What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

GOG (Good Old Games)

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,495
Δεν το ήξερα αυτό. Οπότε είναι λάθος τακτική των κατασκευαστών και όχι των πωλητών. Βέβαια θα πει κανείς ότι είναι ψηφιακά αγαθά και όχι κάτι που θα τελειώσει απ' τα ράφια των καταστημάτων, όμως και πάλι θεωρώ ότι είναι λάθος η πολιτική των τόσων συχνών εκπτώσεων. Κρατώντας χαμηλή αρχική τιμή σε παιχνίδια άνω των 5 χρόνων και κάνοντας πιο σπάνιες εκπτώσεις επί της αρχικής τιμής, πιστεύω θα τα αγόραζαν πιο πολλοί στην αρχική τιμή. Τουλάχιστον αυτοί που θα ήθελαν να παίξουν το παιχνίδι αυτό, θα το αγόραζαν στην αρχική χαμηλή τιμή χωρίς να σκεφτούν να περιμένουν (αν και πότε θα γίνει) περαιτέρω έκπτωση.

Νομίζω ότι για πολλούς μικρότερους δημιουργούς οι sales είναι περισσότερο ευκαιρία για διαφήμιση, δηλαδή συμμετέχουν στην έκπτωση γιατί μπορεί το παιχνίδι τους να εμφανιστεί στην κεντρική σελίδα του Steam ή άλλων υπηρεσιών και να το δουν περισσότερα μάτια. Τώρα για τα ΑΑΑ δεν έχω την κατάρτιση να αναλύσω τα δεδομένα τους οπότε μπορώ μόνο αυθαίρετα να πω ότι ίσως οι εταιρίες προτιμούν από ένα σημείο και μετά να δώσουν φθηνά το base game για να αυξήσουν την πιθανότητα αγοράς microtransactions; Ποιος ξέρει.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
Χαίρετε! Επειδή δεν μπορώ να αποφασίσω, θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας. Θα ήθελα από τις τωρινές εκπτώσεις του GOG να αγοράσω ένα (μόνο 1) RPG και είμαι μεταξύ των παρακάτω. Όλα από τα παρακάτω θέλω κάποια στιγμή να τα παίξω, αλλά, για λόγους OCD (…), δεν θέλω να τα κατέχω ταυτόχρονα και να περιμένουν πότε θα τελειώσει το προηγούμενο για να έρθει η σειρά τους…

Θα ήθελα λοιπόν εσείς να μου κρίνετε κατά πόσο τα κατωτέρω αξίζουν (σε ποιότητα παιχνιδιού και διάρκεια για 1 playthrough) σε σχέση με την τωρινή εκπτωτική τιμή τους (και αν δεν βαριέστε να μου τα βάλετε και σε μια «αξιακή σειρά» για να έχω στο νου για μετέπειτα αγορά…). Ό,τι θέλετε.

Μιλάω για:

Elex - 12,50

Divinity: Original Sin 2 – 18

Kingdom Come – 20

Darkstone – 5

Two Worlds 1 – 8,40. Αυτό καταλαβαίνω ότι δέχθηκε κακές κριτικές στον καιρό του, αλλά πολύ με ιντριγκάρει το γεγονός ότι δεν έχει respawn των εχθρών και έτσι κάθε περιοχή που καθαρίζεις, μένει καθαρή για πάντα. Έτσι ήταν και το Divinity: Dragon Knight Saga.(Ντροπιαστικό) ΥΓ: Να αναφέρω ότι ακόμα χρωστάω το Blood and Wine του Witcher 3.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,370
"Να αναφέρω ότι ακόμα χρωστάω το Blood and Wine του Witcher 3."

"Ξεκίνησα να βλέπω Lord of the Rings Trilogy, αλλά το σταμάτησα λίγο πριν τη μάχη στη Minas Tirith, έχετε να προτείνετε άλλη παρόμοια ταινία?"

"Ξεκίνησα να τρώω ένα πιτόγυρο, έφαγα τις πατάτες που είχαν παραπέσει στο χαρτί και σταμάτησα το εγχείρημα πριν αρχίσω να δαγκώνω την πίτα, τι άλλο μου προτείνετε να φάω?"

Πέραν τούτου, με βάση τις τιμές τους, από τα παραπάνω θεωρώ πως πρέπει να κοιτάξεις κυρίως DOS2 και Elex. Το DOS2 θα σου βγάλει περισσότερες έως ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ώρες στο ένα playthrough.

Κατ'εμέ αν νοσταλγείς τα παλιά Gothic και ψάχνεις κάτι παρόμοιο από πλευράς ατμόσφαιρας, τελειώνεις το Blood and Wine και πας στο Elex. Διαφορετικά τελειώνεις το Blood and Wine και πας στο DOS2.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
...τελειώνεις το Blood and Wine και πας...
...τελειώνεις το Blood and Wine και πας...
Κατάλαβα! Θα τελειώσω την τελειότητα και θα κοιτάξω στις καλοκαιρινές εκπτώσεις για κάτι υποδεέστερο, δίκιο έχετε. Ευχαριστώ πολύ!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,501
Καθαρά από περιέργεια, το Darkstone πώς βρέθηκε στη λίστα σου;
Το είχα παίξει κάνα χρόνο αφότου βγήκε και ακόμα και τότε τα γραφικά του βλεπόταν οριακά. Συνολικά δεν ήταν κακό παιχνίδι, αλλά έκτοτε έχουν βγει ανώτερα και σαφώς πιο εμφανίσιμα κλίκι-κλίκι από δαύτο. Πραγματικά δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να ασχοληθείς μαζί του, πέρα από νοσταλγία ή αν έχεις εξαντλήσει όλα τα αξιόλογα παιχνίδια του είδους 🤷‍♂️
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,062
Ααχ... Darkstone. Ένα από τα πρώτα 2-3 games που αγόρασα για pc. Όντως τα γραφικά μιας και είναι σχετικά πρώιμα 3d δεν έχουν γεράσει τόσο καλά, αλλά ως gameplay παραμένει πολύ αξιόλογο.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
Καθαρά από περιέργεια, το Darkstone πώς βρέθηκε στη λίστα σου;
Είχα διαβάσει γι' αυτό, και μου δόθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για παιχνίδι του στυλ των πρώτων Divinity (Divine & Beyond), δηλαδή 50% action - 50% RPG και όχι κλικικλικι-Diablo 2! Αν ισχύει το δεύτερο δεν το θέλω.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,501
Κοίτα έχει περάσει κοντά 20ετία που το έπαιξα, οπότε δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τη μνήμη μου αλλά σαν κλασικό Diablo-clone το θυμάμαι. Aπλά με σάπιο 3D και με κάποιους γρίφους μέσα στα dungeons. Ίσως είχε κάποια παραπάνω στοιχεία RPG που τα ξεχνάω αλλά 50-50 αναλογία σίγουρα δεν ήταν.
Summoning @Χειρομαλάχτης και @Adhan μπας και θυμούνται καλύτερα.
 
Last edited:
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,585
Τίποτα δεν έχει από RPG, όπως το εννοεί ο maximum armor. Diablo-clone είναι. Διαφοροποιείται στο ότι έχεις δύο χαρακτήρες. Και στην εξερεύνηση outdoors areas, πριν το Diablo 2. Και πως υπήρχε quest pool για τις main αποστολές και δεν μπορούσες να τις δεις όλες σε 1 playthrough (κάτι που βέβαια ίσχυε και για τα side-quests στο Diablo 1) Πάντως σε κάποιον που δεν θέλει κλικι-κλικι, δεν έχει να προσφέρει τίποτα.
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,062
και @Adhan μπας και θυμούνται καλύτερα.
#MeanwhileXpostsAboveWhere1<X<5
#StoKunenaDeThaGinontanAuta
Ισχύει πάντως αυτό με τα puzzles, γενικά τα dungeons ήταν σχετικά μεγάλα και το ζουμί του παιχνιδιού.

@maximum armor είναι περισσότερο κοντά στο στυλ των Diablo.
 
Last edited:

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
#MeanwhileXpostsAboveWhere1<X<5
Δεν εννοείτε το δικό μου post βέβαια, ε; Σιγά το Diablo 2! Το είχα βγάλει μία φορά, μόνο με Assassin (ή όπως αλλιώς λεγόταν η γυναίκα με τα blades στα χέρια. Αγγαρεία. Μόνο για να λέω ότι το τερμάτισα κι εγώ!). Μεγάλος Τσουρινάκης!
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,958
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
Για να είμαι δίκαιος, να πω ότι δεν το έχω δοκιμάσει, ούτε με κάποιο demo, παρά τα όσα καλά έχω διαβάσει γι' αυτό. Μόνο από τις στατικές εικόνες που βλέπω, νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να παίξω. Γενικά δεν είμαι των turn-based strategies. Turn-based μ' αρέσει μόνο σε RPGs, π.χ. Divinity: Original Sin.

Edit: Είδα βίντεο στο youtube. Δεν παίζεται στην εποχή μας.
 
Last edited:

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8,022
@maximum armor Από τη λίστα σου έχω παίξει μόνο το Divinity: Original Sin 2. Στο συστήνω με κλειστά μάτια καθώς είναι άψογο παιχνίδι και σε όλα (story, combat, characters, maps) καλύτερο από τον προκάτοχό του. Κορυφαία δουλειά από την Larian.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,585
Δεν είμαι τόσο ρετρό, δεν τα μπορώ αυτά...


Heroes of Might and Magic 3 release date: March 3, 1999

Darkstone release date: July 31, 1999

Μωρέ μπράβο διαφορά που κάνουν 5 μήνες!

Πέρα από την πλάκα, φυσικά δεν έχει σημασία μόνο το release date, αλλά να προτιμάς το απάλευτο early 3D του Darkstone από τα υπέροχα hand-drawn γραφικά του HoMM3, ούτε ο Nitro δεν τολμάει να γράψει τέτοια πράγματα.
 

maximum armor

Half-Ogre
Joined
Jun 14, 2019
Messages
747
ΤΟΣΟ ωραίο ήταν/είναι πια; Με προκαλείτε την περιέργεια... Δεν είναι το 1€, είναι ότι (ακόμα κι αν τελικά δεν μ' αρέσει) το OCD μου θα με πιέζει να το τερματίσω, μόνο επειδή θα το βλέπω ότι το έχω στο GOG...

Το ίδιο edit με πιο πάνω.
 
Last edited:
Top Bottom