Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια ή αντιπάθεια προς το RPS,αλλά προσωπικά βρήκα το review του GK αξιοπρεπέστατο,αναλυτικότατο και κατατοπιστικότατο.Η άποψή μου πάντως συνοψίζεται στην παρακάτω παράγραφο του εν λόγω review και αντιπροσωπεύει τη στάση μου απέναντι στα remakes γενικότερα.
<blockquote>Gabriel Knight simply isn’t a game that needed a do-over. It’s one that easily fits in the category of ‘classic’ rather than simply ‘old’, with artistry that still absolutely stands up. The interface is a bit clumsy. The graphics are a touch blocky. The narrator single-handedly stretches the playtime from a few hours to something approaching the half-life of Bismuch-209 unless you switch her off, which you should absolutely do. Get past that though, which takes a few minutes max, and what you’re left with isn’t simply a great adventure in terms of the story and writing that it always gets very justifiable praise for, but one that I’d argue shows Sierra as a whole at its creative peak.</blockquote>
Το να γίνεται remake του Ultima ή του πρώτου Wizardry π.χ.,το καταλαβαίνω.Εκεί είχαμε λευκές γραμμές σε μαύρο φόντο.Αλλά νομίζω ότι εγχειρήματα όπως BG Enhanced,GK 20th Anniversary κτλ. είναι αρπαχτές του χείριστου είδους.Από τη στιγμή που το game δεν είναι unplayble,απλούστατα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για κάτι τέτοιο.Και δε νομίζω ότι γίνεται για την προσέλκυση νέου κοινού,ούτε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.Αν κάποιος θεωρεί τον τεχνικό τομέα τόσο σημαντικό,ώστε να τον κρατήσει μακριά από ένα game,τότε δε νομίζω ότι θα εντυπωσιαστεί από το επίπεδο αυτού στα remakes.Χτυπάνε απλά στη νοσταλγία των "παλιών".