Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Άρα ότι (3 τυχαία παραδείγγματα της woke ιδεολογίας) :

1) «Πρέπει να προσλαμβάνουμε υπαλλήλους ώστε να χουμε 50% μαύρους ή 50% γυναίκες ή 30% τρανς, επειδή πρέπει να υπάρχει συμπεριληπτικότητα» - Κατι που δεν είναι δηλαδή απαραίτητα υπέρ της αξιοκρατίας.
2) «Μας αρέσει να βλέπουμε δασκάλους να μιλούν για σεξουαλικότητα σε παιδιά νηπιαγωγίου/δημοτικού και φέρνουμε τραβεστίς (drag queens δηλαδή) να κάνουν ομιλίες σε μικρά παιδιά και σε εκκλησίες κλπ κλπ»
3) «Το να αποδέχεσαι ότι υπάρχουν 15 φύλα και το "φύλο είναι mood... Σήμερα νιώθω γυναίκα, αύριο μπορεί να νιώθω άντρας"».

Όλα αυτά είναι αρχές του συντηρητισμού; Αν το εννοείς δεν ξέρω που ζεις ή τι ορίζεις ως συντηρητισμό...

Μάλλον όμως εννοείς ότι ο συντηρητισμός έχει έναν εχθρό και έτσι μπορεί και ζει ακόμα; Γιατί αν δεν το εννοείς, δεν βγάζει καν νόημα.

Άρα ότι (3 τυχαία παραδείγγματα της woke ιδεολογίας) :

1) «Πρέπει να προσλαμβάνουμε υπαλλήλους ώστε να χουμε 50% μαύρους ή 50% γυναίκες ή 30% τρανς, επειδή πρέπει να υπάρχει συμπεριληπτικότητα» - Κατι που δεν είναι δηλαδή απαραίτητα υπέρ της αξιοκρατίας.
2) «Μας αρέσει να βλέπουμε δασκάλους να μιλούν για σεξουαλικότητα σε παιδιά νηπιαγωγίου/δημοτικού και φέρνουμε τραβεστίς (drag queens δηλαδή) να κάνουν ομιλίες σε μικρά παιδιά και σε εκκλησίες κλπ κλπ»
3) «Το να αποδέχεσαι ότι υπάρχουν 15 φύλα και το "φύλο είναι mood... Σήμερα νιώθω γυναίκα, αύριο μπορεί να νιώθω άντρας"».

Όλα αυτά είναι αρχές του συντηρητισμού; Αν το εννοείς δεν ξέρω που ζεις ή τι ορίζεις ως συντηρητισμό...

Μάλλον όμως εννοείς ότι ο συντηρητισμός έχει έναν εχθρό και έτσι μπορεί και ζει ακόμα; Γιατί αν δεν το εννοείς, δεν βγάζει καν νόημα.
Δε νομίζω ότι εννοούσε αυτό το πράγμα. Καταρχάς δεν είπε ότι είναι αρχές του συντηρητισμού.

Δουλεύω πλέον σε εκπαιδευτικό οργανισμό που θα το χαρακτήριζες ξεκάθαρα ως woke όσον αφορά ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και ρατσισμού. Το παραπάνω, στα πλαίσια της εισαγωγικής εκπαίδευσης (induction), λέει ότι είναι κατάφορα άδικο. Η εισαγωγή των position quotas αντιβαίνει το "right person for the right job". Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει α) να ξεφύγουμε από την αναπαραγωγή ετεροκαθορισμένων σχολίων-προϊόντων πολεμικής, β) να δούμε ακριβώς τι λέει ο συνομιλητής στην πραγματικότητα.

Ναι, πραγματικά θα ήταν ιδεατό να φτάσουμε να έχουμε 50% σε όλους τους κλάδους. Σημαίνει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και πρόσβαση θα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρχουν εμπόδια σε κανέναν να κάνει αυτό που θέλει, επομένως τα στατιστικά στοιχεία θα είναι εξισορροπημένα. Μέχρι τότε θέλει πολλή δουλειά.

Ναι, πραγματικά θα ήταν ιδεατό να φτάσουμε να έχουμε 50% σε όλους τους κλάδους.
Υπάρχουν διάφορα ζητήματα με τα ποσοστά. Ένα από αυτά είναι ότι ενώ μπορεί να είναι καλοί δείκτες για το αν υπάρχει πρόβλημα, είναι πολύ ελκυστικό σε κάποιους να πάνε και να πειράζουν τον δείκτη χωρίς να λύνουν κανένα πραγματικό πρόβλημα και επειδή οι δείκτες είναι οκ μπορούν άνετα να προσποιούνται ότι έλυσαν το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα απλά έχουν καταστρέψει τον δείκτη,

Όσον αφορά για όρους όπως «συμπερίληψη» έχουμε πρόσφατο παράδειγμα χώρας που κατελήφθη από ισλαμιστές διεθνώς αναγνωρισμένους ως τρομοκράτες, που φυσικά και συνεχίζουν να σφάζουν και να απαγάγουν κόσμο αλλά ο «δημοκρατικός ελεύθερος» κόσμος δεν έχει πρόβλημα να τούς αναγνωρίζει «συμπερίληψη» οπότε όλα καλά.

Από τη στιγμή που το KPI γίνεται target, δεν είναι καλό KPI. Άντε τράβα πες το τώρα σε κάθε 25χρονο MBAer, που νομίζει ότι επειδή είχε τα κονέ του στο πανεπιστήμιο, ξέρει τι κάνει.

Δουλεύω πλέον σε εκπαιδευτικό οργανισμό που θα το χαρακτήριζες ξεκάθαρα ως woke όσον αφορά ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και ρατσισμού. Το παραπάνω, στα πλαίσια της εισαγωγικής εκπαίδευσης (induction), λέει ότι είναι κατάφορα άδικο. Η εισαγωγή των position quotas αντιβαίνει το "right person for the right job". Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει α) να ξεφύγουμε από την αναπαραγωγή ετεροκαθορισμένων σχολίων-προϊόντων πολεμικής, β) να δούμε ακριβώς τι λέει ο συνομιλητής στην πραγματικότητα.

Ναι, πραγματικά θα ήταν ιδεατό να φτάσουμε να έχουμε 50% σε όλους τους κλάδους. Σημαίνει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και πρόσβαση θα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρχουν εμπόδια σε κανέναν να κάνει αυτό που θέλει, επομένως τα στατιστικά στοιχεία θα είναι εξισορροπημένα. Μέχρι τότε θέλει πολλή δουλειά.
Έχεις ένα δίκιο αλλά όπως και εγώ νομίζω αμφιβάλεις για το αν επιλέγεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, πιο πολύ έχει να κάνει με προώθηση και αυτό σηκώνει γκρίνια.

^Cancel, επειδή υπονοείς ότι μόνο οι άντρες μπορούν να χτυπάνε σε ένα σπίτι.

Back