To μόνο που θέλω είναι να ΜΗ κερδίσει στο τέλος ο Jon Snow ή η Daenerys. Τους "κουβαλάνε" εδώ και πόσες season, λες και οι "νόμοι της φύσης" δεν ισχύουν για αυτούς και είναι άτρωτοι. Ότι μας έχει διδάξει η σειρά, πως "κανείς δεν είναι ασφαλής, και ειδικά ο αγαπημένος σου χαρακτήρας" αυτοί οι δύο (κυρίως) το αναιρούν, λες και είναι above all this shit (μεταφορικά και κυριολεκτικά λόγω δράκων).
Σχετικά με το τελευταίο επισόδειο, μη-δημοφιλής άποψη, αλλά μου άρεσε.
Μου άρεσε η "σκοταδίλα" (και ναι, μια χαρά έβλεπα τις σκηνές και το είδα και σε κινητό).
Μου άρεσε η "φρούδα ελπίδα" που έδωσε η Melisandre <span style="font-size: 8pt">(δε θυμάμαι αν το όνομα της έχει δυο "l" ή δυο "s" ή δυο "n" ξερωγώ, και ας μου έπαιρνε λιγότερο να το γκουγκλάρω από όσο να γράψω το περιεχόμενο αυτής της παρένθεσης)</span> με το νανάψει τα σπαθιά και να ζεστάνει τις καρδιές τους.
Μου άρεσε η απελπισία στα βλέμματα πολλών όταν οι φλόγες έσβηναν δέκα-δέκα και μία-μία.
Moυ άρεσε το resolve των Unsullied που δεν έσπασαν τη γραμμή και έσωσαν πολύ κόσμο.
Μου άρεσε η μικρή αρκουδίτσα που έφαγε το γίγαντα.
Μου άρεσε το πώς τα wights χρησημοποιούσαν τα ίδια τους τα σώματα για να φιάξουν σκάλες και περάσματα. Το καλό του να έχεις hive mind (και αχίλειος πτέρνα όπως είδαμε).
Moυ άρεσε το "horror" element μέσα στο κάστρο με την Άρυα.
Δε μου άρεσε που τα Wights σκαρφάλωσαν τόσο γρήγορα το τείχος. Literally, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις τουλάχιστον έναν άνθρωπο σε κάθε πολεμίστρα να καρφώνει με dragonglass όποιο κεφάλι πετάγεται.
Γενικά δε μου άρεσε που κάποια stages της μάχης κράτησαν τόσο λίγο και δε χόρτασα (μάχη έξω από τα τείχη και μάχη για τα τείχη)
Δε μου άρεσε που είχε περιορισμένο screen time για κάποιους "σημαντικούς" χαρακτήρες, όπως Tormund.
Edit: σε ευχαριστώ που το θύμισες, Βόρειε, ήμουν και εγώ σχεδόν σίγουρος ότι θα μας δείξουν πως ο Jon Snow δε καίγεται.
Ρε μπας και ο Nite King ήταν Targaryen?