Frappenstein Ver 2.0

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τα συστήματα μου τα κρατάω και εγώ πολλά χρόνια, ακριβώς για αυτό τον λόγο η μητρική και ο CPU μένουν ίδια αγορίνα. Απλά έχω και το βίτσιο του OC και χρειάζομαι τα έξτρα τζάτζαλα.

δεν ειμαι τυπος μεμονωμενων αλλαγων. αν δεν σκασει η gpu για καποιο λογο (δυστυχως συμβαινει)
Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και ο Σρέντερ σκάει η κάρτα, αγοράζει οθονηκαρτατροφοδοτικοκαλωδια.

χαριτωμενο.

εξαρταται ποτε θα σκασει. αν σκασει οπως στο προτελευταιο μου συστημα, στην 7ετια - 8ετια, αλλαζω ολο το πιτσί προφανως.
αν σκασει στα 2 χρονια ας πουμε, αλλαζω καρτα.
οχι και τοσο δυσκολο, ναι?

Thing is, λόγω rl έχω μείνει πίσω σε εξέλιξη hardware εδώ και χρόνια οπότε πίσω στα θρανία για μένα.

Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για μένα, δεν παρακολουθώ στενά την τιμολόγηση του hardware γιατί όλες οι GPUs μου φαίνονται παράλογα ακριβές. Π.χ. δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν η 9070ΧΤ είναι value for money συγκριτικά με την πιο κοντινή της Nvidia ή αν θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι ακόμα πιο ισχυρό δεδομένου του διαθέσιμου μπάτζετ.

Ίσως να πρότεινα κάτι σε RTX 5080 λόγω του DLSS και του καλύτερου ray tracing της Nvidia αλλά υπάρχει έντονη φημολογία ότι έρχεται refresh RTX Super με περισσότερη VRAM. Τα 16GB που έχει η 5080 είναι αστεία για high-end κάρτα. Από την άλλη η AMD θα ήταν καλύτερη επιλογή αν έχεις κατά νου να βάλεις εξαρχής ή μελλοντικά Λίνουξ.

Τόσα χρόνια λείπω και ακόμα δεν έχεις αναβαθμίσει ούτε το άβαταρ σου σωστά ρε αγορίνα.
Σοβαρά τώρα, ο WD μου άρεσε όπως και η CPU, είναι στα υπόψιν. Thanks
Οντως εχεις εξαφανιστει εδω και χρονια.! Γιατι? Εχω κανει 2 αναβαθμισεις μεχρι τωρα καρτα γραφικων και σκληρο δισκο.

τπτ δεν μου εκανες. ξερεις οτι σε συμπαθω. απλα δεν μπορουσε να λειπει ο μυστης απο τοπικ αναβαθμισης.

και ο χειρομαλαχτης δεν εχει αδικο. κατασταλαζεις σε cpu gpu και τα υπολοιπα μπαινουν στον αυτοματο.

ps. σε αυτο το σημειο αρχιζω να πιστευω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα ατομο που να μη παταει το pc του σρεντερα.
Σιγουρα υπαρζει ενα ατομο με κατωτερο pc απο το δικο μου. Ο nitro εχει ακομα κατωτερο pc απο το δικο μου με την 5700χτ.!!!

Breaking : Μετά από άγριο ψηφιακό ανθρωποκυνηγητό, τα 'τσακάλια' της ΔΔΗΕ εντόπισαν τον περιβόητο 'Φραπέ' σε πίνακα μηνυμάτων ημιθανούς ψευδοχαρντκόρ σέχτας τεχνόπληκτων παππούδων. Συνδεόμαστε με το ρεπόρτερ μας, ειδικό του χώρου, Φρίξο Δρακοντίδη, για το ρεπορτάζ.

(Όλοι ρε, εδώ μέσα θ'αφήσουμε τα ρομαντικά γεροντοκόκκαλά μας)

Λοιπόν, Σύντροφε Φραπέ, αρχές '26 ανακοινώνονται τα σπέξ νέων Xbox/PS, το ζητούμενο κάθε αξιοπρεπούς PC-ά είναι να βρίσκεται 2Χ μπροστά τους στο launch day. Στη θέση σου θα κράταγα τα φράγκα και μόλις ανακοινώνονταν τα σπέξ, θα έκανα τα αντίστοιχα ψώνια

Θεωρώ το μίνιμουμ θα είναι 12/24 επεξεργαστής AMD, 18-24GB VRAM GPU, 32 GB DDR5/6 RAM και Nvme σκληρός 500GB/1TB για βασικός, αλλά θα δούμε τί σπέξ θ'ανακοινώσουν.

Σκέψου πως ΤΩΡΑ παίζω 4Κ/Ultra/50-60FPS τα πάντα, με ταπεινότατο 5900Χ/4070Τi/32GB RAM. Γενικά το AI upscaling εκδημοκράτισε σε πολύ μεγάλο βαθμό το γελοίο 'πόλεμο' των GPU's κι αυτό είναι εξαιρετικά καλό για τις συλλογικές μας τσέπες.

Τι παπουδες λες Boracho? 37 χρονων ειμαι και οι περισσοτεροι εδω ειμαστε κατω απο 40 χρονων. Εγω το σκεφτομαι αν θα παρω 9900χ η αν θα περιμενω να βγουν οι ryzen 11000 και να παρω 11700χ. Θα δωσω μεχρι 1000 ευρω για επεξεργαστη μνημη μητρικη και τροφοδοτικκο αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα τα παρω ολα μαζι η αν θα παρω πρωτα το τροφοδοτικο και μετα επεξεργαστη μνηημ και μητρικη.
Οσο για τα playstationκαι xbox το pc μου τα παταει κατω απο το 2021. Και οταν βγαινουν τα επομενα ειτε το pc μου ειναι ηδη καλυτερο ειτε αναβαθμιζω σε μηνες η 1 χρονο αφου βγουν και μετα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτα! Θα κρατησω καρτα γραφικων και σκληρο δισκο γιατι εναι και τα δυο πολυ καλα ακομα.

Here goes
Το τεleυταίο μου PC ήταν βασισμένο σε Ivy Bridge (3770k/ASUS ROGUE RAMPAGE EXTREME 3) με μια ταπεινή R9 290X της Sapphire και 16GB RAM DDR4 δεν θυμάμαι ποιές. Λίιιιιιιγο μετά έσκασαν μύτη οι Ryzen (1 χρόνο αφού έφτιαξα το αναφερθέν για την εποχή κτηνάκι) και παράλληλα με το rl έμεινα εκεί, oπότε αντιλαμβάνεστε πως έχω χάσει πολλά επεισόδια στα του Hardware.
With that out of the way
Ό'τι και να πάρω τώρα θα μου φαίνεται εξωφρενικά καλό anyway οπότε θα ακολουθήσω την οδό αγοράζω RAM SSD υδρόψυξη (αν βρώ κάποια καλή) οθόνη κλπ περιγερειακά πρώτα και αφήνω για το τέλος CPU/MOBO/GPU.
Το τι συμβαίνει στον κόσμο των κονσολάδων δεν μου είναι ούτε καν αδιάφορο γατάκι Μποράτσε. Θα στήσω uber κάφρικο κχτήνος που θα ζηλεύει και ο Σρέδερ.
Ευχηθείτε μου να παίρνω ακόμα επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του έτους (MEGA TROLLFACE)
Στα 49 μου επανήλθα για να ανεβάσω τον μέσο όρο ηλικίας του αγαπημένου μας φόρουμ στα Εννιάμερα, τρέμε Σρέδερ, γερνάς.

@Χειρομαλάχτης ναι ρε ανάλογα τα budget πάντα, για φθηνότερη φάση θα έλεγα Β850 ίσως και Β650.

Αλλά παραμένει σημαντικό όταν λέμε για AMD που έχεις upgrade path, ξεκίνησε το σύστημα μου με athlon x4 950, πέρασε 1600AF, 2600 και κατέληξε 5500.

nvidia για κανένα λόγο, με την άνεση που της προσφέρει η θέση της πλέον τα έχει κάνει πτν με τους drivers.

οι περισσοτεροι εδω ειμαστε κατω απο 40 χρονων
Ισχύει, το είχε γράψει και στη ρετροσπέκουλα για το 30 χρόνια επιτυχίες Ρέηκουι.

Τον quoteάρω για το τεκμήριο:
Στη γωνιά μια παλιά καμπίνα παίζει το demo του Street Fighter II. Θα στήσουμε πρωτάθλημα μετά και ο Χόντα μου θα σας διαλύσει στις πουνιές. Είμαστε όλοι τριάντα και η νύχτα κρατάει για πάντα.

Αν εχεις να κανεις αναβαθμιση απο το 2016 οπως λες τοτε ναι οτι και ναπαρεις τωρα θα δεις τεραστια διαφορα. Δεν χρειαζεται να περιμενεις να ανακοινωθουν τα χαρακτηρισιτκα των επομενων κονσολων γιατι αν παρεις τωρα 9900χ και rx 9070xt θα ειναι καλυτερο απο τοplaystation 6 και το επομενο xbox. Ναι ισχυει. Ολοι ειμαστε πανω απο 30. Αλλα ενας γνωστος μου μου ειπε περσι που τον ξερω απο το 2013 οτι μοιαζω για 18 και το 2018 μια συναδεφος στο γραφειο μου ειπε πως νομιζε οτι ημουν 20 ενω τοτε ημουν 30.

Back