Gaming Με Το Σταγονόμετρο : Εκεί Που Κάθε Στιγμή Μετρά

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,579
Αδέρφια, είμαι σίγουρος το έχετε νιώσει σχεδόν όλοι οι άνω των 30 εδώ.

Τα εκλεκτά παιχνίδια πολλά και ο χρόνος ελάχιστος, σε σημείο που αν έχουμε κάποτε 4-5 ώρες σερί για να παίξουμε, να θεωρείται, από "σεμνό και λιτό gaming" που ήταν στο παρελθόν, ένας οργιώδης μαραθώνιος ακοινώνητης απόλαυσης.

Και που λέτε. Έχω το Pillars που έχει άλλες 60 ώρες παιχνίδι (τουλάχιστον). Σοβαρό και ατελείωτο. To Vanishing of Ethan Carter που μπορώ να τελειώσω σε 4-5 ώρες και να έχω μια ολοκληρωμένη και μερακλίδικη εμπειρία. Το Mortal Kombat X που θέλω να βάλω και να λιώσω γιατί είναι διασκεδαστικό. Το Divinity: Original Sin που με γεμίζει ενοχές. Διάβολε, το Sunless Sea που είναι τόσο καλό και έχω πεισμώσει και θέλω πραγματικά πολύ να κατορθώσω να το τελειώσω με τον 5ο καπετάνιο μου! Το Crimes & Punishments που υποπτεύομαι θα είναι μια υπερ-απολαυστική περιπέτεια. Και έχω που λέτε 4-5 ώρες. Και άντε να διαλέξεις τί να πρωτοβάλεις. Με λίγο απ' όλα, δεν τελειώνει τίποτε. Με δόσιμο σε ένα, νιώθω πως παραμελώ τα υπόλοιπα.

Φέρστ γουόρλντ πρόμπλεμς και τα σχετικά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Φίλε είναι απλό, ή κάνεις κι εσύ το 24ωρο να διαρκεί 48 ώρες ή δε σε σώνει τίποτα....
 
Το "πρόβλημα" είναι πως με τη διαδόση του ίντενερνετ, και την βελτίωση του στημ ως πλατφόρμα (καθώς παλιά ήταν για τα μπάζα), έχουμε περισσότερα παιχνίδια διαθέσιμα. Παλιά είχα ένα gothic 3 κι έπρεπε να πω ευχαριστώ στην μαμά αντιπροσωπεία που δέησε και το έφερε. Τώρα έχουμε περισσότερους τρόπους απόκτησης.

Το γκέιμινγκ είναι σαν την γυναίκα. Αν έχεις περισσότερες από μία, θα σου πιουν το αίμα.
 
O ύπνος δεν είναι ποτέ πάνω από 4-5 ώρες, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά ακόμη και τότε, πόσα πράγματα να κάνει ένας άνθρωπος; Θες να ακούσεις κι ένα δίσκο (απαιτεί τουλάχιστον μια ώρα προσήλωσης), να δεις ένα επεισόδιο μιας καλής σειράς (άλλη μια ώρα από εκεί), απλώς δεν γίνεται γαμώτο. Ίσως τελικά αγνοήσω τα πάντα και παίζω Pillars σερί μέχρι το Γουίτσορα. Εδώ το 16ωρο και φοβερό Wolfenstein The New Order, υπολογίζω πως το έπαιζα τουλάχιστον 20 μέρες μέχρι να το τελειώσω!
 
Είναι σκληρή η Ζωη, αμα δουλεύεις δεν σου φτάνει ο χρόνος για gaming και αμα δεν δουλεύεις δεν έχεις τα λεφτά για να τα σκας και να λιώνεις :S
 
Ο εφιάλτης των φέρστ γουόρλντ πρόμπλεμς, όπως τα λέει ο Αδερφός Στήλ Χάβοκ είναι, ακριβώς!
 
Αν και φοιτητής σας καταλαβαίνω απόλυτα.

O ύπνος δεν είναι ποτέ κάτω από 9-10 ώρες, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά ακόμη και τότε, πόσα πράγματα να κάνει ένας άνθρωπος; Θες να ακούσεις κι ένα δίσκο (απαιτεί μόλις μια ώρα προσήλωσης), να δεις έναν κύκλο μιας καλής σειράς (άλλες 5-10 ώρες από εκεί), απλώς γίνεται γαμώτο. Ίσως τελικά αγνοήσω τα πάντα και παίζω Pillars σερί μέχρι το Γουίτσορα. Εδώ το 16ωρο και φοβερό Wolfenstein The New Order, υπολογίζω πως το έπαιζα τουλάχιστον 2 μέρες μέχρι να το τελειώσω!

<span class="bbcode_spoiler"> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </span>
 
Άμα η ζωή ήταν ιδανική θα πρεπε να χαμε 4 ζωές.

Δυστυχώς όμως -ΕΙΔΙΚΑ για μας τους gamers-, θα πρέπει να υποστούμε αυτή την κατάρα. Μπορεί να πηδάμε μέχρι το ταβάνι όταν ανακοινώνεται ένα νέο Deus Ex, Soma, Sherlock Holmes, RED DEAD REDEMPTION (Ω ΝΑΙ!!!), Full Throttle Remake, Everybody's gone To the Rapture, αλλά αμέσως μετά θα σκεφτόμαστε "πότε θα προλάβω να τα παίξω όλα ρε;;;".

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ (SteamVR <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> ). Από κει και πέρα αποχαιρετάμε δουλειές, γυναίκες/άντρες και κοινωνικοποίηση <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Νόρτρομ, τρισάθλιε. Εκεί που είσαι ήμουν και τα σχετικά...σε φθονώ απεριόριστα. Πιστεύω πως όπως λέει και ο Επιτάφιος, μόνο η υπέρμετρη πρέζα του HTC Vive θα μας ρίξει στα σκληρά, καθώς η ίδια η φυσική εμπειρία θα είναι αρκετή ώστε να μας πείσει πως η προηγούμενη ζωή μας ήταν ένα unoptimized ψέμα.
 
<blockquote>Νόρτρομ, τρισάθλιε. Εκεί που είσαι ήμουν και τα σχετικά...</blockquote>

Όπως είχα πεί και σε παρόμοιο θρεντ, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κοιμάται λιγότερο απο 8 ώρες.

Να σου πώ, μήπως είσαι στ'αλήθεια werewolf και κοιμάσαι λιγότερο?

Επι την ευκαιρία να πώ ότι καπαρώνω απο τώρα τον ρόλο του Wizard του μελλοντικού Ragequit Fantasy VR party
 
Όταν πρέπει να συμβιβάσεις πολλά, μα πάρα πολλά διαφορετικά καπέλα, αλητείες και παρανομίες, ανακαλύπτεις φοβερά πράγματα για τις αντοχές σου. Όχι πως δεν απολαμβάνω τα 12ωρα ύπνου που τραβάω Παρασκευή-Σάββατο, αλλά πλέον είναι εξαιρέσεις/γιορτές, μέσα στην εβδομάδα ακόμα και με τρίωρο είμαι λειτουργικός, ένα από τα πολυτιμότερα μαθήματα του φανταριλικιού!

Wizard κομπλέ, παραχωρήθηκε στον κύριο. Εγώ έχω καπαρωμένο το Bard/Chanter από χρόνια <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Θεωρητικά, το 24ώρο χωρίζεται σε 3 8ώρα. 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνος, 8 ώρες για τα υπόλοιπα.
Με 5 ώρες ύπνο, είσαι κομπλέ, το θυμάσαι και από το στρατό. Κερδίζεις 3 ώρες από εκεί ( που τις διαθέτεις όπου γουστάρεις).
Με maximum 4 ώρες παιχνιδιού την ημέρα, βγάζεις παιχνίδι 100 ωρών σε 25 μέρες. Οπότε σε 2-3 μερούλες ξεπετάς τα interactive movies που σε κάνουν να λερώνεις την σωβράκα σου. Φυσικά, ορίζεις ένα βαρβάτο παιχνίδι που θα βγάλεις μέχρι τέλους, και παίζεις και κάτι χαλαρό παράλληλα για αλλαγή. Πχ είχα σαν βαρβάτο το Fallout 1, αλλά έπαιζα και κάνα skirmish στο Red Alert 2.
 
Μέσα σε όλα αυτά αγαπητέ Μποράτσο, πρόσθεσε και τα παιχνίδια που <u>πρέπει</u> να παρουσιάσεις, οπότε αναγκαστικά αυτά που παίζεις μόνο για τη δική σου ευχαρίστηση μένουν πίσω/ξεχνιούνται/δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς όσο θέλεις και τα αφήνεις "για όταν βρεις κάποια στιγμή χρόνο". Και ο χρόνος αυτός δεν έρχεται ποτέ.

Προσωπικά το έχω πάθει πολλάκις και το backlog μου έχει κάμποσα αξιόλογα μεν, μισοτελειωμένα παιχνίδια δε (μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό το The Evil Within και το Lords of the Fallen). Τουλάχιστον το Pillars θα φροντίσω να το τελειώσω κάποια στιγμή, καθώς έμεινε στην άκρη ελέω GTA V...
 
Μποράτσο σε νιώθω :cheers:
Min-maxing, κι ότι προλάβουμε!
 
Για να προλαβω και γω ρολο, Cleric εδω! Ισως και Fighter-Cleric για να θυμιζω λιγο γαματο War Priest απο Warhammer.

Παμε τωρα στο θεμα μας.
Μεχρι να πιασω τη δουλεια που κανω τωρα, ειχα τοσο χρονο που ηθελα να τα παιξω ολα... Και αφηνα παιχνιδια στη μεση αβερτα. Οταν επιασα δουλεια ηθελα να βγαινω, γιατι δεν παλευονται 8 ωρες κλεισμενος καπου, οποτε αφηνα παιχνιδια αβερτα παλι. Τωρα, βγηκε το GTA V. Σχολαω, δεν βγαινω, γυρναω σπιτι και καιγομαι. Οποτε παλι αφηνω αλλα παιχνιδια στην ακρη.

Κατι δεν παει καλα με την παρτι μου νομιζω...
 
Πλέον τα κάνω όλα μαζί. Δηλαδή, μουσική ακούω όλη τη μέρα, ότι κι αν κάνω ώστε να προλαβαίνω και τα reviews αλλά και να γουστάρω επικούρες ή SAXON, κατά κύριο λόγο, όταν τρέχω ή σπαθομαχώ. Όπως επίσης, και σε παιχνίδια που έχω λιώσει και δεν με απασχολεί ο ήχος βάζω κάναν δίσκο να στροφάρει από πίσω.
Επίσης, τα ξύδια συνδυάζονται πολύ ωραία με το στροφάρισμα του βινυλίου, αρκεί να είναι αναλογική η ηχογράφηση.

Οργάνωση και πάλι οργάνωση λοιπόν για να τα προλάβουμε όλα. Με μόνη εξαίρεση το σπίτι που είναι σκέτο μπουρδέλο με σώβρακα στο πάτωμα
 
πραγματικα δε σας ζηλευω καθολου, εσας τους ρηβιουερς... οταν πρεπει να κανεις το Απολυτο Χόμπυ σου, αν οχι αποκλειστικα βιοποριστικό μεσο, έστω κατι που εχει οποιαδηποτε σχεση με προθεσμιες, χρειαζονται καμμια 40αρια ωρες τη μερα για να ειναι ολα οκ.

Μπορατσε, σε νιωθω και το ξερεις. οντως εμεις που ειμαστε πανω (βρε και πολυ πανω μπορω να σου πω) απ τα 30, εχωμε νιωσει το προβλημα στο γερικο, ζαρωμενο πετσί μας. τα εχωμε ξαναπει: λιγος υπνος, σωστος καταμερισμος χρονου, ελαχιστη κοινωνικοποιηση και κυριως: <span style="font-size:4">σωστη επιλογη Προαιωνιου Εχθρου</span> ειναι οι μονοι τροποι, οχι για να εξασφαλισουμε απλα και μονο το τριωρο του ξεπετολιγούρη, αλλά για να προσεγγισουμε σε αργιες κυριως και πσκ, το 8ωρο του Σωστου Γκέιμερ.
Βεβαια δεν εχει μπει ακομα στην εικονα το γλυκο, γουτσου γουτσου αξεσουαρ που ολο και περισοτεροι συμφορουμιτες αποκτουν.. ενταξει, εκει ειναι τα γερα ζορια. γι αυτο ζουμε το Σημερα και ειδικα το Φετος με καθε κυταρο μας. θ αργησει τετοια χρονια για το γκεημινγκ να ξαναρθει και πρεπει να την ρουφηξουμε με το καλαμακι, οπως ο γκρμαντνε τον απογευματινο καφε του...

εντιτ: μου πηρες τον βαρδο, φουστη βοραχο. δεν μπορει το παρτυ να χει 2 βαρδους? αφου ολοι μου λενε οτι αυτο ειναι το κλάς μου στην RL, τι να κανω?
οκ, αν επιμενεις, δημιουργω και παιρνω νεο κλας: τρολοΠαλαδινος<sup>(ΤΜ)</sup>, κυριοι.
θα λαλεί με επικη φωνη ολα τα πολιτικαλυ κορεκτ λογίδρια του και μετα θα λεηλατει σεντουκια, θα κλεβει, θα λουταρει και θα ploughάρει τις χωρικες οπως ο θείος γκεραλτ. το ονομα της κλας θα ειναι Trolladin και οποιος το χρησιμοποιει απο δω και μπρος, θα μου δινει 2,06 ευρω τη φορα.
 


vtheofilis wrote:
Θεωρητικά, το 24ώρο χωρίζεται σε 3 8ώρα. 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνος, 1 ώρα χέσιμο/φαγί/μπανιάρισμα, 7 ώρες για τα υπόλοιπα.</blockquote>

 


Borracho wrote:
Θες να ακούσεις κι ένα δίσκο (απαιτεί τουλάχιστον μια ώρα προσήλωσης) </blockquote>

Nope, χαμένος χρόνος.




Borracho wrote:
να δεις ένα επεισόδιο μιας καλής σειράς (άλλη μια ώρα από εκεί) </blockquote>

Είπαμε, όχι, χαμένος χρόνος! Και τι να την κάνεις τη σειρά άλλωστε, όταν παίζεις ένα παιχνίδι με καλό story;

Φίλε όλα κι όλα, το gaming θέλει θυσίες, εσύ μου θες και μουσική και σειρές και gaming, ε σε λίγο θα μου πεις ότι θες να βλέπεις και ταινίες! Κάνε λοιπόν αυτό που σου είπα (24ωρο --> conversion σε 48 ώρες) γιατί λύση άλλη για εσένα δε βλέπω.



 
Πριν μου προλάβετε το class, Human fighter μετέπεια Champion με bastard sword Neutral Good. Κι ας λένε όλοι μου οι γνωστοί ότι είμαι για μίξη rogue/bard
 
Back
Top