What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gauntlet - Violence and Bloodshed!

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
Ώντας κωλόγερος, και έχοντας περάσει άπειρες ώρες με το κλασσικό Gauntlet στο Spectrum παίζοντας διπλό με το ξάδερφο, είπα να τσιμπήσω το remake για το nostalgia value, χωρίς πολλές προσδοκίες. Ε λοιπόν έχω καραγουστάρει, όχι μόνο επειδή it hit me right in the feels (which it did), αλλά και επειδή παραμένει ένα από τα πιο διασκεδαστικά multiplayer παιχνίδια που έχω παίξει!

Η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλακτη : Dungeon crawling σφαγιάζοντας ποτάμια εχθρών και τις κρύπτες που τους ξερνάνε, μαζεύοντας κλειδιά και θησαυρούς και τρώγοντας κοψίδια για να καρδαμώσετε! Έχουν βέβαια προστεθεί διάφορες "γαρνιτούρες" για να εκσυγχρονιστεί λίγο το πράμα, δλδ equipment slots, item vendor στα hubs μεταξύ μπουντρουμιών, boss fights κτλ, αλλά το ζουμί είναι το ίδιο : Senseless non stop violence!

Όπως και στο original υπάρχουν 4 classes (Warrior, Archer, Mage, Valkyrie), που αφήνουν αρκούντως διαφορετική αίσθηση τόσο στο gameplay, όσο και στο βαθμό πολυπλοκότητας του χειρισμού. Ας πούμε ο Βάρβαρος παίζεται με button mashing 2-3 πλήκτρων, ενώ ο Mage χρειάζεται πιο πολλούς συνδιασμούς για να αλλάζει spell schools και να είναι αποτελεσματικός. Το ξυλίκι αυτό καθ'αυτό είναι επίσης ικανοποιητικό, με τα ηχιτκά "foomp" και τα splatter effects να πέφτουν βροχη. Τα γραφικά διατηρούν την top down θέαση της σειράς, και χωρίς να αποτελούν κάτι το ιδιέταιρο μεταφέρουν πετυχημένα την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του κλασσικού τίτλου.

Εκεί όμως που το Gauntlet πραγματικά ξεχωρίζει είναι το χαοτικό multiplayer με κολλητούς! Ετοιμαστείτε για πολλές κραυγές "Ρε $#^%^$^ τι πήρες το φαί, αφού έχεις φουλ ζωή" και "Μωρή #@Τ#%^ τι θα γίνει, θα μαζέψεις όλα τα λεφτά μόνος σου?!?" μέσα από το headset! Mπούγιο, αδελφικότητα και προδοσία όλα ταυτόχρονα, και αν δεν το δοκιμάσετε είναι δύσκολο να σας μεταφέρω την αίσθηση!

Στα μείον : Συναντήσαμε ένα-δυο bugs που δε μας άφηναν να ολοκληρώσουμε κάποιο μπουντρούμι, μερικά disconnect μεταξύ αποστολών, και άλλα τέτοια μικροενοχλητικά. Επίσης δεν ξέρω πόσο replayability θα έχει το παιχνίδι, καθ' ότι η διάρκεια είναι σχετικά μικρή (8-10 ώρες περίπου) και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο τα extra difficulty settings επαρκούν για νέα playthroughs. Πάντως στα 20 ευρώ δε νομίζω να ενοχλήσει και ιδιέταιρα!

Maim and kill them, όσοι ασχοληθείτε στείλτε ένα invite να σφάξουμε παρέα!
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Το έχω στην wishlist, όταν με το καλό αποφασίσω να το πάρω θα είμαι έτοιμος για σφαγή :vaultboy:
 
Top Bottom