What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Φρονιμίτης

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
Έχω έναν που θέλει εξαγωγή. Δεν τις μπορώ τις βελόνες και δεν έκατσα σε δημόσιο νοσοκομείο. Μου είπαν σε ιδιωτικό κάνουν ολική αναισθησία. Ξέρετε ποια και πόσο πάει;
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Γιατί νοσοκομείο? Θες γναθοχειρούργο?

Σου μιλάω σαν ένας που έχει βγάλει τους 3 και ετοιμάζεται να βγάλει και τον τέταρτο σε λίγες μέρες, όλους σε οδοντίατρο με ενεσούλα. Δεν έχω ακούσει και δέ νομίζω να σου κάνουν ολική νάρκωση για ενα δόντι.
Η ένεση είναι μια χαρά ρε σύ, δε θα σου τη χώσει όλη στο ούλο, θα σου κάνει 3-4 μικρά τσιμπιματάκια. Αντε να νιώσεις το πρώτο λίγο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Ολική αναισθησία για δόντι δε κάνουν ρε τρελέ :lol:
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537


OxidE wrote:
Ολική αναισθησία για δόντι δε κάνουν ρε τρελέ :lol:</blockquote>
Στην Αμερική κάνουν. Εδώ στην Ελλάδα ο γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο μου είπε υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία που κάνουν αλλά θέλει λεφτά.

Εγώ αν βλέπω βελόνα με πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι. Ούτε εξετάσεις αίματος κάνω. Αν είναι να μου βάλει βελόνα στο ούλο θα λιποθυμήσω. Μεγάλος χέστης γαρ. Στην ολική σου βάζουν βελόνα στο χέρι πρώτα, άντε να το αντέξω.

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Εγώ δεν έχω βγάλει ακόμα (σε λίγο καιρό γίνομαι 14), αλλά νομίζω ότι την ένεση για ολική την κάνουν στο σκαλπ
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Αν λιποθυμήσεις στην εξαγωγή τι θα κάνεις αν σου τυχει καμία απονεύρωση;
Αnyway αν θυμάμαι καλά οι οδοντίατροι έχουν και αναισθητικό σε σπρέι. Σου κάνει λίγο για να μουδιάσει εξωτερικά το ούλο και μετά κάνει την ένεση με την βελόνα (αφού σε δέσει στην καρέκλα και σου κλείσει τα μάτια....). Ρώτα έναν οδοντίατρο να να σου δώσει καμιά ιδέα.
Η ολική νάρκωση δεν είναι καραμέλες, δεν αξίζει με καμία για τέτοια περίπτωση.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εν τω μεταξυ η τοπικη ναρκωση ειναι ενα απ τα πιο κουλά και κουλ πραματα που μου χουν τυχει. δεν ξερω τι βανουνε μεσα, αλλά οταν επεφτε πιο μεγαλη δοση, μεχρι το αλλο πρωι ημουνα σε συνεχη ευθυμια (καλα, σχεδον παντα ειμαι, αλλά λιγο πιο πολυ). επισης μουδιαζει ολο το σαγονι κι εχει πλακα, σαν να εχεις φαει μπουνια απο ατμομηχανή. επισης μπορεις αν πεινασεις να φας τα ουλα και τα χειλη σου και να μην πονεσεις καθολου μεχρι το επομενο πρωι. πηγαινα ενα χρονο εγω στον οδοντιατρο καθε βδομαδα και ξερω.
ρε, μπας κι έκανα λαθος στην πορτα ο βλήμας και δεν ηταν οδοντιατρος αλλά ντήλερ με ασπρη ρόμπα??
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Κλείνεις τα μάτια και σου κάνει την ένεση. Θα νιώσεις σαν να προσπαθεί να σε τσιμπήσει με οδοντογλυφίδα στο ούλο, τίποτα περισσότερο. Εδώ γόνατο χειρούργησα και δεν μου έκαναν ολική, θα κάνεις για ένα δόντι? :trollface:
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
Το χω από μικρός αυτό. Δεν θέλω να βλέπω ένεση ούτε σε άλλους να κάνουν. Ίσως κάποια στιγμή να το αποφασίσω ή θα ζω με νιφλαμολ.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
260
Ολική αναισθησία για να βγάλεις ένα δόντι? Βγάλε αρχίδια ρε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
κανεις μια μικρη θυσια, γιατι αν το αφησεις θα πρεπει να κανεις μεγαλυτερες, χειροτερες, επιπονες κτλ
η ολικη ναρκωση δεν ειναι παιχνιδι, αν ηταν ετσι θα εκαναν ολικη και για το πεντικιουρ.

[video width=425 height=344 type=youtube]CHE7kpH9iNc[/video]
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Ε δεν υπάρχει καλύτερο φόρουμ σε όλο τον κόσμο ρε!!!!
 

nofear

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
275
ολικη δεν θα κανεις με την καμια . ακομα και εαν η πιθανοτητα να παει κατι στραβα ειναι παρα πολυ μικρη δεν αξιζει να παρεις το ρισκο για ενα δοντι . οπως ειπαν παρα πανω υπαρχει σπρει το οποιο σε μουδιαζει λιγο .παρε και καμια βοτκα πριν πας και θα εισαι ενταξει ! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331


Brian O’Conner wrote:
Έχω έναν που θέλει εξαγωγή. Δεν τις μπορώ τις βελόνες και δεν έκατσα σε δημόσιο νοσοκομείο. Μου είπαν σε ιδιωτικό κάνουν ολική αναισθησία. Ξέρετε ποια και πόσο πάει;</blockquote>

Αδερφε.. σε νιωθω οσο δεν παει... με μια περιπετεια που ειχα πριν λιγο καιρο με το δοντι μου, εφτασα μεχρι τα ηρεμιστικα..

Τα οποια τα προτεινε ο γιατρος, για να καθισω εστω.. στην καρεκλα (δεν το συζητω να ανοιξω το στομα μου και να με εξετασει)

Συζητησα την ολικη αναισθησια.. αλλα μου ειπε, οτι κανουν μονο στα ατομα με ειδικες αναγκες (νοητικες δηλ), σαν λυση αναγκης, γι'αυτα αυτα δεν καθονται.

Παρολα αυτα ομως.. να ξερεις οτι ο φρονιμητης, ειναι εγχειρηση, αρα.. θα σου κανουν ισχυρη ενεση. Τοσο ισχυρη που θα σου μουδιασει σχεδον ολος ο λαιμος και σχεδον το προσωπο. Δεν θα καταλαβαινεις τιποτα. Στην πορεια δε.. αν νιωσεις ελαχιστο πονο, απλα θα σου ξανακανουν ενεση.

Για την ιστορια.. εμενα ουτε τα υπνωτικα με επιασαν (καλα.. κοροιδευουν τον κοσμο λεμε.. δεν ενιωσα καμια διαφορα) και το εριξα.. στο ποτο. 3 τεκιλες χαλαρα πριν τον γιατρο και μετα.. κελαηδουσα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Οποτε.. κοψε τους καφεδες.. πινε χαμομηλι για να ηρεμησουν τα νευρα σου (πιανει εγγυημενα) ριξε και τα ποτακια (αν το επιτρεπει ο γιατρος) και πηγαινε χαλαρα.

Αφου πηγα εγω... πιστεψε με.. πανε ολοι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Σημ... φροντισε να φας αρκετα πριν την εγχειριση, γιατι μετα θα την βγαλεις με ρυζακι για 2 μερες <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> (δεν το συζητω να ανοιξω το στομα μου και να με εξετασει) </blockquote>

αλλου ομως το ανοιγεις νααααααααααα........

<blockquote> Σημ... φροντισε να φας αρκετα πριν την εγχειριση, γιατι μετα θα την βγαλεις με ρυζακι για 2 μερες <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> </blockquote>


καλα νταξ το γαμησες και συ.

εγω εβγαλα εναν στο στρατο {και τσιμπησα και 10 μερες αναρρωτικη} και το ιδιο βραδυ εφαγα πιτογυρα{ με καπως αλλοιωμενη γευση απο το αιμα και ενα αδιευκρινιστο πρασινωπο υγρο}.

και η αναισθησια δεν πιανει παντα να ξερεις.τωρα ειδικα που δεν κανουν ενεσεις αλλα το ριχνουν με συρριγγα.

να προσεχεις ομως μην τιναχτεις αν πονεσεις γιατι μπορει ο γιατρος αντι για το δοντι να σου σκαψει το λαρυγγι.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Oπως ακριβώς τα λέει και ο Northlander δεν είναι τίποτα, σαν να σε τσιμπάει με οδοντογλυφίδα στο ούλο (μπορει και να είσαι τυχερός και να έχεις τις παρενέργειες του brother Bruce μετά :spiteful: )
οπλίσου με κουράγιο και κάντο.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Αδερφέ Μπράιαν, ένα από τα πράγματα που μας ορίζει ως άντρες, είναι η μεγάλη σοφία : Ο ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ.

Το μαγικό σκεύασμα που αναφέρει ο Αδελφός Μπρούς λέγεται Νοβοκαϊνη και είναι πραγματικά να το συνδέσεις με μάσκα και να το ρουφάς ολημερίς. Στο κεφάλι σου είναι όλο το θέμα. Όπως είσαι, τσίμπα με νυχάκι λίγο το μπράτσο σου. Τόσο θα πονέσει η βελόνα. Ό,τι άλλο, θα 'ναι καθαρά και μόνο στο μυαλό σου.

Φορ δε ρέκορντ, νιώθω ακριβώς που είσαι, γιατί μικρός έτσι και χειρότερα χεζόμουν με την παραμικρή ιδέα του πόνου. Φυσικά αυτό μου δημιούργουσε τεράστιες ενοχές κάθε φορά που έβλεπα τον Κλίντ στο γυαλί, να σφίγγει τα δόντια και να σούρνεται με τα πάντα σπασμένα. Δεν μπορούσα να κοιτάξω τις σχισμές των ματιών του. Ένιωθα λίγος. Και το αποφάσισα. Αφού το έκανε ο Κλίντ, θα το έκανα και 'γω.

Ο πόνος δεν πονάει λέμε.

Εν Νοβοκαϊνη Νίκα.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Επίσης μπορείς να πας μεθυσμένος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
μπορεις να δωσεις να πιει και ο οδοντιατρος
και μην πας στο ΙΚΑ
<img src="http://www.funhunter.net/wp-content/uploads/2012/03/modern-dentist.jpg" alt="modern-dentist.jpg" class="bbcode_img" />
 
Top Bottom