What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Σκεφτόμουνα λίγο την όλη φάση. Έκανα μια σύγκριση Ουκρανίας και Αφγανιστάν. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά μαθήματα εδώ.
Στην πρώτη φάση έχουμε μια υποκινούμενη αλλαγή καθεστώτος σε ανθρώπους που ήταν έτοιμοι για την δυτική δημοκρατία και στην δεύτερη μια με το στανιό επιβολή με άμεση απόβαση στρατού σε ανθρώπους που ήθελαν να παραμείνουν ως έχουν. Μιλάμε για culture victory conditions.

Στην Ουκρανία ο ΠΟύτιν θέλει να επαναφέρει την παλιά φάση με το στανιό, και ήταν σίγουρος ότι ο κόσμος θα το αποδεχθεί. Στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ ήθελαν να φέρουν την δυτική δημοκρατία με το στανιό και ήταν σίγουροι ότι ο κόσμος θα το δεχθεί.
Το αποτέλεσμα στην Ουκρανία ήταν μια ισχυρή αντίσταση που δεν επέτρεψε την αλλαγή και στο Αφγανιστάν το αποτέλεσμα ήταν μετά από χρόνια προσπαθειών και ποτάμια αίματος, με το που τα μάζεψαν οι δυτικοί να επανέλθει το παλιό καθεστώς τόσο γρήγορα όσο ήλπιζε ο Πούτιν ότι θα πέσει το Κίεβο.

Δεν θέλω να καταλήξω κάπου, απλά σκεφτόμουν πως ότι και να θέλουν αυτοί που έχουν τα όπλα, αν οι λαοί θέλουν κάτι άλλο, αργά ή γρήγορα θα το πάρουν.
Για αυτό στα 4Χ games, όταν καταλαμβάνουμε αντίπαλη πόλη/χωριό/πλανήτη κτλ, πάντα κάνουμε εκκαθάριση του πληθυσμού ( ή σκλάβους/ τροφή ανάλογα το campaign) και μετα χτίζουμε στα συντρίμμια. Μπορεί να αργεί έτσι η ανάπτυξη, αλλά μακροπρόθεσμα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ο @Hellion πιστεύω θα συμφωνεί. ( Fanatic Purifiers FTW!)
Μα καλά? Κανείς δεν παίζει strategy games εκεί στα πεντάγωνα?
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Eντάξει υπάρχει και η λύση του να αφήσεις την πόλη με όσο το δυνατόν λιγότερη καταστροφή και στρατό να επιβάλλει την τάξη, δοκιμασμένα πράγματα.
Δεν θα έλεγα πάντως οτι συγκρίνονται οι επεμβάσεις-πόλεμοι της Αμερικής με αυτό που κάνει η Ρωσία τώρα. Στις χώρες που επιτίθονται οι Αμερικάνοι συνήθως μπορεί να το παίζουν freedom fighters αλλά το οτι έχουν πλούτο για αρπαγή όπως πετρέλαια-χρυσό και συνήθως δεν έχουν τράπεζες με το δικό τους τραπεζικό σύστημα περνάει σε δεύτερη μοίρα (κοινώς κρύβεται κάτω από το χαλάκι) Στην περίπτωση της Ρωσίας είχε πολλούς λόγους για να επέμβει, προφανώς και έχει και συμφέροντα, η Ουκρανία είναι απο τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο σε παραγωγή σιταριού και γενικά έχει πολύ πράγμα, κυρίως στα ανατολικά όπου είναι και ο κύριος στόχος. Δεν θα κάτσω να κάνω αναλύσεις τώρα, δεν είμαστε στο κατάλληλο μέρος άσε που μπορεί να μας περάσουν για παράρτημα του Russia Today και να αρχίσουν οι κυρώσεις.
Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ το κτίριο στην Οδυσσό που καίγανε οι ουκρανοί εθνικιστές και τους ανθρώπους που πήδαγαν απο τα παράθυρα για να σωθούν και τους χτυπάγανε ακόμα όταν έπεφταν στο έδαφος, η την παρέλαση για την ημέρα της νίκης στην Μαριούπολη όπου τεθωρακισμένα άρματα με ουκρανικές σημαίες πέρναγαν πάνω από πολίτες, μάλλον για αντίποινα επειδή γιόρταζαν που έχασαν τον πόλεμο τα ξαδερφάκια τους. Ανέβαζαν μάλιστα και πανηγυρικές φωτογραφίες όπου έγραφαν σλαβα ουκραινα από κάτω, μια έκφραση που χρησιμοποιούν αφελείς ανίδεοι σήμερα για να δείξουν στήριξη, στήριξη στο αντίστοιχο sieg heil των Ουκρανών όπου αν το έγραφες κάπου πριν 3 μήνες θα ξεχύνονταν ορδές καλοθελητών και παιδιών των λουλουδιών να σε φάνε ζωντανό. Όσο και αν δεν θέλω να φανώ αιμοσταγές φιλοπόλεμο κάθαρμα και με την ελάχιστη γνώση που κατέχω για την φρίκη του πολέμου θα έλεγα οτι και πολύ αργήσανε να επέμβουν οι Ρώσσοι και αν είναι αιματοβαμμένα μιλιταριστικά πλάσματα αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που έκαναν.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Eντάξει υπάρχει και η λύση του να αφήσεις την πόλη με όσο το δυνατόν λιγότερη καταστροφή και στρατό να επιβάλλει την τάξη, δοκιμασμένα πράγματα.

Συμφωνώ απολύτως!! Τα militia στο Medieval 2 δεν έχουν upkeep!!! Και κάνουν και δουλειά στις sieges!!!!
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655

Παραδίδει μαθήματα πως να σε έχουν όλοι στην μπούκα και εσύ να τους γλεντάς.
Οι δικοί μας μόνο στα ντολμαδάκια βάζουν βέτο.....
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Ξερει τον τροπο ζηταει πραγματα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι σκανδιναβικές χώρες αποτελούν ασφαλή χώρο για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι η Σουηδία είναι «σπίτι» για μέλη του PKK και άλλων τρομοκρατικών, για την Άγκυρα, οργανώσεων.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Μ' αυτό τον τρόπο του όμως όλο και κάτι θα κερδίσει. Παζάρι κάνει.
Όταν όμως πηγαίνεις και τους γλείφεις όλους κάνοντας ότι σου πούνε, είναι σίγουρο οτι θα πάρεις μόνο τα @@ τους.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Πριν το ρωσικο ντου, η Ουκρανια φιλοξενουσε ειρηνικα φεστιβαλ οπως το Asgardsrei Festival



και δημιουργουσε παιδικες κατασκηνωσεις, οπου τα παιδια ανεπτυσαν τις αθλητικες τους δεξιοτητες




Δυστηχως, ο πολεμος τα σταματησε ολα αυτα και απειλει την ασπιλη Ουκρανικη δημοκρατια.
Ευτηχως, η Ευρωπαικη ενωση του υποστηριζει.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Φαντάσου να σκάσουν πλάνα με δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής προς τα έξω, την έχουμε κάτσει τη βάρκα.

Oh wait, κυκλοφόρησαν ήδη και δεν εισέβαλε κανείς. Κάτι δε πάει καλά εδώ.:unsure:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Δεν μπορεις να συγκρινεις τις δραστηριοτητες των ντοπιων πιθηκων με τους Ουκρανους ομοκοπριατες τους.

Αν και εχουν μικρη διαρκεια, δεν περιμενω να καθησει καποιος να δει 40 video.






Οι ντοπιοι πιθηκοι, ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα δεν θα ειχαν τοση επιτυχια. Ο συναρουραιοι τους στην Ουκρανια, εριξαν την κυβερνηση.
To 2015 μπορουσαν να απειλησουν την κυβερνηση, που σημαινει μεγαλη δυναμη και απο ανταρτες εγιναν επισημο στρατιωτικο σωμα.
Η υποστηριξη του δυστηχου Ουκρανικου λαου, δεν ηταν μικρη.
Το ελεγαν ξεκαθαρα και στην πορεια το εκαναν. Θελουν μια Ουκρανια χωρις ρωσους, εβραιους και γενικα μια χωρα καθαρη απο αλλους λαους. Αυτο δεν εγινε ποτε με ειρηνικες διαδηλωσεις αλλα με ξυλο και θανατο και ειναι πραγματα που τα εκαναν.
Ολα αυτα τα πραγματα που σημερα, δεν τα αναφερει κανενας. Δηλαδη τις εκκαθαρισεις.
Ας ξεκινησουμε οτι η ρωσικη προπαγανδα περι ναζισμου στην Ουκρανια, δεν ηταν εντελως ψευτικη.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Eίχα postάρει στην αρχή αυτής της ιστορίας για τις σχέσεις Πούτιν με νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ρωσία και όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ηγετικών στελεχών τους που την μία ήταν σε φιλορώσικες και την άλλη σε φιλοουκρανικές οργανώσεις. Το τι βρώμικο παιχνίδι έχει παιχτεί από πίσω, το αφήνω στην κρίση σας.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Πάντως τέτοια άρθρα είναι ταμάμ για να θορυβήσουν τον κόσμο στην Ελλάδα και να ανέβουν κι άλλο οι τιμές.
Τυχαιο σηγουρα δεν ειναι πως το πρωτο προιον που παρουσιασε ελλειψη απο τα ραφεια των Γερμανικων σουπερμαρκετ ειναι το κωλοχαρτο
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326

Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης άλλαξαν την πορεία του πολέμου με τη Ρωσία, προβάλλοντας αντίσταση για 82 ημέρες, είπε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ, προσθέτοντας ότι οι μαχητές εμπόδισαν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για κατάληψη περιοχών στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Τωρα πρεπει να πει οτι αφου επεσε η Μαριουπολη, θα πεσουν και οι περιοχες ανατολικα και νοτια.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Τωρα πρεπει να πει οτι αφου επεσε η Μαριουπολη, θα πεσουν και οι περιοχες ανατολικα και νοτια.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του. Αφού κατέλαβαν την νότια και ανατολική Ουκρανία, πως τους εμπόδισαν? Εκτός και εάν εννοεί όπως στον Αστερίξ που δεν είχαν καταλάβει όλη την Γαλατία γιατί τους εμπόδιζε ένα μικρό χωριό
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Πρεπει να πουν κατι ηρωικο πχ η Μαριουπολη ειναι το Σταλινγκραντ της Ουκρανιας. Επειδη καθυστερησε εκει ο Πουτιν, θα τους προλαβει ο Ουκρανικος χειμωνας.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Αφου υπαρχει αρθρο για την σχετικη ερωτηση, δεν υπαρχει προβλημα στην ελευθερια του τυπου.
copy paste οι φρασεις του μητσοτακη σε bold μορφοποιηση
ένα δείκτη από μία γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
η Ελλάδα είναι μία πολύ "ζωντανή" δημοκρατία.
Ως μετριοπαθής πολιτικός παίρνω την κριτική πολύ σοβαρά.


Η δημοσιογραφια στην Ελλαδα ειναι τοσο ζωντανη που δεν θα χρειαστει να αναστηθει ποτε.
 
Top Bottom