Gamers Nexus: Ανάλυση του DLSS στο Cyberpunk 2077 (και χοντρό δούλεμα στην Nvidia)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Ένα ενδιαφέρον βίντεο, τόσο για την οπτική σύγκριση διάφορων DLSS modes μεταξύ τους και με την native ανάλυση και για το υπέροχο δούλεμα/κράξιμο του παρουσιαστή στην Nvidia για την γνωστή ιστορία με το Hardware Unboxed. Δείτε το!

Με πρόλαβες.

Κάπου σου δίνει, κάπου σου παίρνει το DLSS, απ'ότι φαίνεται. Σημαντικό το ότι δεν απαιτείται "χειροκίνητη" εκπαίδευση, άρα δεν χρειάζεται στενή συνεργασία ( ΑΚΑ €€€ ) για την εφαρμογή του.

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να απαντήσει η AMD. Χρησιμοποιώ το Radeon Image Sharpening, δεν το λές και άσχημο, αν και δεν ξέρω αν θα ήμουν το ίδιο ευχαριστημένος σε κανονκού μεγέθους (20-24") οθόνη 1080p. Με την οθόνη του ΙδεοΠλακιδίου™ πάντως, το κέρδος στο framerate είναι πιο σημαντικό από το όποιο κέρδος σε ποιότητα...

Με την rtx 2060 έχω να πω ότι όταν παίζεις, με dlss quality στα 2560χ1080 ,δεν καταλαβαίνεις να χάνεις τίποτα σε οπτική ομορφιά, αλλά το frame rate το καταλαβαίνεις και με το παραπάνω ότι το κέρδισες.

Τόσο καλό είναι που σε κάνει να πιστέψεις, ότι είναι όλα μια συνομωσία...Τους πληρώνει η Nvidia να κρατάει πίσω το frame rate χωρίς dlss

@vtheofilis Η AMD ετοιμάζει ήδη κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχουμε ακόμη νέα για το πότε θα βγει και πόσο καλά θα δουλεύει, δεδομένου ότι οι κάρτες της AMD δεν διαθέτουν το ειδικό hardware της Nvidia (tensor cores). Ακόμη κι αν δεν είναι το ίδιο, οτιδήποτε δίνει έξτρα performance είναι καλοδεχούμενο.

@Niris στο βίντεο φαίνεται μια ελαφριά θολούρα και ενίοτε κάποια artifacts αλλά το DLSS έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Ορισμένες φορές ο αλγόριθμος διατηρεί μεγαλύτερη λεπτομέρεια από native και η αύξηση στην απόδοση είναι ασύγκριτα πιο αισθητή από την μείωση στην ποιότητα.

@vtheofilis Η AMD ετοιμάζει ήδη κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχουμε ακόμη νέα για το πότε θα βγει και πόσο καλά θα δουλεύει, δεδομένου ότι οι κάρτες της AMD δεν διαθέτουν το ειδικό hardware της Nvidia (tensor cores). Ακόμη κι αν δεν είναι το ίδιο, οτιδήποτε δίνει έξτρα performance είναι καλοδεχούμενο.

@Niris στο βίντεο φαίνεται μια ελαφριά θολούρα και ενίοτε κάποια artifacts αλλά το DLSS έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Ορισμένες φορές ο αλγόριθμος διατηρεί μεγαλύτερη λεπτομέρεια από native και η αύξηση στην απόδοση είναι ασύγκριτα πιο αισθητή από την μείωση στην ποιότητα.
Νομίζω τα artifacts τα είχε σε perfomance/ultra perfomance modes. Στο quality που το έχω βάλει εγώ την θολούρα δεν την καταλαβαίνω καν, και ναι έχω κλειστά τα motion blur, film grain, chromatic abrevation κτλ.. Αυτό που καταλαβαίνω είναι το frame rate να ανεβαίνει και το delay να πέφτει...
Ενώ παίζεις δεν βλέπεις ούτε θολούρες ούτε τίποτα...

Last edited:
Back