο αλλο θρεντ θελει να μας πεισει οτι δεν ειναι Εκεινος ο φραπες, αλλά καποιος ραντομ φραπες....

Ε ΟΧΙ. φερε πισω τα κλεμμενα μπρο και μετα να δω το μπατζετ σου...

Δεν έχω παιδιά σκυλιά γατιά, μόνο το μπάσο την δουλειά και τις επιδοτ... επιδόσεις μου στο gaming.
Ράντομ; ΡΑΝΤΟΜ; Αυτά υπομένω, είμαι ο ορίτζιναλ. Οι άλλοι είναι αλοιφή για κάλους, παιδάκια την χοροδίας.
O tempora, o mores

Last edited:
ε, μα. τα βλεπεις. κανείς δεν γραφει προταση. οι προτασεις ειναι για μας τα μπατιρακια, οταν πρεπει να κοψεις απο δω κι απο κει για να βγει ενα αξιοπρεπες πισακι. οταν εχεις μπάτζε σαν το δικο σου, απλα παιρνεις οτι καλυτερο υπαρχει αυτη την στιγμη, αποφευγοντας οσο μπορεις τις υπερβολες. π.χ. δεν ξερω αν θες να πας σε 4k η 1440p γκειμινγκ. καλο ειναι να το διευκρινησεις για να ξεκινησουν απο καπου οι προτασεις.
ωστοσο ας δωκω εναν μπουσουλα, περισοτερο για 1440p.

https://www.skroutz.gr/s/58681360/G...-Karta-Grafikon-GV-R9070XTGAMING-OC-16GD.html περιπου 730

https://www.skroutz.gr/s/57424658/A...gastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti.html περιπου 480

γνωμουλα μου, αν αποφασισεις για gpu και cpu, τα υπολοιπα τα συμπληρωνεις ευκολα.

Γιατί ρε μαν, τι σου έκανα;
τπτ δεν μου εκανες. ξερεις οτι σε συμπαθω. απλα δεν μπορουσε να λειπει ο μυστης απο τοπικ αναβαθμισης.

και ο χειρομαλαχτης δεν εχει αδικο. κατασταλαζεις σε cpu gpu και τα υπολοιπα μπαινουν στον αυτοματο.

ps. σε αυτο το σημειο αρχιζω να πιστευω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα ατομο που να μη παταει το pc του σρεντερα.

Το καλύτερο είναι πως οι προτάσεις του Μαλάχτη πλησιάζουν σε λογική σε αυτά που έγραψε ο Σρέντερ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

η αληθεια ειναι οτι για τις επιδοσης της 9070xt αν πεις οτι παω σε nvidia δινεις πολλα παραπανω και δεν υπαρχει αυτη η nvidia εγγυηση stable drivers ιστοριες που μας ειχαν πρηξει τα παπαρια οτι ειχε η nvidia.

ε, μα. τα βλεπεις. κανείς δεν γραφει προταση. οι προτασεις ειναι για μας τα μπατιρακια, οταν πρεπει να κοψεις απο δω κι απο κει για να βγει ενα αξιοπρεπες πισακι. οταν εχεις μπάτζε σαν το δικο σου, απλα παιρνεις οτι καλυτερο υπαρχει αυτη την στιγμη, αποφευγοντας οσο μπορεις τις υπερβολες. π.χ. δεν ξερω αν θες να πας σε 4k η 1440p γκειμινγκ. καλο ειναι να το διευκρινησεις για να ξεκινησουν απο καπου οι προτασεις.
ωστοσο ας δωκω εναν μπουσουλα, περισοτερο για 1440p.

https://www.skroutz.gr/s/58681360/G...-Karta-Grafikon-GV-R9070XTGAMING-OC-16GD.html περιπου 730

https://www.skroutz.gr/s/57424658/A...gastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti.html περιπου 480

γνωμουλα μου, αν αποφασισεις για gpu και cpu, τα υπολοιπα τα συμπληρωνεις ευκολα.
δεν σου ρίχνω Χ γιατί δεν είμαι τέτοιος πλέον, αλλά τίποτα δεν συμπληρώνεις εύκολα. Πρέπει να σιγουρέψεις καλή μητρική με PCIe 5.0 τουλάχιστον 2 m.2 θέσεις και αντίστοιχα nvme pcie 5.0 που θα ξεψαχνίσεις από αναλυτικά review μην πάρεις καμία πατάτα σαν την καυτή πατάτα που πήρα εγώ με τον patrio p210 1TB που έλεγα "έλα μωρέ, ssd όλα καλύτερα από HDD" και τελικά είναι χειρότερος από SSD!

ΟΚ ίσως είναι εύκολες οι μνήμες, πάρε ότι πιο γρήγορα στα 2Χ16GB ή 4X16GB και άντε γεια.

Καρέκλα πάντως τράβα πάρε μια από ΙΚΕΑ, ακόμα αεροδρόμιο δουλεύεις; Πετάξου δίπλα να δοκιμάσεις μια διευθυντική και μην σκας για "gaming"

η μεγαλη αποφαση νιτρε και τα πιο ακριβα κομπονεντς ειναι αυτα.
εννοω οτι για τα υπολοιπα εννοειται οτι θα διαβασεις ρηβιους και θα κοιταξεις να κουμπωνουν πανω σ επεξεργαση και gpu.

τίποτα δεν συμπληρώνεις εύκολα. Πρέπει να σιγουρέψεις καλή μητρική με PCIe 5.0 τουλάχιστον 2 m.2 θέσεις και αντίστοιχα nvme pcie 5.0 που θα ξεψαχνίσεις από αναλυτικά review μην πάρεις καμία πατάτα σαν την καυτή πατάτα που πήρα εγώ με τον patrio p210 1TB που έλεγα "έλα μωρέ, ssd όλα καλύτερα από HDD" και τελικά είναι χειρότερος από SSD!

ΟΚ ίσως είναι εύκολες οι μνήμες, πάρε ότι πιο γρήγορα στα 2Χ16GB ή 4X16GB και άντε γεια.

Καρέκλα πάντως τράβα πάρε μια από ΙΚΕΑ, ακόμα αεροδρόμιο δουλεύεις; Πετάξου δίπλα να δοκιμάσεις μια διευθυντική και μην σκας για "gaming"
Αυτό σκέφτηκα κατευθείαν, οκ η CPU αλλά μητρική; εδώ σε θέλω. Θα σκανάρω τις AM5 μητρικές και θα επανέλθω με 2-3 προτάσεις για ανταλλαγή απόψεων. Thing is, λόγω rl έχω μείνει πίσω σε εξέλιξη hardware εδώ και χρόνια οπότε πίσω στα θρανία για μένα.

Αδελφός Χειρομαλάκτης γρόουτ
Ως πάλαι ποτέ hardware junkie σε βεβαιώνω πως οι μητρικές δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση και σου τινάζουν οποιοδήποτε budget στον αέρα.

εννοω οτι για τα υπολοιπα εννοειται οτι θα διαβασεις ρηβιους και θα κοιταξεις να κουμπωνουν πανω σ επεξεργαση και gpu.
η ποιο μεγάλη απόφαση θα έπρεπε να είναι η μητρική imho, παρόλο που έχω βγάλει πόσα χρόνια με μια από τις φθηνότερες AM4 όταν χρειάστηκε να πάρω για το σύστημα της δουλειάς το κοίταξα πιο διεξοδικά, γιατί αν θέλει κλόκια ο φραπές, τότε πρέπει να είναι κάτι που να έχει καλά VRM επάνω και ψύκτρες σε αυτά κτλ κτλ.

Υπάρχουν 1-2 πραγματάκια που κάνουν την διαφορά σε θέμα σταθερότητας. Βέβαια υπάρχουν και διαφορές στην ταχύτητα, αλλά τελευταία φορά που κοίταξα ήταν τόσο ανεπαίσθητες που μόνο στα benchmarks φαίνονται.

Οπότε ας πούμε με τέτοιο budget θα πάει σε μια μητρική Χ870, με περισσότερα pcie lanes, τουλάχιστον 2 m.2 slots, καλύτερα VRM, και USB4 θύρες.

Όλα τα άλλα θα κουμπώσουν επάνω και αργά ή γρήγορα θα αλλάξουν. Η μητρική μένει για πάντα.

"2 πραγματα μην πιστευεις, το πάντα και το ποτέ"
παροιμια των απάτσι.

δεν ξερω νιτρε, δεν ειμαι τυπος μεμονωμενων αλλαγων. αν δεν σκασει η gpu για καποιο λογο (δυστυχως συμβαινει) εγω τουλαχιστον παω με το ιδιο συστημα για οσο με κρατησει. 5 εως και 8 χρονια ας πουμε. κι επειδη δυστυχως τα μπατζετς μου ηταν πολυ μικροτερα απ του μαντνε, κοιταζα για μια μαμά χωρις πολλα τζιτζιμπλόκια, απλα σταθερη και απο γνωστη εταιρεια.

τωρα ο καθεις αναλογα με τις αναγκες του διαλεγει με διαφορετικο τροπο. ιτς ωλ γκουντ.

Back