What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500

τι φαση? αγοραζουμε κωλοχαρτο και κονσερβες ή να μην κανω βιαστικες κινησεις ακομα?
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269

τι φαση? αγοραζουμε κωλοχαρτο και κονσερβες ή να μην κανω βιαστικες κινησεις ακομα?
pame-polemo.gif
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Χαλαρα, η Αλεξανδρουπολη ειναι υπερβολικα κοντα στα συνορα. Τα 2.5 μιλια (4 χιλιομετρα; ) κοντα στην Αλεξανδρουπολη ειναι σοκαριστικος τιτλος. Η Αλεξανδρουπολη εχει αποσταση απο τον ποταμο Εβρο, γυρω στα 20 χιλιομετρα.
Μιλαμε για μια παραβιαση που κρατησε, ξερω γω; 2-3 δευτερολεπτα; ισως και 1-2 δευτερολεπτα.
Ολα καλα, αφου εγινε διαβημα δεν παιζει τιποτα. Καθαριζει ο κουλης.

Θυμαμαι σε μια ασκηση στον Εβρο, περιμεναμε F16. Μολις μας ειπαν οτι μολις απογειωθηκαν απο Λαρισα, δεν προλαβα να αναψω τσιγαρο και να πω, νυχτωσαμε, πεταξαν πανω απο τα κεφαλια μας. Μας εσπασε τα σωθικα ο κροτος που κανουν οταν σπανε το φραγμα του ηχου.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
μιλας με γριφους γεροντα.
τι εννοεις? για να δουν αν τα χρησιμοποιησουμε?
ελα τωρα βρε λελο. σιγα μην τα πηραμε για να τα χρησιμοποιησουμε.
βρε, ουτε ανπακινγκ δεν θα χει γινει ακομα. μεσα στα Bubble Wrap τα εχουνε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα τουρκικα πεταξαν εκτος των συνορων τους για ελαχιστα δευτερολεπτα.
Μεχρι να πεσει συρμα την εκαναν με ελαφρα. Αερομαχιες πανω απο πολεις ειναι χοντρο πραγμα, ακομα και για την Τουρκια.
Απλα εκαναν την αναμενομενη ενημερωση. με νεα αεροπλανα ή χωρις, εμεις θα ερχομαστε. Ειναι το παιχνιδι τους και η καψα του βιαστη.
Οσο πιο πολυ αμυνεται το θυμα τους, τοσο πιο πολυ αναβουν.
Η νεα φουρνια των αεροπλανων δεν ηρθε για καλυτερες αναχαιτησεις, αυτες γινονται ετσι και αλλιως.

Για την ωρα τα κλικ ανεβαζουν περισσοτερη θερμοκρασια απο το γεγονος. Πολεμος δεν παιζει να γινει, αυτο που θελει η Τουρκια ειναι καποιο λαθος μπας και αρπαξει οτιδηποτε, ας ειναι και κοχυλι απο την παραλια της Αλεξανδρουπολης.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Χαλαρα, η Αλεξανδρουπολη ειναι υπερβολικα κοντα στα συνορα. Τα 2.5 μιλια (4 χιλιομετρα; ) κοντα στην Αλεξανδρουπολη ειναι σοκαριστικος τιτλος. Η Αλεξανδρουπολη εχει αποσταση απο τον ποταμο Εβρο, γυρω στα 20 χιλιομετρα.

40 με 50 έχει, αλλά στα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο!! Την (μακρινή) δεκαετία του 90', που είμουνα εκεί, συχνά πυκνά βλέπαμε τούρκικα F-4...
να τα έχουν πάρει k@$#φεράντζα τα δικά μας και να φεύγουν τρέχοντας για τα σύνορα!!

Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι μπέηδες απέναντι, είναι ότι η Πόλη απέχει 260 χιλιόμετρα από την Αλεξ/πολη!! 260 χιλιόμετρα είναι ένα φουλάρισμα τα Leo 2 HEL!!
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Αφού πιάσαμε ιστορίες ηρωικών αναμνήσεων από τα πεδία της μάχης στα ελληνικά στρατά, δεν θα ξεχάσω την αίσθηση όταν σε άσκηση, πέταξαν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας τα apache σε σχηματισμό επίθεσης.
Χεστήκαμε πάνω μας. Μιλάμε intimidation +20 και ήταν δικά μας. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα ένιωθα εάν τα έβλεπα να έρχονται κατά πάνω μου! 😨
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δεν έχουμε πρόβλημα πλέον, έχουμε ψωνίσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έτσι και κάνουν πως κουνιούνται οι γείτονες θα εξαπολύσουμε μέχρι και Ρομποτέκ, θα κατουρηθούν πάνω τους.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι το M113 που οδηγουσα, εκ πολεμου Βιετναμ. με την παραλλαγη ζουγκλας, με το αυτοκολλητο στο πλαι Knights of the Round Table ειναι στον ορχο που το αφησα;
Εννοεις Ρομποτεκ τεχνολογια του περασμενου αιωνα;
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Εγω κατα την διαρκεια της στρακατιωτικης μου καριερας, πηρα μερος 3 φορες σε καταληψη λοφου καπου εκει στον Στρημονικο.
Φορτωναμε φανταρια, τεθορακισμενα, ραδιογωνιομετρα, φορτηγα κανονια. Κοινη ασκιση στρατου, ναυτικου, αεροποριας μια φορα το χρονο, δεν θυμαμαι πως την λεγανε. Φορτωναμε, Ναυκρατουσα και λοιπος αποβατηκος στολος απο διαφορα σημεια της Αττικης με τα ΑΒΜ, Αvak και φουσκωτα και πλωρη για Βορα. Κατα την διαδρομη, Αττικη-Στρημονικος 3 μερες. Οχι η ευθεια πορεια δεν ειναι παντα η συντομοτερα. Στο ναυτικο εχουμε την τεθλασμενη. Μαυρες μερες γιατι μας την πεφτανε τορπιλακατες, ποβριχεια κι αλλα κολεοπτερα. Σκεψου τωρα 6 ωρες βαρδια στο μηχανοστασιοι και μετα πολεμικες εγερσεις και ασκησεις. Βεβαια επιδει ειμασταν και τα κομαντα, τους αντιμετωπιζαμε παντα επιτυχως (τωρα δεν καταλαβα ποτε γιατι ο διοικητης των τορπιλακατων, στην αναφορα του, ελεγε οτι μας βυθισε ολους). Μια φορα εκει που καναμε βαρδια, οι στραβιγανναραδες, οι παλαιοι καποιοι κυμοντουσαν, οι πιο φιλομαθοι θυσιαζαμε τον υπνο μας για Βιπερακια (Μαλκο Λινγκε) Ζακουλα, Νταφφυ Ντακ κ.α. μορφωτικα εντυπα, βαρανε τα αλαρμια, χαμος, βαβουρα, μασ τυην πεσαν τα Μιραζ. Αφηνω το στραβογιαννο κελευστη στο ποδι μου και με τους αλλους παλαιους σκαρφαλονουμε την καταπακτη. Θελαμε να δουμε τημ μαχη. Καλα που να τα δουμε με τεοια ταχυτητα μονο τον θορυβο ακουγαμε. Ταχαμε βεβαια στο στοχαστρο των μποφορς και των ερλιγκον. Μεχρι να στριψουν αυτα, τα Μιραζ ειταν 500 μιλλια μακρυα. Την επομενη μερα σοβαροτατη ασκηση, που πρεπει να εκπαιδευετε καθε μαχητης που σεβεται τον εαυτο του. Μεταφορα βαρεως αντικειμενου. Ερχοντα κονττα 2 πλοια, αρυδιοβολο με σχοινι, τεντωμα συρματοσχοινου, ζωνη ασφαλειας, μεταφορα του αντικειμενου, συνηθως ενας πλακα τυροπιτακι. Ξεμανταλιαζεται η βαση της τροχαλιας, παρτον Ανθυπα στη θαλασσα. Τωρα τον μαζεψανε δεν τον μαζεψανε, δεν το γνωριζω. Μπορει να του ριξανε και τιμητικη εναποστρατεια. Μετα απο πολλες νικηφορες ναυμαχιες φταναμε Στρημονικο, ξεκινουσαν τα αεροιπλανα να μπομπαρδιζουν τον ερημο το λοφο, μετα ριχνανε τα παπορια οτι ειχανε και δεν ειχανε, τελος αποβαση τα στρατα και τα αρματα και καταλυψη της Αγκυρας,εεεμ του λοφου. Βεβαια ειχα λαβει μερος και σε αλλες μαχες, οπως αποβαση καταλυψη Μονεμβασιας και στο Τυμπακι τση Κρητης. Τι λετε? ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
. Βεβαια επιδει ειμασταν και τα κομαντα, τους αντιμετωπιζαμε παντα επιτυχως (τωρα δεν καταλαβα ποτε γιατι ο διοικητης των τορπιλακατων, στην αναφορα του, ελεγε οτι μας βυθισε ολους).

Το συγκεκριμενο κομματι της ασκησης, μαλλον ανηκε στις τορπιλακατους. Επειδη τα στρατιωτικα σχεδια (ισως ολα) ειναι αμυντικα, επρεπε να σας βρουν, να χρονομετρηθει η ανακαλυψη σας και να σας καταστρεψουν, πριν κανετε αποβαση. Το ιδιο και με τα αεροπλανα. Λογικα, ειχατε τον ρολο του εχθρου αλλα δεν ηθελαν να σας στεναχωρησουν.

Και εγω ετυχα σε διαφορες αποτυχιες, αλλα αυτος ειναι και ο λογος που γινονται οι ασκησεις.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
ανηκε στις τορπιλακατους.
Τα μονα μαχημα πλοια στον Ελλαδικο χωρο που αξιζουν ειναι τορπιλακατοι, πυραυλακατοι και υποβριχυα τσεπης. Μικρα ευελικτα, ταχυτατα. Το τοπ απο αυτες, η "Αστραπη" max. speed 64 μιλλια. φοβερη ταχυτητα ακομα και σημερα. Προωστηριες μηχανες αεριοστροβιλοι.
Εχουμε τον μεγαλυτερο αποβατικο στολο στον κοσμο, αν ποτε χρειαστει. Σε μια ασκηση, ειχε παρει μερος το "ΚΥΔΩΝ" αν το θυμαστε. 4 ημερες το ξεφορτωναν τα αποβατικα. Το να διατηρεις στολο 20 παναρχαιων οχηματαγωγων, αρματαγωγων κτλ, ασυμφορα, αργα, δισκινητα, οσο καλη συντηρηση , αναβαθμιση, μετατρωπη και να κανεις, εργαλεια του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, δεν εξυπηρετουν τιποτα σημερα. ΟΚ κρατα κανα δυο για να κανουν προπονηση οι ναυτοπαιδες, κανε τα υπολοιπα ανταλλακτικα. Στελνανε, ενα αντορπιλικο, να κανει ενα μηνα περιπολεια "ΞΙΦΙΑ" κοστιζε το μισο προυπολογισμο της Ελλαδας και σε περιπτωση αναγκης δεν μπορουσε να προσφερει τιποτα. Με τα εξοδα αυτα κινεις 10 πυραυλακατους που μπορουν να πληξουν στοχους και εχουν και αντιεροπορικο αξοπλισμο. Το να χρησιμοποιεις ενα αντιτορπιλικο σε ρολο θωρηκτου, ειναι σαν να συναγωνιζεσαι με Amika εναν AMD 64 πυρινων. Ρες πα, ποτε και που το Ελληνικο κρατος αξιοποιησε σωστα τα μυαλα που ειχε για να το κανει και με το ναυτικο
 
Last edited:

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
''Έβαλαν φρένο'', σε απλά ελληνικά: ''του έκλασαν τα @@''.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Το φρενο λειτουργει με το ποδι, με το δαχτυλο αναβεις φλας. Βασικα ουτε καν δαχτυλο δεν επαιξε. το ειπα για να μεινει λιγη αξιοπρεπεια.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Top Bottom