What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Γνώμες για νέο σύστημα

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Απόφασισε λοιπόν ένα ξάδερφός μου από το πουθενά να φτιάξει ένα νέο PC, μην έχοντας και καμία ιδιαίτερη επαφή με το άθλημα. Εδώ και κάποια χρόνια είχε ένα λάπτοπ το οποίο όμως παρέδωσε πνεύμα.<br>Ο ίδιος δεν ασχολείται καθόλου με gaming, αλλά έχει 2 παιδιά (πάνε δημοτικό) τα οποία παίζουν παιχνίδια αν και όχι τίποτα το φοβερά απαιτητικό. Επίσης πρόσφατα τους πήρε και ένα PS4 οπότε ίσως ασχολούνται περισσότερο με αυτό.<br>Το PC θα μπει στο σαλόνι για να το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια. Ο ίδιος μου έδωσε σαν budget 1000€ αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολλά για τις ανάγκες του και μπορούμε να βρούμε κάτι με λιγότερα.<br>Όποιος έχει όρεξη ας γράψει κάποιο προτεινόμενο σύστημα (με οθόνη). Καλό θα ήταν όλα τα κομμάτια να είναι από το ίδιο κατάστημα (οπότε θα αναγκαστεί να πέσει στα χέρια είτε του Πλαισίου είτε του e-shop ή κάποιου παρόμοιου) γιατί θέλει να το πάρει απευθείας έτοιμο από το κατάστημα. <strike>Στην τιμή υπολογίστε και τα Windows 10.</strike><br>Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν :drinks:
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Έφτιαξα μια σύνθεση στο e-shop:<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="https://i.imgur.com/qg7Ocsn.png" alt="qg7Ocsn.png" class="bbcode_img" /></span><br><br>Μπορεί να πάει και λίγο χαμηλότερα ρίχνοντας την κάρτα γραφικών αν και με αυτή την καρτούλα πιστεύω θα είναι όλοι ικανοποιημένοι για μερικά χρονάκια. Ο επεξεργαστής είναι αντίστοιχος με τους i5 μέχρι και την σειρά 7xxx, οπότε κρίνεται μάλλον αρκετά καλός για τις απαιτήσεις της οικογένειας.<br>Έχε υπόψιν σου πως μπορείς να προμηθευτείς κλειδί Windows 10 πάμφθηνα (10-20 ευρώ) από κλειδάδικο, θα σου πει και κάποιος άλλος που έχει τσιμπήσει. Επιπλέον, νομίζω ισχύει ακόμα η αναβάθμιση από Windows 7+, οπότε μπορείτε να βάλετε απλά το κλειδάκι του laptop και να γλυτώσετε 110 ευρώ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />.<br><br>Είναι ακριβό πάντως το άτιμο το e-shop. Μένει Αθήνα ο ξάδερφος;
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Πρώτα από όλα ευχαριστώ. Για το κλειδάκι το ξέρω έτσι πήρα και εγώ το δικό μου. Απλά είναι περίπτωση που θέλω να βοηθήσω αλλά χωρίς να μπλέξω και πολύ. Φαντάζομαι θα έχει τύχει σε όλους μας. Ναι Αθήνα μένει. <br>Οκ ας αφήσουμε τα Windows απ΄ έξω καλύτερα.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Here&#039;s the thing. Προσωπικά θα έπαιρνα το σύστημα που προτείνει ο αδελφός f2bnp. Εγώ θα έριχνα λίγο το budget στην GPU (περίπου 120 γιούργια) και θα έβαζα καλύτερο τροφοδοτικό (όχι πως αυτό είναι κακό, κάθε άλλο απλά εγώ είμαι anal με αυτό). Αλλά ακριβώς επειδή οι απαιτήσεις του φίλου υπερκαλύπτονται με την πρόταση του bro δεν βλέπω κάποιο λόγο να προτείνω κάτι (ξέρω, δεν βοηθάω ιδιαίτερα αλλά ο Νίκος στο έφτιαξε κουκλάκι anyway). :drinks:<br><br>Σε αναμονή για την πρόταση του Shredder από το Πλαίσιο (φυσικά) που θα καλύπτει και τις ανάγκες της γειτονιάς σε διαστρικά ταξίδια.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
αντί για ssd 275GB γιατί όχι έναν ssd 120GB και έναν hdd 1ΤΒ να έχει χώρο και για ταινίες;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Από τα λεφτά που θα κοπούν από την άδεια των Windows, θα πρότεινα να μπει ένας 500άρης SSD για δύο λόγους.<br><br>1) Είναι ένα μέγεθος που θα ικανοποιεί τον απλό χρήστη και του δίνει «αέρα» να αποθηκεύσει κάτι παραπάνω.<br>2) Δεν μπλέκει στο να επιλέξει πού θα αποθηκευτεί/εγκατασταθεί το κάθε τι.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
<blockquote><br>Απλά είναι περίπτωση που θέλω να βοηθήσω αλλά χωρίς να μπλέξω και πολύ. Φαντάζομαι θα έχει τύχει σε όλους μας.<br></blockquote><br><br>Ω ναι...<br><br><blockquote><br>Here&#039;s the thing. Προσωπικά θα έπαιρνα το σύστημα που προτείνει ο αδελφός f2bnp. Εγώ θα έριχνα λίγο το budget στην GPU (περίπου 120 γιούργια) και θα έβαζα καλύτερο τροφοδοτικό (όχι πως αυτό είναι κακό, κάθε άλλο απλά εγώ είμαι anal με αυτό). Αλλά ακριβώς επειδή οι απαιτήσεις του φίλου υπερκαλύπτονται με την πρόταση του bro δεν βλέπω κάποιο λόγο να προτείνω κάτι (ξέρω, δεν βοηθάω ιδιαίτερα αλλά ο Νίκος στο έφτιαξε κουκλάκι anyway). :drinks:<br></blockquote><br><br>Φίλε Βασίλη τα παραλες <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />.<br>Όσον αφορά το τροφοδοτικό, κοίταζα μήπως βρω κανένα ποιοτικό Gold ή καλύτερο Bronze, αλλά το XFX TS550W το είχε πιο ακριβό στο E-Shop πχ. Νομίζω πως είναι υπεραρκετό μωρέ το CXάκι και είναι και modular να μην μπουκώσει το κουτί με καλώδια. Άλλωστε 65W TDP έχει ο επεξεργαστής και η κάρτα δεν βαράει επίσης πάνω από 100W.<br><br><blockquote><br>αντί για ssd 275GB γιατί όχι έναν ssd 120GB και έναν hdd 1ΤΒ να έχει χώρο και για ταινίες;<br></blockquote><br><br>Καλή ιδέα και αυτή, αλλά δεν αισθάνομαι και μεγάλη ασφάλεια με τόσο μικρό χώρο στον κεντρικό δίσκο, κυρίως επειδή θα πάει σε άνθρωπο που δεν το κατέχει τρελά. Οι εξωτερικοί δίσκοι και τα μεγάλα φλασάκια από την άλλη στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα, οπότε προτιμώ έναν μεγάλο και ωραίο SSD. Και εγώ έτσι όπως λες το έχω πάντως.<br><br>Σωστός και ο jimmy.<br><br><br><br>Arwindan θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτα καλύτερο σε τιμή, αλλά το e-shop στα συναρμολογεί κιόλας τζαμπέ οπότε ίσως το προτιμήσεις.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Βρήκα και αυτά από το TechStores:<br><br>http://www.techstores.gr/cpu-amd-am4-ryzen-3-1200.html" class="bbcode_url">CPU<br>http://www.techstores.gr/motherboard-am4-asrock-a320m.html" class="bbcode_url">Mobo<br>http://www.techstores.gr/ram-ddr4-2666-8gb-c16-crucial-oc-3.html" class="bbcode_url">RAM<br>http://www.techstores.gr/powercolor-rx-560-red-dragon-4096mb-pci-e-dvi-hdmi-dp.html" class="bbcode_url">GPU<br>SSD: Επειδή το αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο μήπως πάει σε κάτι μεγαλύτερο, δεν έβαλα κάτι, ρίξε μια ματιά στο site<br>http://www.techstores.gr/600w-evga-bronze-110-bq-0600-k2.html" class="bbcode_url">PSU (νομίζω είναι υπεραρκετό, υπάρχει και http://www.techstores.gr/750w-evga-b3.html" class="bbcode_url">αυτό που είναι εξαιρετικό και σε καλή τιμή σχετικά)<br>http://www.techstores.gr/upgade-networking/anabathmisi/koutia-cases/corsair-carbide-270r-midi-black.html" class="bbcode_url">Case<br><br>http://www.techstores.gr/computing/perifereiaka/othones#diastasi_othonis=3883&isAjax=1" class="bbcode_url">Οθόνη (δεν μπόρεσα να διαλέξω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)<br><br>Είναι λίγο χαμηλότερες οι τιμές σχεδόν σε όλα και η motherboard είναι λίγο καλύτερη (έχει ψύκτρες στα VRM για να μην ζεσταίνονται πάρα πολύ), η GPU είναι λίγο καλύτερη υλοποιήση, το τροφοδοτικό είναι σίγουρα αρκετά καλύτερο και το κουτί είναι σίγουρα καλύτερο αλλά ταυτόχρονα και πιο ακριβό.<br>Για κουτάκι ίσως αξίζει να δεις και τίποτα σε mATX που θα πιάνει και αρκετά μικρότερο χώρο, αφού η μητρική είναι μικρή.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,416
Για οθονη καλυτερα να παρει σαν τη δικκη μου που ειναι 1440p αντι για τις αθλιες 1080p για να εχει γραφικαρες. Για το υπολοιπο συστημσ συμφωνω ειναι καλο σε αυτα τα χρηματα. Αλλα οθονη με 250 ευρω παιρνει 1440p πλεον  https://www.skroutz.gr/s/6962017/Dell-P2416D.html?keyphrase=DELL+P2416D  300 την πηρα εγω πριν 1 χρονο. Με λιγα παραπανω χρηματα παιρνει 25&#039;&#039; 1440p  https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html<br><br>Και οι δυο οθονες πατανε κατω τις 1080p οποτε δεν υπαρχει λογοςε ειδικα τωρα που μπαινουμε σε 2018 και ολες οι νεες ταινιες και παιχνιδια βγαινουν με 4κ textures να παρει καποιος 1080p οθονη.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Γιατί έχουν οι προτάσεις τόσο αδύναμες κάρτες γραφικών; Δεν θα παίζουν games σε αυτό τον υπολογιστή; Αμαρτία είναι να δώσεις 1000€ για PC και να πρέπει να τη βγάζεις σε κονσόλα.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Το αν θα παίζουν games και τι είδους πραγματικά δεν το γνωρίζω. Τα €1.000 έτσι κι αλλιώς όπως είπα και στο αρχικό ποστ τα θεωρώ πολλά για τις ανάγκες που έχουν, οπότε δεν θεωρώ ότι θα έχουν τόσο υψηλές απαιτήσεις.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
<blockquote><br><blockquote><br>Απλά είναι περίπτωση που θέλω να βοηθήσω αλλά χωρίς να μπλέξω και πολύ. Φαντάζομαι θα έχει τύχει σε όλους μας.<br></blockquote><br>Ω ναι...<br></blockquote><br><br>Και να λοιπόν που το παραπάνω αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πέρα για πέρα αληθινό και πώς το να μπλέκεις σε τέτοια πράγματα με άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με PC και γενικότερα με τεχνολογία είναι μέγα λάθος. Διαβάστε λοιπόν τι έγινε:<br>Η ιστορία ξεκίνησε το προηγούμενο ΣΚ όταν ο ξάδερφος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε ότι θέλει να αγοράσει ένα νέο PC με κανά €1000. Τι ακριβώς θες να κάνεις με αυτό ρώτησα εγώ υποψιασμένος ότι κάπου εκεί στο κοντινό μέλλον θα παιχτεί μαλακία. Να, μου λέει, λίγο Internet λίγα παιχνίδι τα παιδιά και ίσως αν χρειαστούν κάτι για το σχολείο. Μα δεν χρειάζονται €1000 για αυτά, απαντάω. Δεν πειράζει λέει θέλω να πάρω κάτι που θα κρατήσω για καιρό. Οπότε ζητάω μία εβδομάδα για να το ψάξω. <br><br>Ρίχνω μια ματιά στα μαγαζιά, μπάινω και εδώ να ζητήσω γνώμες και τελικά φτιάχνω ένα ωραίο συστηματάκι βασισμένο στο πολύ καλό του f2bnp. Κρατάω κουτί, οθόνη και κάρτα γραφικών από αυτό, βάζω αντίστοιχες μνήμες τις corsair και από εκεί και πέρα βάζω λίγο καλύτερη m/b, τον 1500x, έναν 500άρη SSD και ένα λίγο καλύτερο τροφοδοτικό και πάλι της corsair. Σύνολο βγαίνουμε στα €.950<br><br>Όλα ωραία και καλά λοιπόν. Ξυπνάω σαββατιάτικα πρωί πρωί για να πάμε στο e-shop να το παραγγείλουμε. Γίνεται η παραγγελία, δίνει και μία προκαταβολή ο ξάδερφος και φεύγουμε. Στο γυρισμό μου λέει πάμε μία σπίτι να δεις ένα mouse και keyboard που έχω αν είναι οκ; Πάμε του λέω. Μία χαρά ήταν. Να μου λέει μήπως μπορείς να μου φτιάξεις το PS4 να μπαίνει στο youtube; Δεν είχα καμία επαφή με δαύτο αλλά πόσο δύσκολο να ήταν; Του φτιάχνω ένα account στο PSNetwork για να μπορεί να συνδεθεί στο Internet και του κατεβάζω την εφαρμογή του Youtube.<br><br>Και κάπου εκεί άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Α μου λέει δεν ήξερα ότι το PS4 μπορεί να τα κάνει αυτά και να συνδεθεί στο Internet και να μπει στο Google κανονικά. Ναι του λέω μπορεί. Μα μου λέει εγώ αυτό χρειαζόμουνα, με καλύπτει αυτό. Και ήθελες να δώσεις €950 για αυτό. Ε να.. έλεγα αφού θα έπαιρνα κάτι να έπαιρνα κάτι καλό. Και τι θές να κάνεις τώρα; Δεν τον χρειάζομαι τον υπολογιστή, μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με το PS4. Θα πάω πίσω στο e-shop και θα ακυρώσω την παραγγελία και θα πάρω πίσω την προκαταβολή.<br><br>Όπως και έκανε τελικά.<br>The end...<br> :seriouslyno:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Τι plot twist ήταν αυτό; Όχι ρε φίλε.<br>Μπορώ να φανταστώ ακριβώς τους μορφασμούς που έκανες <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Στην αρχή νόμιζα ότι θα έλεγες ότι σε έβρισε που δεν του είπες εξαρχής για την δυνατότητα τής κονσολας και πως θα τον οδηγούσες να πετάξει ένα χιλιάρικο. Πάλι καλά.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Ναι φτηνά τη γλίτωσα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
τέρμα fail. νιώθω τη μιζέρια να με πνίγει και εγώ απλά το διάβασα. Πραγματικά κουράγιο...
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
Μπαν στον αργουινταν γιατί δεν προασπίστηκε τον πισιμαστερισμο με τόλμη και πυγμή και  αφησε τον ξάδελφο να πεσειστην πλάνη του κονσολικισμου.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καθε εμποδιο για καλο, λεει ο θυμοσοφος λαός, αρβιντάν.<br><br>σκεψου μονο τι σε περιμενε μολις θα ρχοταν το πισί. <br>οπως θα εχεις καταλαβει, ΕΣΥ θ αναλαμβανες περασμα γουιντοους, απντέιτς, ΟΛΑ τ απαραιτητα σοφτγουερς και αππς ("ε, να μωρε, να βλεπω καμια ταινια, να επεξεργαζομαι φωτο, ν ακουω λιγη μουσικουλα..." κλπ κλπ) και μετα καθε 3 και λιγο τηλεφωνακι: <br>- αρβιντάαααν, ελα ρε ο ξαδερφος ειμαι. παλι σβηνει μονο του το μαραφετι.. καλα ρε κάζεν, τι μ εβαλες και ψωνισα?? ολο χαλαει!! δεν περνας να το κοιταξεις λιγο??? <br><br>ημουνα εκει και ξεύρω. μια χαρα εκανες και του σεταρισες την κονσολα.  :salute:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
inb4 «ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ΑΡΒΙΝΤΑΑΑΑΝ... Πως χάλασε τόσο γρήγορα το PS4 και μου καψε και την τηλεόραση; Μέχρι πριν 1 μήνα δούλευαν όλα καλά».
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Brother το ξέρω ότι μακροχρόνια γλίτωσα από πολλούς μπελάδες. Απλά ήταν το πως εξελίχθηκε όλη η ιστορία που με έκανε  τραβάω τα μαλλιά μου.<br><br>@Epitaph. Ούτε για αστείο μην τα λες αυτά.  :despairdwight:
 
Top Bottom